Duitsers zo pessimistisch als sinds 5 jaar niet meer

Screenshot_524

(Vertaling: E.J. Bron)

 Volgens een peiling is de stemming in Duitsland zo slechts als sinds 5 jaar niet meer. Volgens onderzoeker Horst Opaschowski kijkt slechts 17% van de geënquêteerden positief naar het nieuwe jaar. Van de onder de 20-jarigen beschouwt 26% zich als optimist, bij de generatie 65+ is dit slechts 10%.

Volgens informatie van de toekomstonderzoeker Horst Opaschowski uit Hamburg is de stemming in Duitsland zo slecht als sinds 5 jaar niet meer. Volgens een representatieve peiling van Opaschowski en het opinieonderzoeksinstituut Ipsos zei slechts 17% van de geënquêteerden het komende jaar “vol vertrouwen en optimisme” tegemoet te zien en “betere tijden” te verwachten. In het jaar 2014 bedroeg dit percentage optimisten nog 45%.

In 2015 had het vluchtelingendebat tot een inzakken van de stemming geleid. De zorgen met het oog op de integratie van de immigranten zijn er nog steeds: 50% van de geënquêteerden vreest dat een toenemende buitenlander-vijandigheid de sociale vrede bedreigt. Dat is 4% meer dan vorig jaar.

De jonge generatie is duidelijk optimistischer gestemd dan de oudere. 26% van de onder de 20-jarigen gaf zich te kennen als optimist, bij de generatie 65+ is dit slechts 10%. 26% van de teenagers gelooft in een goed samenleven van Duitsers en vluchtelingen, maar slechts 11% van de senioren. “Een iets jeugdiger en positiever bepaalde blik in de nabije toekomst zou de Duitsers goed doen”, zei Opaschowski.

Bron:
https://amp.welt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Brigitte Mueller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Duitsers zo pessimistisch als sinds 5 jaar niet meer

 1. Elisah zegt:

  Van onder de 20 – jarigen is misschien ook 26% niet van Duitse komaf?

  Like

  • koosv8 zegt:

   En die andere 74%.van de jongere?!. Maar bovenal volgens Opaschowski moeten we vooral met een positiever bepaalde blik naar de toekomst kijken. Kijk dan als Duitser vooral NIET naar Merkel met dat trieste smoelwerk.
   Als de teloorgang op iemand zijn gezicht is af te lezen dan is zei het wel. Afijn dat geleuter over positief denken zegt meer over de onderzoeker zelf dan de realiteit om hem heen
   Waar zijn met oud en nieuw al die polities voor nodig denkt u, of ben ik weer te negatief!!!

   Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Ongelofelijk hypocriet.
   “Een iets jeugdiger en positiever bepaalde blik in de nabije toekomst zou de Duitsers goed doen.”
   Niets op aan te merken, iedereen moet het met deze vaststelling eens zijn.
   Maar waar meneer Opaschowski totaal geen aandacht schenkt is het “waardoor” die iets “jeugdiger en positiever bepaalde blik” is verdwenen en HOE we die blik weer terug kunnen krijgen…

   Like

 2. droevige mof zegt:

  Een goed teken. Eindelijk gaat de realiteitsontkenners een lichtje op.
  En Herr Opaschowski zou een nieuwe naam moeten krijgen, de naam klinkt oud.

  Geliked door 2 people

 3. alwine kerkhof zegt:

  Heel leuk, dit allemaal, maar niemand doet er wat aan, op een enkeling na.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ronald B zegt:

  Ik las zojuist een artikel dat Syrische vrouwen willen dat ALLE EU-landen de Syrische ‘mannen’ eruit moeten schoppen, zodat ze hun eigen land kunnen opbouwen!!! Respect voor deze realistische vrouwen!!!

  Naar mijn mening moet men iedere ‘migrant’ (lees: gelukszoeker) terugsturen als het land van herkomst veilig is!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Helemaal met u eens Ronald B 16:53, hoppekee weg ermee en terug naar Syrie naar moeder de vrouw en aan het werk!! Ledigheid is des duivels oorkussen!

   Like

  • Nemesis zegt:

   De Syrische vrouwen hebben gelijk, niet allen dat door het gedrag van hun mannen zij vol in een smerige oorlog zaten, nu mogen ze ook nog eens als de Duitse vrouwen toentertijd, als de rotzooi op ruimen en de boel beginnen weder op te bouwen, het grote verschil ligt daarin, dat hun kerels, niet gestorven of in gevangenschap zaten, maar hier kwamen en op hun luie reet rond liggen i.p.v. dat te doen wat nodig is.
   Eruit met dat gespuis en naar huis om dat te doen wat je behoort te doen, stelletje smerige afpersers en nog meer.

   Geliked door 1 persoon

 5. Charlef zegt:

  Dus de minderheid bepaalt het goede of slechte gevoel van de Duitse samenleving? Hoe de overweldigende meerderheid denkt en voelt is voor de onderzoeker minder relevant? Uitgestuurd door Merkel?

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Horst opa Schowski schotelt ons zijn peiling voor. Steeds meer Duitsers zien het niet meer zitten maar laten alles gelaten over zich heen komen. Dit tot genoegen van de miljoenen in Duitsland aanwezige muzelmannen. Zij zien handenwrijvend uit naar het moment (over luttele jaren) dat zij het voor het zeggen hebben….

  Like

 7. Henk zegt:

  Optimistisch zijn ? Met een hele invasie van Afrika in het vooruitzicht?
  Kosten per jaar 100 miljard aan de gelukszoekers ! Op naar de 400 miljard per jaar na de gezinshereniging . Wat een voorruitzicht om blij van te worden 😦

  Like

 8. Jean zegt:

  En niet alleen de Duitsers…
  De linkse groene boom zal gekapt worden, zeker weten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s