“Wir schaffen das”: De huichelachtige kersttoespraak van de Duitse president Steinmeier

Screenshot_500

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse tv-zenders zenden vandaag vanaf 19.00 uur de kersttoespraak van de Duitse president Frank-Walter Steinmeier uit. Hieronder publiceren we de letterlijke tekst van de toespraak, die wordt opgenomen in slot Bellevue.

journalistenwatch

Vooraf: De toespraak is aan cynisme niet te overtreffen. Nadat de bondskanselier met haar vluchtelingenpolitiek dit land, deze samenleving zo diep heeft gespleten dat ze vermoedelijk ook niet meer zal helen, mag men als president niet zoiets uitspreken. Om in een tijd, waarin gezinnen uit elkaar vallen, waarin steeds meer mensen hun mond moeten houden of geblokkeerd worden op de sociale media, erover te spreken dat men meer discussiëren, ja, meer zou moeten redetwisten, is, zachtjes uitgedrukt, alleen nog maar naïef. Meneer Steinmeier, wie in de linkse en zodoende waarschijnlijk beschermende luchtbel leeft, heeft goed praten, maar hij zou eigenlijk moeten weten dat er in Duitsland steeds meer politieke vervolging voorkomt. Dat alle critici naar de rechter-rand gedrongen en maatschappelijk geïsoleerd worden. Vaak ook juridisch vervolgd of in elkaar geslagen worden.

In ieder geval: het vertrouwen dat de president hier uitstraalt, heeft niets meer te maken met de werkelijkheid!

“Vrolijk kerstfeest u allen! Ik hoop dat u met de feestdagen een beetje meer vindt van datgene waarvan er in de rest van het jaar te weinig is: tijd. Tijd om op adem te komen. Om te lezen wellicht, om te ontspannen of om gewoon een keer uit te slapen. Tijd ook om na te denken – over datgene wat belangrijk was dit jaar, en wat er komend jaar belangrijk wordt. En, ook dat hoort bij Kerstmis: eindelijk tijd om te praten! Met onze dierbaren thuis natuurlijk, maar juist ook met diegenen die we in de drukte van het jaar vergeten zijn. Tijd voor een telefoongesprek met een oude schoolvriendin. Voor een kopje koffie met de buurman. Bij velen van ons komt de familie op bezoek voor de kerstmaaltijd – wellicht ook die familieleden, van wie men van tevoren al weet dat ze elkaar over de politiek in de haren zullen vliegen.

Ja, er wordt niet alleen maar gezongen met Kerstmis, maar vaak ook ruzie gemaakt. Ik vind: het is goed dat we discussiëren; het is goed dat we met elkaar praten! Als ik één ding voor ons land mag wensen, dan is het: meer daarvan! Ik heb de indruk dat wij Duitsers steeds minder met elkaar praten. En nog minder luisteren we naar elkaar. Waar je ook kijkt, en pas goed in de sociale media: daar wordt gal gespuwd, daar is men luidruchtig en dagelijks boos. En meer nog dan het lawaai van velen maak ik me zorgen over het zwijgen van veel anderen. Steeds meer mensen trekken zich terug onder gelijkgezinden, terug in de eigen bubbel, waar iedereen dezelfde mening heeft – ook een mening over wie er niet bij hoort. Alleen, hoezeer we ons ook over anderen ergeren of hen zelfs meteen helemaal weg wensen, één ding geldt ook morgen nog: we horen allemaal bij dit land – onafhankelijk van herkomst of huidskleur, van levensbeschouwing of lievelingsteam. Dat is het mooie en inspannende aan de democratie tegelijkertijd. We moeten weer leren om te discussiëren, zonder schuim om de mond, en leren om verschillen te verdragen. Wie ruzie heeft, kan ook weer tot elkaar komen. Dat kennen we van Kerstmis met de familie.

