Pro-Europese denktank GEFIRA verwacht spoedig einde van de EU

Screenshot_499

(Door: “Xander”)

‘De Franse sociaaleconomische instorting zal de Europese Unie de afgrond in sleuren’ – ‘Komende oorlog tussen moslims en christenen op de Balkan zal zijn weerslag hebben in de voorsteden van Parijs, Amsterdam en Berlijn’ – ‘Grootste bedreiging voor Europa niet Rusland, maar Turkije’

Sommigen hebben gevraagd of we in deze kersttijd eens een keer opwekkend nieuws willen brengen. De afgelopen dagen hebben we hard gezocht, maar niets noemenswaardigs gevonden. Bovendien is dit geen site om de alom heersende struisvogelpolitiek verder aan te moedigen, dus vandaar deze ontnuchterende analyse van de pro-Europese denktank GEFIRA (Globaly Analysis from the European Perspective), die constateert dat ‘het einde van de Europese Unie onvermijdelijk is. Hoewel de voorstanders van verdere integratie of een federale superstaat een laatste poging doen om hun doel te bereiken, neemt de oppositie tegen het project dagelijks toe.’

Lees verder>>>
ksander nieuws
(h/t “Elisah”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

30 reacties op Pro-Europese denktank GEFIRA verwacht spoedig einde van de EU

 1. laura van der storm zegt:

  Wat een vreselijk interessant stuk! Misschien omdat ik het ermee eens ben:-)). Zeker ook wat het deel over Bosnië betreft. Heb veel tegenstand in mijn familie en kennissen wat betreft de islam. Kom er niet doorheen, maar ik houd vol:-).

  Geliked door 3 people

 2. Peter zegt:

  Voor alle negatieve minkukels.
  Een positief geluid over de paus.
  Sinds hij vijf jaar geleden aantrad als paus neemt Franciscus (82) het vaker op voor de armen. Vanmiddag liet hij in het Vaticaan nog een kliniek openen waar daklozen gratis medische zorg kunnen krijgen.
  Zien jullie dit doen door onze schatrijke, geen belasting betalende ,Oranje’s ?
  Onze Koning en koningin leven mee met Indonesië…………………………..
  Denkt iemand dat ze een rooie cent bijdragen aan de ellende aldaar ?
  Ik vermoed van niet, maar je weet maar nooit..

  Like

  • BertG. zegt:

   Welke dakloze zwevers, Peter?
   Italiaanse zwervers of “vluchtelingen” die zwerven.
   De link staat er niet bij, en het begrip zwerver is vrij ruim.

   Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   Ik begrijp niet dat jij zo weg loopt met die paus.
   Jij bent nog trouwer dan een non of een misdienaar die net gepakt is na een kerk dienst.
   Nooit de vuile was buiten hangen over wat daar gebeurt.
   Typisch slachtoffer gedrag trouwens.
   Ben je bang dat je anders je plaatsje kwijt bent hierboven als je commentaar heb hebt op die seniele ouwe lul.

   Geliked door 1 persoon

   • Peter zegt:

    Deze door u beledigend genoemde “seniele ouwe lul ” heeft meer bijgedragen aan de maatschappij dan u.
    Als priester bezocht Jorge Mario Bergoglio regelmatig onaangekondigd de achterbuurten van Buenos Aires, de zogenaamde villas miserias. Hij maakte dan een praatje met de kerkgangers en dronk een kopje thee met hen. Hij maakte er beleid van om meer priesters naar deze achterbuurten te sturen.
    O ja, seniel ??
    Bergoglio studeerde af als chemisch technicus aan de technische middelbare school Escuela Nacional de Educación Técnica N° 27 Hipólito Yrigoyen
    Hij werkt nog steeds en zit niet zoals u korte sarcastische commentaren op artikelen te leveren.
    Paus Franciscus heeft in de eerste vijf jaar van zijn pontificaat 22 internationale reizen gemaakt en ruim 249.000 kilometer afgelegd – zes keer de omtrek van de aarde.

