Europa´s patriotten op koers om de Europese verkiezingen te winnen terwijl de globalist Macron de controle kwijtgeraakt is

Screenshot_624

Matteo Salvini en Marine Le Pen.

(Door: Laura Cat – Vertaling: E.J. Bron)

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats in mei 2019. Dit jaar, meer dan voorgaande verkiezingen, zou wel eens grote consequenties kunnen hebben met een uitslag die nog nooit eerder is vertoond.

Volgens de “Financial Times” zal het een confrontatie worden tussen de aangeslagen Franse president Emmanuel Macron en de man die door zijn eigen volk werd gekozen als de meest betrouwbare en populaire politicus in de historie, de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini.

Salvini was al populair bij de Italiaanse kiezers, maar toen hij opstond tegen Brussel betreffende zijn “Italianen eerst”-begroting, begonnen de Italianen alleen maar meer van hem te houden. In feite zien de Italianen hem volgens de laatste peilingen als de echte leider van Italië, zelfs nog meer dan de minister-president.

De populistische minister Salvini heeft de pro-Europa van de Franse president Emmanuel Macron uitgedaagd, die zich bemoeit met de soevereiniteit van individuele landen.

Veel mensen in Italië zien Macron nu als de vijand van hun land, omdat hij alles wat imperialistisch is aan de EU personifieert.

Sommige adviseurs van Macron hebben gewaarschuwd voor een politieke confrontatie met Salvini, omdat zijn eigen populariteit ontzettend gedaald is in Frankrijk, wat zijn positie verzwakt. Terwijl Salvini´s invloed groter wordt, neemt de invloed van Macron af.

Zoals een van de demonstranten van de “gele hesjes” over Macron´s “leiderschap” zei: “Onze elites praten over het einde van de wereld, terwijl wij praten over het einde van de maand.”

Wanneer de rechtse partijen een verenigd front onder Salvini kunnen vormen, dan zouden de verkiezingen de grootste revisie van de EU sinds haar oprichting kunnen zijn.

De “Financial Times” zegt dat “volgens een samenstelling van verschillende peilingen door Pollofpolls.eu zal de LEGA van Salvini van 6% van de stemmen en 5 Italiaanse zetels in het Europees Parlement in 2014 stijgen naar 33% en 29 zetels.

Rechts in Frankrijk ligt op koers om 21% van de stemmen te winnen, de partij van Macron, La République En Marche!, naar de tweede plaats te verwijzen, om zodoende aan Marine Le Pen de kans te geven zich te revancheren na een teleurstellende presidentiële verkiezingscampagne in 2017.

De rechtse partij Fidesz van Viktor Orbán zal bijna zeker blijven domineren in Hongarije. De eurosceptische AfD in Duitsland zal waarschijnlijk haar percentage van 7% en 7 zetels verdubbelen.

De Poolse conservatieve partij PiS zal waarschijnlijk 41% van de stemmen en 24 zetels winnen, in vergelijking met de 32% en 19 zetels vorig jaar.”

Het is geen wonder dat gezien Macron´s beschadigde imago dankzij de “gele hesjes” in zijn land dat Salvini niet veel tegenstand verwacht van de Franse president.

Zoals hij deze maand tegen “Politico” zei: “Macron is geen probleem voor me. Hij is een probleem voor het Franse volk.”

Bron:
https://voiceofeurope.com
Door: Laura Cat

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Europa´s patriotten op koers om de Europese verkiezingen te winnen terwijl de globalist Macron de controle kwijtgeraakt is

 1. Arthur Schop zegt:

  Dank zij deze hoopgevende berichten ga ik het nieuwe jaar goedgezind in.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Het werd al vaker geroepen. We wachten het af.

  Geliked door 2 people

 3. RottenPikwick! zegt:

  ‘k Hoop dat die hele Merkel-Drunckert-Trutte-TimmerSchwanz- VRHFSTD-ZOOI met hun Hielenlikkers ten onder gaan!! Ze hebben ons leef / woonklimaat VERKLOOT!! Lang Leve de Patriotten!!

  Like

  • Henk zegt:

   Woonklimaat is voor jou 1 ding dat begrijp ik .
   Maar voor links zijn het twee dingen waar jij voor gaat
   betalen , zo de eu in brussel weg is een eerste stap
   dan de linkse mafklappers mond dood maken .
   Zodat iedere Nederlander weer z,n eigen persoon kan zijn .

   Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Het wordt wel duidelijk waarom men in Den Haag met zoveel bruut geweld op de gele hesjes losgegaan is door de overheid.
  Het is de angst voor het volk dat jarenlang belogen en bedrogen is en dat zich nu begint te roeren.
  De ijdele hoop met geweld de vooruitgang te kunnen stoppen.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Frankrijk is trouwens een tijdbom of een vulkaan die in 2019 vroeg of laat snel tot uitbarsten komt en dat bewijst dit verhaal onomstotelijk:

  Slordige 65% van Franse snelheidscamera’s verbrand, omgehakt of afgeplakt door ‘gele hesjes’

  De Franse protestbeweging van de ‘gele hesjes’ richt zich niet alleen op de onvrede over de brandstofprijzen of het overheidsbeleid (en vast ook op de vreselijke immigratie en de islam!), maar ook op de snelheidscamera’s langs de snelwegen.
  Honderden camera’s zijn inmiddels aan de lopende verbrand, omgehakt, dicht geverfd, afgeplakt of er is simpelweg een vuilniszak overheen gehangen. Jaren geleden was er zelfs in Zeeland een groep mensen die zich steeds vermomden met bivakmutsen en toen daar overdag eveneens alle snelheidscamera’s aan de lopende band vernielden! Prompt kregen die lui van de langsrijdende automobilisten zelfs een opgestoken duim!
  Naar schatting 65 procent van de camera’s in Zuid-Frankrijk is door de ‘gele hesjes’ onder handen genomen, meldt de Zuid-Franse krant La Dépeche du Midi. Het kost vele tienduizenden euro’s om een camera te vervangen en dat wordt zeker al betaald van alle snelheidsboetes die men daar int!

  De protestbeweging is sinds half november overal in Frankrijk (en zelfs al in België en Nederland) aanwezig om te demonstreren voor meer koopkracht en tegen de hervormingen van de Franse regering. Daarbij werpen ze geregeld wegversperringen op en wordt grof geweld en vandalisme niet geschuwd om aan figuren en Emmanuel Macron goed duidelijk te maken dat de maat nou in Frankrijk meer dan vol is!
  Dat die hele EU in 2019 als een vulkaan mag exploderen, gelijk naar Anak Krakatau!

  Like

 6. Japio zegt:

  Mis Geert op de foto

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  Too little,too late,de satanische elite is al decennialang bezig om oorlog te voeren tegen de wereldbevolking,je kunt hopen en wanhopen maar die genocide/oorlog komt er.Triest maar waar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s