Schijnheilig – Paus Franciscus kritiseert: “De mens is begerig en hebzuchtig geworden”

Screenshot_504

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Als het gezegde “water prediken en wijn drinken” niet al lang zou bestaan, dan zou men deze in verband met de boodschap van het hoofd van de rooms-katholieke kerk nog hebben moeten bedenken. Paus Franciscus kritiseerde tijdens de traditionele mis op kerstavond o.a. de menselijke hebzucht naar consumptie: “De mens is begerig en hebzuchtig geworden”.

politikstube

Uiteraard weet de paus met zijn welvaartsbuikje waarover hij het heeft, want de kerk weet alles van onverzadigbare hebzucht en kan terugkijken op een eeuwenlange traditie. De woorden “de mens is begerig en vraatzuchtig geworden” gelden natuurlijk niet voor de kerk, de financiële elite en miljardairs, maar alleen voor de anderen – de schaapjes.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Hypocrisie, katholieke kerk, Kerstmis, Krankzinnigheid, Marxisme, meningsdictatuur, Paus Franciscus, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

46 reacties op Schijnheilig – Paus Franciscus kritiseert: “De mens is begerig en hebzuchtig geworden”

 1. Peter zegt:

  De paus heeft gelijk : “De mens is begerig en hebzuchtig geworden”.
  Maar deze zin kan ook in een andere tijden worden weergegeven:
  1. De mens was begerig en hebzuchtig
  2 De mens is begerig en hebzuchtig.
  3. De mens zal begerig en hebzuchtig blijven..
  De enige hoop is dat de laatste opmerking niet bewaarheid wordt.
  Graag doe ik u een positief citaat toekomen op deze kerstdag :

  „Die Erde soll früher einmal ein Paradies gewesen sein. Möglich ist alles. Die Erde könnte wieder ein Paradies werden. Alles ist möglich.“
  ―Erich Kästner ( een Duitse schrijver )

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Wat heeft dat uitgezakt hoofd in jurk nu weer voor schijnheiligs te murmelen…?
   Begerig en hebzuchtig…..
   En dat terwijl die ouwe zak in het meest kostbare cultuur-paleis van de westelijke beschaving woont, en over zijn jurken van die overlaphoezen draagt waarin meer dan 30 kilo aan gouddraad is verwerkt!
   Vandaar dat hij dan altijd zit.
   Al opgevallen…?

   Van een jaloerse hebzuchtige heiden.

   Like

 2. sjuad zegt:

  Als er iets vetgemest wordt zijn het wel de Vaticano’s.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tineke zegt:

  Kan die volgevreten lamstraal zijn hypocriete smoel onderhand effe houden.
  voor ”begeren” moet ie bij zijn eigen personeel wezen.
  Je vraagt je toch af…..hoe durven die hun muil nog open te trekken.
  Peter kom er maar in…..

  Geliked door 2 people

 4. Steven zegt:

  Die kerel moeten ze verzuipen.. dat is geen Paus, maar een elite-naprater!

  Geliked door 2 people

 5. Tistochwat zegt:

  Hoe krijgt die vrome kloot het uit zijn bek!
  Excusez les mots, mes amis, maar door zó veel schaamteloze hypocrisie zakt mijn broek af.

  Zei een andere materialistische, genotzuchtige huichelaar, Beatrix, ook ooit in een van haar vrome kersttoespraakjes niet dat ‘onze begeerte te groot was’?

  HOE DÚRVEN ZE!

  Geliked door 4 people

  • Yvonne zegt:

   Heeft Madame Beatrix dat gezegd? Iemand die alles heeft wat haar hartje begeert, behalve het overlijden van prins Claus en prins Friso maar dat overkomt ons simpele burgers ook
   Er zijn stik rijke mensen die zeggen geld is niet belangrijk, dat is zo makkelijk als je zakken vol poen hebt, maar ook zij kunnen die rijkdom in het hiernamaals niet meenemen
   Je laatste jas heeft geen zakken

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Yvonne 25 december 2018 om 17:27

    Nee, je laatste jas heeft geen zakken, maar tijdens je leven is het prettig om wél volle jaszakken te hebben. Dan hoef je nergens over te piekeren. Zelfs ziekte en dood zijn dan makkelijker te dragen/te verwerken.