    Like

  • Het kleine positieve bericht dat net voor de Kerst werd gelanceerd dat daklozen gratis medische zorg kunnen krijgen weegt niet op tegen het verraderlijke , misselijkmakende Jezuïeten zooitje die zó fout zijn als fout maar kan zijn. De Katholieke kerk is 1 van de uitvoerende organen van de Nieuwe Wereld Orde. Het Vaticaan, en de clerus in het algemeen zijn fout waarbij de NSB’ers koorknaapjes zijn vergeleken, flikker op met de Paus te verdedigen die van plan is om in de nabije toekomst het Katholieke geloof om te dopen in de Chrislam, je hebt het duidelijk niet begrepen Peter, je emoties spelen de boventoon wanneer het over het geloof gaat naar mijn mening.

   https://www.franklinterhorst.nl/De%20rol%20van%20het%20Vaticaan%20tijdens%20de%20Tweede%20Wereldoorlog.htm

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Zag vanmorgen op tv een stukje uitzending vanuit het Vaticaan .
   Wát een weelde , wát een goud , wát een zilver , wát een kunst , wát een bouwkunde , wát een waanzinnige luxe ! Wát een poppenkast !
   En dan zegt die corrupte klootzak van een paus dat WIJ minder hebberig moeten zijn , dat WIJ moeten matigen en dat WIJ socialer moeten worden ?

   Ik vind het eerlijk gezegd van de zotte dat iemand nog partij trekt voor dat pedofiele kreng ! Of is het een homosexueel kreng ? Of allebei ?
   In ieder geval maakt ie deel uitval een stel smeerlappen die door hun positie eeuwenlang gratis seks met van alles en nog wat hebben kunnen hebben .
   Huishoudsters en nonnen werden als hoer gebruikt .
   Hoeveel illegale abortussen zouden er niet gepleegd zijn , door die club ?
   Kindertjes op schoot à la sinterklaas .
   Ouders de kamer uit voor een “ privé gesprek van meneer pastoor met een kleuter “ .
   En wee degenen , die z’n waffel opentrok , die werd bedreigd met hel en verdoemenis of raakte gewoon vermist .

   Het Vaticaan is gewoon een cabaretgroep van de maffia !

   Onbegrijpelijk dat iemand dat nog verdedigt !
   Maar dat hebben we al zo vaak meegemaakt , geloof doét iets met je hersenen en het is niet veel goeds !
   Zeldzaam dat iemand gelooft en nog volkomen rationeel is ook !

   Lof voor die enkeling !

   Geliked door 1 persoon

 3. Jade zegt:

  Jan Kloot Juncker is het meeste van de tijd straalbezopen…
  Hij zal misschien toch wel ietsjes last van z`n geweten hebben.
  500 miljoen mensen over de kling jagen is namelijk niet niks.
  Ook al krijg je een jaarsalaris per maand!!!

  Like

 4. Astrid zegt:

  Ik ken helemaal niemand die blij is met het gedrocht EU. Dat deze ongewenste EU een wisse dood beschoren is, staat voor mij al lang vast. De volkeren van Europa hebben het monsterproject nooit gewild, het is ondemocratisch tot stand gekomen en dus is het gedoemd te mislukken. Het is inmiddels niet meer te verkopen, ook vanwege de vele grote verschillen tussen de in luxe en gunsten badende ambtenaren en de steeds kleiner wordende budgetten voor de gewone burger. Dit nog eens extra versterkt door het zonder toestemming van de volkeren opzettelijk massaal importeren van de meest achterlijke en meest agressieve cultuur van de planeet en deze cultuur alle ruimte geven om hier voort te woekeren, daarbij een spoor aan geweld, vernieling en ontwrichting veroorzakend.
  De opzettelijke ongelijkheid, het financieel uitkleden van de Europeaan, plus het ontnemen van diens culturele waarden en het weggezet worden als minderwaardig, wekken heel veel woede op. De EU is niets anders dan een voortzetting van het Louis XIV-era, waarbij het volk wederom moet toezien hoe de lieden van het EU-Hof zich als zonnekoninkjes en dronken narren gedragen en al ons geld verkwisten. Ze lokken met hun arrogantie en bedrog een nieuwe revolutie uit. En kijk eens aan, daar verschijnt ook ineens het EU-leger ten tonele, een leger tegen de volkeren van Europa.