Maar wie helemaal niet praat en helemaal al niet goed luistert, komt geen stuk dichter bij oplossingen. Niet praten betekent stilstand. Beste medeburgers, wij hebben het, u hebt het zelf in de hand: praat met mensen die het niet met u eens zijn! Praat u heel bewust eens met iemand over wie u wellicht al een mening heeft, maar met wie u anders nooit een woord gewisseld zou hebben. Het is een poging waard. Dat is mijn kerstwens aan u. En dat is ook mijn eigen voornemen voor volgend jaar. Laten we ervoor zorgen dat onze samenleving met zichzelf in gesprek blijft! Wat er gebeurt wanneer samenlevingen uit elkaar drijven, wanneer de ene kant nauwelijks nog met de andere kan praat zonder dat de stukken in het rond vliegen – dat zien we in de wereld om ons heen. We hebben brandende barricades in Parijs gezien, diepe politieke kloven in de VS, zorgen in Groot-Brittannië om de Brexit, beproevingen voor Europa in Hongarije, Italië en elders.

En wij, in het midden van Europa, zijn natuurlijk niet beschermd tegen zulke ontwikkelingen. Ook bij ons in het land bestaat onzekerheid, bestaan angsten, bestaat woede. En wellicht is dat alles ook een thema bij u thuis vanavond. Des te duidelijker wil ik tegen u zeggen wat ik als president elke dag meemaak: onze democratie is sterk! Miljoenen mensen zorgen ervoor. Velen van hen betrokken in de buurt, in verenigingen of in de gemeenteraad. Als beroep of vrijwillig. En overigens juist nu: in ziekenhuizen of politiebureaus. Bij de brandweer of in het bejaardenhuis, in het binnen- en buitenland. Iedereen die vanavond aan het werk is, dank ik bijzonder hartelijk. U maakt ons sterk! Onze democratie is altijd zo sterk zoals we haar zelf maken.

Ze bouwt erop dat we onze mening zeggen, voor onze belangen strijden. En ze stelt ons bloot aan het voortdurende gevaar dat de ander ook wel eens gelijk zou kunnen hebben. Om uiteindelijk een compromis te vinden, is geen zwakte, maar dat onderscheidt ons! Het vermogen tot het compromis is de kracht van de democratie! Dus: laten we elkaar vertrouwen! En laten we dit land vertrouwen! Het is ons land, het is onze democratie. Ik ben optimistisch en vol vertrouwen over hetgeen dat komen gaat volgend jaar. En vertrouwen wens ik ook u heel persoonlijk toe. Gezegende kerst!”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Hypocrisie, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

38 reacties op “Wir schaffen das”: De huichelachtige kersttoespraak van de Duitse president Steinmeier

 1. louis-portugal zegt:

  Mooi verteld maar ooooohhhh wat ligt dat droombeeld ver weg.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Wat een ongelofelijk schijnheilige en leugenachtige toespraak is dit! Te walgelijk voor woorden!

  Het kernpunt voor deze man is: blijf met elkaar in gesprek…!

  DWAAS die je bent! Kijk eens om je heen. De mensen die zeggen wat er in hun hart leeft en wat niet graag gehoord wordt door de ‘elite’ worden juist de mond gesnoerd.
  Blijven praten??

  Wat ik enorm mis in deze toespraak is waar het met Kerst om gaat!
  De boodschap voor Kerst is: VREDE OP AARDE!

  En juist die vrede wordt zo enorm veel geweld aangedaan, nadat miljoenen mensen uit andere culturen zonder controle zijn toegelaten tot Duitsland, ja tot bijna heel Europa!
  Deze mensen zijn niet van plan om met ons te praten, maar komen ons overheersen en zijn begonnen met ons hun dwingende eisen op te leggen. En daar wordt vaak aan voldaan, om grof geweld en aanslagen met dodelijke afloop te voorkomen.
  Met deze handelwijze wordt het leven van zeer velen tot een hel gemaakt, heer Steinmeier!
  De boodschap van Kerst heeft u beslist niet begrepen! Liefde voor onze naaste kan namelijk geen eenrichtingsverkeer zijn.
  Van een ‘gezegende Kerst’ kan dan ook beslist geen sprake zijn, zolang u en uw soortgenoten deze onzin uitkramen en daardoor uw land blijvend in de ellende stort.

  Geliked door 3 people

  • Tineke zegt:

   Mooie reactie Cathja,en helemaal met je eens!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Cathja 25 december 2018 om 12:38

   Geweldige reactie, Cathja!
   Hoe krijg je het toch voor elkaar om zo beschaafd te blijven na het lezen van zo’n smerige toespraak.