    Kijk maar eens hoe de ‘elite’ elke dag bezig is met graaien.
    ‘Geld maakt niet gelukkig’, blaten ze. Nee, nee…

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Is toch zo begrijpelijk.
   Stel je in hun plaats.
   Al dat plebs om je heen.
   Bah.
   Kan dat niet ’s wat worden uitgedund?
   Of geef ze wat cake te eten, maar laat het ophouden zo vlak voor m’n paleis met dat geschreeuw…

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Bovendien weten de verstandigen onder hen donders goed dat dat plebs de echte macht heeft…
    En dat als dat plebs het wil zij diezelfde dag nog alle macht kwijt zullen zijn en de volgende dag op ’n binnenplaats zullen doodbloeden…

    Like

   • Tistochwat zegt:

    paulzwueste 26 december 2018 om 21:23

    Helaas is het plebs helemaal verrukt van de ‘oranjes’.

    Geliked door 1 persoon

 6. Pietersen zegt:

  De mens is een consument. Of dat nou begerig of hebzuchtig te noemen valt vind ik een bijbelse discussie. Zeker is wel dat wij op E.J.Bron geen behoefte hebben om al die stakkers uit de derde wereld, die meestal door toedoen van het Vaticaan zijn ontstaan (geen geboortebeperking) ook nog toe te laten tot onze welvaart.

  Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   HET concept van een. ‘ NIEUWE. WERELDORDE’ is niet van de ‘ ene dag op de andere ‘uitgedacht ‘, …….Alle VOORDELEN en NADELEN. werden grondig bestudeerd. : waarschijnlijk al toen de POOLSE PAUS. in AFRIKA. de meute ging vertellen dat men geen VOORBEHOEDSMIDDELEN mocht gebruiken.( om grote gezinnen te kweken)etc.

   Like

 7. Asgard zegt:

  Voor eens en altijd, ik ben een waar Christen een christen die totaal ver van deze idioot af staat, die de leugen spreekt waar geen waarheid in te vinden is,..deze idioot is een onderdeel van de NWO,..zijn geweten heeft hij niet van de vader, zijn beurt komt nog wel.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Geef zelf is het goede voorbeeld……deel de miljarden van de kerk uit !

  Geliked door 1 persoon

 9. Yvonne zegt:

  Kijk even in de spiegel meneer de paus, pausmobiel, eigen vliegtuig neem ik aan,we zijn hebberig geworden? Idd de mens wil steeds meer maar het grootste deel werkt voor wat ze willen kopen,
  Heel de stroom mensen die uit de ruif mee willen eten die zijn begerig en hebzuchtig, als er niets gratis te halen viel kwamen ze niet hoor, o ja de Syrische dames willen hun kerels terug, die blijven liever hier hoor Syrië opbouwen? Laat me niet lachen

  Geliked door 1 persoon

 10. P. Puk zegt:

  Alleen de uitverkorenen hebben geen keus.

  Like

 11. Wakkere Willem zegt:

  Laat die vuile “DUIVELSE PLOERT” naar zichzelf en zijn gehele “PEDO AANHANG” kijken..!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Harrie Vaes zegt:

  Hypocrisie ten top.

  Geliked door 1 persoon

 13. elena zegt:

  huichelaars

  Like

 14. Republikein zegt:

  Mensen, neem een kijkje op de site van bishop.org om te constateren hoeveel ellende deze jurken de mensheid bezorgen.Ugh!
  (zal geen ugh meer zeggen hoor)

  Geliked door 1 persoon

 15. A.Ruygrok zegt:

  Nou dat is de mens niet geworden dat is de mens al een poosje ..in het paradijs was de mens al begerig naar de verboden vrucht en daar is niets aan veranderd.., met de paus en z’n pedoassistenten voorop… die graaien al eeuwenlang met hun hebzuchtige en begerige klauwen er op los..,
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

 16. Cathja zegt:

  Laat die paus zijn boodschap liever tot Afrika richten in plaats van tot ons. In Afrika zijn ze bezeten van het idee om ooit naar Europa af te reizen en hier alles in de schoot geworpen te krijgen.
  Hoezo zijn wij hebzuchtig? Die Afrikaners niet soms?
  Het grote verschil is dat wij voor onze eigen welvaart hebben gewerkt. De Afrikaners hebben alleen maar de handen opgehouden, maar dat heeft hen geen rijkdom gebracht.

