Washington: Amerikaanse minister van Defensie James Mattis treedt af

Screenshot_443

(Vertaling: E.J. Bron)

Oneens met de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Syrië

Een dag nadat Donald Trump de onmiddellijke aftocht van de Amerikaanse troepen uit Syrië had aangekondigd, maakte minister van Defensie James Mattis (foto) zijn aftreden bekend.

Die Freie Welt

Minister van Defensie James Mattis, minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en veiligheidsadviseur John Bolton hadden tevergeefs geprobeerd Donald Trump in de Syrië-kwestie tot andere gedachten te brengen. Zij zijn van mening dat er in Syrië nog steeds een militaire Amerikaanse betrokkenheid nodig is. De “Islamitische Staat” (ISIS/IS/DAESH) zou geenszins volledig overwonnen zijn, vinden zij.

Inderdaad is ISIS nog niet volledig overwonnen. Rest echter de vraag of er daarvoor nog Amerikaanse troepen in Syrië moeten blijven. Per slot van rekening heeft de Syrische regering samen met de troepen uit Rusland het grootste deel van de strijd tegen ISIS uitgevoerd. Daarom zal het waarschijnlijk eerder om de vraag van de Amerikaanse invloed in Syrië gaan.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, ISIS, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Washington: Amerikaanse minister van Defensie James Mattis treedt af

 1. Thom zegt:

  Op Verenoflood suggereert Hannibal, dat het geld dat vrijkomt door de troepen uit Syrië en ook voor een deel uit Afghanistan door Trump wellicht gebruikt gaat worden om de muur te bouwen. De militairen die terugkomen uit Syrië zouden ingezet kunnen worden om te helpen de muur te bouwen.

  http://verenoflood.nu/tweede-helft-presidentschap-van-trump-krijgt-radicale-buitenlandse-politiek/

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Dit lijkt me een heel realistische blik op de zaak , van Hannibal !
   En Putin en Assad hebben verder geen hulp nodig van andere staten .
   Die redden het zeer zeker nu, zélf wel .
   Ze hebben zélf Isis verslagen .
   En wie hebben ze daar eigenlijk geholpen , de VS en Europa ?
   Is het niet zo dat wij daar aan Isis verwante groepen gesteund hebben ?
   En bombardeerde Obama niet alleen verlaten trainingskampen en lege gebouwen , aldus de Hongaarse inlichtingendienst ?
   En wat voerden “ wij “ daar verder dan nog uit , behalve het islamitische tuig sponsoren ?

   Wijs besluit van Trump !

   En nu er vrede is in Syrië , kunnen dan die Syriërs nu alsjeblieft terug ?
   Er is daar dringend behoefte aan apothekers, tandartsen en dergelijke .

   Geliked door 2 people

 2. kampersrene zegt:

  Ik zoek al een tijdje een goede bijverdienste Amerikaanse defensieminister kan toch niet zo moeilijk zijn

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Zoals zo vaak lijkt het besluit van Trump niet erg verstandig. Achteraf blijkt het dan dikwijls toch goed gezien. Dat hebben de Democraten dan in elk geval bereikt: dat op voorhand niemand vertrouwen in Trump heeft. Als naderhand blijkt dat het wantrouwen ongegrond was praat niemand er meer over.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Een snauw teveel: Kremlin Klaar om zich tegen Trump te keren als het geduld ten einde komt
  Meer en meer mensen komen tot deze conclusie

  “Russisch geduld komt ten einde”, vertelde Andrey Kortunov, hoofd van de door het Kremlin gefinancierde Internationale Zaken Raad, vertelde Bloomberg in een zeldzame beoordeling die feitelijk probeert de Russische belangen al twee jaar in een neerwaartse spiraal achtige relatie met de Trump-administratie te peilen, in tegenstelling tot de meer gebruikelijke reguliere analyse die begint met Russiagate en eindigt met het proberen om het anti-Russische beleid van Trump te verdraaien volgens een schaal beslissing fantasie scenario door 4-D schaken.
  Kortunov vervolgde: “Dit is een signaal voor ons dat het moeilijk is om met deze persoon om te gaan, dat hij onbetrouwbaar is en ongeschikt als een partner.”

  Na het interviewen van meerdere vooraanstaande Kremlin autoriteiten, concludeerde Bloomberg dat de Russische frustratie een breekpunt heeft bereikt. In het rapport werd opgemerkt dat “Donald Trump is mogelijk al te vaak tekeer is gegaan ​​tegen Vladimir Poetin” nadat hij Putin in minder dan een maand twee keer had afgesnauwd.
  De eerste keer waren de geannuleerde gesprekken in Parijs op 11 november tijdens het honderdjarige jubileum van de Eerste Wereldoorlog wapenstilstand evenementen, maar de grotere schok was de G-20 in Argentinië, via Bloomberg:

  Gefascineerd door Russische wetgevers met applaus en champagne na zijn verkiezing in 2016, wordt Trump’s besluitvorming over kwetsen steeds meer gezien als een verplichting in Moskou. Russische functionarissen waren verbluft toen Trump tweette dat hij gesprekken met Poetin zou afzeggen tijdens de G-20 in Argentinië, uren voordat ze elkaar zouden ontmoeten vorige week, een beslissing die een van hen echt slecht noemde. Sindsdien is de Russische frustratie gestaag gegroeid, volgens vier hoge ambtenaren, die vroegen om niet te worden geïdentificeerd over besprekingen van interne zaken.

