Kerstinterview met Geert Wilders

Screenshot_517

(Door: “Voice of Europe” – Vertaling: E.J. Bron)

We hadden ter gelegenheid van Kerstmis een interview met de Nederlandse parlementariër en leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), Geert Wilders. Hij vertelt ons over zijn ervaringen met kerst en heeft een boodschap van hoop.

Het is nu Kerstmis. Wat is uw mooiste kerstherinnering?

Toen de mannen van de Apollo 8 op kerstavond de baan rond de maan binnengingen, die eindigde met de beroemde zin “Merry Christmas, and God bless all of you, all of you on the good Earth”.

Voor mij onderstreepte dit de mogelijkheden en competenties van de mens en tot op de dag van vandaag voel ik me ertoe verplicht om de goede Aarde te behouden als een veilige en vreugdevolle plek voor vrije mensen.

Wat betekent Kerstmis voor u?

Het ging allemaal over het feestseizoen. Maar sinds de elites besloten dat het een goed idee was om een terroristische ideologie te importeren, wordt Kerstmis overschaduwd door het islamitische jachtseizoen.

Dus, enerzijds gaat Kerstmis over westerse vreugde voor het leven en harmonie, anderzijds gaat hij over door de islam geïnspireerde individuen die ons haten en de dood meer koesteren dan het leven, resulterend in de voortdurende dreiging van een terroristische aanval. Ik kan geen betere wens voor Kerstmis bedenken: verwijder de islam uit onze westerse landen.

Wat kunnen we als individu en als samenleving leren van Kerstmis?

Er zit kracht in bij elkaar komen, dezelfde waarden delen en streven naar vrede en vreugde. Als verenigd volk zijn we sterker dan alleen als individu. Samen kunnen we de huidige politieke leiders verwijderen en de zaken ten goede keren.

En als samenleving genieten we het meest van het leven, in veiligheid en voorspoed, als we allemaal dezelfde kernwaarden delen. Als we bij elkaar komen, net zoals we doen met Kerstmis, dan is de sterrenhemel de limiet.

Welke geest van Scrooge zou u graag naar de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, willen sturen: de geest van Kerstmis uit het verleden, het heden of de toekomst (en waarom)?

De geest van wat nog komen gaat, van de toekomst. Scrooge voelt zich verdrietig over herinneringen uit het verleden. Hij voelt berouw dat hij mensen zo slecht behandeld heeft. Ik verwacht niet dat de heer Juncker zulke gevoelens heeft. Want dan zou hij zijn handelwijze wel veranderd hebben.

Maar wellicht, als hij ziet wat zijn persoonlijke toekomst zal zijn, helemaal alleen, leeg van binnen en door iedereen verafschuwd, zal hij, misschien alleen uit egoïstische redenen, eindelijk rekening houden met het welzijn van het volk.

Wat is de meest hoopvolle verandering die u in 2018 hebt gezien?

Scrooge had een reis naar vernieuwing en ik denk dat de westerse wereld zich ook op een dergelijke reis bevindt. Burgers worden zich steeds meer bewust van de noodzaak om voor zichzelf en voor hun kinderen en kleinkinderen op te komen.

In 2018 hebben we in verschillende Europese landen de opkomst van de burgerbeweging gezien. En dit is nog maar het begin.

Wat zou u willen zeggen tegen de mensen die vinden dat er niet naar hen geluisterd wordt in West-Europa? Bijvoorbeeld de mensen van de “gele hesjes”-beweging?

De beste tijd om een boom te planten was 50 jaar geleden, maar nu is het de op één na beste tijd. Er is nog tijd om de dingen om te draaien. De stimulans om dit te doen, kwam historisch gezien vaak van burgerbewegingen.

De mensen werden tientallen jaren lang genegeerd. Het is genoeg! Dus daarom zou ik willen zeggen: blijf sterk en ga door, op een democratische en geweldloze manier.

In januari 2016 voorspelde u een “Patriottische Lente”. Dat was voor de Brexit, Trump en andere belangrijke politieke veranderingen. U lijkt een neus te hebben voor dingen die komen gaan. Wat kunnen we verwachten in 2019?

Er wordt van politici verwacht dat ze er voor hun eigen volk zijn. Dat zijn ze tientallen jaren niet geweest. Maar in 2019 zullen ze aan hun plicht, en meer, herinnerd worden. Het verzet wordt groter en sterker en zal zijn effect hebben. Het keerpunt is nabij.

De burgers zeggen het luid en duidelijk: Genoeg! Wij willen onze cultuur en vrijheid behouden, we willen een veilige omgeving, we willen genieten van de welvaart waarvoor we zo hard gewerkt hebben, we willen geen massa-immigratie, we willen geen islamisering, we willen geen islamitische terreuraanslagen, we willen geen Europese superstaat en we komen op voor onze rechten!

Mijn Partij voor de Vrijheid is er om iedereen te steunen die zich zo voelt en zal hen op politiek gebied zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Lokale verkiezingen in maart en Europese verkiezingen in mei. Kom maar op!

Bron:
https://voiceofeurope.com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Geert Wilders, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Verzet, Volksvijandigheid, West-Europa. Bookmark de permalink .

9 reacties op Kerstinterview met Geert Wilders

 1. ruud beijer zegt:

  Leve de PVV en het Fvd. Weg met de islam en de asielparasieten. Weg met de vele Nederlandse huichelaars en wegkijkers. Stem!!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Giny zegt:

  Geweldig heer Bron, ben gelijk van start gegaan om het naar zo veel mogelijk mensen door te sturen. Nog één fijne tweede kerstdag!

  Geliked door 2 people

 3. Astrid zegt:

  Mijn ideaal is dat alle moslims terug keren naar de zandbakken waar ze thuis horen, daarginder valt nog heel wat werk te verzetten. Wij hebben die fanatieke tulbanden en hoofddoeken hier in het Westen helemaal niet nodig, op geen enkele wijze dragen ze ook maar iets bij aan onze wereld.

  Geliked door 2 people

 4. Bob Fleumer zegt:

  Ik blijf het een schande vinden dat Nederland toestaat dat onze ankerman geen dag over straat kan zonder bewaking. De AIVD zou alles op alles moeten zetten alle bedreigers voor de rechter te brengen. Fijne dagen nog en een vredig 2019 aan allen.

  Geliked door 4 people

 5. Tistochwat zegt:

  Hulde voor je moed, doorzettingsvermogen en optimisme, Geert!

  Ik hoop toch zó dat jij het een keer voor elkaar krijgt dat de loodzware belastingdruk van onze schouders genomen wordt en dat de ‘eigen volk’ eindelijk een aangenaam bestaan krijgt.

  Geliked door 3 people

 6. Marinuslans zegt:

  Geweldig Geert ik hoop zo dat het geen droom blijft want we zijn echt aan verandering toe.
  Aan alle Nederlanders stem Pvv.

  Geliked door 2 people

 7. Williaan zegt:

  Populistische groeperingen goed en slecht hebben wel wat in beweging gezet.

  Geliked door 1 persoon

 8. Fred de Kater zegt:

  Wij halen ze op, dat is te zeggen, de stemmen op 20 maart @MinPres en daarna in mei , Slaap zacht @regering , Wij maken Nederland weer Nederland en u, U kunt daar niets aan doen. Net zo min als wij de boze burgers nu iets kunnen doen aan uw beleid .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s