Cokesmokkelaars blijken zoons raadslid

Screenshot_576

BERGEN OP ZOOM – Twee broers, die zijn veroordeeld wegens cokesmokkel, blijken zoons te zijn van een sociaaldemocratisch gemeenteraadslid in Bergen op Zoom. Nasser (25) en Bilal (29) kregen ieder ruim vier jaar gevangenisstraf, omdat ze sporttassen met cocaïne hadden verstopt onder een goederentrein op station Lage Zwaluwe, zo schrijft Omroep Brabant.

De Telegraaf

De fractieleider van de partij Bergse Sociaal Democraten, waarvoor vader Farid El Khassim (foto) van de twee al negen jaar in de raad zit, reageert geschokt. Louis van der Kallen moet volgens de omroep huilen als hij het nieuws hoort.

„Ik ken hem heel goed. Ik houd vertrouwen in hem. Ook voor die twee zonen is en blijf hij hun vader. Maar hij heeft niks verkeerd gedaan!”

Van der Kallen was al op de hoogte. Hij noemt het een ’persoonlijk drama’. „Het is zoals het is. Dit kan iedereen overkomen. Daar wens ik hem sterkte mee.”

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Islamisering, Moslims, Multiculti, Nederland, Rotzakken, sociaaldemocraten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op Cokesmokkelaars blijken zoons raadslid

 1. Steven zegt:

  tjaaaaaaa….

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Het salaris van een gemeenteraadslid is ook niet toereikend om de beide zonen in een nieuwe patserbak te kunnen laten rijden…….mogelijk is er wel sprake van corruptie en dan komen er wel genoeg dikke pegels binnen maar die zijn dan wat moeilijker te verantwoorden en te besteden.

  Geliked door 3 people

 3. Drugs in alle rangen en lagen van de maatschappij.

  Geliked door 1 persoon

  • Peter zegt:

   Klopt !
   Zelfs bij onze Marco Kroon !!
   De wonderlijke vrijspraak van Marco Kroon.
   Een strafpleiter leest ook af en toe rechtspraak in zaken tegen mensen die zijn cliënt niet zijn. Dit keer de uitspraak tegen de drager van de militaire Willems-orde, Marco Kroon.

   De behandeling van de zaak heb ik alleen in de media gevolgd. Het viel mij op dat het militair lid van de meervoudige militaire strafkamer Kroon salueerde. Een ieder moet een drager van de Willems-orde een militaire groet uitbrengen. Het niet-salueren is een tuchtvergrijp. Daar kan een rechter zich natuurlijk niet aan schuldig maken. Toch leek het militair lid met dit gebaar voor Kroon méér respect te tonen dan voor een willekeurig andere verdachte. Een kniesoor die daarover valt.

   Het is in Nederland inmiddels zo ver dat een advocaat zijn cliënt niet meer vrij krijgt op een vormfout. Dat was vroeger. No more. Een verdachte wordt al snel veroordeeld. Er is wettig en overtuigend bewijs nodig, maar daarvan is al snel sprake. Als een rechter ruikt dat een verdachte schuldig is, dan zal hij hem veroordelen en dan is er al snel genoeg bewijs. Natuurlijk zal hij hem niet veroordelen als er helemaal geen bewijs is, maar er is altijd wel enig bewijs.

   Marco Kroon werd vrijgesproken voor drugsbezit. Daarmee is de kous af, want het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep. Hij doorstaat de toetsing van het militaire drugsbeleid en hij is weer een held. Dat gun ik hem van harte.

   De uitspraak, ook wel te vinden op http://www.rechtspraak.nl (zoek op: LJN BQ2163) is zeer lezenswaardig. Voor mij, regelmatig lezer van dit soort uitspraken en ‘acteur’ in de rechtszaal, is het een merkwaardige uitspraak. Ik krijg er een unheimisch gevoel bij.

   Ter zake. Na wat inleidende beschietingen over formaliteiten komt de rechtbank toe aan het bewijs. Een informant zou hebben gezegd dat Kroon regelmatig grote hoeveelheden drugs haalde. Dit soort CIE informatie mag niet voor het bewijs worden gebruikt. Rook maar nog geen vuur.

   De officier van justitie vond dat Kroon moest worden veroordeeld op grond van opgenomen telefoongesprekken, waarnemingen van het observatieteam, wisselende, tegenstrijdige en onaannemelijke verklaringen van hem en zijn partner, een getuigenverklaring, aangetroffen cocaïne in de woning van de getuige, ondersteund door gevonden cocaïne bij haaronderzoek, bij het onderzoek van de jas, broek en auto van Kroon.

   Uit het vonnis blijkt dat het in alle gevallen ging om serieus bewijs.