  Zijn we blind ofzo? Hoe is het mogelijk dat een immer dronken en misdragende zonnekoning zich president van vele landen mag noemen. De EU-profiteurs en leugenaars zullen t.z.t. ter verantwoording geroepen worden en hun straf moeten ondergaan. Maar we moeten dan wel eerst massaal uit onze luie stoelen komen. En dat gebeurt pas wanneer iedereen het in zijn portemonee voelt, wanneer die nagenoeg leeg blijft…..

  Ze willen onze auto’s gaan afpakken, onder het mom van ‘beter voor het milieu’, terwijl ze zelf dagelijks in dure auto’s rijden en de hele wereld overvliegen. En reken maar dat hun villa’s en herenhuizen goed verwarmd zijn.

  Nee mensen, eerlijkheid duurt nog altijd het langst en de EU is een corrupt en ondemocratisch instituut. Het was vanaf dag één gedoemd om te falen.

  Geliked door 2 people

  • louis-portugal zegt:

   Helemaal mee eens Astrid.
   Hun huizen zijn niet alleen verwarmd en reken maar ook goed ommuurd.

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Astrid, wie weet ken jij het verhaal wel over een filosofische droom die koning Nebukadnezar uit Babylon had over een groot beeld uit Daniël 2:1-49 en eigelijk zou moeten worden gelezen door de gehate EU-elite! Daniël gaf aan de koning de betekenis deze droom als volgt uit:

   Op een nacht had koning Nebukadnezar een erg rare droom. Dat maakte hem zo ongerust dat hij niet meer kon slapen. Hij riep zijn tovenaars bij zich en zei: ‘Leg mij uit wat ik vannacht heb gedroomd.’ Ze zeiden: ‘O koning, vertel ons alstublieft wat u precies heeft gedroomd.’
   Maar Nebukadnezar zei: ‘Niks ervan! Jullie gaan mij nou exact vertellen wat voor droom ik heb gehad. En anders gaan jullie er allemaal aan!’ Toen zeiden ze nog een keer: ‘Als u ons vertelt wat u heeft gedroomd, kunnen wij het wel uitleggen.’
   Hij zei: ‘Vergeet dat maar! Jullie zitten me namelijk gewoon allemaal voor de gek te houden zodra ik alles vertel. Kom dus op met die droom!’ Ze zeiden tegen de koning: ‘Dat kan niemand u vertellen. Wat u vraagt is echt onmogelijk.’

   Nebukadnezar was hierna woest geworden. Hij gaf het bevel dat alle tovenaars en wijze mannen in het land onmiddellijk gedood moesten worden. Dus ook Daniël, Sadrach, Mesach en Abednego.
   Daniël vroeg de koning echter om wat meer tijd. Toen ging hij met zijn vrienden in gebed, en ze vroegen Jehovah om hulp. Wat zou Jehovah gaan doen?

   In een visioen liet Jehovah aan Daniël zien wat Nebukadnezar exact had gedroomd en ook wat die droom precies betekende. De volgende dag ging Daniël naar de beambte van de koning en zei: ‘Dood de wijze mannen niet. Ik kan de droom van de koning via Jehovah uitleggen.’ De beambte bracht Daniël meteen naar Nebukadnezar.
   Daniël zei toen stoïcijns tegen de koning: ‘God heeft u in deze droom de toekomst laten zien. Dit was ongeveer uw droom: U zag een heel groot beeld. Het hoofd was van goud, de borst en de armen waren van zilver en de buik en de dijen waren van koper. De benen waren van ijzer en de voeten waren van ijzer vermengd met klei.
   Toen werd er uit een berg door een onzichtbare hand een reusachtige steen losgehakt. Die enorme steen raakte het beeld precies op de voeten. Het beeld uiteindelijk viel om, het brak in duizenden stukken en werd hierna als stof. Daarna waaide alles weg in de sterke wind. En de steen werd een grote berg die de hele aarde vulde.’