   Like

   • BertG. zegt:

    Cathja is altijd lief.
    Daar kan nooit iemand boos op worden.
    Die blijft, ten alle tijden, beschaafd.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    BertG. 25 december 2018 om 15:57

    Zie je nou dat er ook normale en oprechte christenen zijn?
    Het zijn niet allemaal hypocriete sijsjeslijmers.

    Respect voor Cathja.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG. en @Tistochwat

    Bedankt voor jullie lieve woorden. Ik waardeer jullie beiden zeer, hoe jullie ook zijn en reageren.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Nu maak je een foutje, Tis 17:08
    Ik heb Cathja nog nooit voor een hypocriete christen uitgemaakt, of iets dergelijks.
    Cathja is 1 van de weinige christen die er normaal mee om gaat, zonder andere apart te zetten.
    Zij komt niet aan met bijbel teksten aan en voorspellingen over het eind der tijden of satan berichten.
    Daar kunnen vele christenen een voorbeeld aan nemen.
    Dat zou het hier soms een stuk aangenamer maken.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    BertG. 25 december 2018 om 20:30

    Nu maak je een foutje, Tis 17:08
    Ik heb Cathja nog nooit voor een hypocriete christen uitgemaakt, of iets dergelijks.

    Ik heb niet beweerd dat jij Cathja ooit voor een hypocriete christen o.i.d. hebt uitgemaakt.
    Ik bedoelde het in zijn algemeenheid, maar noemde Cathja als voorbeeld van een oprechte christen die niemand lastigvalt en die inziet hoe gevaarlijk de islam is.

    Like

  • Harry zegt:

   Hoewel complimenten maken niet mijn sterke kant is ,
   zeker naar dames toe , dat wil maar niet erg vlotten ,
   moet ik Cathja hier toch ook echt een compliment geven .

   Wees er zuinig op , ik maak er vast geen gewoonte van !

   ( En dat komt omdat velen in het verleden hun eigen glazen hebben ingegooid .
   Kocht eens een héél goed aardappelschilmesje en mijn ex sneed daar metéén mee in haar vinger . Binnen één minuut .
   Schopte ze mij tegen mijn scheenbeen , alsof het mijn schuld was dat ze zo stom onhandig was !
   Voor straf moest ik drie weken aardappels schillen .
   Dom werk is niks voor mannen , dus haalde ik gewoon iedere dag patat .
   Dat was ook een stuk lekkerder dan die rot eigenheimers die ze 15 jaar lang , mijn HELE huwelijk dus , verdomd IEDERE dag kans zag aan te laten branden ) !

   Begrijp je wel ?

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @Harry

    Dankjewel Harry, voor je compliment! Ik waardeer het zeer en zal er zeker zuinig op zijn!

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Harry 26 december 2018 om 11:02

    Kocht eens een héél goed aardappelschilmesje en mijn ex sneed daar metéén mee in haar vinger . Binnen één minuut .

    Jaren geleden kocht ik een nieuwe snoeischaar. Het eerste wat ik daarmee afknipte, was het topje van mijn linkerduim. Gelukkig kon dat weer gerepareerd worden; je ziet er niks meer van.
    Ik ben dus ook heel onhandig, hoor, Harry!
    Ja, wat wil je? Vrouwen, hè? Die kunnen ook niks.

    Vandaar dat ik het ook zo op prijs stel dat jij hier regelmatig de wilde bramen komt snoeien.

    Like

   • Harry zegt:

    Mijn lieve Tistochwat ,

    Ik ben heel druk en Friesland is héél ver weg !
    Dit is geloof ik , mijn tweede vrije dag dit jaar .
    Maar misschien kan ik je vanaf mijn schuilplaats helpen .
    Koop een snoeischaar , een die je met twee handen moet bedienen , dan kun je nooit in jezelf knippen . Wel beenbeschermers omdoen ! En klompen aan .
    Je snapt ook wel dat ik wat bedenkingen heb om jouw kant op te komen , vanwege de voortdurende bedreigingen die mijn auto belagen .
    En dat filmpje wat je onlangs opstuuurde deed er ook geen goed aan .
    Ik weet dat er bij voorbeeld in James Bond films een aantal dure auto’s opgeofferd worden aan de spanningsbeleving van de toeschouwers .
    Dat geeft een heel luxe gevoel , iets duurs gewoon slopen .
    Maar die lui hebben nou eenmaal een veel groter budget .