   Al dat bewijs wordt door de rechtbank punt voor punt van tafel geveegd op een manier zoals ik hem nog niet eerder heb gezien.

   In het strafproces mogen de officier van justitie en de rechter sinds de Schiedammer parkmoord geen tunnelvisie meer hebben. Het modewoord is ‘alternatief scenario’. Meestal wijst de rechter dat alternatief scenario naar de prullenbak omdat er geen enkele aanwijzig voor is of die mogelijkheid te vergezocht is. Hier niet.

   Er wordt cocaïne in de auto gevonden. Tja, dat was een tweedehands auto, daar zat waarschijnlijk al cocaïne in toen Kroon hem kocht, aldus de rechtbank.

   In de broekzakken en de voorkant van de spijkerbroek van Kroon, in de zakken van zijn jas, aan de voor- en achterkant van zijn jas en aan de mouwen werd cocaïne gevonden.

   Kroon zegt dat hij die jas had gevonden, dat het zijn jas niet was, maar dat hij hem een enkele keer had gedragen. Dat vond de rechter wel aannemelijk. Kroon legde uit dat lege drugszakjes in zijn kroeg vond en die dan in zijn broekzak stopte. Vandaar de cocaïne in en aan zijn broek. Dat vond de rechtbank wel een goed verhaal.

   Of geen goed verhaal? Toch wel raar: Kroon zit onder de cocaïne, maar wordt vrijgesproken op een goed verhaal erbij.

   We zijn er nog niet.

   Er is ook cocaïne in zijn borsthaar gevonden. Dat kon niet worden gebruikt omdat het borsthaar niet zorgvuldig was afgenomen. Kroon kon eventueel cocaïne aan zijn handen hebben gehad toen hij de borstharen uittrok. Op dit onderwerp lezen we over rare beweging van Kroon, die zijn onschuld steeds heeft volgehouden. Ineens bleek de kale Kroon zijn borstharen te hebben afgeschoren. Daarom kon er geen monster meer genomen worden. Het Openbaar Ministerie vond dat er sprake was van obstructie. De rechtbank overwoog dat Kroon alle recht heeft om zijn borstharen af te scheren en vond er verder niks van. Zucht!

   De geloofwaardigheid van Kroon kwam daarmee natuurlijk wel onder druk te staan. Het werd er niet beter op toen de partner van Kroon terugkwam op eerdere verklaringen. Eerst zouden de geleverde drugs voor haarzelf en een persoon, van wie zij de naam niet wilde noemen, bedoeld zijn. Onder ede verklaarde zij dat alle drugs voor haarzelf waren.

   Zij neemt de schuld op zich en Kroon gaat vrijuit. De partner van Kroon is een burger. Haar dreigt geen ontslag. Zelfs geen strafvervolging bij het gebruik en bezit van drugs. Daarom kon zij gemakkelijk de schuld op zich nemen. Heeft zij dat gedaan? Ik weet het niet, maar het komt wel goed uit dat zij de gebruiker is. Omdat zij drugs gebruikt kon verklaard worden dat er drugs in de buurt van Kroon zijn gevonden.

   Een getuige, een vriendin van de partner van Kroon, wordt gediskwalificeerd omdat zij onduidelijk verklaarde, maar het leek er op dat zij van de hoed en de rand weet, maar dat niet wilde of durfde te vertellen. De rechtbank kon niets meer met haar verklaring aan.

   Dan de telefoontaps, sms-berichten en observaties. Kroon praat aan de telefoon over een ‘pot poeder’. Kroon lacht er hard bij en de militair kamer vindt wel aannemelijk dat het om een grap ging. Kroon komt ook hier goed weg, want dit soort taps worden door rechters heel vaak erg letterlijk genomen en leveren bewijs op dat hier kennelijk een pot cocaïne bedoeld was.

   Kroon smst zijn partner of ze nog ‘iets lekkers’ moet hebben voor vanavond, of het ‘goeie’ was en of ze ‘nog heeft’ Daarnaast bleek dat hij de leverancier van de drugs voor zijn partner ook kent. Kroon zegt, bevestigd door zijn partner, dat het in de tekstberichten en telefoongesprekken om seksspeeltjes en lachgas ging. Dat vond de rechtbank ook wel aannemelijk en zo ging ook dit bewijs van tafel.

   De rechtbank vergoeilijkt de tegenstrijdigheden in de verklaringen tussen Kroon en zijn partner over de sms- en telefoonberichten met de overweging dat het allemaal al maanden geleden was. Dan is het begrijpelijk dat zij niet zo goed meer weten wat zij met die berichten bedoelden.