   Toen legde Daniël uit wat de droom betekende. Hij zei tegen de koning: ‘Uw koninkrijk, dat is het hoofd van goud. Het zilver is een koninkrijk dat na u zal komen. Daarna komt er een koninkrijk dat zal zijn als koper en dat (tijdelijk) over de hele aarde zal regeren. Het volgende koninkrijk zal zo sterk zijn als ijzer.
   En als laatste zal er een koninkrijk komen dat verdeeld is; deels zo sterk als ijzer en deels zo zwak als klei. De steen die tenslotte een berg wordt, is Gods Koninkrijk. Het zal al die koninkrijken verbrijzelen en het zal eeuwig blijven bestaan.’

   Toen maakte Nebukadnezar een hele diepe buiging voor Daniël. Hij zei: ‘Jouw God kan alles. Door hem kon je deze droom uitleggen.’
   Daniël werd dus niet gedood. Nebukadnezar gaf hem zelfs de leiding over alle wijze mannen en maakte hem heerser over de provincie Babylon. Het is duidelijk dat Jehovah het gebed van Daniël had verhoord.

   En ook de EU is niets anders dan het desbetreffende beeld dat in geen eeuwigheid kan bestaan en vroeg of laat zal instorten en als stof in de wind zal wegwaaien!

   Like

  • Nemesis zegt:

   Nu, dat leger “EUROGENDFOR” bestaat al jaren hoor en het is ook al meermaals heel stiekem ingezet. Herinner je maar de eerste heftige rellen in Griekenland en nu ook in Frankrijk. Je hoeft alleen maar op google eens die naam in te typen. Daar zul je behoorlijk wat info vinden. Echter heb ik vastgesteld, dat er veel van de berichten van het eerste uur verdwenen zijn. Maar ze bestaan, zijn levensgevaarlijk en hebben zoals men het zegt in die films van agent 007, a Licence to kill, en dat doen ze ook zonder probleem.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ik ken nog wel enkele personen die denken dat de EU een economisch blok is of weer zou moeten worden. Kennelijk zijn ze in gedachten blijven hangen in de EEG motivatie; vergaande economische samenwerking.
   Ooit zullen ze onvermijdelijk wakker schrikken.
   In feite leven we in een Europa waar verschillende elkaar overlappende experimenten zijn uitgeprobeerd en men weigert toe te geven dat álle proeven zijn mislukt, de multiculturele heilstaat bleek een multiculturele hel met meerdere parallelsamenlevingen tot gevolg, de euro is iedereen door de strot geduwd en ondanks de gefundeerde kritiek vooraf toch doorgevoerd.
   Een ander gevaar is dat tegenstanders van de EU nog altijd denken dat de ineenstorting van de EU zich zonder geweld zal voltrekken.
   We leven in een gevaarlijke tijd en het is hoog tijd dat mensen dit gaan inzien, een oorlog, elke oorlog kent meer slachtoffers dan winnaars en dat zal dit keer niet anders zijn en de uitkomst staat zeker niet tevoren vast.

   Like

   • Een ander gevaar is dat tegenstanders van de EU nog altijd denken dat de ineenstorting van de EU zich zonder geweld zal voltrekken. Je hebt gelijk Tijl het zijn de luchtfietsers die denken dat de ineenstorting van megalomane EU experiment een formaliteit is. De collaps van de EU brengt een scala van ellende met zich mee, de ene nog erger dan de andere in feite zou men zich kunnen voorstellen hoe Duitsland eruit zag direct nadat het verloren had van de geallieerden. Een oud gezegde schiet mij te binnen; nieuwe bezems vegen schoon, weg met alle verworven vrijheden zo denken volgens mij de nieuw elite na de ineenval van de EU.

    Geliked door 1 persoon

 5. Freda110 zegt:

  Een goed stuk en nog wel geschreven door de PRO !!! Europese denktank.
  Wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan en als het in de grote steden hommeles word is dat een drama voor de goedwillenden maar een hele goede les voor al die idioten die dit gefaciliteerd hebben.
  Mocht het zo ver komen dat er daadwerkelijk een soort van burgeroorlog losbarst hoop ik dat ze de politici die daaraan schuld zijn stuk voor stuk publiekelijk aan de schandpaal nagelen, jammer dat we niet meer in de tijd van Johan van Oldenbarnevelt leven dan konden we er voorgoed mee afrekenen.

