Daarna doorreis richting noorden? Malta en Italië wezen af – maar Spanje neemt “bootmigranten” op

Screenshot_478

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Noch Italië noch Malta waren geïnteresseerd in een opname van over de 300 verzamelde “bootmigranten” in de Middellandse Zee – Salvini zei zelfs: “Voor de mensenhandelaars en hun helpers is het uit met de pret” – en blijkbaar was geen enkele haven in Noord-Afrika bereid om het Spaanse NGO-schip met de gouden vracht te laten aanleggen.

politikstube

Maar het schijnt nog niet uit te zijn met de pret, want nu verklaart Spanje vol “humaniteit” bereid te zijn om de meer dan 300 personen op te nemen. En zoals bekend bezit Spanje niet de grote aantrekkingskracht (sociale uitkeringen) voor een duurzame vestiging, daarom hebben de “geredden” heel andere doelen voor ogen – zoals Frankrijk en Duitsland.

Hoewel de vooraanstaande media de Spaanse barmhartigheid vast en zeker weer massaal zullen onderstrepen, dient het land in de meeste gevallen alleen maar als doorgangsstation op weg naar het noorden. Uitgerust met een paar boterhammen, een fles water en een buskaartje wordt de verdere reis ondersteund.

“Focus Online” 23-12-2018:

Volgens berichten in de media heeft Spanje zich bereid verklaard om 311 uit de Middellandse Zee geredde migranten op te nemen. Daarvoor hadden Malta en Italië het afgewezen om de door de private Spaanse hulporganisatie “Proactiva open Arms” geredde mensen aan land te laten.

De Spaanse regering heeft toestemming gegeven dat de vluchtelingen naar de haven van Algeciras in het uiterste zuiden van Spanje bij Gibraltar gebracht mogen worden, berichtten de kranten “La Vanguardia” en “El Pais” zaterdag onder verwijzing naar de hulporganisatie. Dit werd eerst nog niet door de regering in Madrid bevestigd.

Het zou ongeveer vier tot zes dagen duren totdat de mensen daar zouden aankomen, schreven de kranten.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Eurabië, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Malta, Marxisme, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Spanje, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Daarna doorreis richting noorden? Malta en Italië wezen af – maar Spanje neemt “bootmigranten” op

 1. Van hieruit is het een peulenschil om naar de andere Europese “Walhalla” landen te gaan!

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk zegt:

  Een ketting is net zo sterk als zijn zwakste schakel , Italie ed, zijn helder en duidelijk en wensen geen zaken te doen met mensensmokkelaars, Spanje heeft slappe knieen Rutte beleid en laat ze gewoon binnen op kosten van de werkende bevolking die steeds hogere belastingen , accijns en heffingen zal moeten betalen.

  Geliked door 2 people

 3. Hovawart zegt:

  Spanje is voor doorreizigers, die vooral wensen dóór te reizen, de snelste manier om op legale wijze een statushouder te worden, wel doorlopen graag en Spanje doet er zelfs een gratis treinkaartje bij……OPP…Other eu-Partner’s Problems.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wachteres zegt:

  https://www.express.co.uk/news/world/1063018/France-protests-sixth-week-chaos-police-pull-gun-protestors

  France descends into chaos as police aim live firearms at Yellow Vest protests
  FRENCH police shockingly levelled live firearms at so-called Yellow-Vest demonstrators protesting over Emmanuel Macron’s austerity measures showing just how deeply France is descending into anarchy.

  Het uiteindelijke resultaat voor de hele EU. Video plus foto’s

  [Sorry, geen energie om te vertalen]

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Wachteres 23 december 2018 om 18:14

   Dus de politie keert zich al tegen de eigen bevolking; ik had niet anders verwacht.
   Er zal een ongelijke strijd ontstaan; WIJ hebben immers geen wapens?

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   In de NL-kranten las ik dat de akties aan ’t verflauwen waren.
   Daar geloof ik niets van en hoe harder de overheid er tegen aan gaat, hoe verbitterder de Fransman/vrouw er tegen zal keren.
   Op al de sites en kranten tussen de regels, blijkt niet dat men op zal houden.
   Ze willen Macron weg en ik denk dat er nog wel Iets gaat gebeuren in ’t nieuwe jaar.
   Zou dat ook invloed hebben op b.v Nederland.
   Als ik al die nonsense lees over meer belastingen op energie, van ’t gas af, stekkerauto moet iedereen aan, klimaattafels etc, etc ( je gelooft je oge/oren niet als je het leest/hoort ) lijkt ’t wel of men ’t allemaal serieus neemt.

   Like

 5. bigljohn zegt:

  Spanje, DE nieuwe route naar West Europa. Een klein stukje met de boot over de zee, en hup, alweer honderden zwarte pieten die niet meer met Sinterklaas terugkeren. Nu, na Marrakesh, zal onze wereld nooit meer hetzelfde zijn. Van moslims gedogen naar vreemden in eigen land, en vandaar naar opgejaagd worden door islamieten gelijk opgejaagd wild. Hoelang zouden we nog hebben eer wij ook die status hebben die christenen in de Arabische wereld nu al hebben. In het geniep moeten leven en bang zijn voor je leven en welzijn….

  Geliked door 1 persoon

 6. Nemesis zegt:

  Spanje laat ze nu wel binnen en speelt de barmhartige sameritaan, maar ze weten donders goed, dat die allemaal zo snel als mogelijk vertrekken naar Frankrijk, Duitsland, Belgie en Nederland. Zo kun je ook braaf jongetje spelen voor de EU, stelletje hypocrieten.

  Geliked door 3 people

 7. De meeste Spanjaarden hadden moeten stemmen voor Pablo Iglesias, deze haalde wel een meerderheid maar de andere partijen wilden niet samen met Podemos. Dit kennen we in België als ook in Nederland.
  Nu na de verkiezingen gaat Pedro Sanchèz voor Eu Beleid en loopt achter Macron en Merkel aan.
  Dit zal hem toch een keer opbreken, ook al vond hem sympathiek en wilde hij meer voor de burgers na de regeer periode van Rajoy.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s