Zo bouw je een EU dwangstaat – in 7 stappen

Screenshot_497

(Door: Bert Dijkstra)

Kritiek op de EU is toegestaan. Ze hoeft namelijk niet verboden te worden, want niemand haalt het in zijn hoofd om iets negatiefs over de EU te zeggen of te schrijven. Het bewijs voor deze stelling is makkelijk te leveren. Harde kritiek op de EU kan alleen geschreven worden langs anonieme weg op het Internet. Kritiek daarentegen op regeringen, die niet hard genoeg hun best doen om te voldoen aan de directieven van de EU, kan bijna dagelijks in de media gelezen worden. In de Volkskrant beschreef een journalist hoe in de EU de machthebbers ‘de vrijheid’ hebben beknot:

Stap 1. Schakel de scheidsrechter uit. Bepaal dat in elk land de nationale wetgeving voortaan ondergeschikt is aan de EU-wetten. Richt een Hof van Justitie op, dat toeziet op de uitvoering. Hiermee is de nationale rechtspraak gepasseerd en onderworpen aan permanent toezicht. De rechters in de respectievelijke landen zien zich genoodzaakt om zich te houden aan de nieuwe regels, gewoon omdat de rechtspraak nu eenmaal zo werkt.

Stap 2. Neem de publieke media over. In Nederland, zorg ervoor dat de NPO afhankelijk is van overheidsgeld en dus steeds weer moet bedelen bij de regering. Benadruk in de communicatie dat het een onafhankelijk orgaan is. Dreig steeds weer met sanering, maar stel echt ingrijpen elke keer weer uit. Ze zullen uit eigenbelang de regering altijd zo ‘neutraal’ mogelijk neerzetten, wat die ook doet. Geef af en toe extra subsidie (40 miljoen), met name zes maanden voor verkiezingstijd.

Stap 3. Presenteer de kiezers een aantrekkelijk verhaal. Treed op volgens het principe ‘verdeel en heers’. Verdelen doe je door iedere groep kiezers een worst te beloven: verlaging belastingen, schoner milieu, referendum, geld voor politie en onderwijs, lagere pensioenleeftijd. De ondernemers worden gepaaid met projecten zoals windturbines. De nieuwe geldstromen staan garant voor winst en banen. In werkelijkheid profiteren de meeste groepen er niet van, maar dat beseffen ze niet of pas als het te laat is. Tegen die tijd willen ze niet meer toegeven dat ze erin getuind zijn.

Stap 4. Creëer een vijand. Iedereen die afwijkt van de lijn van Brussel is hiervoor geschikt. Trump, omdat hij het ‘unilateralisme’ hanteert. Poetin is dubbel geschikt: nationalistische neigingen en grenst aan de EU. Voer een haatcampagne tegen binnenlandse critici. Zet ze weg als extreemrechtse, xenofobe idioten, marginale types, fascisten, tokkies. Sluit ze uit door middel van ontslag, intimidatie, het snoeren van de mond, processen tegen hun politieke leiders. Communiceer steeds weer dat democratie het volgen van de elite inhoudt. Houd dit vol, net zo lang totdat mensen niet eens meer een afwijkende mening durven te denken, laat staan te schrijven of te zeggen.

Stap 5. Wijzig de kieswet. Schaf het raadgevend referendum af en voer als excuus aan dat je een bindend referendum wenst. Wijs een gekozen burgemeester af en voer als excuus aan dat het onverenigbaar is met de grondwet, het kiesstelsel, of beide (doorstrepen wat niet verlangd wordt). Fuseer gemeentes net zo lang tot de burger geen interesse meer heeft in lokale politiek, zodat het veel makkelijker wordt om nieuwe wijken en wegen te bouwen.

Stap 6. Stel juristen aan. Zorg voor een ondoordringbare jungle aan wetten. Europees recht, verdragen met de VN, mensenrechten, Verdrag van Wenen. Voor elk vakgebied houd je een leger juristen achter de hand die precies weten wanneer ze moeten zeggen dat een verdrag niet bindend is. Als een hoger gerechtshof uiteindelijk anders beslist, kon niemand dat weten, met de kennis van toen. In 2010 stemde 60% van rechters en officieren van justitie in opleiding op een linkse partij (D66, GL, PvdA), terwijl deze drie partijen maar 34 % van de kiezers vertegenwoordigen. SP en PVV zijn volledig afwezig in de enquête, die zitten misschien onder de 25 % die opgaf ‘geen mening’. Van de rechters las 68 % de NRC en van de officieren van justitie 41 %. (onderzoek door SSR, het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht, p. 11-13).

