Gelukkig kerstfeest!

Screenshot_492

(Door: H. Numan)

Het is weer kerstmis, en mogelijk de laatste die we in relatieve vrede, veiligheid en welvaart vieren. Uiteraard wordt er een beroep gedaan op uw goedertierenheid. Of, zo u wilt, uw goedgelovigheid.  Er is een hele zielige Marokkaanse pappa met twee schatten van dochtertjes die zelf besloot om terug te gaan naar het heilige vaderland. Marokko forever! Helaas, helaas. Marokko beviel pappa niet zo. Daar moet hij namelijk werken voor de kost. Dus ging paps met zijn aanwas weer terug en meldde zich voor een oitkiering. Want dhimmies moet oitkiering geef. Pappa profiteert graag, weet u. En een zielige ‘echte’  Nederlander met twee koters die allemaal trots hun ‘echte’ paspoort tonen, wat is zieliger dan dat?

Helaas. Paps had een beetje pech. In een zeer zeldzaam geval van rechtvaardigheid kreeg onze devote vader geen uitkering. Schande! Die kazen weten toch dat ze jiziya moeten betalen? Die arme lieve hardwerkende pappa moet nu op straat slapen, of bij wie een kamer voor ze over heeft. Het wachten is op een spontane actie waarin u als goedgelovigen de goede gelovige vrijwillig jiziya gaat betalen. Want de overheid, die doet het deze keer niet. Pappa laat verstandig alleen de buitenkant van hun Nederlandse paspoort zien. Dan ziet u niet dat de familie met het papier erin hun reetjes afvegen.

Even nadenken: mohammedanen nemen overal aanstoot aan zo ongeveer alles. Vooral aan religieuze feesten, zoals Kerstmis. Dat doet links overigens ook. Met veel succes, helaas. Tot het Kerstmis is, want dat is het feest waarin u de knip opentrekt om voor zielige zaken flink te schokken. Dat is traditioneel, en dat moeten we zo laten. Het religieuze, dat weer niet. Kerstmis moet winterfeest worden, maar u moet wel zeer traditioneel uw portemonnee wagenwijd openen voor zieligheid. Mohammedanen zijn extra zielig met Kerstmis – het feest dat ze zo snel mogelijk willen verbieden. Niet afschaffen, maar verbieden. Tot ze, zoals pappa hier boven, er van kunnen profiteren.

Da’s dubbelop, als je er goed over nadenkt. Moet u vooral niet doen. Wordt u opstandig van, en gaat u PVV stemmen. Aan de ene kant moet alles wat religieus is, ontkerstend worden, maar de daar aan vast gekoppelde traditie van meelevendheid moet blijven.

Nog zo’n gevalletje van idioterie. “Wij gaan ze halen!” Dat is een zeer extreemlinks actiegroepje dat kameraad-predikant Rikko Voorberg als woordvoerder heeft. Rikko is nogal wappie. Hij is refo op en top. Super irritant, met andere woorden. Dus u moet zich aan zijn geloof aanpassen, en dat geloof van Rikko is het evangelie volgens Marx. Karl, niet Croucho. Karl was de dommerik in de familie. Croucho was een zeer intelligente man die hele scherpe uitspraken deed. Karl niet zozeer. Die leefde op kosten van anderen. Rikko doet dat ook.

Rikko is zoon van een dominee, dus zeuren hoe u het moet doen zit in de familie. Maar Rikko is jong, en Marxist. Dus moet er meer gebeuren, zolang hij dat zelf niet hoeft te betalen. Rikko en zijn kameraden besloten om mensensmokkelaars te worden. Want Rikko vindt asielzoekers zielig. En zielig, dat vereist in zijn evangelie dat u moet schokken. Hij niet. U schokt, en hij doet. Iets. Wat niet mag. Waar u voor gestraft wordt. Maar hij niet, want hij is kameraad-predikant Rikko.

