Duitse brandweer eist politiebescherming met Oud & Nieuw

Screenshot_580

(Vertaling: E.J. Bron)

Politie wimpelt af

De Duitse brandweervakbond slaat alarm, omdat brandweermensen tijdens hun werk steeds vaker aangevallen worden. Ze hebben nu een drastische eis kenbaar gemaakt en voor de brandweerlieden met Oud & Nieuw politiebescherming aangevraagd.

Die Freie Welt

Dat meldt “n-tv” en beroept zich daarbij op Siegfried Maier, de plaatsvervangend landelijk voorzitter en voorzitter van de afdeling Beieren van de vakbond, die erover geklaagd had dat het geweld “dramatisch toegenomen” zou zijn.

Een brandweerman vertelt: “Ik heb het zelf al meegemaakt. Ik werd het afgelopen jaar met een mes bedreigd… We zijn bang dat het nog veel erger wordt.” Het is al erg genoeg: “Veel mensen, veel alcohol, veel lol”, zegt Maier. “Regelmatig worden brandweerauto´s met vuurwerk bekogeld”.

Dat daar bovendien nog een specifiek gevaar is bijgekomen en dat er een speciale, duidelijk benoembare reden voor de toename van het gevaar is, noemen de klagers van de brandweer niet. Daar zwijgen ze over.

Men kan hen er dus geenszins van beschuldigen veralgemeniserende beschuldigingen uitgesproken te hebben of zich discriminerend tegenover een bepaalde groep personen zouden hebben uitgelaten. Toch wordt er niet aan hun verzoek voldaan.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Beieren heeft de eisen al afgewezen. Aanvallen op de brandweer zouden weliswaar onacceptabel en “een absoluut onding” zijn, zei een woordvoerder van het ministerie sussend, maar de statistiek van de Binnenlandse Veiligheidsdienst van de deelstaat zou aantonen “dat een duurzame directe ´politiebescherming´ niet gerechtvaardigd zou zijn.”

In Stuttgart ziet men ook geen noodzaak om handelend op te treden. In de “Stuttgarter Nachrichten” verkondigt Thomas Schwarz, die bij de vakbond Verdi voor de vakgroep brandweer verantwoordelijk is, helder en duidelijk: “Bij ons in Baden-Württemberg bestaan zulke problemen niet.” Hij zou niets afweten van serieus te nemen overvallen op brandweerlieden.

In Hessen kent men die wel. De woordvoerder van de landelijke vereniging, Tobias Thiele, schetst het volgende geval: terwijl een reddingsteam een patiënt verzorgde, draaiden onbekende de wielbouten van de ziekenauto los. “Het staat buiten discussie wat hier inmiddels aan de hand is”, zei hij.

De voorzitter van de politievakbond in de deelstaat Nordrhein-Westfalen deelt volgens de “nrz” de inschattingen, maar beschouwt een algemene dubbele patrouille als “personeel gezien onrealistisch”. De eis van de brandweervakbond zou waarschijnlijk in de eerste plaats als “hulpkreet aan de samenleving” begrepen moeten worden, vindt hij.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, politici, politie, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Duitse brandweer eist politiebescherming met Oud & Nieuw

 1. F1802 zegt:

  Wordt tijd dat de vlam hier en daar écht in de pan slaat zodat links eindelijk eens van hun roze wolk flikkert.

  Geliked door 3 people

 2. Tistochwat zegt:

  Nou, laat het tijdens de jaarwisseling dan maar lekker uit de hand lopen.
  Liever extra hard de beuk erin, dan dat alles voortsuddert.

  Soms hoop ik dat er een paar grote atoombommen op Europa worden gedropt, zodat we in een oogwenk verdampen.
  Dan is het maar klaar, want ik geef jullie op een briefje dat het alternatief zal zijn dat we ons tot aan onze (natuurlijke?) dood, volledig verarmd, moeten ergeren aan die smerige, mohammedaanse asielparasieten en hun importeurs.

  Geliked door 4 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  @Tistochwat

  “Soms hoop ik dat er een paar grote atoombommen op Europa worden gedropt, zodat we in een oogwenk verdampen.”

  Daar is men in Brussel druk mee bezig richting Rusland dus don’t worry …..

  Geliked door 3 people

 4. Hovawart zegt:

  NoGo area’s zijn er bij bosjes te vinden in Europa, wijken of getto’s waar de hulpdiensten niet meer durven komen omdat zij zich niet veilig voelen….en dat is niet enkel met de oudejaarsviering.

  Geliked door 2 people

 5. Sabeltant zegt:

  Mocht de brandweer afgeroepen worden voor het blussen van een gemeentehuis? Laat maar fikken! Per slot van rekening zitten daar de aanstichters van al het kwaad dat ONS overkomt.

  Geliked door 3 people

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Alle brandweermannen uitrusten met een pistool en de bevoegdheid tot schieten als zij denken in gevaar te komen. Ik zeg altijd “liever een levende bouwvakker dan een dooie diender”. Dat geldt ook voor brandweermensen en ambulancepersoneel.

  Geliked door 1 persoon

 7. jungleelephant zegt:

  Nou,laat het maar fikken dan!Kunnen politie en politici later de schade opnemen en op hun conto bijschrijven!

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk der Niederlander zegt:

  Met elke brandweerwagen die uit moet rukken 2 van de pliesie mer met wapen

  Degene die moeilijk doet overhoop schieten, dan is er na nieuwjaar minder pliesieinzet nodig.

  Win win situatie lijkt me.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jackholland zegt:

  Hoe moeilijk kan het zijn.? Wie zijn 9 van de 10 x de klootzakjes die hulpdiensten bedreigen? Juist ja MOSLIMTUIG. Waar heeft het moslimtuig een hekel aan ? VARKENS!! Oplossing : bij iedere uitruk van brandweer ambulance en politie een gierwagen vol met varkensdrijfmest mee laten rijden. Zodra de moslim weer vervelend is even de poepspuit er op en klaar zijn Youssef Ali Yasser en z n kornuiten. Het brengt geen blijvende schade aan en ze zijn er als de dood voor. Simpel toch?

  Geliked door 2 people

 10. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Elke brandweerauto heeft toch het ultieme wapen bij de hand. Vooral als het vriest werkt dat heel
  doeltreffend.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s