   Tenslotte overweegt de rechtbank dat uit het zeer omvangrijke onderzoek verder geen enkele aanwijzing voor betrokkenheid van Kroon bij drugs werd gevonden De rechtbank lijkt te willen zeggen dat als hij echt in de drugs had gezeten, dit ook uit dat onderzoek had moeten blijken.

   Kroon komt wel heul errug goed weg! Ik tel minstens zeven keer positief bewijs van cocaïne. Hij zit zelf onder de cocaïne, er zit cocaïne in zijn auto, zijn partner gebruikt cocaïne, er wordt gesmst en getelefoneerd over cocaïne Wettig en overtuigend bewijs zat. En toch vrijgesproken. Deze uitspraak gaat in mijn tas als referentie de volgende keer dat ik een vrijspraak ga bepleiten voor een schuldige cliënt.

   Bas Martens, advocaat

   Geliked door 1 persoon

   • boorzalf zegt:

    Lang verhaal kort te maken, kroon is dus een coke snuiver.

    Like

   • Republikein zegt:

    Rechters dragen ook weleens kleding die niet van hunzelf zijn, trouwens, ikzelf draag regelmatig de schoenen van mijn buurman, weliswaar 8 maten te groot maar ze lopen geweldig, met ondergoed ben ik wat kieskeuriger.

    Like

   • Pietersen zegt:

    Dan was er ook nog iets met verboden wapenbezit bij onze held Kroon. Wat ik maar wil zeggen is dat de man omgeven is met verdenkingen.

    Like

 4. Harry willemse zegt:

  Zo moet ik ook iedere keer weer huilen als ik weer eens hoor over dit soort vuilnis. Daar waar ik zei vuilnis bedoel ik natuurlijk Nederlanders, stop de tijd

  Geliked door 3 people

 5. Yvonne zegt:

  Nasser en Bilal, zo iets als John en Henk
  Dat geloof je toch niet, echte oer Hollandse namen die doen zoiets niet?
  Even mijn sarcasme kwijt raken op deze 4de kerstdag

  Geliked door 1 persoon

  • laura van der storm zegt:

   Reden ze in dure bolides? Wilde of kon die vader die zonen niet in de gaten houden???

   Like

  • Marissa zegt:

   John en Henk hebben hun handen al vol aan het lokken van kinderen bij speeltuintjes. Dat geloof je toch niet? Echte moslimnamen die doen zoiets niet?
   Even mijn sarcasme kwijtraken op de maandagmiddag.

   Like

 6. ruud beijer zegt:

  Overige familieleden oppakken en uitzetten. Maart PVV!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ruud zegt:

  De naam zegt al genoeg.

  Like

  • Peter zegt:

   U bent in mijn ogen een simpele ziel om alleen op een naam af te gaan.
   Vermeld uw achternaam eens en wellicht kan dit anderen ook associaties oproepen.

   Like

   • Sabeltant zegt:

    Simpele ziel of niet, in 99 % van de gevallen blijkt het te kloppen.
    Noem het vooroordeel, rolbevestigend, ervaring, of gewoon onderbuik.
    Ik durf gerust te stellen dat als je al deze “geslaagde” medelanders eens controleert je van verbazing om zult vallen.
    Kijk, die peperdure horloge’s en auto’s krijg je echt niet met een shoarmatentje of muslim market.
    Jezelf al eens afgevraagd hoe iemand een dikke auto kan rijden, duurste Apple, een Rolex terwijl hij in het dagelijkse leven niets anders doet dan voor een GSM shop wat peuken staan te roken?

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Wat is jouw achternaam dan, Loosduinen soms, of zo iets?
    Omdat er soms iemand bij DDS dezelfde reacties daar plakt als hier.
    Waarom vermeld je die hier niet en elders wel.

    Like

   • BertG. zegt:

    En anders is er iemand die de reacties van Peter 1 op 1 kopieert en zich daar Peter Loosduinen noemt.

    Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Sociaal democraat Farid el-Kassim, succesallochtoon als het ware. Links lullen en neuzen vullen. Drugshandel is halal voor moslims, zolang ze maar aan autochtonen verkopen.
  Hele gezin terug geven aan de Zandbak is ongetwijfeld de enige juiste oplossing. En de goedkoopste.

  Like

 9. Peter zegt:

  Waarde azijnpissers,
  Ouders hebben geen grip meer op VOLWASSEN kinderen die over de schreef gaan !
  De moeder van een moordenaar kan een respectabel burger zijn en het betreuren dat haar kind het verkeerde pad is opgegaan.
  Ook kinderen zijn niet verantwoordelijk voor de daden die hun ouders hebben gepleegd.
  Laten we het wel een beetje zuiver houden.
  Is onze Koning verantwoordelijk voor het gegraai van opa Bernard ?
  Ik dacht het niet.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Niet verantwoordelijk, maar hij profiteert er wel degelijk van!!!