  Tot zover MSNBC-achtige samenzwering over Kremlin-Witte Huis, de beheersing van de marionetten van achterkamertjespolitiek … maar we verwachten niet dat zo’n banaal commentaar elk moment snel wordt opgeheven, ongeacht.

  Wat betekent het voor de twee supermachten dat het moeilijk of onmogelijk is om aan dezelfde tafel te zitten? Dit is de scorelijst die steeds gevaarlijkere trends vertegenwoordigt en die zeker niet veel goeds voorspellen voor mondiale stabiliteit en vrede. Het gaat om veel meer dan twee leiders die op gespannen voet staan ​​met geopolitieke spanningen, aldus de bevindingen van Bloomberg.

  Nieuwe wapenwedloop Terwijl Poetin waarschuwt voor een nieuwe wapenwedloop over de dreiging van Trump om een ​​historisch kern verdrag op te geven, liet het Kremlin zelf maar met weinig alternatief dan zich in te graven voor een confrontatie over de Amerikaanse eisen.

  Sancties: [Rusland] kan ook represaillemaatregelen nemen tegen mogelijke toekomstige sancties in de VS nadat Poetin zich had onthouden van het nemen van maatregelen in reactie op eerdere sancties … De spanningen kunnen de komende maanden verder stijgen als de VS besluiten om nieuwe sancties op te leggen ten aanzien van vermeende Russische verkiezing bemoeizucht.

  Oekraïne, Syrië, Iran: Rusland neemt een hardere lijn in de besprekingen met de VS over netelige kwesties zoals wapenbeheersing, de conflicten in Oekraïne en Syrië en het Iraanse nucleaire akkoord.

  Hevige militaire spanningen in de Zwarte Zee: VN-ambassadeur Nikki Haley noemde de aanval op Oekraïense schepen een “roekeloze” en “illegale” actie tijdens een spoedzitting van de Veiligheidsraad. Staatssecretaris Michael Pompeo noemde het een “gevaarlijke escalatie en een schending van het internationale recht.”

  Europese veiligheid bedreigd: op het militaire front bedreigt Rusland nu al Europese landen als zij Amerikaanse raketten ontvangen nadat Trump zich terugtrekt uit het INF-verdrag. “Probeer niet vanuit een positie van geweld met Rusland te praten,” zei de wetgever Klintsevich. “Je zult zo’n hoofdpijn krijgen dat je niet weet wat je geraakt hebt.”

  De deuren sluiten de diplomatie: terwijl Russische functionarissen eerder ‘begrip’ uitten voor de politieke problemen van Trump te midden van Amerikaanse onderzoeken naar bemoeienissen, deze keer wordt openlijk getwijfeld over hem. De president gaf Rusland de schuld van de maritime-botsing met Oekraïne in de buurt van de Krim voor de annulering. Zijn besluit werd aangekondigd uren nadat zijn vroegere persoonlijke advocaat, Michael Cohen, schuldig pleitte aan het liegen tegen het Congres over de plannen van Trump voor een onroerendgoedinvestering in Moskou.

  Nadat de recente woordvoerder van Trump de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, zei dat het idee van Poetin om Washington te bezoeken – zoals die werd aangeboden tijdens de voorafgaande Helsinki-top van de twee leiders – nu ‘uit den boze’ is. Dit betekent dat er waarschijnlijk geen kans is op een vergadering vóór de volgende G-20 Top juni in Japan, indien als nog.

  Een belangrijk thema onder de geïnterviewde functionarissen en Russische denktankers was de perceptie dat Rusland voortdurend wordt verteld om “iets te geven” om de betrekkingen met Washington te verbeteren, maar in ruil daarvoor krijgt het alleen maar een doelbewuste vernedering.
  Optimisme in heel Rusland – van binnenlandse media tot overheidsfunctionarissen – neemt af …

  Senior leden van de regerende partij van de Russische Federatie betreurden zelfs de overwinning van Trump, hoewel Poetin het idee heeft verworpen dat een presidentschap van Democratische kandidaat Hillary Clinton de huidige wrijvingen zou hebben afgewend.

  “Het is veel erger dan het onder Clinton zou zijn geweest,” zei Frants Klintsevich, een senator die zitting heeft in de raad van bestuur van de Russische Federatie. “Ze is een ervaren politicus en al haar acties zouden gebaseerd zijn op logica en een soort van discussie. Hier zien we enorme schommelingen in de ene en de andere richting. “- Bloomberg

  Vladimir Lukin, een voormalige Russische ambassadeur in de VS en de huidige Russische parlementariër vatte de perceptie van Moskou goed samen toen hij Bloomberg vertelde: “We kunnen doen en nemen, maar niet “geven en geven “.

  bron:
  https://www.zerohedge.com/news/2018-12-06/one-snub-too-many-kremlin-sours-trump-patience-coming-end

  Like

 5. hans zegt:

  j.c.th.kohler: helemaal correct!!

  Like

 6. De Amerikaanse bezetting en het bombardementen van de landen in het Midden-Oosten onderdrukt het terrorisme niet, het veroorzaakt het juist.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s