WANNSEE CONFERENTIE

Screenshot_493

Villa Marlier, locatie van de Wannsee Conferentie (1942).

 (Door: “Driek”)

Ruim vijfenzeventig jaar geleden werd in een boschrijk gebied op 20 januari 1942 in een villa van de SS aan de oevers van de Wannsee, een meer even buiten Berlijn, een bijeenkomst gehouden van belangrijke Nazi-leiders. Op de uitnodiging stond dat er voor een hapje en een drankje gezorgd zou worden. Deze bijeenkomst is berucht geworden als de belangrijkste gebeurtenis in den geschiedenis van de “Endlösing” (“definitieve oplossing”). Hoewel er nooit één door Adolf Hitler geschreven document is gevonden dat hem rechtstreeks in verband brengt met een bevel om de totale vernietiging der Joden uit te voeren, staat buiten kijf dat hij de acties tegen de Joden aanmoedigde en intensiveerde.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de 37-jarige Reinhard Heydrich, die de desbetreffende Rijksfunctionarissen uitnodigde om deel te nemen aan een gesprek over het “Joodsche vraagstuk”. Van het begin af aan werd de conferentie gedomineerd door Heydrich, bijgenaamd de ‘Slager van Praag’ . Nadat de nieuwste resultaten waren besproken over het gebruik van het gifgas Zyklon B, werd min of meer besloten dat de Joden zouden worden vergast. Enkele deelnemers, waaronder Otto Hofman, kwamen hiertegen in opstand. Hofmann pleitte voor sterilisatie van Joden die uit gemengde huwelijken waren voorgekomen (de zogenaamde Mischlinge).

Screenshot_494
Reinhard Heydrich (1904 – 1942).

 Heydrich wist tenslotte alle deelnemers van dit criminele complot over de streep te trekken. Men stemde in met vergassing van en moord op het Joodsche volk. Voor besloten werd tot het gebruik van gifgas was in Sachsenhausen vanaf augustus 1941 al de nekschotmachine in gebruik, die ontwikkeld was, omdat het handmatig doden van Joden door de Einsatzgruppen te langzaam ging en te veel mankracht vergde.

Pacten en conferenties hebben zelden iets goeds voortgebracht (Pact van Marrakesh). Doch het is van belang den spitse lezer van “E.J. Bron” er nog eens aan te herinneren dat degenen die tijdens de conferentie aan tafel zaten bezoldigde ambtenaren waren van één van ’s werelds meest vooraanstaande landen. Dat geeft te denken. Het waren geen illegale terroristen, doch hun misdaden waren veel en veel groter dan welke criminele daad uit den Wereldgeschiedenis dan ook. Ik wil hier opmerken dat, mocht iemand weer eens beginnen over een ‘laagopgeleide criminele onderklasse’, van de vijftien mensen aan tafel er acht in het bezit waren van een doctorstitel. Van de aanwezigen waren er slechts twee mannen ouder dan vijftig jaar. De helft had de leeftijd van veertig jaar nog niet eens bereikt.

Screenshot_495

Het totaal aantal te vernietigen Joden: 11 miljoen.

De onderwerpen die op de conferentie werden besproken, zijn ons bekend geworden doordat een kopie van de notulen, die werden opgesteld door Adolf Eichmann, de oorlog heeft doorstaan. Hoewel tijdens de conferentie de definitieve keuze voor genocide werd bevestigd, spraken den aanwezige oorlogsmisdadigers niet in zulke bewoordingen. Uit de notulen die Adolf Eichmann opstelde, en die in 1947 op het ministerie van Buitenlandse Zaken werden aangetroffen, bleek dat ze het hadden over een ‘Verplichte Evacuatie naar het Oosten’. Voor het gemak waren alvast de Joodsche inwoners van Engeland en neutrale landen als Zweden en Zwitserland meegerekend, want die zouden te zijner tijd toch ook aan de beurt komen.

Toen de conferentie plaatsvond, was de genocide op Joden, gehandicapten, zigeuners en andere zogenoemde ‘Untermenschen’ al begonnen. Zo werden reeds op 6 december 1941 bij Chelmno duizenden mensen vergast via de uitlaatgassen van vrachtwagens. Honderdduizend Joden waren toen alreeds vermoord.

