Brits-Afrikaanse soldaat wil schadevergoeding wegens geleden kou

Screenshot_577

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Een oorspronkelijk uit Afrika afkomstige soldaat klaagt het Britse leger aan voor een bedrag van meer dan € 150.000,- Hij zou tijdens een oefening in de Britse winter extreem kou geleden hebben en het leger zou hem niet van de desbetreffende kleding hebben voorzien, aldus zijn beschuldiging.

journalistenwatch

Hoewel algemeen bekend zou zijn dat mensen uit het Caribisch gebied en Afrika vatbaarder zouden zijn voor koudeverwondingen, zou het leger hem in maart 2016 18 uur lang zonder beschermende kleding hebben blootgesteld aan de ijzige wind, beweert de uit Ghana afkomstige Michael Asiamah. Als schadevergoeding voor de geleden kou eist hij nu omgerekend meer dan € 165.000,- van de Britse staat.

Vanwege de kou zou hij onder doofheid en pijn geleden hebben, aldus de 36-jarige, die tot oktober 2016 in het leger diende en nu een Evangelische kerk in het zuidwesten van Groot-Brittannië leidt.

Zijn meerderen zouden hem niet van tevoren gewaarschuwd hebben en daarom zou hij voor de oefening in de winter geen extra sokken, handschoenen en laarzen hebben meegenomen, verklaarde Michael Asiamah volgens “MailOnline” tegenover de verantwoordelijke rechtbank. Toen hij hen zou hebben geïnformeerd over zijn gevoeligheid voor kou, zouden ze hem bevolen hebben door te gaan en hem geen extra kleding hebben gegeven.

Als gevolg van zijn “inzet in de kou” zou hij nu gevaar lopen zijn symptomen te verergeren wanneer hij bij temperaturen onder de 15 graden Celsius het huis zou verlaten, schetst Asiamah zijn nu aanzienlijk beperkte leven.

De verantwoordelijke officieren willen een tegen hen uitvallend vonnis aanvechten. Zij zouden Michael Asiamah destijds de benodigde kledingstukken hebben overhandigd, lieten zij optekenen.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

17 reacties op Brits-Afrikaanse soldaat wil schadevergoeding wegens geleden kou

 1. Steven zegt:

  Afrikaan?… schadevergoeding gegrond verklaard.
  Europeaan? Laat ons niet lachen…je wilt alleen jezelf verrijken. Afgewezen !

  Geliked door 1 persoon

 2. BertG. zegt:

  Ik ben wel eens op mijn schaatsen naar school geschaatst, en had het ontzettend koud.
  Kan ik nu mijn school aanklagen

  Geliked door 2 people

 3. Wachteres zegt:

  `Het zou mij niet verbazen als de Afrikaan de schadevergoeding uiteindelijk ook nog toegewezen kreeg.

  Alles is mogelijk in deze krankzinnige tijd.

  Geliked door 4 people

 4. Tistochwat zegt:

  Die negers worden steeds vindingrijker om aan geld te komen.

  Was gewoon in Afrika gebleven; daar is het lekker warm.
  Een neger is er op gebouwd om in de hete zon te leven; daarom heeft hij een donkere huid.
  Wij bleekscheten, moeten juist in een koeler gebied wonen, anders verbranden we in de zon.

  Geliked door 2 people

 5. boorzalf zegt:

  Haha!! hij is zijn sokken vergeten. Wat een lul.😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣

  Geliked door 2 people

 6. Elisah zegt:

  Blanke soldaten mogen ook een schadevergoeding indienen als ze het vréselijk heet hadden bij missies in het buitenland?

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   In Egypte heb ik een zonnesteek opgelopen. Het was meer als 50 graden. Je bent daar al gauw in de woestijn. Als je uit het raampje kijkt kun je de zandduinen zien aan beide kanten van de trein beneden Cairo. Kan ik ook schadevergoeding krijgen van de reisorganisatie.
   Een zonnesteek is dat je het overmatig warm hebt en rood aanloopt en koorts hebt, in mijn geval boven de 39 graden, en ik kon bijna niet ademhalen en had veel dorst.

   Like

  • Lot zegt:

   Ik ben wel in sauna geweest van 90 of 100 graden en dat kon wel. Dan is dan denk ik, doordat je kunt afkoelen daarna én de zon zelf die het doet.

   Like

 7. Peter zegt:

  Ik zag het volgende commentaar in het Engels waar ik het mee eens ben :
  Much cheaper to just give him a plane ticket back to nice and warm Africa.

  Geliked door 3 people

  • Lot zegt:

   De Surinamers kunnen ook slecht tegen de winter in Nederland. Hun handen en voeten zijn ijskoud. Het lichaam kan dat niet corrigeren. Mijn handen warmen snel op als ik handschoenen aandoe of warm binnen zit. Maar hun handen zijn altijd ijskoud en ze kunnen ze ook slecht bewegen. Hebben ze zelf toegegeven op t.v.
   Ik heb meerdere elfsteden meegemaakt met 20 graden onder nul en buiten geschaatst met een dikke trui. ik denk dat onze lichamen gewend zijn aan acclimatiseren van warmte naar vrieskou.

   Like

 8. Thom zegt:

  Dit is overduidelijk de schuld van het leger. Hij had nooit buitendienst mogen verrichten. dat was niet verantwoord, want dan zou hij gegarandeerd kou vatten. Dat kon men weten want ze hadden een kopie van zijn paspoort met zijn naam: Pot Lood Venter.

  Geliked door 1 persoon

 9. jungleelephant zegt:

  Het draait bij die lui altijd om geld;altijd!

  Geliked door 2 people

 10. Qvic zegt:

  Het draait hier om de eigen verantwoordelijkheid, Wat voor ons heel normaal is om warme kleding mee te nemen als we naar koude oorden gaan. Dat heeft deze neger dus niet beseft, maar dat is zijn eigen schuld en niet de verantwoording van zijn werkgever. Mensen met een donkere huidkleur hebben het over het algemeen toch sneller koud in het noordelijke half rond, dan blanke mensen. Dat is niet de schuld van de blanken, maar die van de donkere huidkleur mensen. Die hebben zelf de keuze gemaakt om hier te komen (in de hoop dat zij er beter van konden worden ten koste van ons blanken). In Zweden klagen ook de moslims daar dat het zo koud en nat is en willen ook maar niet beseffen dat het hun eigen keus was om daar naar toe te gaan. Van eigen verantwoording willen deze mensen niets horen, want zij spelen maar al te graag het slachtofferrol en dan vinden zij dat andere hun maar voor de schadevergoedingen verantwoordelijk zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s