    Maar er is niks vrouwonvriendelijks aan deze instelling hoor , als een man absoluut niet kon rijden kwam ie óók niet achter het stuur .
    Ik ben hierin een beetje gesterkt door het commentaar van Bron , die staat ook doodsangsten uit .
    En die maakt zo te lezen , nogal wat met je mee , daar in het noorden .
    Dus : het heeft niks , ik herhaal NIKS , met je vrouw-zijn te maken !!!

    Verdomd , ik word een watje !

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Harry 26 december 2018 om 14:05

    Wat ben je toch heerlijk complimenteus. 😛

    Ach, autorijden is niet zozeer het probleem, maar parkeren!
    En achteruitrijden.
    En in een stad rijden.

    Je snapt ook wel dat ik wat bedenkingen heb om jouw kant op te komen , vanwege de voortdurende bedreigingen die mijn auto belagen .

    Nu overdrijf je een beetje, Harry. Ik durf best met 140 km per uur op de snelweg te rijden, hoor.
    Soms lukt het inhalen van een vrachtwagen ook nog.
    Alleen het invoegen blijft een gok. Maar Russisch roulette is toch een leuk spelletje?
    Weer eens wat anders dan strippoker. Je houdt toch wel van een beetje spanning?
    Ik zorg er wel voor dat je geen watje wordt!

    En dat filmpje wat je onlangs opstuuurde deed er ook geen goed aan .

    Ahum, *kuch* om bepaalde redenen heb ik liever niet dat je dit op de grote klok zet.
    Dat filmpje is alleen bestemd voor intimi. 😛

    Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Vrede op aarde in voorspoed en welbehagen.
   Wat een zwarte kijk op onze gasten Cathja.
   Ik weet wel dat de wereldgeschiedenis ons kan leren (maar alleen als we daarvoor openstaan natuurlijk) dat daar waar mislims binnenstromen, het voor eens en voor altijd gedaan is met vrede en voorspoed en met welbehagen al helemaal.
   Maar ….. anders dan je denkt Cathja, zijn de mislims die Europa zijn binnengestroomd van een heel ander kaliber.
   Ze leggen hun nare, dwingende en moorddadige trekjes af als ware het een mantel die ze in het fijne klimaat in Europa niet meer nodig hebben.
   Ik had ook zo mijn bedenkingen (en dat is zwak, zeer zwak uitgedrukt) maar ik heb goed geluisterd naar de Steinmeijers, Merkels, Rutten, Macrons, Jettens, Asschers (en nog veel meer leden van de linkse kerk) van deze wereld en ben toch tot de conclusie moeten komen dat het niet anders kan zijn dan dat ik het volstrekt, maar dan ook echt helemaal volstrektbij het verkeerde eind had.
   Juist met de ingestroomde aanhangers van de religie van vrede en verrijking (dat zegt op zich natuurlijk al genoeg) zal Europa opbloeien in een weldadige vrede en een ongeevenaarde rijkdom.
   En juist omdat de mislims die naar Europa komen zo totaal anders zijn dan diegenen die andere landen wel hebben veroverd, kan ik niet wachten op de volgende stoet die deze kant op komt.
   Ik ga dan ook vanaf nu in de schuur slapen, zodat ik mijn huis ter beschikking kan stellen aan zij die het veel meer verdiend hebben.

   Geliked door 1 persoon

 3. Nemesis zegt:

  Leuk ? Nee, absoluut niet, Alleen maar een like voor het plaatsen en om te kunnen reageren.

  Nu dan, daar ga ik zeker niet naar kijken, want anders heb ik een grote teil nodig.
  Deze infame, smerige, achterbakse, achterlijke gladiool, die op dat postje geschoven is en zich volvreet op kosten van de belasting betalers.
  Wat denkt ie nu wel waarom men boos is en dat ook laat blijken op de sociale media, tenminste als het niet gecensureerd wordt.
  Nou, denken doet ie niet, wordt wel voor hem gedaan. Van mij mag dat figuur ter plekke doodvallen en met mij nog heel veel anderen.