Volgens de plannen die Heydrich kenbaar maakte, zou het aantal Joden na de deportatie als gevolg van zware dwangarbeid, vooral in de wegenbouw, flink worden uitgedund. Voor de Joden die deze ‘natuurlijke selectie’ overleefden, was er een efficiëntere ‘Speciale Behandeling’. In 1942 werden er vernietigingskampen ingericht in Treblinka, Sobibór, Majdanek en Belzec. Gewetenloze nazi-artsen zagen al gauw in dat zich met de onuitputtelijke voorraad proefkonijnen die tot hun beschikking stond oneindige mogelijkheden aandienden om op menschen te experimenteren. Ze stelden een reeks duivelsche experimenten op, waarvan de details blijven rondspoken in de gedachte van een ieder die zich in het onderwerp heeft verdiept.

Waar ook hoog opgeleide regeringsfunctionarissen toe in staat zijn, moge den lezer duidelijk zijn. Mijn verwachtingen van dien gewetenloze uitzuigers en volksvernietigers in Den Haag en Brussel zijn dan ook niet bijster hoog gespannen. Ik zie de toekomst erg somber in.

Ondanks dit naargeestige artikel wens ik U allen toch een gezegend weekend.

Screenshot_429

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(© 2018. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Historie, Holocaust, Jodenhaat, Links fascisme, nationaalsocialisme, nazisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

20 reacties op WANNSEE CONFERENTIE

 1. arjo zegt:

  Triest is ook dat er maar weinig nazi’s zijn veroordeeld.Enerzijds vanwege de koude oorlog en het communisme anderzijds omdat de Adenauer regering afstand wilde nemen van het verleden en het niet zo nauwkeurig nam met het besmette verleden van veel van zijn collega’s.

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   Een van de beruchtste ‘MONSTERS’. MENGELE. werd MET!!. vluchten geholpen, naar LATYNS-AMERIKAANSEl. landen!!

   Like

   • Thomasson zegt:

    @fleckie. De beruchtse monster Jozef Mengele net als zoveel andere beruchte en minder beruchte Nazi monsters kregen de kans om te vluchten en 100% hulp van HET VATICAAN!!! …Tsja het Vaticaan is een soort toko die niks erg vindt! Ook niet de massa seksueel misbruik van kinderen. Net als Anita van de vroegere 06-nummers zij vinden ALLES GEWELDIG!. Anita deed het voor geld!!!, het Vaticaan deed het in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Mijnheer De Duivel zou nog eens zeggen : ik heb een slechte naam en niemand houdt van mij. Maar de gasten van het Vatikaan – ook met hun inquisitiepraktijken van weleer – kunnen mijn leermeesters zijn.

    Like

 2. Peter zegt:

  Vreemd om dit artikel op kerstavond te plaatsen.
  Vrede en alle goeds aan de trouwe lezers van deze site !

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Peter. Dat is helemaal niet vreemd : dit artikel op kerstavond te plaatsen. Dit artikel is een waarschuwing voor het nieuwe jaar. Wij hebben nog paar dagen de tijd ons voor te bereiden op de nieuwe Heydrich’s van de toekomst. Die zitten niet bij de nazi’s, maar bij de EU, VN, Bilderberg /NWO. Ook zij zijn van plan – op planmatige wijze – ons te verdelgen. Reinhard Heydrich had de Endelosung van de Joodse vraagstuk gepresenteerd, Bilderberg/NWO met hun hulpjes de VN en EU hebben een plan met dezelfde duistere kanten: DE KALERGI-PLAN waarin wij met zijn allen zouden op geniepige en vernuftige wijze zouden ophouden te bestaan en plaats maken voor nieuwe fokslaven met mindere intelligentie.

   Like

 3. Bert zegt:

  Intelligentie is op zich geen garantie voor een vreedzame toekomst. Het is maar net de vraag wat je met die intelligentie doet. Als het uitgangspunt van een redenatie niet klopt (bijv de aanname dat de zon om de aarde draait) dan kun je met ratio of intelligentie allerlei theorieen verzinnen om de beweging van de planeten te verklaren, maar het blijft behelpen. En hetzelfde zie je in de islam: als je de ratio alleen maar gebruikt om alles vanuit islam te verklaren, dan zal de uitkomst ook steeds meer islam zijn. Alle studenten in de islamitische wereld besteden een dag per week tijdens hun hele studie aan koranstudie. Dat is een heel grondige indoctrinatie, een niveau wat in China niet eens gehaald wordt voor zover ik weet.