Stap 7. Wees lidstaten te snel af. Zorg voor ondoorzichtige besluitvorming. Zorg ervoor dat regels niet direct vanuit Brussel worden opgelegd. Vergader steeds in andere landen en neem algemene besluiten die de vage aanduiding krijgen van ‘programma’, zodat de indruk ontstaat dat elk land nog heel veel zelf kan invullen. In de volgende ronde blijken de ‘regels’ te vaag en dus volgt er afstemming. Gelijkschakeling noem je samenwerking. Dwang noem je eenwording. Soevereiniteit behouden, wordt zwartgemaakt als ‘Alleingang’, unilateralisme of ‘verlies van Europese waarden’…

Opmerking: het originele artikel in de Volkskrant ging over Hongarije en Polen. Misschien hebben zij de tactiek geleerd van de meesters in Brussel. Waarom zouden zij niet mogen doen wat de EU al jaren in praktijk brengt?

De sleutelzin van het artikel staat bijna onderaan en luidt:

Die volkswil legt in hun ogen meer gewicht in de schaal dan internationale verdragen en Europese afspraken.

Dat zou toch ook zo moeten zijn? Dat is toch de essentie van democratie? En dit wordt door  journalist Jenne Jan Holtland doodleuk tegengeworpen als een verwijt.

Door:
Bert Dijkstra
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EUSSR, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Zo bouw je een EU dwangstaat – in 7 stappen

 1. fransdewit zegt:

  Ik snap niet dat een mens met enigszins gevoel in zijn donder, hier in mee gaat en zijn landgenoten dit aan kan doen. Die mogen ze van mij allemaal tegen de muur plaatsen als landverrader en die merkel moeten ze kaal scheren.

  Geliked door 4 people

  • Marja zegt:

   Dat is ook datgene waar ik vaak over nadenk. Hoe kunnen mensen toch zo slecht zijn en ons dit allemaal aan doen. Gewoon onbegrijpelijk! Ik ben het helemaal met je eens! Ik durf niet eens meer toekomstplannen te maken. En als ik dat wel probeer te doen kan ik er niet van genieten. De toekomst hangt als een hele donkere wolk boven mij en boven ons allemaal. Bij veel dingen die ik doe vraag ik mij af of het misschien de laatste keer is, ook nu weer met kerst……..

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Niet kaal scheren, doden, sofort

   Geliked door 1 persoon

 2. jantjeuitnl zegt:

  Goed artikel. De overeenkomsten zijn zeer duidelijk,

  Like

 3. Steven zegt:

  Is dat zoiets als : “vervang de bevolking is 7 simpele stappen” ?
  Maar dan blijft de vraag, wie gaat er dan nog belasting betalen?

  Geliked door 3 people

 4. RottenPikwick! zegt:

  Zojuist in het Journaal; De EU heeft alweer een container met ONZE BELASTINGCENTEN gedumpt in Bulgarije. De regering mocht zelf bepalen waar de de miljarden voor ingezet werden; een paar honderd luxe sportstadions!!! En dat in dorpen waar amper jongelui woont, en waar zelfs de riolering ontbreekt!! KutTeKut, weer een schoolvoorbeeld van VERKWISTING door die Eu-Criminelen!! Volgend jaar in mei, gaan we ze aanpakken!

  Geliked door 2 people

  • bigljohn zegt:

   RottenPikwick; …. Volgend jaar in mei, gaan we ze aanpakken!…Wie gaat wie nu aanpakken ? Het zijn geen 7 stappen, maar 8 stappen. Stembusfraude zorgt ervoor dat de – verkeerden – altijd weer als overwinnaar uit de bus komen ! Drie keer Rutte is schijnbaar nog niet genoeg geweest. Hij heeft al laten doorschemeren dat zijn opvolger Klaas Dijkhof zal zijn. Dat mensen gaan stemmen deert Rutte niet. Hij – weet – (nu al voor de derde keer) dat de VVD alweer de grootste gaat worden….

