Frankrijk: Arrestatie van Eric Drouet – de woordvoerder van de “gele hesjes”

Screenshot_491

(Vertaling: E.J. Bron)

Eric Drouet (foto), aanvoerder en oprichter van de “Gilet Jaunes”, werd gisteravond in Parijs gearresteerd. In totaal vonden in het hele land ongeveer 200 arrestaties plaats en er zou door de politie voor het eerst met scherp op demonstranten zijn geschoten.

journalistenwatch

Gisteravond gingen er weliswaar minder “gele hesjes” de straat op dan in de voorgaande weken, maar waren volgens “rp-online” waren het altijd nog 40.000 demonstranten die het aftreden van president Macron eisen. Op de Champs-Élysées werden opnieuw waterkanonnen ingezet tegen de ongeveer 2000 “gele hesjes”.

De Britse krant “The Express” bericht over een politieagent, die met het oog op relschoppers, die een auto omver gooiden, met scherp geschoten zou hebben.

Ook in het zesde weekend achter elkaar stonden auto´s in brand, werden restaurants en cafés overvallen en beroofd en wapens van politieagenten afgepakt. Bezienswaardigheden in Parijs zoals de Arc de Triomphe zouden met graffiti besmeurd zijn.

De protesten hebben zich uitgebreid naar België, Nederland en Portugal. In zijn kersttoespraak riep de Duitse president Steinmeier zijn burgers op tot bereidheid tot gesprek – nadat hij en zijn gelijken er daarvoor alles aan gedaan hebben het land zo diep te splijten als nooit tevoren. Ook Duitsland zou “natuurlijk niet beschermd zijn tegen zulke ontwikkelingen”, huichelde de president volgens de “Welt”.

Op Facebook doet daarover de volgende tekst de ronde:

De hinderlaag!
Rue Vignon – Arrestatie van Eric Drouet.
Gisteren, zaterdag 22-12-2018, kwamen we met een deel van de Gilets Jaunes-bewegingen bij elkaar op een plek die niet toegankelijk was voor waterkanonnen. Deze plek werd pas na 09.00 uur bekendgemaakt en desondanks kwamen er tot kort na 10.00 uur al vele honderden mensen op het hoogste punt van Parijs, Montmartre, bij elkaar. Toen de politie arriveerde en ermee begon de plek te omsingelen, had de stoet zich al in beweging gezet.

Een tactische prestatie van de organisatoren.
Tijdens de wandeltocht door de straten van Parijs nam de groep onophoudelijk toe tot meerdere duizenden Gilets Jaunes. De politie probeerde te volgen en met doelgerichte blokkade- en delingsmanoeuvres de groep uit elkaar te drijven en naar gewenste gebieden te leiden, wat haar langzamerhand ook lukte. Onder ons bevond zich de vrachtwagenchauffeur, oprichter, woordvoerder en medeorganisator van de Gilets Jaunes-beweging, Eric Drouet.

Na meerdere afsplitsingen kwamen we met onze groep rondom Eric met nog maar 200-300 “gele hesjes” aan in de Rue Vignon, waar we in één klap van beide kanten ingesloten werden. Een straat zonder zijstraten. Naar later bleek, een val. Met het daaropvolgende gebruik van traangas en de gummiknuppel werd geprobeerd de groep moe te maken. Een vrouw kreeg een zware zenuwinzinking en werd minutenlang alleen maar door de politieagenten verzorgd, zonder dat er verplegers te zien waren.

In een doelgerichte commandoactie stortten zich ongeveer 15 agenten op Eric en arresteerden hem. Meer dan 5 uur ingesloten zonder water, verpleging en sanitaire voorzieningen. En steeds opnieuw werden er “gele hesjes” uit de groep getrokken. Enerzijds doelbewust na provocaties, anderzijds na bereikte afmatting.

Het resultaat:
Door de inzet van de politie raakten meerdere mensen gewond en er vonden doelgerichte arrestaties plaats. Eric zit nog steeds in de cel en zal vanmiddag voorgeleid worden aan de hoogste rechter van de strafkamer.

Ondanks de insluiting van 5 uur bleven de Gilets Jaunes grotendeels vreedzaam. Ze zongen, dansten en spraken onafgebroken met de agenten, die wel degelijk signalen van solidariteit lieten zien, maar nog gevangen zitten in het systeem van de onderdrukking. Misschien was voor de een of andere agent de dag van gisteren ook een les.

Alleen al in Parijs waren gisteren meerdere tienduizenden mensen op straat en veel foto´s hebben ons opnieuw één ding weer laten zien: de Fransen laten zich niet intimideren – integendeel!

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, demoniseren, Elite, establishment, Frankrijk, gezond realisme, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, machtswellust, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op Frankrijk: Arrestatie van Eric Drouet – de woordvoerder van de “gele hesjes”

 1. Steven zegt:

  vreedzame demonstraties helpen geen reet.. want dan weten de landverziekers dat er verder toch niks gebeurt en besteed men er geen aandacht aan.

