Donkere wolken boven Duitsland met de jaarwisseling

Screenshot_603

(Door: Dr. Hans-Jürgen Klose – Vertaling: E.J. Bron)

De vooruitzichten voor het jaar 2019 in Duitsland zijn niet echt positief. Zowel maatschappelijk als democratiepolitiek gezien bevindt het land zich op ondergang-koers.

Contra magazine

De vicevoorzitters van de Duitse Bondsdag hebben geklaagd over een ruwere toon. Juist diegenen die als bron van de ruwere toon waargenomen worden, wachten nu al een jaar lang op een hen toekomende vicevoorzitter van de Bondsdag. Hoe moet er verbaal in de Bondsdag tegen deze antidemocratische stroming van de oude partijen worden opgetreden? Wanneer zelfs de gematigde advocate Mariana Harder-Kühnel wordt afgestraft als deze functie niet waardig? Het percentage AfD-stemmers is ondanks de op elkaar afgestemde perscampagnes constant gestegen.

Merkt de regering nog wat er in het volk gebeurt? De kritiek van de Duitse politievakbond dat er een “controleverlies in de immigratiekwestie”, een “falen van de staat in de uitvoering van uitzettingen” zou bestaan en dat er “geen concept tegen criminele familieclans” zou bestaan – wordt die nog door de partijleidingen gehoord?

We hebben een in Duitsland een nooit voor mogelijk gehouden gebrek aan democratie. Angela Merkel heeft met haar dictatoriale walk-over in de vluchtelingenkwestie de democratische omgangsvormen in de BRD aangetast en betwijfeld.

Men kent uit andere dictaturen de toestand dat een individu of een groep er voor zichzelf aanspraak op maakt het best te weten wat goed is voor een volk. Maar hier begeven we ons op glad ijs – want uit zulke periodes komt altijd de instelling in kringen van de bevolking voor om zich met geweld te verzetten tegen zulke opgelegde concepten.

Over de fatale nabijheid van Merkel en Macron heb ik al vaker geschreven. De “gele hesjes” in Frankrijk waren een duidelijk symptoom van het genoemde. Macron had zich in 2017 als “onafhankelijke en onpartijdige advocaat” aan de gewone mensen voorgesteld, hoewel hij zijn opkomst heeft te danken aan de geldelite van Frankrijk. Net zoals Merkel´s leuze van de “onomkeerbaarheid” spreekt Macron graag van de aangebroken “nieuwe tijd” – waarop hij het antwoord zou zijn. Wanneer waren er voor het laatst zoveel woedende Fransen op straat? Wanneer kwam het in Frankrijk ooit tot zulk geweld? Welke wanhoop is er in een Europees land nodig om de politieke situatie zo te laten escaleren?

Nu is Frankrijk immers door vluchtelingenproblemen relatief onaangeroerd gebleven. De Duitse bevolking krijgt al heel lang geen eerlijke cijfers over migranten meer te horen, maar men ziet, om het even waar je komt, intussen een twee-klassen maatschappij bij ons. Hier de Duitsers, die in de kroeg en de Konditorei praten over het onbegrijpelijke onrecht van de immigratie – daar een mengeling van Oost-Europeanen, Turken en migranten die steeds meer het straatbeeld bepalen.

Wanneer op argumentatief niveau de AfD in de Bondsdag wordt overgeslagen en tegenargumenten als niet noodzakelijk beschouwd worden – hoe moet er dan nog een politieke cultuur bestaan?

Merkel heeft gemerkt dat ze niet meer gewild is. Karrenbauer probeert een “doorgaan zo” en doet alsof ze fris zou zijn, maar de waarnemer van politieke processen kan alleen maar waarschuwen voor gewelddadige escalatie in Duitsland. Aan welke kant de politie en het leger zouden staan, blijft onuitgesproken.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Dr. Hans-Jürgen Klose

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

18 reacties op Donkere wolken boven Duitsland met de jaarwisseling

 1. sjuad zegt:

  Weekendje in Celle bij m’n halfbroer.
  Spraken natuurlijk over politiek en Merkel, hij stemde erop.
  Het was ook kermis daar die werd overspoeld door niet Duitsers.

  Gaan je ogen al een beetje open was mijn vraag, Merkel verneukt Europa!

  Twee jaar later tijdens een wandeling realiseerde hij wat gebeurde, zijn excuus was dat er niemand anders was dan Merkel,, intussen aangekomen bij zijn paardenstal, Noord Duitsers hattet keine anung,,!