  Geliked door 5 people

  • Tistochwat zegt:

   Nemesis 25 december 2018 om 13:16

   Leuk ? Nee, absoluut niet, Alleen maar een like voor het plaatsen en om te kunnen reageren.

   Heel herkenbaar. Vaak geef je een ‘like’ aan de meest afgrijselijke berichten vanwege de moeite die heer Bron doet om ons voor te lichten.

   Geliked door 2 people

 4. Republikein zegt:

  Uw land is nog steeds bezet door de cabal, ziende blind en horende doof.
  Achtung bitte.
  Dovemansoren.

  Geliked door 1 persoon

 5. F1802 zegt:

  Deze man is geen leider. Deze man is een angstvallige meeloper. De huidige situaties in de wereld vereisen sterke leiders en realisten en geen Merkels, Ruttens, Steinmeiers, Macron en meer van zulke slappe aftreksels van de zogenaamde democratieën.

  Like

 6. wauso zegt:

  Thailand Pattaya: Zit er een Duitser tegenover een Thaise (die kennelijk Duits verstaat) zegt hij tegen haar: “Bei uns ist alles besser” ! Ik loop er bij toeval langs en geef hem antwoord:”Das war einmal” !

  Geliked door 2 people

 7. Johanna Janssen zegt:

  Dit schijnheilige onderkruipsel ziet er niet voor niets zo stompzinnig uit !.

  Geliked door 1 persoon

 8. Rony Stokart I-58038 Toskana zegt:

  Meneer Steinmeier was zijn hele loopbaan een linkse onderkruiper met één doel: de carrière van Frank-Walter Steinmeier. Een doel dat hij wonderwel bereikt heeft. Ven top tot teen: een walgelijke vent. Duitsers houden van walgelijke leiders: de Oostenrijker Hitler, Adenauer, Helmuth Schmidt, Kohl, Merkel, Honnecker, Ulbricht en ga zo maar door.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bert zegt:

  Steinmeier is een socialist. De kern van zijn boodschap is aan de oppervlakte inderdaad ‘blijf met elkaar in gesprek’ maar doe dat van mens tot mens, zonder te kijken naar je eigen belangen. Dus ook niet naar cruciale verschillen tussen de seculiere democratie en de islam. Steinmeier maakt dezelfde fout als alle socialisten: de verschillen tussen de seculiere samenleving en de islam zijn oorzaak van de splijting in de samenleving en de socialisten moedigen die splijting aan.
  Maar Steinmeier stelt het voor alsof de splijting een gevolg is van de vooroordelen of het nationalisme van de Europeanen. En dat deze laatsten aangemoedigd dienen te worden om die daarover heen te stappen. Het verschil tussen het seculiere Europa en het islamitische geloof zijn geen illusie, geen vooroordeel, maar een werkelijkheid waar mensen naar handelen.

  Geliked door 1 persoon

  • kampersrene zegt:

   ‘blijf met elkaar in gesprek’ maar doe dat van mens tot mens, zonder te kijken naar je “eigen belangen.” Dat kan je leven redden als ze dreigen je keel over te snijden een getaande broeder wil al je geld….kijk dus niet naar uw eigen belang want hij heeft het misschien financieel moeilijk om zijn vier vrouwen en een hoop jong te onderhouden

   Like

 10. jack black zegt:

  ’We zijn minder machteloos dan we denken’
  Koning: hou geloof in elkaar vast en doe iets !

  En wat is met de moslims ?

  Koning Willem-Alexander roept in zijn jaarlijkse kersttoespraak
  op om het geloof in elkaar vast te houden.
  We zijn minder machteloos dan we denken !

  Laat de volgende moslimaanschlagen maar komen !
  Dan zie jij hoe machteloos we zijn wanneer deze
  achterbakse koraan geloofsfanatiker hun taak hier
  verder durven uitoefenen !

