Rutte´s sterke rol

Screenshot_607

(Door: Ralph Sina – Vertaling: E.J. Bron)

Toekomst van de EU

Frankrijk´s EU-enthousiast Macron is verzwakt, bondskanselier Angela Merkel ook. Hun gat in Brussel wordt steeds meer opgevuld door de Nederlandse regeringschef Rutte, die in staat geacht wordt hogere functies te vervullen.

EU-fan Mark Rutte heeft er duidelijke ideeën over hoe zijn persoonlijke politieke toekomst er uitziet: de Nederlandse regeringschef wil na de Europese verkiezingen in mei heel graag voorzitter van de Europese Raad van de EU worden. In de Brusselse geruchtenkeuken wordt hij al gehandeld als potentiële opvolger van Donald Tusk. Plichtmatig ontkent Rutte zijn ambitie. Nee, hij zou geen topbaan in Brussel willen, benadrukte hij op navraag.

Vastberaden tegenstander van het euro-budget

De Nederlander speelt al een beslissende rol in de EU, en wel als verklaard tegenstander van het voorstel van Macron voor een euro-begroting en een steeds meer integrerende Europese Unie. Rutte ziet zichzelf als gepersonifieerde waarschuwing aan bondskanselier Angela Merkel om zich niet op de verkeerde weg van Emmanuel Macron te begeven. Vanuit Rutte´s optiek is deze begroting niet gefinancierd, niet doordacht en niet doelgericht.

“Buigt u niet”, luidt zijn appèl aan Merkel. “doet u niet net alsof er Europa-politieke belangenovereenkomst en geestverwantschap tussen Berlijn en Parijs bestaat, terwijl er in feite vooral sprake is van een verschil van menig.” In de beperking zou zich de meester tonen, brengt Rutte de beroemde uitspraak van Goethe uit “geestverwantschappen” ten gehore.

Minder aankondigen – meer bereiken

Minder is meer, is Rutte´s EU-devies. “Steeds meer Europa, een steeds nauwere Unie – nee, niet voor mij”, benadrukte hij in 2018 voor het Europees Parlement in Straatsburg. De eis naar steeds meer Europa is volgens hem munitie voor populisten en EU-tegenstanders, die hij in Nederland met succes heeft bestreden.

Minder beloven, minder aankondigen – in plaats daarvan echter des te meer bereiken, luist zijn recept. Meer bereiken vooral in de vluchtelingenpolitiek. “Ja, we moeten wat betreft migratie beter worden”, zegt hij. “We moeten erop voorbereid zijn de volgende migratiecrisis te overmeesteren.”

Ouders kwamen volledig berooid in Nederland aan

Wat verdrijving en vlucht betekenen, weet Rutte beter dan veel andere EU-staats- en regeringschefs. Want zijn vader woonde eerst in de voormalige Nederlandse kolonie Indonesië, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Japans werkkamp geïnterneerd en later uit Indonesië verjaagd.

Straatarm kwamen Rutte´s ouders in Den Haag aan. Hun zoon Mark heeft daarom niet het geringste begrip voor de onsolidaire houding van Polen en Hongarije om in geen geval vluchtelingen op te nemen die over de Middellandse Zee naar Europa komen. Ook niet voor de vastbeslotenheid van de regeringen in Warschau en Boedapest om het meerderheidsbesluit over de verdeling van vluchtelingen en zodoende een EU-wet gewoon te negeren.

“Afspraak is afspraak”, luidt het hoofdmotief van Rutte´s fundamentele toespraak voor het Europees Parlement. De moeilijke EU-compromissen zouden door iedereen volledig gedragen moeten worden. Ondanks alle benadrukte trouw aan principes weet ook Rutte dat ook in Nederland de bereidheid om nog meer vluchtelingen over te nemen van Spanje, Griekenland of Italië gering is.

 “Asielwet fair en aantrekkelijk maken”

De voormalige personeelsmanager van Unilever staat bekend als een van de beste netwerkers in de EU. Hij onderhoudt vooral de gedachtewisseling met de Deense liberaal-conservatieve minister-president Lars Løkke Rasmussen. Denemarken is het land met de inmiddels strengste asielwetten in Europa.

“We moeten nu het asielsysteem van de EU fair en aantrekkelijk maken”, appelleert Rutte. “Als we op dit punt collectief falen, riskeren we de voordelen die de open Schengen-grenzen ons hebben opgebracht.”

Rutte is zich ervan bewust: Als de EU niet heel snel effectiever functioneert en niet nog voor de Europese verkiezingen beter voldoet aan de veiligheidsbehoefte van haar burgers, zullen noch Macron noch Merkel, en ook Rutte zelf niet, de triomftocht van de rechts-populisten tegenhouden – om het even of ze nu Marine Le Pen, Viktor Orbán of Matteo Salvini heten.

Bron:
www.tagesschau.de
Door: Ralph Sina

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", belangenverstrengeling, Brussel, Elite, establishment, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, EUSSR, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, meningsdictatuur, political correctness, propaganda, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Rutte´s sterke rol

 1. ruud 2 zegt:

  Sinds wanneer zijn doortrapte valsspelers en leugenaars ineens fair en eerlijk?
  Nog even en we moeten de VVD als geloof gaan zien, denk aan al die graaiers en fraudeurs die daar de leden zijn.