  Geliked door 4 people

  • guusvelraeds zegt:

   Niet alleen die ene dag. Ele dag wordt 5 maal gebeden richting Mekka. Elke dag wordt 5 x Allah geprezen, de moslim als gemeenschap (de Oemma) geprezen en de niet moslim gedemoniseerd. Stel je voor 5 x per dag en dat tot het einde van je leven. Dat is niet alleen indoctrinatie maar ook regelrechte psychische terreur. Dan vinden wij onnozelaars het gek dat er moslims zijn die zich met vreugde opblazen. Als gemeenschap zijn moslims niet in staat welvaart en welzijn te scheppen omdat hun wereld door dwang gedomineerd wordt en het individu geen vrijheid heeft zijn eigen leven te bepalen.

   Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Wannsee conferentie verwerkt in een film. Duits gesproken met Engelse ondertitels

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Heeft men in deze film dan ook bekendgemaakt dat op de. WANNSEE – conferentie besloten werd ook de. RUSSISCHE. bevolking uit te roeien? en er een volksverhuizing zou kunnen plaatsvinden, ter vervanging van RUSSEN, ( HOLLAND. UND. BELGIEN
   VERSCHWINDEN. GANZ. VON. DER. KARTE’…was ook een leus van de nazis, die met
   grote vaart dachten RUSLAND uit te moorden,( vandaar die enorme massa soldaten met hun aanvalswapens, men had zich echter ‘vergist’ de. RUSSISCHE WINTER, minus 30 tot minus 40graden ( op z’n minst was in aantocht.) men had immers gedacht HET KARWEI in een paar maanden te kunnen uitvoeren
   ……( en dan. ook nog de slag bij
   STALINGRAD, wanneer men gewonden ‘niet goed’. meer konden verzorgen’, die dan maar …….. BUITEN ! mochten. bevriezen.)

   Like

 5. Doet mij ook meteen aan het gedrag van Merkel denken, zij doet niet direct, maar heeft overal de hand in.

  Geliked door 2 people

 6. Jules Vismale zegt:

  Dit waren de deelnemers aan de Wannsee Conferentie, een plek die ik overigens ook jaren geleden heb bezocht, waarvan niet iedereen even bekend is:

  1. SS-Obergruppenführer Reinhardt Heydrich (hoofd van het RSHA) (1904-1942): omgekomen na aanslag van het Tsjechisch verzet.

  2. Gauleiter Dr. Alfred Mayer (Reichs ministerie voor de Bezette gebieden in het oosten) (1891-1945): zelfmoord.

  3. Reichsamtleiter Dr. Georg Leibbrandt (idem) (1899-1982): in 1949 vrijgelaten.

  4. Dr. Wilhelm Stuckart (Staatssecretaris Reichs ministerie van Binnenlandse Zaken) (1902-1953): vrijgelaten in 1949, omgekomen bij auto-ongeluk/aanslag.

  5. Dr. Erich Neumann (Staatssecretaris Bureau voor de Commissaris voor het Vierjarenplan) (1892-1948): om gezondheidsredenen vrijgelaten in 1948.

  6. Dr. Roland Freisler (Staatssecretaris Reichs ministerie van Justitie) (1893-1945): omgekomen bij een geallieerd bombardement.

  7. Dr. Josef Bühler (Directeur-Generaal van het Generalgouvernement) (1904-1948): na uitlevering aan Polen voor oorlogsmisdaden berecht en geëxecuteerd.

  8. Dr. Martin Luther (Onderstaatssecretaris Buitenlandse Zaken) (1895-1945): overleden kort na vrijlating uit Duits concentratiekamp.

  9. SS-Oberführer Gerhard Klopfer (NSDAP partijkanselarij) (1905-1987): vrijgesproken van oorlogsmisdaden bij gebrek aan bewijs.

  10. Ministerialdirektor Friedrich Wilhelm Kritzinger (Reichs kanselarij) (1890-1947): vlak voor zijn dood om gezondheidsredenen vrijgelaten.

  11. SS-Gruppenführer Otto Hofmann (Hoofdbureau voor Rassen en Vestiging) (1896-1982): in Duitsland voor oorlogsmisdaden berecht door de VS, vrijgelaten in 1954.

  12. SS-Gruppenführer Heinrich Müller (Hoofdbureau voor de rijksveiligheid RSHA) (1900-1945): verdwenen tijdens belegering van Berlijn door het Rode Leger.

  13. SS-Obersturmbannführer Adolf Eichmann (RSHA – Referat IV B4) (1906-1962): ontvoerd, berecht en geëxecuteerd voor oorlogsmisdaden door Israël.

