Het mislukken van Macron is goed voor Europa´s volkeren

Screenshot_489

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De Franse “gele hesjes” zijn niet alleen belangrijk in Frankrijk

Als er een prijs zou bestaan voor de meest aanmatigende en misleidende kop van een politieke tekst, dan zou Henrik Enderlein, professor voor politieke economie, de beste vooruitzichten hebben om deze te winnen. “Als Macron mislukt, mislukt Europa” is de titel van een essay, dat Enderlein in de “Spiegel” heeft gepubliceerd. De 44-jarige president van de Hertie School of Governance en directeur van de denktank Jacques Delors Instituut in Berlijn maakt zich zorgen om de in eigen land mislukte Franse president Macron. Want die, en daarin heeft Enderlein gelijk, is een beslissende politieke figuur voor de belangen van het internationale financiële kapitaal en de universalistische “elites” in EU-Europa.

PI News (2)

De profiterende professor met uitstekende contacten in deze “elites” pleit voor een massale ondersteuning van dit door de “gele hesjes” compleet ontluisterde wonderkind in Parijs door Duitsland. Enderlein zegt echter niets concreets over hoe deze hulp eruit zou kunnen zien. Dat heeft zijn redenen, want de schrijver weet maar al te goed dat hij de regering-Merkel wil bewegen tot enorme financiële en ideële ondersteuning voor Macron´s politiek in Frankrijk en EU-Europa. Waar het geld daarvoor vandaan moet komen, vooral echter wie en wat in Duitsland tekort zal komen voor de Macron-hulp, interesseert de professor geen zier.

Wat hem betreft zijn ook de “gele hesjes” uiteindelijk alleen maar lastige spelbrekers. Want Macron is voor Enderlein een economische “revolutionair”, die zijn land eindelijk in de zin van de rijken en de Europa-ideologen wil organiseren. Matteo Salvini, de sterke man van Italië en de grootste tegenstander van Macron in de EU, heeft enige tijd geleden al ingezien dat de president niet langer zijn probleem zou zijn, maar dat van Frankrijk. En niet alleen ontelbare Fransen delen deze mening, maar brengen haar ook massaal op straat tot uitdrukking. Wat ze doen en wat zij daarmee nu al bereikt hebben, heeft echter niet alleen voor Frankrijk, maar ook voor Duitsland en de EU historische betekenis met gevolgen die niet te overzien zijn.

Dat deze betekenis in De Duitse officiële politiek min of meer ontkend en in de opiniërende media gebagatelliseerd wordt, is nog te begrijpen. Maar deze betekenis wordt tot nu toe ook op ettelijke oppositionele forums van de patriottische en liberale beweging nauwelijks begrepen of zo lomp becommentarieerd als in de “Junge Freiheit”, waar op de voorpagina te lezen staat: “´Gele hesjes´  blijven de opstand oefenen. Bij ons zijn zowel linksen als rechtsen blij met de opstandelingen”. Weliswaar is de voorliefde van de hoofdredacteur van de “Junge Freiheit”, Dieter Stein, voor fatsoenlijke en ordentelijke oppositie bekend, maar een historisch zo ontwikkelde man als hij zou moeten weten dat parlementaire toespraken en goedbedoelde petities een machtsmens zoals Macron vast en zeker niet tot toegeven voor de eisen van de “gele hesjes” zouden hebben gedwongen.

Maar de “Junge Freiheit” staat in Duitsland niet alleen met haar voorbehouden tegen de strijd van de “gele hesjes”. De tamelijk aarzelende, onzekere ondersteuning vanuit het rechtse spectrum is meer dan verbazingwekkend. Want de ontluistering van Macron is Europapolitiek gezien bijna nog belangrijker dan zijn binnenlandse politieke mislukken. Het idool van de snel verwelkte “Pulse of Europe”-beweging; de jonge want-to-be charismaticus, die opkomt voor het sterkere politieke en economische centralisme in EU-Europa; het jonge gezicht van de universalistisch, immigratievriendelijke “elites” – Macron is in al deze rollen geen bruikbare, laat staan geloofwaardige rolbezetting meer.

Dat zou aan iedereen grote kracht moeten geven die geen EU-Europa willen, dat de poorten wijd openzet voor de Oriëntaalse en Afrikaanse overschotbevolking; voor een EU-Europa, dat met “hervormingen” alleen maar meer sociale onzekerheid creëert, in werkelijkheid echter de spanningen tussen economisch sterkere en zwakkere landen constant verscherpt. Zo snel zullen de kringen, die in Frankrijk Macron president hebben laten worden, geen frisse, nieuwe stralende verschijning kunnen presenteren, die zijn agenda kan voortzetten.