   Geliked door 5 people

  • ruud beijer zegt:

   Leuk verzonnen maar ouders bepalen toch echt de voor hen geldende normen en waarden.

   Geliked door 1 persoon

   • erix123 zegt:

    Dat klopt, maar mensen hebben soms de neiging dingen anders te doen dan ze is bijgebracht. Zowel bij Mohammed als Kees of Piet. En daar heb je als ouder soms helemaal niets in de gaten.

    Like

   • BertG. zegt:

    Luisterde jij nog naar je ouders toen je 25 of 29 was.
    Toen ik 29 was woonde ik al 10 jaar op mezelf, dan zijn je ouders niet zo belangrijk meer om nog naar te luisteren.
    Een goed gesprek is wat anders, maar echt luisteren en gehoorzamen, echt niet meer.

    Geliked door 1 persoon

   • ruud beijer zegt:

    Als je normen en waarden van je ouders heb meegekregen hoef je later niet meer te luisteren. Dat deed je al.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ruud, dat klopt ook wel weer.
    Met een goede opvoeding wordt je niet ineens een zware crimineel als je 29 bent.
    Dat ben je dan altijd al geweest.

    Geliked door 2 people

  • Marc zegt:

   Zo vader, zo … zoon!?

   Mijns inziens kan opvoeding daar alleszins iets mee te maken hebben. Bovendien is het al langer bekend dat de maffia zich in kleine plaatsen verkiesbaar stelt voor ‘respectabele’ partijen.

   Geliked door 2 people

  • leefbarbaar zegt:

   Pappa moslim. Opa moslim. Oom moslim. Kinderen moslim. Lijkt me duidelijk wat ze gemeen hebben met elkaar. Nogmaals; drugshandel is volgens Dengkstemmers legaal. Zolang je maar aan autochtonen verkoopt.

   Like

 10. Pietersen zegt:

  Wat een geweldige opvoeding heeft dit Marokkaans sociaal democratisch raadslid zijn zonen meegegeven. Overigens staan er best wat negatieve posts over meneer zelf zoals deze van bedreiging :
  https://forum.fok.nl/topic/1496402?token=95280872cc7aecff188a22824b2de627&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES

  Like

 11. Sjaak uit Dordt zegt:

  Ook echt Hollandse namen, importnamen.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Doet er niet toe, Mark (Rutte) is geen importnaam en die lacht ook voordat hij toestaat dat zijn ondergeschikten de burger uitkleden als hij niet z’n handtekening zet onder verdragen die de soevereiniteit van Nederlands als land afpakt. Niet dat het politieke systeem zo gelukzalig is… De Staten Generaal maken er op eigen kracht dusdanig een potje van dat een brevet van onvermogen afgegeven kan worden zonder examen af te leggen.

   Like

 12. flo zegt:

  Marok of Turk of ander moslim vuil, meestal geboren criminelen en klaar om de door hun pislam geloof vervloekte westerse beschavingen naar de kloten te helpen.
  Zolang een moslim de pislam belijdt is hij of zij onbetrouwbaar, neem als voorbeeld de zo door de wegkijkende onnozelen bejubelde Aboutaleb, als het “omgaat” hier, houdt hij je voeten vast als je keel wordt door gesneden…..

  Like

 13. abouneenee zegt:

  We worden geregeerd door parasieten die lachen voordat ze ons figuurlijk uitkleden.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel zegt:

  VIER JAAR voor sporttassen vol met cocaïne !?!
  Hoeveel kilo gaan er in een sporttas ? Een hele hoop mag ik aannemen ! En men heeft het over meerdere tassen. Over hoeveel kilo hebben we het hier ? Dat is toch relevante informatie ?!
  Hoe kun je dan straks nog een straatdealer straffen die met pak hem beet enkele grammen rondloopt ?

  Geliked door 1 persoon

 15. Jackholland zegt:

  Tja wat moet ik daar nu weer over zeggen?Het is weer het oude liedje . En ook dit moslimgemeenteraadslid ziet blijkbaar van zijn eigen zoons niet hoe dat hun levensstandaard is gecombineerd met uitkering en of beroep. Hij ziet het wel maar ja een moslim die moslims aan gaat geven is verboden door mo de opperpedo. En de wetten van mo de opperpedo staan boven de wetten van nl ook al ben je gemeenteraadslid.

  Like

 16. Shalom zegt:

  @Tijl Uylenspiegel zegt:
  Vier jaar voor sport tassen vol cocaine, en hoeveel keren is dit goed gegaan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s