  Like

 6. boorzalf zegt:

  Het wordt tijd dat er op scholen openlijk gesproken wordt wat de islam nu werkelijk is.
  http://christendomvsislam.weebly.com/komt-west-europa-onder-de-jihad.html

  Like

 7. BertG. zegt:

  Volgens mij hebben ze Ben Kok te pakken, zou ook wel een keer tijd worden.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2957764/neppriester-pal-voor-kerst-ontmaskerd

  Like

 8. sjuad zegt:

  Laat maar gebeuren heeft de mensheid dat gehad, mbt moslims, ach die gaan elkaar ook afslachten.
  Wat dan rest krijgt het goed, over een jaartje of 15 max 20, idd zonder islam, de religie des doods vernietigd zichzelf wel.

  Like

 9. Realist zegt:

  Zou mij niet verwonderen dat het mogelijk verder uit de hand met het inkomen constant uit te hollen en vooral de lagere inkomens totaal niet bespaart worden en dit nu al 11 jaar ingeleverd hebben en nu nogmaals moeten inleveren, via energie belastingen en dergelijke. Vraag mij wel eens af, hoe lang dit de burgers in Nederland gaan blijven tolereren. De multinatoinale bedrijven die in Nederland, via postbusbedrijven de belastingen wel 200% BBP ontvangen en de burgers tegelijk nog zoveel belasting moeten betalen en de vele verhogingen en de zware bezuinigingen van 11 jaar tot heden voor de lage inkomens. Geef vb. van de invaliden, die praktisch evenveel moeten betalen als kleine zelfstandige of volgens de nieuwe tarieven van 2019. Het tarief in de eerste schijf neemt toe van 36,55 naar 36,65 procent. Het tarief in de tweede en derde schijf daalt daarentegen, van 40,85 procent naar 38,10 procent. Het tarief in de vierde schijf wordt licht verlaagd, van 51,95 procent naar 51,75 procent.

  Het verlaagde btw-tarief wordt verhoogd van 6 naar 9 procent. Hierdoor moet je straks meer betalen voor bijvoorbeeld de boodschappen en medicijnen. Maar ook voor allerlei diensten, zoals de kapper, de fietsenmaker en de schilder.

  Allemaal mooi geregeld en dit zou dan het prachtig sociaal beleid moeten zijn, dank U wel, Primier President, Mark Rutte. Het is blijkbaar nog altijd niet erg genoeg en ben nu wel benieuwd, wanneer uiteindelijk de grenzen worden overschreden, zoals in Frankrijk. Natuurlijk is Nederland Frankrijk niet en hebben de vele schaapjes veel meer geduld tot het uiterste nog altijd niet bereikt is, maar in werkelijkheid wel al zover gekomen, maar nog onvoldoende zelf beseffen.

  Like

 10. Realist zegt:

  Ondertussen is de staatschuld in 2017 over de 400 miljard en ondertussen nu al meer dan 502. 434 miljard verder opgelopen. (https://www.smava.de/european-debt-clock/) Nog niet genoeg bezuinigd op de bugers en de politieker zijn altijd gevrijwaard en kregen destijds hun zelf 30% opslag toe eigende, tijdens de bezuinigingen nog niet vergeten ben.

  Like

 11. Corné zegt:

  Helaas maar al te waar. Het grootste gevaar is Erdogan met zijn ottomaanse rijk hysterie. Ook nog een van de levensgevaarlijke Moslim Broederschap. Zijn vazallen zitten ook hier in NL. Dat DENK ik niet dat weet ik zeker. Er is een duidelijke analogie met Nazi Duitsland, de NSB en de jodenhaat. Een opvallende overeenkomst is ook nu weer de enorme naïviteit binnen Europa, ook in Nederland. Ook nu worden we in de eerste plaats weer verraden door de landgenoten met hun grote monden, hun onrealistische kijk op de gebeurtenissen en hun onbenul van de geschiedenis. Uiteraard zitten die vooral in de linkse hoek. We gaan nog veel ellende meemaken. Ik hoop dat we snel wakker worden en ons gaan mobiliseren, mentaal en fysiek. Een sterk politie-apparaat gaan oprichten en de linkse bende politiek zo snel mogelijk een aantal toonladders lager laten zingen. Dat hebben de kiezers in de hand. Voor het te laat is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s