De EU-Europaverkiezingen 2019 bieden zich daarom aan als ideaal moment om het verzet tegen een Europa van de volksverachters, van het grootkapitaal, van de gecorrumpeerde bureaucratie en van de ideologische betutteling van een zich in toenemende mate totalitair gedragend liberalisme te documenteren. Ook voor deze verkiezingen had Macron, zoals bekend, grote plannen. Dankzij de “gele hesjes” dreigt hij nu totaal te mislukken.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Frankrijk. Bookmark de permalink .

26 reacties op Het mislukken van Macron is goed voor Europa´s volkeren

 1. delamontagne zegt:

  In de NL-kranten en op TV leest hoort men nauwelijks iets over de “Gele-Hesjes”.
  Hier volop in het nieuws…………..
  Het laatste wat ik las was dat de invloed en enthousiasme aan ’t afnemen waren.
  WAT EEN LEUGEN.
  / / /
  De “GELE-HESJES”: de schreeuw van de weerbarstige Fransen.
  Al meer dan een maand zijn de Gele-Hesjes het middelpunt van ’t nieuws.
  Na tientallen jaren zonder klagen en steeds meer moeten bijdragen,
  * *
  heeft deze klasse van arbeiders en middenklasse besloten om eindelijk te ontwaken.
  De besluiten en hervormingen van Emmanuel Macron was de druppel die de emmer deed overlopen.
  Met het Frankrijk buiten de steden voorop gaan de “Gele-Hesjes”zich nu overal verder organiseren.
  Men maakt opnieuw contact met elkaar, met de gemeenschap en het gevoel van broederschap dat men had verloren, keert terug.
  [ De AKTIES ZULLEN DOORGAAN IN HET NIEUWE JAAR.
  MACRON MOET WEG………………….]
  https://www.breizh-info.com/2018/12/23/108390/gilets-jaunes-le-cri-des-gaulois-refractaires-video

  Geliked door 7 people

  • Yvonne zegt:

   mooi, die nemen het op voor al hun landgenoten, althans die echte Fransen zijn, nu hier nog maar dat betwijfel ik
   zolang de mensen hun winkelwagens nog goed vol zitten denkt iedereen niks aan de hand hoor, niet de reacties hier, ik en meerdere mensen zijn het spuugzat, een oude vrouw in Duitsland door stel ratten als een lappenpop in elkaar geslagen ging een rat op haar zitten en sloeg haar hoofd heen en weer, nu zijn honden het doelwit
   jammer dat de wereld steeds een slechtere plek wordt

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Goed zo Delamontagne.
   Onze correspondent in La France…!

   Like

 2. J.C.Klop zegt:

  Uitstekend artikel. Een president met de statuur en het gezag van Charles de Gaulle had in 1968 de grootste moeite om Frankrijk in de hand te houden. Die statuur en dat gezag heeft Macron niet. Zijn positie is hopeloos.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Ze willen ons laten geloven dat de hesjespest voorbij is. Hoe goed dat er sociale media zijn.
  https://www.dlmplus.nl/2018/12/23/frankrijk-staat-in-brand-maar-de-pers-ontkent-acte6/

  Like

 4. Republikein zegt:

  Dat mensen Europa schrijven daar waar ze de EU bedoelen.
  Niemand heeft adhesie voor die dolle bende, het zijn ranzige bandieten met een das.

  Like

 5. Arthur Schop zegt:

  Macron zal blijken een nuttige idioot te zijn geweest.

  Like

 6. Wim zegt:

  Goede perceptie van Wolfgang Hübner en – gezien het gemanipuleerde nieuws hier – o zo noodzakelijke informatie van delamontagne. Je vraagt je af waarom de klimaatplannen van dit Kabinet niet meer commotie veroorzaken. De gelatenheid waarmee die rampzalige plannen ontvangen worden sterkt het Kabinet om op de ingeslagen weg door te gaan. Heel slecht.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Het is niet een slechte acteur net als Macron die het verkeerd voor heeft met de EU, het is de fascistische elite, de linksche looney brigade als hun ‘bruinhemden’ en de multinationals “power behind the throne” die de EU met onmenselijke maatregelen willen hervormen en een economische gleichschaltung of gelijkschakeling, (een nazificatie van de eufemistische term waarmee men de maatregelen mag aanduiden) waarmee de EU-nazi’s de plannen van Hitlers droom van één groot Duits Rijk weer nieuw leven inblazen, nu Het Europese Project genaamd.