  De paus zou moeten zeggen tegen het Afrikaanse volk “Bid en werk. Neem een voorbeeld aan Europa. Zet je schouders er onder en zorg zelf voor welvaart”.
  Maar dat zegt hij niet.

  WIJ moeten volgens hem minder begerig en hebzuchtig worden…

  Geliked door 1 persoon

 17. boorzalf zegt:

  Gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben. Exodus 20.

  Geliked door 1 persoon

 18. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  “De mens is begerig en hebzuchtig geworden”
  Tja, paus Franciscus, hoe zou dat nou toch hebben kunnen komen te gebeuren ???

  Paus Franciscus I, de leider van de Rooms Katholieke Kerk, is een beetje van het padje af. Hij is de weg kwijt. De Rooms Katholieke Kerk heette vroeger “het enige ware geloof”. Maar tegenwoordig is de clerus in Rome aan het koketteren met de ideologie van de muzelman, de oude aardsvijand van de Rooms Katholieke kerk. De Rooms Katholieke waarden en normen zijn teloor gegaan. Kerstliederen als, “De herdertjes lagen bij nachte in het veld” zijn uit de kerkelijke canon geschrapt. De boodschap van Immanuël, de grote Meester, onze Heer, ook wel Jezus genoemd, is een beetje naar de achtergrond verdrongen en in de vergetelheid geraakt. In de Sint Pieter te Rome, de hoofdkerk van God, werd enige jaren geleden door paus Paulus VI, de gevallen engel Lucifer in ere hersteld. De moderne audiëntiehal van het Vaticaan lijkt sterk op een slangekop. Thans staan de deuren van de Rooms Katholieke kerk wagenwijd open. De gelovigen voelen zich niet meer thuis in de kerk en vluchten massaal naar buiten. Alom worden de Rooms Katholieke kerken gesloten en gesloopt. De Rooms Katholieke Kerk dondert in elkaar. Het is nu als bij een zinkend schip: “ieder voor zich en God voor ons allen”. Als de Rooms Katholieke kerk geen goddelijke boodschap meer heeft, om de mensheid op het rechte pad te houden, dan zijn er geen belemmeringen meer tegen het grisselijke graaien. En al draagt paus Franciscus I, de “zwarte paus”, nog zo’n schone witte jurk, hij is en blijft een jezuïet, voor wie geen vuiligheid te vies is.

  Volgens de voorspellingen van Malachias (1094-1148), die een lijst van pausen heeft voorspeld, die tot op heden is uitgekomen, zou Franciscus I de laatste paus zijn. En Nostradamus (1503 – 1566) heeft voorspeld dat de paus uit Rome moet wegvluchten en tijdens de vlucht wordt vermoord. Dit laatste zou samenhangen met het uitbreken van WO-3.

  http://jezuieten.irruptio.nl/page5.html

  http://www.vrijewereld.org/2012/02/26/de-jezuieten-en-de-zwarte-paus/

  https://www.wakingtimes.com/2018/01/29/inside-popes-reptilian-audience-hall-vatican-city/

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Profetie_van_de_pausen

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/de-paus/franciscus-is-de-allerlaatste-paus-volgens-onheilsprofeten~adea367f/

  http://www.fuzzyfun.nl/nostradamus-voorspelde-dat-de-derdewereldoorlog-zou-beginnen-in-frankrijk/

  Ondanks al deze ellende, wens ik u toch een zalig Kerstfeest.

  Like

 19. jantjeuitnl zegt:

  Zelf ben ik nog graag Katholiek. Alleen niet meer Rooms.

  Like

 20. Jade zegt:

  Hoor hem, hij heeft het over zichzelf…
  “Hou jij ze arm, dan hou ik ze dom?”
  is wel zeer toepasselijk op Rothschild en paus.