Dus reden Rikko en kameraden in een stokoude bus richting Griekenland. Tot de bus direct onderweg in elkaar stortte. Logisch, want iets anders dan dat +20 jaar oude wrak konden ze niet betalen. U weet het zo onderhand wel. U moet geld storten. Links hoeft dat niet te doen, daar bent u voor. Dus deed links dat dan ook niet. Ze kregen niet meer dan een half volle tank peut bij elkaar. Want op nog meer asielzoekers zitten alleen Rikko zijn lanterfanters te wachten. Als Rikko slim was geweest, had hij iets heel anders gezegd. Namelijk dat Rikko en zijn ‘wij gaan ze halen’ permanent naar Griekenland zouden gaan om nooit meer terug te komen. Dan hadden ze genoeg geld gekregen om een Learjet te kopen!

Tja, als Rikko echt gelovig zou zijn – en dat is hij echt niet – dan is dit een teken van den Heere dat Hij er anders over denkt dan zijn grondpersoneel. Maar Rikko gelooft meer in zichzelf. Doen veel mensen. Macron, Rutte, Pechtold, en Timmermans. Juncker meestal niet, grotendeels omdat hij daar te zat voor is. Hoe noem je dit soort bewogen maatschappelijke figuren? Megalomaan, dacht ik.

Ik schreef dat Rikko mensensmokkelaar is, want dat is precies wat hij wil gaan doen. Het menslievend transporteren van asielzoekers is net zo crimineel als het commercieel transporteren van asielzoekers. Vergelijk het met pedofilie: je mag geen seksuele relaties aangaan met minderjarigen. Of dat nou uit liefde is of tegen betaling. Het is gewoon verboden. Maar Rikko is gelovig, en dan gelden onze wetten opeens niet meer.

Als mensen vragen of ik christenen haat, welnee. Je gelooft maar waarin je wilt. Ik persoonlijk geloof in koffie. Ik geloof dat ik nog maar een kopje ga inschenken. Maar verder? Zolang je er anderen niet mee lastigvalt, geen probleem. Met lastigvallen bedoel ik zeer beslist niet Kerstmis het verlichte bomenfeest noemen, of Pasen lentefeest. Kerstmis is gewoon leuk, religieus of niet. En laten we eerlijk zijn en blijven: de kerstsfeer heeft wel wat. Waar ik wel een probleem mee heb, is met Gods colporteurs. Wil niet zeggen dat ik daarom een hekel aan bezems heb, of aan tijdschriften. Enkel met de mensen die me die zaken willen opdringen.

En Rikko Voorberg? Dat is een van de meest irritante colporteurs. Van z’n pa heeft hij geleerd dat goddelijke wetten boven menselijke wetten gaan, en van z’n kameraden dat je schijt moet hebben aan de wet. Seculier of religieus, maakt niet uit. Want die zijn gemaakt door het grootkapitaal om vrouwen en zielige mensen (zijzelf) te onderdrukken. Kortom, kameraad Rikko kan doen wat hij wilt, met een schoon geweten. Dat noemen we ‘langs het buffet wandelen’. Je kiest wat je lekker vindt, en de rest laat je liggen.

Wat die linkse querulanten negeren, is dat dit precies hetzelfde is als wat mohammedanen doen. Negeren wat je niet goed uitkomt. Vol op het orgel springen als de rechtsstaat die niet van jou is ergens in je voordeel gebruikt kan worden.

Nogmaals, ik haat christenen niet. Ik was er zelf een. Ben streng katholiek opgevoed. Niemand die me vertelde dat het eigenlijk onzin is. Daar ben ik zelf, alleen, achter gekomen. Daar ga ik u niet mee vervelen, dat moet u zelf doen. Of niet, zo u wilt.