  Like

  • Asgard zegt:

   Droevige mof,…klopt mee eens, bij Niburu zit ook wel veel troep bij soms, maar soms ook niet, daarom belangerijk alles goed te weerleggen en onderzoeken.

   Like

 8. Steven zegt:

  Mag hopen dat ze hem snel zijn paleis uit sleuren en dat het een voorbeeld is voor de rest van Europa…

  Like

  • Steven zegt:

   …Hoop wel dat ze dan op video vastleggen hoe ze Fransje aan zijn baard naar buiten sleuren… dan zeik ik in mijn broek…wat een etter is die vent…

   Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Gek is dat, normaliter ben ik niet zo’n voorstander van stakingen of opstand maar nu vraag ik steeds vaker af hoe het komt dat Nederlanders niet in opstand komen.
  In heel Europa is de democratie failliet, economie is het telkens terugkerende toverwoord en inderdaad, de economie doet het (nog) goed, maar wat heeft de gemiddelde Nederlander daaraan?
  Nou in feite niks, noppes, nada.
  De stijgende winsten vloeien in de zakken van binnen- en buitenlandse kapitalisten.
  Het is nog niet zo heel lang geleden dat gezinnen konden leven van de inkomsten van alleen de vader. Dat is allang niet meer toereikend, jonge stellen zijn gedwongen om beiden te werken om nog een beetje mee te komen.
  Wat is er dan toch met al die miljarden gebeurd?
  73 Jaar na afloop van de oorlog hebben we nog altijd woningnood.
  Nee zo noemen we het niet maar wat voor naam je er ook voor bedenkt, het komt op hetzelfde neer.
  Plannen van politici komen niet langer van onderaf maar komen uit de koker van (internationale) ambtenaren, de wil van het volk wordt keer op keer genegeerd of aan de kant geschoven.
  Keer op keer worden we voor een voldongen feit geplaatst, de euro, geen hond had erom gevraagd maar hij kwam er wel en tien jaar later durft de Nederlandse minister die daar verantwoordelijk voor was (Gerrit Zalm) openlijk toe te geven dat hij de gulden te goedkoop heeft ‘verkocht’.
  In één klap is het Nederlandse volk daarmee procenten armer geworden en de kwal durft het openlijk toe te geven wetende dat hij en zijn trawanten vrijuit zullen gaan.
  Een Europese grondwet, wij wilden het niet maar hij kwam er wel.
  En nu zijn we in de greep van klimaat hysterici, het klimaat verandert zoals het eerder al vele keren heeft gedaan en men doet het voorkomen alsof er een noodknop is om dat tegen te gaan.
  Doet alsof ja, geen hond heeft ooit met zekerheid kunnen aantonen dat minder CO2 uitstoot werkelijk effect zal gaan hebben. Maar dat maakt ze niet uit, we beginnen gewoon met de schoonste brandstof (gas) uit te bannen en vervolgens gaan we het hele land (en de zee) vol te plempen met gigantische windmolens, hele weilanden worden volgezet met zonnepanelen.
  De hele technologie staat nog in de kinderschoenen want opslag van elektriciteit wil nog altijd niet lukken maar desondanks gaan we vrolijk voort.
  Waarom ? En tegen welke prijs ?
  Onze bevolking maakt slechts 0,23 % van de wereldbevolking uit, de oppervlakte van ons land is zo miniem dat het niet uit te drukken valt, het terugdringen van onze uitstoot is minder dan een druppel op een gloeiende plaat.
  De grootste vervuilers; China, India, Rusland hebben overal peop aan maar wij worden gedwongen biljarden uit te geven aan een plan waarvan de werking onbekend is.
  Wie dat moet gaan betalen? Niet de grote multinationals, Tata Steel gaat vrolijk verder in IJmuiden, maar Jan met de Pet komt voor onoverkomelijke kosten te staan.
  Hoelang pikken we het nog ?
  Hordes migranten worden toegelaten alleen om de lonen laag te houden, hun bijdrage? Minder dan niks!

  Like

 10. Eigen volk eerst zegt:

  Ik hoop zo dat Macron onderuit gaat.