  Geliked door 3 people

 2. Thom zegt:

  In Frankrijk wordt veel te weinig met scherp geschoten. Degenen die de winkels plunderen zijn niet de protesterende gele hesjes maar de moslims uit de banlieus. Zij plunderen de winkels,, steken de auto’s in brand en ga zo maar door. Er moet niet alleen met scherp geschoten worden maar ze moeten gericht ook raak schieten
  Tegenover elke in brand gestoken auto dient er een lijkzak klaar te staan.

  Geliked door 2 people

 3. Harry zegt:

  Hopelijk houden ze vol en hebben ze succes .
  Daar profiteert heel Europa dan van .
  Maar uit dit verhaal blijkt toch , dat de tegenstanders – de overheid – ook niet stil zitten en de mensen eigenlijk gewoon in de tang nemen !
  En ze hebben de mogelijkheden om dat te doen , geld , manschappen , middelen .
  Ze hebben al jarenlang ervaring in manipuleren en rotstreken verzinnen .
  Vernuftig zijn ze heus wel , die luizige Fransen .

  We hebben bij lange na nog niet gewonnen !
  En het is maar de vraag of dat ooit nog gaat gebeuren .

  Het wordt nog lastig zát !

  Geliked door 2 people

  • IkBenHet zegt:

   “Hopelijk houden ze vol en hebben ze succes .Daar profiteert heel Europa dan van”
   Sprak u rustig achteroverleunend de vorderingen op de TV volgend.
   “We hebben bij lange na nog niet gewonnen !”
   U bent Fransman of heeft een zeer ruime fantasie.
   Waar haalt u de godgeklaagde hondsbrutaliteit vandaan om anderen de kastanjes uit het vuur te halen en doodgemoedereerd in “we” termen te spreken!??
   Man o man u bent wel hét toonbeeld van de achterbakse, pathetische en laffe Nederlander.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik denk dat u zich daar deerlijk in vergist!!!

    Webmaster

    Geliked door 1 persoon

   • Steven zegt:

    ‘We’ hebben nog niet gewonnen, maar ik blijf het volgen hoor.. LOL

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ze gaan DOOR en Mevr. Christine Tasin van de Resistance Republicaine heeft hen in een soort Kerst-rede, moed ingesproken.
    Zoiets als Wim Alex bij jullie vanmiddag gaat doen, maar de hare is schriftelijk en heeft een HÉÉL andere inhoud………………
    ( zij is nog niet gearresteerd………….)

    Like

   • Tistochwat zegt:

    IkBenHet 24 december 2018 om 23:51

    Jij bent een heel naar mannetje. Er klopt iets niet aan jou.

    Ik ken “Harry” en ik vraag me af hoe jij het in je kop durft te halen om op zo’n laag-bij-de-grondse manier over deze man te schrijven!
    Je moest eens weten wie je voor je hebt, lummel!

    Like

   • Harry zegt:

    Misschien mag ik nog even op die kleuter avatar reageren ,

    Tja , ik volg het vanaf de TV . En de computer .
    Ik ben haast 70 en nog steeds 6 dagen per week werkzaam .
    Regelmatig ook zeven dagen per week .
    Als hier een bijeenkomst van Pegida , indien niet ál te ver weg , is , ben ik er bij .
    Als er een bijeenkomst is van Wilders , ben ik er bij , indien mogelijk .
    Daarnaast heb ik nog wat bezigheden , die ik hier niet ga etaleren , voor het goede doel , zeg maar .

    En dat “we”,

    ja , ik ben betrokken bij het wel en wee van mijn land en ook van heel Europa , dat gaat me ook aan m’n hart !
    Ik zie dat dus in een vrij breed perspectief .
    Vandaar dat “we”.

    Ben anti-islam en anti EU , en niet zo’n beetje !

    Snap je wel , knul ?

    En wat je laatste zin betreft , wat opgekropte frustaties , soms ?
    Ik herken mezelf daar nou echt niet in , maar ook jij hebt recht op je eigen mening .

    Geliked door 2 people

 4. Niet alleen in Frankrijk; in heel Eurabia!

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Het wordt tijd voor andere middelen, want de politie is er alleen nog voor om de overheersers van dienst te zijn

  Geliked door 2 people

 6. Henk zegt:

  Ja staken dat kunnen ze wel die Fransen !

  Like

 7. Charles Martel zegt:

  Zo ging het in 1933 ook in Berlijn.

  Like

 8. Wim Vreeswijk zegt:

  AH is nog braaf vergeleken met Macron !

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  De Franse Staat (Macron) zal zich handhaven! De domste vergissing zou zijn, de arrestanten na kerst vrij te laten. Dat zal een diepe wond achterlaten, als dat al niet is geschied…..