  Like

 21. kampersrene zegt:

  de menselijke hebzucht naar consumptie: “De mens is begerig en hebzuchtig geworden”.en dat beminde gelovigen kunnen wij niet zeggen van onze getaande broeders….zij hebben niets…is het dan niet normaal data wij onze rijkdom delen met die arme islamietjes

  Like

 22. fleckie zegt:

  Wat de CLERUS betreft, hebben ze altijd. DEZE. LEUS gehandhaafd, ( en bevoordeelden het. Kapitalisme,) , nu bijna iedereen ‘bij de pinken’ begint te komen, ‘(in ontwikkeling zijn te ver DOORGESTOTEN’ ) moet dat vanzelfsprekend. teruggedraaid worden, en DAARNA. kan
  . HUN. macht weer herstellen!!

  Like

  • fleckie zegt:

   Aanvulling: het boek ‘de PSYCHOLOGIE van het. RITUEEL’ van Murry Hope, uitg. Bres. Isbn 90.6229.025.06, is de moeite waard i.v.m. De ‘BEKORING’ die uitgaat van een RITUEEL…….’ Verschijningsvormen, historie en betekenis van een wereldwijd fenomeen.
   Wij allen verrichten in het verloop van ons dagelijks leven rituelen van EEN. of ander aard.Zij kunnen betrekking hebben op de zuiver praktische routines van het. huiselijk leven,of op sociale ,maatschappelijke ,politieke,religieuze en magische spelregels,welke kunnen verschillen naar gelang onze persoonlijke idealen en overtuigingen.
   De mensheid is zich door de eeuwenheen bewust geweest v.d.therapeutische effecten evenals van de conditionerende kracht van rituelen. De samenstelling en keuze van rituelen door een volk, een groepering of een individu is uiterst onthullend.Veelal onbewust verraadt de mens daarmee zijn werkelijke bedoelingen en bovenpersoonlijke asperaties.Rituelen kunnen daarom fungeren als sleutel tot verborgen gedachtenwereld.
   De Psychologie. van het Ritueel is het eerste algemeen toegankelijke standaardwerk dat informatie biedt over de geboorte,de groep,de geschiedenis en overlevering van het ritueel,en zijn invloed op de culturele ontwikkelingen door de eeuwen heen.
   Murry Hope is oprichtster van het. Institute. for Study. and Development. of Transpersonal. Sensitiviteit ( ITS). en is een van Engelands meest vooraanstaande auteurs op t gebied van metafysica,oude religies. en. parapsychologie’.
   Pag.27: ‘( Het ontstaan van de rite)’. : Sommige openbare riten behelzen zo te zien meer dan een code. De rooms-katholieke mis bijvoorbeeld is een offerriite die voor de clerus vaak een intellectuele, maar voor de leek een emotionele inhoud heeft. In wezen valt zij echter onder de ‘intellectuele’ code omdat de inhoud zorgvuldig gepland is en daaraan strak. wordt vastgehouden.*~*~*~*~*~*~*~

   Like

 23. boorzalf zegt:

  Over schijnheiligheid gesproken,
  https://www.wanttoknow.nl/overige/mind-control/de-miljarden-van-het-vaticaan/
  “Jezus, de persoon die aan de basis stond van het Christendom, was de armste van de armen. De Rooms-Katholieke kerk, die claimt Zijn kerk te vertegenwoordigen, is de rijkste van de rijksten”

  Like

 24. Jean zegt:

  Wie is er nu nog geïnteresseerd in die waanzin komende van die idioot uit Argentinië???? Logisch dat ze steeds spreken over het christenDOM, met dergelijke waanzinnige levensgevaarlijke idioten die liever poten van moslims kussen dan eigen volk beschermen kan het alleen maar fout lopen en…. het loopt helemaal fout.

  Like

 25. M. zegt:

  Met andere woorden we gaan u van uw materie afhelpen.

  Like

 26. kampersrene zegt:

  OK mijnheer de Paus ik ben het volledig met U eens ..“De Islamiet is begerig en hebzuchtig geworden”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s