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Rutte is bikkelhard, ‘n smerige slang.
   Ik hier al zo vaak voorspeld dat hij na mei volgend jaar voorzitter van dat rattenbestrijding in Brussel wordt en dat het naar voren schuiven van Timmermans gewoon ‘n methode is om Rutte achter de coulissen te houden tot de verkiezingen in NL achter de rug zijn….
   Mark my Words.

   Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  asielwet aantrekkelijk maken, dat lukt rutte wel. hij zet gewoon nederland open voor hordes Afrikaanse negers. Dat is zijn “aantrekkelijk maken”. Van het begrip “fair” heeft hij altijd iets anders in zn hoofd dan dat hij daarmee suggereert. Deze rutte is een meesteroplichter. Hij heeft zijn land al veel geld gekost. A zeggen en achter de schermen B doen. Als dat dan uitkomt staat hij een uur te lullen over de begrippen A en B en in zodanige wollige taal dat niemand meer weet wat ie bedoelt. hij komt er steeds mee weg maar dat komt door de onderliggende , geheime belangen van de pluche klevende politici die denken en zeggen dat ze volk vertegenwoordigen./ Mooi niet dus, dus vertegenwoordigen alleen zich zelf.

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Nou , we eindigen het jaar weer lekker fris ,

  “Hun gat in Brussel wordt steeds meer opgevuld door de Nederlandse regeringschef Rutte” ,

  BAH !

  Geliked door 1 persoon

 4. freda110 zegt:

  Rutte heeft Nederland verkocht en verraden en is bezig dit land in de afgrond te storten ter meerdere eer en glorie van zichzelf.
  Een grotere narcistische psychopaat is niet te vinden, bij hem is het afspraak doet er niet toe als mijn baantje in Brussel in gevaar komt draai ik 180 graden.
  Misschien maar dan ook heel misschien gaan de mensen de ogen open als ze hun boodschappen stukken duurder zien worden en moeten worstelen om hun vaste lasten te betalen.
  Ondertussen gaat de soap gewoon door en het gros van de partijen kruipt voor deze charlatan door het stof.

  Geliked door 1 persoon

 5. Asgard zegt:

  Dat die gast zichzelf nog serieus neemt als ie elke morgen voor de spiegel staat, die eikel voelt zich zo ver verheven boven het goyim, het is gewoon te erg voor woorden, die clown! De manier wanneer ie toch een enkele keer in gesprek is met een burger, waarop ie zich telkens weer de leraar voelt en hij de burger met zn vingertje wijst van de ongelijkheid tot zn eigen overtuiging, dat is gewoon schrijnend om te zien, doet haast pijn aan je ogen,…hij kan zich niet meten met de normale burger die moeten rondkomen van een miniumloon, de kwezel leeft zo ver van de werkelijkheid af, willens en wetens negeert ie alle singnalen van burgers die bezorgt zijn over Nederland zoals Nederland nu is, sluit een partij uit die voornamlijk de gele hesjes dragers zijn van Nederland, en durft dan openlijk voor de tv buis te verkondigen dat wij eigenlijk allemaal een geel hesje dragen,…Rutte ik wed dat je nog geen spijker in de muur kan slaan met je scheve bekwerk,…man man man, wat sta jij ver weg van jezelf en van de werkelijkheid,…en tip,..zoek een goeie psycholoog/psychiater, wellicht kan je jezelf daarmee nog mee redden,..ik betwijfel het iig,……sowieso ben je uitgescheten hier in Nederland!

  Geliked door 2 people

 6. Ben niet misselijk van de oliebollen maar van die klojo.
  Aan alle lezers van Bron en de heer Bron…
  Een veilig en gezond 2019 met mijn grootste wens dat dit sloopkabinet kan opdonderen.

  Geliked door 3 people

 7. delamontagne zegt:

  Niet alleen in NL willen de “bovenstaanden” de mindere mens liever niet in de buurt hebben, zoals de heer Rutte in Den Haag, ook in Fr, Parijs ziet men de minder bedeelden liever niet in de buurt.
  * * *
  In het “sjieke” 16e Arrondissement van Parijs, grenzend aan het bos de Bologne, wonen de crême-de-la-crême van Parijs.
  Gemiddelde prijs koophuis 2-1/2 miljoen.
  In 2016 was er een opvangcentra voor SDF, zo worden de autochtone daklozen hier genoemd.
  De gebouwtjes stonden aan de rand van het bos en sommige van de bevoorrechten keken er recht tegenaan, heel affreus voor zulke mensen.
  Dus tegen de uitbreiding werd geprotesteerd en process aangespannen, GEWONNEN afgelopen 28 december.
  De bouwvergunningen werden nietig verklaard en de rijken gerustgesteld.
  In dit arrondissement hebben 87% voor Macron gestemd.