   Geliked door 1 persoon

   • koddebeier zegt:

    VVD ers blijken dan toch wel erg dom te zijn !!

    Like

   • ronjaspers zegt:

    bigljohn.Inderdaad dat zie jij goed met die “stemfraude”,achter iedere regering zit een schaduwregering.In de V.S. heet die schaduwregering de “deep state” en in europa de bilderberg groep.Deze schaduwregeringen hebben de macht en niet de politici,dat zijn “marionetpoppen” die de bevelen van de schaduwregeringen uitvoeren.

    Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Die Bulgaren hebben een zaagselkop

   Like

 5. Henk der Niederlander zegt:

  Beste Bert.
  Dat is de reden dat E. J. Bron is gestart in navolging van ons alle Jaap Mollema.
  Bert Bron heeft vanaf het begin al in zijn logo staan: voor de vrijheid van meningsuiting.
  Dat is ook de reden dat mensen hier al jaren zitten.
  Hier op dit blog mag iedereen zijn mening geven ondanks dat er onder de reaguurders soms enige onmin is.
  Edoch zal Heer Bron maar zelden ingrijpen: vrijheid van meningsuiting namelijk.
  Wil iemand af geven op de rechterlijke macht, regering, of andere soort profiteurs mag hier ten alle tijde, mits onderbouwd, altijd zijn mening geven.

  Like

 6. koosv8 zegt:

  Het heet de de Volkskrant maar is meer een correcte ELITE KRANT.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Hier word gesproken over het 7 stappenplan. Er werd er een vergeten, een van de belangrijkste, zo niet de allerbelangrijkste. Stembusfraude ! Het ultieme middel van de – verkeerden – om door te gaan tot hun missie geslaagd is !

  Geliked door 3 people

  • Asgard zegt:

   Stembusfraude, om de democratie te redden, dan nog een cordon sanitair er achter aan voor de echte winnaar van de verkiezingen,dan nog de winnaar totaal demonisren en isoleren,…..lekker laten gaan, de waarheid is te zien in onze maatschappij, de mislukte multiculti en de verottende Islam ziet iedereen zelfs de linkse wegkijkers zien dat,…de aanstaande burgeroorlog zal niet uitblijven die zal gaan plaats vinden, daar is geen ontkomen meer aan, orde door chaos alles voor de NWO.

   Geliked door 4 people

   • Lot zegt:

    De islam kun je wel verbieden overal moskee, scholen, en hopen dat de ergste vertrekken naar een moslimland waar ze dat wel mogen. De vraag is trouwens of de islam wel aanwezig is op Arabische scholen en noord Afrikaanse scholen.
    Maar de meeste blijven en cultuur zit in de mens zelf en niet altijd of alleen in zijn uiting(svormen) van de mensen. Dan blijf je opgescheept met een enorme bevolking van andere mensen, Dat vergelijk ik altijd met de Chinezen die zijn ook niet zoals ik ben. En ik ben ook geen Bantu Nigeriaan. En Nigerianen zijn geen Chinezen.
    Het is dan ook noodgedwongen een multiculturele samenleving (geen keuze) en geen multi-religieuze.
    Dat ontbreekt er ook aan bij PVV, die laat alles maar zo en laat de vreemdelingen hier. Verbieden veranderd de mens niet. Wij strijden al 1500 jaar tegen de slavische en christelijke (komt uit de slavische bevolking uit oost en zuid Europa) indringers die het hier voor het zeggen willen hebben. Het volk heeft altijd zijn eigen leven proberen te leiden. Veel van hoe wij waren is er nog, bijv oude feesten verwerkt in christelijke.
    De uitzondering is de druk van de kerk. En de huidige media en scholen die mensen linkse denkbeelden inslijpt en de media die mensen dom en vulgair maakt in kleding en handelen. Dat kan omdat de ouders zich de handen afgetrokken hebben. Er is wel een revival van oude waarden, maar dat moeten de jonge lui maar vinden tussen alles. Ze kunnen niet meer nadenken en hun eigen verstand aansturen. Op scholen en bij jonge lui is het al tenenkrommend die zeggen alles als zoet koek na en van historie (die echt wel te vinden is) weten ze niets. Oude boeken van Nietsche etc zijn er nog. Helaas is onze geschiedenis wel vervalst op punten. De Nederduitsers in Holland bepalen de geschiedenis die voor hen voordelig is. Vergelijkbaar met de Engelsen over Z.Afrika. Kun je een apart artikel van maken.
    Dus dat ‘met hun hersenen’ weer leren aandenken, nadenken en je gedachten leren aansturen en oude boeken onderzoeken, moeten wij de jeugd weer aanleren.