Waarom ik er elke keer op terugkom, heeft een heel andere reden. Die scheiding van kerk en staat is van essentieel belang voor onze rechtsstaat. De enige manier om min of meer pijnloos onze problemen op te lossen, is strikte toepassing ervan. Het echtpaar Goeree dacht dat het zich kon verschuilen achter de Bijbel. Je kunt gays net zo hard belasteren als je wilt, zolang je maar een paar passende Bijbel-citaten bij de hand hebt. Nee, zei de Hoge Raad, u bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen woorden. Dat een heilig boek er ook zo over denkt, is niet voldoende. Vergelijk het met Mein Kampf. Als je antisemitisme verdedigt op grond van Mein Kampf ga je nat. Precies hetzelfde is van toepassing op de Bijbel en… op de koran. Wat mij betreft ook op Das Kapital, want marxisme begint zo onderhand heel erg sterk op een religie te lijken.

Die scheiding van kerk en staat wordt steeds minder, en steeds enger. U weet dat alle scholen door de staat betaald worden? Dat is een gevolg van de schoolstrijd, precies een eeuw geleden in 1917. In die tijd haatten katholieken en protestanten elkaar en gunden elkaar het licht in de ogen niet. Maar opeens hadden ze elkaar nodig: namelijk om de staat te kunnen melken. Het monsterverbond (zo noemde men het in die dagen) van katholieken en protestanten regelde dat hun schooltjes met de bijbel voortaan door de staat betaald moesten worden. En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Op grond van die wetgeving zie je opeens andere geloven ook schooltjes gaan bouwen. In 1917 zou je direct in een dwangbuis gestopt worden als je naar die wet had gekeken en zei: dat is niet zo slim. Zo gaan mohammedanen op onze kosten hun scholen financieren. Maar dat is wél wat er gebeurd is.

U dacht toch zeker niet dat mohammedanen hun eigen lagere, middelbare en tegenwoordig ook hogere scholen en universiteit zelf gingen betalen, wat? Die betaalt u. Of u nu wilt of niet. We kunnen nu eenmaal niet in de wet zetten: enkel papen en refo’s krijgen subsidie, maar vereerders van de pedofiel niet. Denk daar maar eens over na. Zolang meneer de dominee zijn schooltje met de bijbel laat betalen door u, zolang doet de imam dat ook.

Gelukkig kerstfeest. Waarschijnlijk de laatste die u in rust en vrede kunt vieren. Met de zekerheid dat uw auto nu al 50% minder waard is, dank zij de VVD. Eind volgend jaar waarschijnlijk de helft daarvan. En dat die warmtepomp van kameraad Diederik Samsom u € 30.000,- plus 9% BTW gaat kosten. In mijn volgende artikel vertel ik uw wel waarom dit waarschijnlijk de laatste is in vrede.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Gelukkig kerstfeest!

 1. freda110 zegt:

  Even een vraagje, waar is mamma paspoort in dit verhaal of hebben ze daar onderweg in een ravijn afscheid van genomen, want dat is vrij gebruikelijk bij de allah aanbidders.
  Wat pas echt zielig is, is het feit dat dit gedrocht met zijn twee inteelt producte straks gewoon allez gratiez een ingericht huis krijgen met uitkering en e-bike anders heeft pappie geen vervoer om naar het werk, nee pardon naar de solciale dienst te gaan.
  Wat nog vele malen zieliger is, is dat u of ik of een andere niet willende Nederiglander dit sujet door de strot gedrukt krijgt als buurman en en mag u elke morgen vroeg het huis uitgaan om het geld bijeen te schrapen om dit soort uitvreters te behagen.
  Kerst of geen kerst, zieligheid doet hier ter huize niet mee tenzij voor Nederlandse daklozen of oude van dagen die wel wat extra’s kunnen gebruiken.