  Like

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  Vreemd artikel zou je zo op het eerste gezicht zeggen, maar niet werkelijk.
  Ralph Sina is namelijk correspondent van de Duitse staatsomroep in Brussel, wat wat mij betrefd de man nogal dubieus maakt.
  Daarbij komt dat Rutte probeert overtuigend over te komen betreft zijn ambities tav Brussel.
  Hij geeft namelijk constant aan dat hij geen post in Brussel ambieert, maar daar zit het hem nou net de clou.
  Rutte is namelijk niet zo maar een leugenaar maar eerder een pathetische leugenaar, Ik hoef daar verder niet op in te gaan want hier in Nederland weten we maar al te goed wat voor leugens hij het laatste decennium heeft verkocht.
  Dus Ik denk dat Rutte dus wel naar Brussel zal gaan want dan zit hij in het centrum van de macht van Europa, maar wat hem nog veel gevaarlijker maakt voor de Europeaan is dat hij dan ook zitting heeft in het financiele centrum.
  We weten hier in Nederland maar al te goed wat de gevolgen zijn als Rutte zich met financien gaat bemoeien, nl. dat de multinationale ondernemingen van alles toegeschoven gaan krijgen uit de portemonaie van de burgers.
  Nmm. moet Dhr. Sina daarvan op de hoogte zijn, maar benoemd hij dit niet.
  Daarom denk Ik dat Dhr. Sina bezig is om de weg vrij te maken richting Brussel ten gunste van Rutte.
  Altijd word maar weer naar voren gebracht dat ook de asielwet fair en aantrekkelijk gemaakt dient te worden, maar de vraag voor wie deze wet fair en aantrekkelijk gemaakt moet worden wordt voor het gemak maar niet gesteld want een ding is duidelijk zoals het er nu voorstaat is het zeer zeker niet aantrekkelijk voor de Europese burgers want die worden namelijk met de ellende opgezadeld.
  Jaarlijks mogen de Burgers steeds meer inleveren om deze asielidioterie te bekostigen en het einde is verre van in zicht zeker na het akkoord van Marrakesh.
  Om een en ander in het plaatje te laten passen komt dan op het einde van de rit nog even voorbij dat ook de ouders van Rutte min of meer vluchtelingen zijn.
  Dus het hele artikel lijkt erop dat het een propagandaplaatje is geworden om de weg richting Brussel vrij te maken, want als je het artikel maar oppervakkig genoeg leest zou het kunnen zijn dat Rutte onmisbaar voor Brussel is.
  Dat kan inderdaad kloppen maar als hij naar Brussel gaat zal het een ramp betekenen voor de Europese belastingbetaler, hoe je het ook wend of keert.

  Geliked door 5 people

  • Nemesis zegt:

   Vluchtelingen, het is me wat. De Nederlanders moesten hun kolonie afstaan aan de autochtone bevolking onder de druk van de Amerikanen. Na de ww2 en de Japanners, waren het de communistische rebellen, die de Nederlanders en al de Indo’s die met hen mee hadden gedaan, aan de kraag gingen. Tja toen moesten dus Ned. Indie verlaten en dat ging af en toe hals over kop want de rebellen kenden geen genade. Het zijn dus geen vluchtelingen, ze moesten gewoon per order terug naar Nederland. Maar wie weet er nu wat van die geschiedenis.

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Rutte en ouders een vluchtelingen??? Ze zijn niet wijs, niks geen vluchtelingen. Ze moesten de kolonie verlaten en wel per order van de NL regering net als alle anderen Nederlanders. Ned. Indie werd zelfstandig, dus nu Indonesia.

   Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Inderdaad, allemaal leugens over die vluchtelingenouders van rutte. Na woII werden de nederlanders en hun handlangers terecht uit Indonesië verbannen door de nationalisten. Maar zij gingen naar nederland, hun vaderland. Niks vluchteling, gelul voor de bühne. Dit verhaal van rutte zal wel door de rvd in elkaar geflanst zijn, zo van “dit doet goed bij jan kloot”. niet dus. weg met rutte, leugenaar. Volgende verkiezingen premier Geert Wilders aan het roer. Ik hoop het mee te maken. Dus mensen, stem niet op Baudet want daar verzwak je de PVV mee.

   Like

 9. koddebeier zegt:

  Ik word een beetje misselijk……mag ik even een teiltje !!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Mooi Rutte erin…..wij eruit !!!

  Geliked door 2 people

 11. Republikein zegt:

  Schengen, het voordeel voor List&Bedrog, niet voor Henk en Ingrid.

  Like

 12. Steven zegt:

  Rutte heeft maar één sterke rol…en dat is LIEGEN!

  Like

  • RottenPikwick! zegt:

   Hij lult en orakelt zijn toehoorders helemaal murw met zijn woordenDIARREE. Na een paar minuten ben je al helemaal lam en valt het raderwerk stil. Na afloop vraag je je af wat ie nou allemaal UITGEPOEPT heeft; Een schijtemmer vol leugens en bedrog!

   Like

 13. Mary zegt:

  “Afspraak is Afspraak”, met wie heeft Rutte die afspraak?…..in ieder geval niet met het Nederlandse volk dat is overduidelijk, Warschau en Budapest hebben dat wel met hun volk!!!!.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s