Opnieuw een dwarsligger uit Pristina: In plaats van verbod legalisering van illegale wapens in Kosovo

Screenshot_545

(Vertaling: E.J. Bron)

Kosovo, waarvan de status als zelfstandige staat uiterst omstreden is, blijft een haard van onrust. Onlangs nog zorgde de aankondiging van de regering in Pristina om de huidige veiligheidstroepen te veranderen in een regulier leger voor nieuwe conflictstof. Nu wil Kosovo, dat wereldwijd een twijfelachtige naam heeft als centrum van illegale zaken en NAVO-protectoraat, ook nog miljoenen illegale vuurwapens legaliseren.

Duits - Zuerst

Dit verlangen staat diametraal tegenover de inspanningen van de EU, die meer wil optreden tegen de zwarte handel in wapens. De landen van de regio werd voor miljoenen ondersteuning toegezegd. Ook Duitsland en Frankrijk ondersteunen nadrukkelijk de strijd van de westelijke Balkanlanden tegen illegale wapens. Daarvan zouden er in het hele Balkangebied nog tussen de drie en zes miljoen in privébezit zijn. In Brussel ziet men daarin ook een gevaar voor de Europeanen, want steeds opnieuw duiken er illegale wapens uit de Balkan ook op bij terroristen in West-Europa.

Maar Kosovo bewandelt de omgekeerde weg. Daar begonnen de autoriteiten onlangs een legaliseringsactie. Volgens schattingen zouden er tussen de 240.000 en 260.000 illegale vuurwapens in omloop zijn. Het gaat om een legalisering op vrijwillige basis, die de komende zes maanden moet duren. De burgers dienen hun illegaal verworven wapens in privébezit bij de verantwoordelijke veiligheidsautoriteiten te melden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, EUSSR, Kosovo, NAVO. Bookmark de permalink .

9 reacties op Opnieuw een dwarsligger uit Pristina: In plaats van verbod legalisering van illegale wapens in Kosovo

 1. Cathja zegt:

  Deze wapens zijn toch behoorlijk riskanter dan busjes pepperspray…

  Geliked door 5 people

  • BigLJohn zegt:

   Cathja; Alle speelgoedpistolen die op een echt vuurwapen lijken vallen alhier onder de wapenwet. Je kind zou maar eens rondlopen met zo’n klapperpistooltje of een waterpistooltje c.q. houten nep pistooltje wat op een echt vuurwapen lijkt, en dan met de politie bij jou aan huis komen die vervolging af komt dwingen.

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @BiglJohn

    Ik begrijp de strekking van uw reactie. Speelgoedwapens lijken soms bedrieglijk echt, en hebben al heel wat mensen de stuipen op het lijf gejaagd. Ze zouden daarom niet meer verkocht mogen worden. Maar waarom is dit speelgoed dan nog steeds in de handel? Zolang een Bart Smit, een Intertoys e.a. dit speelgoed blijft verkopen, dan heeft het toch geen zin om dit onder de wapenwet te laten vallen?

    Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Het is moeilijk te doorzien wat Kosovo beoogt…. Ondanks legaliseringsactie mag ik hopen dat niemand zich met een wapen zich laat legaliseren met natuurlijk naw gegevens.

  Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  De autoriteiten in Kosovo hopen met de legalisering van het wapenbezit onder de bevolking, de basis te leggen voor een volksleger, waarmee in de toekomst een aanval van Servië kan worden afgeslagen. De Kosovaarse autoriteiten zijn zelf niet bang voor hun gewapende bevolking omdat zij weten dat de opstandigen tegen hun regiem, wapens of geen wapens, met grof geweld zullen worden neergesabeld. In nederland mag niemand een wapen hebben behalve criminelen, want die lachen om de lullige straffen van de nl.rechters. Alleen goed willende burgers mogen onder geen voorwaarde wapens hebben want daar is de nl.regering als de dood voor.

  Geliked door 3 people

 4. t.troubadour zegt:

  Servië heeft gewaarschuwd voor een schurkenstaat Kosovo

  Geliked door 1 persoon

 5. Perfide Albion zegt:

  De Christelijk Servische minderheid in Kosmet ( het is gewoon een Servische provincie) wordt etnisch gezuiverd en geterroriseerd door die stink islamieten. Rusland heeft alle recht om samen met Servië hard in te grijpen en die provincie terug te brengen onder het gezag van Servië.

  Hopelijk gebeurt dat laatste snel. Ik wil die rotkop van die communistische klootzak van een Clinton zien voor hij brandt in de hel.

  Like

 6. Harry zegt:

  Er zouden 240.000 tot 260.000 wapens in omloop zijn in Kosovo ?
  In zo’n klotestaat ?
  Alleen de illegale , al !
  Dat zijn er waarschijnlijk meer dan ONS HELE LEGER heeft , toch ?
  Tel daar alle wapens bij op die de moslims in ons soort landen bezit , dan hou je je hart vast !

  Maar volgens Rutte is er niks aan de hand , “wij zijn met méér” .
  Ja , inderdaad , méér lege handen !
  Ook dát zal spoedig veranderen .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s