  Like

 10. modilanto zegt:

  Dit is op Mijn Blog magilando herblogden reageerde:

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Als de politie (enkelen die speciaal hiervoor geïnstrueerd zijn) met scherp gaan schieten kan dat de trigger vormen voor een algemene burgeropstand. 2019 gaat nog een spannend jaar worden. Hoe gaat de zittende macht zich gedragen als ze bij verkiezingen genadeloos teruggedrongen worden uit de heersen machten.

  Geliked door 1 persoon

 12. paulzwueste zegt:

  Vive La France!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 13. trees zegt:

  maar ziet gij voor u zelf toe want zij zullen u overleveren in de raad vergaderingen en in de synagogen gij zult geslagen worden en voor stadhouders en koningen

  Like

 14. Henk.V zegt:

  Daden van gericht geweld om de meningen van mensen te onderdrukken zijn een voorbode van een oorlogstoestand. Zodra dit nieuws zich over heel Frankrijk zal hebben verspreid zal betogend Frankrijk voor een dilemma staan: of de vrijheid die men heeft inleveren of er met alle ter beschikking staande middelen voor gaan strijden.
  Oorlogsdaden werken altijd escalerend. Van nu af aan zal de regering Macron worden gezien als een onderdrukkende macht en hoe de Fransen daar gewoonlijk mee omgaan hebben wij in de Franse geschiedenis kunnen zien.
  Ik wens voor de vrijheid strijdend Frankrijk de overwinning die het verdient. Wanneer een sneeuwbal van een berghelling afrolt wordt die groter en groter. De lawine die zich daaruit kan ontwikkelen zal nauwelijks nog tot staan kunnen worden gebracht.Dit proces zal vermoedelijk niet meer tot staan gebracht kunnen worden. Een Franse victorie zou wel eens de EU ten val kunnen brengen. En laten we wel zijn: dat werd ook wel tijd!

  Geliked door 4 people

 15. Jo zegt:

  Toch vind ik dat journalistenwatch moet berichten dat over het algemeen de échte gele hesje, de gilet jaunes, geen auto’s in brand steken, geen restaurants en cafés overvalleen en beroven, de Arc de Triomphe niet met graffiti besmeuren en wapens van politieagenten afpakken – de gele hesjes ontkennen dat met kracht !!!
  In deze video kunt u zien dat het er vredig aan toe gaat als gele hesjes snelwegen tijdelijk blokkeren – om het uur lieten ze wegverkeer door !!!

  RENCH RIOTS ??? HERE’S THE REALITY MSM WILL NOT SHOW YOU !!! HET RIOOLJOURNAILLE GEEFT BEWUST EEN TOTALE VERKEERDE VOORSTELLING VAN ZAKEN WAT ER ÉCHT GEBEURDE M.B.T. DE PROTESTEN VAN DE GELE HESJES = GILET JAUNES !!! FRANCE HAS COME TO A HALT FOR A WEEK !!! THE CHAMPS-ÉLYSÉES SHOWN ARE JUST BLOCKED ROADS, BLOCKED ROUNDABOUTS, NO VIOLENCE !!! DO YOU SEE ANY VIOLENCE, DO YOU SEE THAT POLICEMAN BEING BEATEN UP AND ROCKS BEING THROWN AT HIM ??? NO !!! DO YOU SEE THAT POLICEMAN REACTING BECAUSE HE’S BEEN TRIGGERED ??? HAS HE GOT HIS GUN OUT ??? HAS HE GOT HIS BATON OUT ??? IS HE GASSING ANYBODY ??? NO !!! THEY HAVE BROUGHT THE COUNTRY TO IT KNEES IN ONE WEEK !!! IF YOU WANT TO CHANGE SOCIETY, IF YOU WANT TO CHANGE YOUR GOVERNMENT, DO IT THIS WAY, NO VIOLENCE !!!
  Sorry voor de hoofdletters ! Ik heb het eerder verstuurd !

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Zij die auto’s in de hens zetten zijn zeer waarschijnlijk agitatoren die handelen in opdracht van het Macron regime. Met als doel de sympathie bij de rest van het volk voor de gele vestjes te doen krimpen en de oproer troepen enige legitimiteit te geven hard in te grijpen.

   Like

  • Judge zegt:

   …en iedereen in de file toont er begrip voor en wacht af. Passief nemen ze ongestraft deel aan de demonstraties. Heerlijk om zo in het verlengde van de doelstelling te mogen meedoen. Respect voor de gele strategie. Vive La France!!!!

   Like

 16. Patrick zegt:

  Daarom wapens bezitten.

  Geliked door 1 persoon

 17. delamontagne zegt:

  Arrestatie van Éric Drouet

  Christine Tasin: Castaner ( Min. van Binnenlandse Zaken ), had Éric Drouet niet moeten arresteren.
  Een grote fout…………….

  https://ripostelaique.com/gilets-jaunes-grave-erreur-castaner-fallait-pas-arreter-eric-drouet.html

  Like

 18. Sietsero Arthur Spakman zegt:

  Bereidheid tot gesprek?? Zouden we niet eens uit gesproken zijn? Eens is het praten “klaar”!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s