  Like

  • Tistochwat zegt:

   jack black 25 december 2018 om 14:17

   Koning Willem-Alexander roept in zijn jaarlijkse kersttoespraak
   op om het geloof in elkaar vast te houden.

   O, heeft hij zijn vage geleuter ook al ten gehore gebracht?
   Meneer de ‘zijne doorluchtigheid’ heeft makkelijk praten; híj hoeft nergens over in te zitten.
   Híj hoeft alleen maar te genieten van alles wat deze planeet heeft te bieden.
   Híj hoeft nooit te werken; zijn leven is één groot pretpark.

   Wat doet hij nou eigenlijk voor ‘zijn volk’?
   Als je die vraag een een willekeurige sukkel stelt, krijg je als antwoord: ‘Hij doet zaken voor Nederland.’

   *zucht*

   Geliked door 1 persoon

 11. Pietersen zegt:

  Deze man is een van de grootste volksverraders uit de Duitse geschiedenis.

  Like

 12. Asgard zegt:

  Duitsland leeft nog met een ongelofelijk schuldgevoel, de meeste Duitsers dan,….ik werk veel in Duitsland en zie hoe lam ze zijn om zich er maar niet over uit te durven spreken wat ze zien, uit angst om niet bestempeld te worden als nazi, racist, je ken het wel, etc etc,…kheb al meer dan vaak genoeg gezegd dan maar een racist als jullie je ogen hier voor sluiten, overal in Duitsland zie je veel dakloze Duitsers in steden op straat slapen, dat zijn geen allochtonen, veel duitsers en ook aziaten doorgaans allemaal, echt wat doet dat land zichzelf aan zeg, totaal lamgeslagen door schuldgevoel!

  Like

  • Rony Stokart I-58038 Toskana zegt:

   Dat schuldgevoel (hoe kúnnen huidige generaties nog schuld voelen voor iets dat hun voorouders meestal passief getolereerd hebben) wordt er dagdagelijks ingehamerd door de Soros kliek en… de Joodse wraakzuchtigen (brengt ook nog veel poen op).

   Like

 13. Tistochwat zegt:

  Tijd om op adem te komen.

  Dat zal niet lukken met een kleptomane overheid.

  Wat een zalvend gezwets; die vent had dominee moeten worden.
  Laat hij z’n mohammedaanse koppensnellertjes maar gaan lastigvallen met z’n gezever over ‘gelijkgezinden’, ‘vertrouwen’ en andere luchtfietserij.

  Like

 14. delamontagne zegt:

  Zou de Duitse President dit weten ?
  Hoe de nieuwe “duitsers” de echte Duitsers uitlachen, de kaffirs die hen laten zwemmen in de uitkeringen van de kindertoelagen.
  https://gatesofvienna.net/2018/12/grandpa-says-keep-that-money-flowing/

  Like

 15. droevige mof zegt:

  Ons land is meer verwoest dan in 1945, omdat we de wil om te overleven missen. Er is hiervoor een niet vertaalbare term: der innere Schweinehund.
  Maar ik ben er zeker van, ook dit keer zullen we ons land na lange strijd heroveren. Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk.

  Like

 16. Lemmens zegt:

  Die duitsers blijven overwegend toch nog linksfascistische nazi`s

  Like

  • Harry zegt:

   Ja , inderdaad Lemmens ,

   hun volksaard zal niet makkelijk verdwijnen .
   En ze zijn nogal grùndlich , ook in het bestrijden van hun tegenstanders .
   Maar ze zijn nou weer niet in staat om de juiste vijand te kiezen .

   Gezien wat er binnen onze overheid huist , ben ik bang dat ook wij erfelijk belast zijn ,
   helaas is het zo dat we goeddeels van die rotmoffen afstammen .
   En nou zitten we met die shit !

   Like

   • BertG. zegt:

    En dan hebben we hier regelmatig nog kunnen lezen dat de Duitsers zo’n beetje de beste en vriendelijkste mensen waren uit Europa, via reacties.
    Grotere debielen bestaan er niet, volgens mij.

    Like

 17. droevige mof zegt:

  De legendarische Kees Momma en zijn moeder hebben zich over het onderwerp ‘rotmoffen’ afsluitend uitgesproken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s