  Like

 2. Steven zegt:

  Geen NOOD, Hij zal genoeg familie hier hebben wonen in Amsterdam West die wel een kamertje voor hem over heeft. Ook hoeft hij niet lang te wachten voordat linkse advocaten, na van dit voorval gehoord te hebben, zich vrijwillig aanbieden deze arme man te helpen om hem weer aan de begeerde oitkiering en nieuwe eengezinswoning te helpen. Daar bovenop moet er natuurlijk een fikse schadevergoeding betaalt worden voor het beledigen en afwijzen van hem persoon.
  Hij zal die dhimmies wel even een lesje leren hoor…

  Like

 3. Thoth zegt:

  Nou, ik neem aan dat er wel plaats is in de moskee. Even met de imam praten. Daarna veel ophef maken en net als Khalid krijgt’ ie een huis waar de autochtone bewoner er al 15 jaar op wacht. Dus, kom naar Amsterdam, daar is een GSLinks het opperhoofd en die hoeven nog geeneens een ‘taqiyya’ te plegen, want Yasser Feras is een halve Marokkaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wim zegt:

  Misschien toch eens meer verdiepen in wie Rikko Voorberg is(zie:https://www.nieuwwij.nl/interview/rikko-voorberg-heel-blij-christendom-op-plek-wordt-gezet/) en waar refo’s voor staan, voor u Rikko een ‘refo op en top’ noemt… Dat slaat zo de plank mis!

  Like

  • H. Numan zegt:

   Refo’s hebben de vervelende gewoonte anderen er op te wijzen hoe ze zich moeten gedragen, en nemen aan alles aanstoot. Dat Rikko nu het evangelie volgens Marx predikt is gewoon een extraatje.

   Like

 5. Lot zegt:

  Schokken is betalen, ik moest het even opzoeken op internet: https://www.encyclo.nl/begrip/schokken

  Like

 6. Rini Stegeman zegt:

  “We Gaan Ze Halen “hebben in Griekenland een nieuwe bus gekregen…………..nou is het nog uitzoeken welke vloegteliengen mee mogen………….ik hoop GEEN EEN EN DAT ZE AAN DE GRENS AANGEHOUDEN ZULLEN WORDEN ALS MENSENSMOKKELAARS!!!!!!!!!!!

  Like

 7. Republikein zegt:

  Somber Numan, neem een neut.

  Like

 8. Elisah zegt:

  De bezeten, glazige blik in de ogen spreekt al boekdelen bij die pipo.

  Like

 9. Hendrik M. zegt:

  Wens allen hier fijne Kerstdagen!

  Like

 10. kampersrene zegt:

  Hoe kan dat nu….ik ken wel een Nederlandse Amsterdammer of een Nederlandse Rotterdammer….maar een Marokkaanse Nederlander of een Turkse Nederlander dat bestaat gewoon niet ….want een Marokkaan hoort thuis in Marokko en een Turk in Turkije wat komen die leeglopers in Nederland doen…..profiteren dat weet iedereen , behalve diegenen die het zouden moeten weten…Wat doen die Drek heu Denk Turken in de Nederlandse politiek …groot vraagteken

  Like

 11. droevige mof zegt:

  De Dalai Lama naait de deugdmensjes bij. Rotterdam, September 2018:
  “De vluchtelingen, uit verschillende landen, denken waarschijnlijk zelf ook dat hun thuis hun eigen
  land is. Dus, in hun thuis, daar doden ze, pesten ze, er is zoveel leed, en daarom kiezen ze voor een
  soort van ontsnapping, dus moeten Europese landen ze onderdak bieden… Het doel is dat ze, uiteindelijk, terug kunnen naar hun eigen land, hun land weer kunnen opbouwen. Dat is mijn standpunt, van meet af aan.”
  (Dat is ongeveer het standpunt van de Oostenrijkse en de Italiaanse regering.)

  Like

 12. zrast zegt:

  @ Numan

  Ik heb hetzelfde gevoel, dat dit de laatste kerst in vrede is…..

  Like

 13. kampersrene zegt:

  Niet als je tijdig uw aankopen doet om je te beschermen tegen onze getaande broeders tijdens het oppeuzelen van een kerstkalkoen….een paar handgranaten en een machinegeweer moet volstaan

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s