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Tja, zolang er nog voldoende onbenullen zijn die op Merkel of op één van de pro EU-partijen stemmen, zal er niets veranderen.

  Hoe krijgen we in Godsnaam het volk wakker. Wie – die in vrijheid geboren is – wil er nu onder een dictatuur leven?

  Of gaat men er vanuit dat vrijheid iets is wat hoe dan ook blijft. Er komt een tijd – en die is al aangebroken – dat onze vrije samenleving bevochten moet worden, willen we niet ten onder gaan in geweld en dictatuur.

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  Voor de derde maal in 100 jaar brengt Duitsland Europa aan de rand van de afgrond. En ditmaal lijkt het te lukken.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Die nacht had ik een droom:
  Een delegatie van gele hesjes ontmoet op 31.1.2019 met Macron en Merkel in een spoorwegrijtuig in het bos van Compiègne. Deze keer zal geen wapenstilstand worden ondertekend, maar de onvoorwaardelijke overgave.
  Ik kon niet echt zeggen wie de verliezers waren. Het leek erop dat de inboorlingen hadden gewonnen.

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Duitse politie wil personeel uit buitenland halen
  Alsook in dit artikel:
  Niet alleen de Duitse politie maar ook het Duitse leger denkt na over het toelaten van buitenlanders.
  https://www.ad.nl/economie/duitse-politie-wil-personeel-uit-buitenland-halen~a46d08bc/

  Beamtenbesoldung: Besoldungstabellen 2018 – 2019 – 2020
  Het onderstaande geeft enig inzicht, vooral als naar onder scrollt:
  Besoldungserhöhung NRW 2018

  Polizeioberkommissar; Finanzbeamter; Grundschullehrer; Studienrätin (?);Justizbeamter; Polizeihauptkommissar; Richter; Abteilungsdirektor.
  https://www.kredit-beamten.de/beamtenbesoldung/
  Tenslotte is niets geruststellender voor bestuurders dat vaders en moeders graag deelnemen in het handhaven van uw gezag.

  Like

  • Steven zegt:

   Dat is vast om straks om op de eigen bevolking te schieten.
   En bij een oorlog of uitzending gaan deze lui echt hun geloofsgenoten niet afschieten..maar draaien ze zich al schietend om.

   Geliked door 1 persoon

 6. jungleelephant zegt:

  Hoogste tijd dat het volk,in heel Europa,in opstand komt:land plat en regering naar huis schoppen!Genoeg is genoeg,en,inmiddels teveel!

  Like

 7. Tineke zegt:

  ”Merkel heeft gemerkt dat ze niet meer gewild is”

  Maar voorlopig heeft ze nog drie jaar de tijd om Duitsland te slopen,en te voldoen aan haar afspraak met de hoge heren in Brussel,die weer in dienst staan van de Bilderbergkliek en vrijmetselarij (lees; schaduwregering)

  Like

 8. Republikein zegt:

  Bert steekt vuurwerk af!

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Uitstekend weergave van de jammerlijke realiteit.
  Europa wordt geknecht, alle verzet wordt genegeerd of hardhandig neergeslagen.
  Alle voorwaarden voor een Europese revolutie zijn voorhanden.

  Like

 10. Klaas zegt:

  Like

 11. QENQ6 zegt:

  Rotterdam, Utrecht, Groningen: overal rotzooi. Tijd voor herstel van gezag, goede Justitie en politie en goede rechters. Weg met die softe troep, want we gaan er mee naar de kl*te….

  Like

 12. Elisah zegt:

  Iets anders,
  Interessante video vol symboliek
  Plus de video met uitleg

  Like

 13. Statler & Waldorf zegt:

  Hoezo komt er in Nederland een burgeroorlog?

  Die is er al lang en breed …..

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2970440/bewoner-hoogkerk-laat-zich-niet-wegpesten

  Like

 14. Wolf zegt:

  Wat ook zo prachtig is , is dat sjoemel brik bouwer VW naar de afgrond gaat! Het lievelingetje van Merkel de ouwe flamoes!! Rijdt SUBARU Outback Executive 3.6 i BoxerDiesel 4 Wheel drive wanneer je uitgekeken bent op inferieure mindere en vreemde on Japanse merkjes! SUBARU , Betrouwbaar ,degelijk, onverwoestbaar en gebouwd om zo te blijven, wel wat duur [Japansche Yen] maar dan rijd je wel Japansche perfectie! Nooit anders [ vanaf 18e jaar] gereden dan SUBARU!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s