    Like

   • Lot zegt:

    Ik bedoel met verbieden geen zin heeft voor buitenlanders, die toch wel blijven wie zij inherent zijn. Wij zijn ook niet veranderd. De afgelopen 1500 jaar hebben wij vast willen houden aan onze pagan cultuur. Er is wel invloed van de slavische cultuur maar deze mensen wonen hier en hebben hier gemixt. In de mythen bedoel ik. En ze hebben de neiging dat ze allemaal master willen zijn over de andere slaven. Ja ook onder de gewone bevolking onderling. Op de werkplek ea. Bij de zwarte piet strijders heb ik dat wel eens uitgelegd dat friezen en franken niet zo zijn.
    Hoewel de laatste honderd jaar en 4 generaties ze wel aardig geslaagd zijn om ons te veranderen. Anders gezegd zand in de ogen strooien waardoor wij anders doen. Of wij hier uit komen of ondergaan is te bezien. De jeugd geeft mij geen hoop. Die onderzoekt niet veel wat ik wel deed.

    Like

   • Lot zegt:

    Lilian Marijnissen Rob Jetten zelfs Baudet af en toe

    Like

 8. Republikein zegt:

  Weg met ons.

  Like

 9. andre zegt:

  ja zuiver, zuiver uitgelegd. Kats verrot om de wil van een klein elitair clubje voor hun frois gras (de macht en tax) bij het klootjesvolk door de strot te duwen. Achterlijke regels en wanbeleid in uitvoering zit in de overdrive maar ze vergeten 1 klein dingetje dat mensen nu eenmaal een knakpunt hebben waardoor je vroeger een oorlog had. Nu zal die oorlog er niet meer komen maar gericht zijn tegen deze engnekken.

  Like

 10. treesie zegt:

  GOD de heer regeert mensen geef de moed niet op hij zal zijn almacht tonen wie hem nederig valt te voet zal van hem zijn wegen leren bid voor deze mensen dat hun ogen open mogen gaan en zie op het kind jezus dat in de kribbe is geboren is hij het ook voor u

  Like

  • BertG. zegt:

   Kon niet uitblijven natuurlijk op 1ste kerstdag.
   Als het hier maar bij blijft, anders is mijn dag echt naar ze moer.
   Daar kan ik knap chagrijnig van worden, al dat geloof gezeik.

   Like

 11. Republikein zegt:

  Het kan niet anders dan dat andere krachten hier achter zitten, maar ja, ben nu eenmaal een complotdenker, het is een kwestie van bewustwording, ik heb gezegd, ugh!

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bijzonder is ook dat alles dat afwijkt ‘radicaal’ of ‘extreem’ wordt genoemd.

  Geert Wilders stapte in 2004 uit de VVD omdat hij vond dat Turkije onder geen beding lid mocht worden van de EU.
  Niemand was het met hem eens, de deur moest wagenwijd op voor Turkije.
  Geert werd weggezet als ‘extreem’.
  Geert heeft zijn mening nooit herzien en bleef bij zijn standpunt.
  De overige partijen zijn in de loop der tijd allemaal gedraaid en zijn nu ook tegen toetreding maar Geert wordt nog steeds weggezet als ‘extreem’.
  Het is een gekke rare dolle dwaze wereld.

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Inderdaad heer Tijl.
   Heer Wilders wilde Turkije er niet bij.
   Hij mocht in de VVD blijven,als hij niet zou uitdragen dat hij er tegen was.
   Kun je zien,hoe smerig die VVD opereert.
   Dat verhaal bracht het staatsjournaille natuurlijk niet.
   Die vertelde dat heer Wilders uit de VVD gezet was.

   Like

 13. Jan Cornelis Romijn zegt:

  Wat deed Rutte daar eigenlijk in de nabijheid van Kroonprins Bin Salman ? Achter de coulissen hebben zij samen iets gefluisterd en wij weten niet wat zij besproken hebben. Er zullen politieke verdwijningen komen, hier in het Westen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s