  Like

 11. M. zegt:

  De Nederlandse medialeugenaars zal je niets horen melden die houden zich uitsluitend bezig met nepnieuws verspreiden en de waarheid verstoppen en het demoniseren van mensen die de waarheid wel spreken

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  **Dat zou aan iedereen grote kracht moeten geven die geen EU-Europa willen, dat de poorten wijd openzet voor de Oriëntaalse en Afrikaanse overschotbevolking;**

  professor Enderlein, beschrijft min of meer nauwkeurig de contradictie van het Duitse volk (Merkel) t.o.v. het Franse volk (Macron) en de EUSSR “democratisch/economische” behoefte.

  Dromen zijn bedrog maar wensen voor 2019 komen soms uit!

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Niet alleen Macron moet weg. Ook zijn hele achterban. De ministeries moeten met de stofkam uitgemest worden en alle socialistische groenen en globalistische pseudo-liberalen moeten eruit gebonjourd worden. Vergeet ook de universiteiten niet en hogescholen. en gecorrumpeerde bestuurders van vakbonden. De hele socialistische politiek correcte pro EU zwijnenstal moet op de schop. Terug naar de natiestaat, Het is goed geweest en genoeg is genoeg. Het gehele vooropgezette door de elite gewenste EU project en het gemanipuleerde eveneens vooropgezette klimaat project moet acuut van de baan. Terug naar een hernieuwde realistische politiek die het belang van de belastingbetalende burger vooropsteld en niet het belang van de bovenlaag.

  Like

 14. Bert zegt:

  Macron blijkt volgens een sociologisch onderzoek vooral gekozen te zijn door mensen met een inkomen van boven de 2000 €, die ouder zijn en in de stad wonen. Aanhangers van Melenchon hebben ongeveer voor 50 % in de tweede ronde op Macron gestemd, de andere helft is thuis gebleven. Macron heeft vooral gewonnen omdat er zoveel mensen NIET op Le Pen wilden stemmen (25 %). Het zou interessant zijn om te weten wat die mensen nu zouden willen stemmen.

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Dat thans in Europa onderling het blanke ras ontzettend agressief is geworden, denk maar aan de twee wereldoorlogen, zullen Emmanuel Macron en zijn linkse vrienden toch niet snappen daar zijzelf al die ellende. veroorzaakten door gekleurde rassen en een verderfelijke ideologie (islam) te gaan voortrekken. Nou zal ik hier eens een verhaal plaatsen over mijn grootvader van moeders kant die de nazi’s tijdens WO II op een andere wijze tartte:

  Pas geleden ben ik er via mijn nichtje Dorith Slegers (1967) achter gekomen dat mijn opa Harry Slegers (1905-1966), net als zijn schoonzus Mia Verschure – Van der Vorst (1910-1990), tijdens WO II eveneens door de SS was gearresteerd omdat hij ooit voedselvoorraden smokkelde voor ondergedoken mensen daar mijn opa in die tijd in een bakkerij in Helmond werkte!
  Hij zou hierna natuurlijk ook het risico hebben gelopen om uiteindelijk naar de gevangenis van Scheveningen te worden afgevoerd maar mijn oma, Goen Slegers (1914-2004) en dus zijn vrouw, slaagde er eveneens in om hem vrij te krijgen! Want mijn grootmoeder was ooit dienstbode geweest, ze sprak namelijk vrij goed Duits, ze had op een Duitse school gezeten en was beslist niet bang geweest voor de nazi’s!

  Macron begint helaas ook aardig op een grootkapitalist, communist of nazi te lijken met zijn linkse bewind dat gewoon ooit als een landmijn zal gaan exposeren en hoe sneller hoe beter!

  Like

 16. Peacepipe zegt:

  Er zijn talloze voorbeelden in de geschiedenis van machthebbers die de “problemen” dachten te kunnen oplossen, zonder rekening te houden met de maatschappelijke effecten. Dan komt het volk in opstand! En Frankrijk heeft ervaring met zulke situaties. Daarom alléén al had Macron beter op moeten letten. Maar zelfs onze MP (Minister Pinokkio) die geschiedenis heeft gestudeerd blijkt er niet veel van opgestoken te hebben.

  Like

 17. Het was in 2016 voorspeld door ons hier, de opstand (misschien ook de burgeroorlog) zou in Frankrijk beginnen.

  Like

 18. Jan zegt:

  Macron’s propaganda kwebbel, ‘De internationale stabiliteit wordt in gevaar gebracht door hen die mijn mening niet delen’

  Like

 19. Jan zegt:

  Macron: Jullie Fransozen zijn zo stom als het achtereind an een koe, IK ben jullie god

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s