Tolerantie en apathie zijn de laatste deugden van een stervende samenleving

Screenshot_566

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “YoungGerman“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Tolerantie en apathie zijn de laatste deugden van een stervende samenleving

 1. Thomasson zegt:

  Het is waar dat tolerantie die geleid wordt door apathie (wat nu in west- en noord Europa het geval is) zijn kenmerkend voor een stervende samenleving. Gelukkig zien wij nu zichtbare tekenen van ommekeer. Mensen pikken het niet meer. De strijdtrommels roffelen en zij worden steeds meer hoorbaar.

  Liked by 5 people

 2. M. zegt:

  Tolerant zijn tegen over wat intolerant is niet meer dan waanzin dat nog meer waanzin en intolerantie tot gevolg zal hebben.
  Dat zien we dagelijks.
  Het is al zo erg dat als je de mensen de waarheid verteld ze denken dat je waanzinnig bent.
  Zo intolerant zijn ze voor de waarheid gemaakt of geworden door al de leugens die dagelijks over ze uitgestort worden.
  En ze lijken wel supertolerant tegen elke willekeurige leugen die ze op de mouw gespeld word.
  Bij het bizarre af.
  Discriminatie sentiment word misbruikt om de werkelijke discriminatie te laten groeien en het werkelijke racisme maskeert men door iedereen die de werkelijke racisme dreigt te gaan bespreken voor racist weg te zetten.
  Het slavernij verhaal idem dito de waarheid is omgekeerd om de Europeaan een schuldgevoel aan te lullen over iets wat gebeurd is toen hij of zij nog niet eens bestond.
  Hoe achterlijk willen we het hebben?
  Voor iedereen die zo zwakzinnig is om in open grenzen te geloven zou ik zeggen gooi uw ramen en deuren open en laat dat eens een week openstaan om eens te kijken hoeveel plezier u daar dan aan beleeft.
  Of nodig de heel de wereld uit bij u thuis om een biertje te halen terwijl de hele wereld geen bier mee heeft.
  Gewoon om even te kijken wat het resultaat zal zijn zodat u misschien de waanzin in gaat zien van hetgeen waar u voorstander van bent.
  Voor de milieu uitslovers, er is een hoop werk te verrichten voor jullie want we worden nogal verrijkt met plastic en afval.
  Straten vol. Achtergelaten tijdens het zoeken naar geluk.
  Of is alleen afval van de Europeaan slecht voor het milieu?

  Liked by 5 people

  • QENQ6 zegt:

   Het gaat niet om tolerantie maar om lafheid. Te laf om een standpunt in te nemen en er voor te vechten. Je kunt beter de breeddenkende burger uithangen die van moslims en negertjes in Afrika houdt, en ’s avonds naar GTST kijken. Dan heb je het goed. En dan is er nog: Heel Holland bakt, en meer.

   Liked by 5 people

 3. Arthur Schop zegt:

  Inderdaad, ook bij (pre)terminale patienten zie je optreden van apathie, extreme tolerantie en relativisme. Deze houding wijst op het nakend einde.

  Liked by 5 people

 4. Aegolius cs zegt:

  Alvast vrolijk nieuwjaar:

  Liked by 2 people

 5. Bert zegt:

  Volgens mij is tolerantie de term die wordt gebruikt om apathie aan te moedigen. Tolerantie wordt door links uitgevent als politiek instrument om rechts apathisch te maken. Links hoopt daar uiteindelijk van te profiteren. Ze zouden beter moeten weten.

  Liked by 1 persoon

 6. bozeoudeman zegt:

  Found on internet, a desperate cry
  I feel depressed, I just can’t understand why bastards as politicians are never attacked by no one. Why don’t we kill them? How is it possible those creeps terrorize whole communities, whole countries and nobody kills them. Why aren’t they hanging at lampposts all over town, all across the country in the wind, as warning, as reminder… Why aren’t they? Why are all humans that stupid? Why do we allow those criminals to rule and destroy our lives? Why?
  Because we’re simpleminded, we’re stupid, we’re cowards, we’re idiots, we’re losers, we’re lunatics, we’re dreamers, we’re believers and thus we’re cows for the slaughter… That’s why!

  Vrij vertaald
  Een schreeuw in wanhoop
  Ik voel me depressief, ik kan gewoon niet begrijpen waarom schoften als politici nooit door niemand worden aangevallen. Waarom doden we ze niet? Hoe is het mogelijk dat die engerds hele gemeenschappen terroriseren, hele landen en niemand hen doodt. Waarom hangen ze niet overal in de stad aan lantaarnpalen, in het hele land in de wind, als waarschuwing, als herinnering … Waarom niet? Waarom zijn alle mensen zo stom? Waarom staan we die criminelen toe om te regeren en onze levens te vernietigen? Waarom?
  Omdat we simpel zijn, we stom zijn, we lafaards zijn, we idioten zijn, we verliezers zijn, we gekken zijn, we dromers zijn, we gelovigen zijn en dus koeien voor de slacht zijn… Daarom!

  Liked by 2 people

  • QENQ6 zegt:

   …omdat we verdoofd zijn door brood en spelen. (welvaart).

   Like

  • bozeoudeman zegt:

   kleine kanttekening:alle corrupte en of dictatoriale politici, dit geldt ook academici en journalisten die aan een stuk door liegen omdat zij hun ‘waarheden’ aan iedereen wensen op te dwingen als dwepers van een ideologie, zoals Samsom ‘iedereen zal gaan zien hoe goed we bezig zijn geweest’, zijn mantra, de man is een geestelijk gestoord dictator die naar niemand wenst te luisteren, dat soort politici dus. Dwazen die de wereld naar de ondergang sturen omdat ‘zij weten’.

   Like

 7. Elisah zegt:

  Het zal toch niet waar zijn….
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/12/nederland-kan-mogelijk-worden-verplicht-jihadis-terug-te-halen/

  Nederland kan mogelijk worden verplicht jihadi’s terug te halen!

  Naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak in België, waar de Belgische overheid verplicht wordt alles op alles te zetten om jihadgezinnen terug te halen, verscheen in Elsevier een artikel waar wordt bepleit dat zoiets in Nederland óók zou kunnen

  En welke partij stimuleert deze waanzin?
  Ze willen hun stemmers ophalen?
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/12/pvda-wil-is-kinderen-terughalen-belgie-doet-het-ook/

  PvdA wil IS-kinderen terughalen, ‘België doet het ook!’

  Ja hoor, de kerst is nog maar net voorbij maar de PvdA weet alsnog door te slaan in de kerstgedachte: ze willen IS-kinderen terughalen naar Nederland naar aanleiding van rechterlijke uitspraken in België! Via The Post Online.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s