  14. SS-Oberführer Dr. Karl Eberhard Schöngarth (Bevelhebber SD / SIPO Krakau) (1903-1946): in Duitsland voor oorlogsmisdaden berecht en geëxecuteerd door Groot-Brittannië.

  15. SS-Sturmbannführer Dr. Rudolf Lange (Bevelhebber SD Letland) (1910-1945): zelfmoord/overleden bij belegering van Posen door het Rode Leger.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  6. Dr. Roland Freisler (Staatssecretaris Reichs ministerie van Justitie) (1893-1945): omgekomen bij een geallieerd bombardement.

  Wat veel mensen zich niet bewust zijn is dat deze Dr. Roland Freisler de een en dezelfde persoon is die ook wel de bloedrechter wordt genoemd van het zogenaamde “Deutsche Volksgericht”. Roland Freisler staat vooral bekend om zijn scheldtirades die hij tijdens rechtszittingen gebruikte waarvan hij voorzitter was om tegenstanders van het Nazi regime te intimideren en met schuld te overladen. Hij heeft veel mensen (ook later beroemde mensen zoals o.a. Graf von Staufenberg) ter dood veroordeeld. Meestal voltrok zich de ter dood veroordeling door ophanging aan een staaldraad in de Nazi gevangenis Plötzensee in Berlijn. Al deze ophangingen werden op bevel van Hitler opgenomen met een filmcamera zodat de Führer op een later tijdstip nog eens kon herbeleven hoe met zijn vijanden werd afgerekent. Vooral de lijdensweg tot de dood had zijn aandacht.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik ben altijd erg gefacineerd geweest door het Duitse verzet tegen Hitler en dan speciaal de aanslag die Claus von Stauffenberg op 20 juli 1944 op hem pleegde. Niettemin kan ik lang niet alle Duitsers en Europeanen (de geallieerden inbegrepen) zien als helden daar sommigen onder hen zelf streden tegen elkaar, tegen hun eigen regering of zich evengoed schuldig maakten aan oorlogsmisdaden. Het Duitse verzet werd ook niet gesteund van buitenaf waardoor Hitler zoveel ellende kon aanrichten.
   Dat een nazi-rechter als Freisler gezien wordt als een sinister peroon die duizenden Duitsers voor het Volksgerichtshof ter dood veroordeelde is natuurlijk terecht. Toch was Freisler niet het prototype van een verderfelijke rechter daar 150 jaar voor hem de officier van Justitie, Antoine-Quentin Fouquier-Tinville, onder Robespierre tijdens de Franse Revolutie evenveel Fransen die tegen de revolutie waren ter dood veroordeelde in duivelse schijnprocessen.
   En de slachtoffers van Fouquier-Tinville werden evengoed door hem tijdens de akelige showprocessen gruwelijk uitgekafferd, vernederd en hierna geboeid in mestwagens naar de guillotine gevoerd, meestal door een zeer vijandige menigte heen!

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    @guusvelraeds: Claus von Stauffenberg (1907-1944) was niet door Roland Freisler ter dood veroordeeld maar zijn boer Berthold von Stauffenberg (1905-1944) en zijn Nikolaus Graf von Üxküll-Gyllenband (1877-1944) wel ofschoon Freisler de laatste wel bij hoge uitzondering vaderlijk mild behandelde en hem de kans gaf om zichzelf vrij te pleiten waar
    Üxküll-Gyllenband alleen niet op inging!

    Like

 8. Thoth zegt:

  Klopt, goed overzicht van CIA geeft o.a. organisaties, bezette landen en rangen van nazisme kliek.

  Klik om toegang te krijgen tot WHO%27S%20WHO%20IN%20NAZI%20GERMANY%201944_0001.pdf

  Het zijn 158 pagina’s. Kun je bewaren.

  Like

 9. Thoth zegt:

  (..)Ik wil hier opmerken dat, mocht iemand weer eens beginnen over een ‘laagopgeleide criminele onderklasse’, van de vijftien mensen aan tafel er acht in het bezit waren van een doctorstitel. Van de aanwezigen waren er slechts twee mannen ouder dan vijftig jaar. De helft had de leeftijd van veertig jaar nog niet eens bereikt.

  Klopt, goed overzicht van CIA geeft o.a. organisaties, bezette landen en rangen van nazisme kliek.

  Klik om toegang te krijgen tot WHO%27S%20WHO%20IN%20NAZI%20GERMANY%201944_0001.pdf

  Het zijn 158 pagina’s. Kun je bewaren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s