Een wapensysteem voor de 21e eeuw: Poetin presenteert supersonische glider met 20 keer de snelheid van het geluid

Screenshot_575

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Poetin sprak van een “excellent nieuwjaarsgeschenk aan de natie” – het gaat over een nieuw soort wapen, waarvan hij daarvoor de tests bijwoonde. Het gaat om een supersonisch raketsysteem, dat in 2019 aan de Russische strijdkrachten overgedragen moet worden. Poetin prees het systeem als “groot succes”.

Duits - Zuerst

Het supersonisch systeem met de naam “Avangard” is volgens Poetin onmogelijk te onderscheppen en zou Rusland´s veiligheid de komende tientallen jaren garanderen. Daarvoor had de chef van het Kremlin in de controlekamer van het ministerie van Defensie de start van het wapen op de raketbasis Dombarovski in de zuidelijke Oeral gevolgd. Het doel van het wapen zou de 6000 kilometer verwijderde schietbaan Kura op het schiereiland Kamtsjatka geweest zijn.

Het “Avangard”-systeem zou over een intercontinentale reikwijdte beschikken en in de atmosfeer een snelheid van 20 keer het geluid kunnen bereiken. Geen enkele huidige en toekomstige raketafweer zou het kunnen onderscheppen, zei Poetin tegenover journalisten, en geen enkel ander land zou over een vergelijkbaar wapensysteem beschikken. In werkelijkheid worden er sinds geruime tijd in Rusland, de VS en China proeven gedaan met supersonische raketsystemen. Ook uit China werden succesvolle tests gemeld. Deskundigen waren er verbaasd over dat Rusland met het “Avangard”-systeem nu al een supersonisch wapen voor het front ontwikkeld zou hebben.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland. Bookmark de permalink .

18 reacties op Een wapensysteem voor de 21e eeuw: Poetin presenteert supersonische glider met 20 keer de snelheid van het geluid

 1. paulzwueste zegt:

  Vandaar natuurlijk dat die Russen ook 20 maal harder moeten praten om zich nog verstaanbaar te maken.

  Like

 2. Harry zegt:

  Dus NAVO en achterlijke EU politici , nu maar geen grote broek meer aantrekken en net doen of je Rusland een lesje kunt leren ,
  met onze strijdkrachten met bijbehorende houtje-touwtje apparatuur !
  Wij hebben geeneens kogels .
  Hoe ga je dat oplossen als er hier wat gebeurt , lenen in de moskee ?
  Oh, dat past niet ?
  Stop nou ook maar met die dwaze sancties , die Russen worden daar echt niet zenuwachtig van , stelletje amateurs !

  Eigenlijk hebben ze hier allemaal een hoog Pechtold gehalte , een grote bek , arrogant als de pest en denken dat ze altijd het gelijk aan hun kant hebben , maar als er wat dwars zit , zijn ze foetsie .
  Zitten jullie soms óók aan de drugs ?

  Geliked door 6 people

 3. Tistochwat zegt:

  Zo gek zijn die Russen nog niet.
  Maar Rutte krijgt ze er wel onder, hoor, samen met dat Brusselse drankorgel en diens adjudant, de op-commando-jankende Timmermans.

  Poetin zal rillen als een rietje.

  Geliked door 5 people

 4. Tom zegt:

  “in de atmosfeer een snelheid van 20 keer het geluid kunnen bereiken”

  Ik zet daar mijn vraagtekens bij. De Space Shuttle bereikt een snelheid van 28.000 km/h maar dan wel buiten de atmosfeer.

  De snelste raket (wapen) behaalt (bij mijn weten) maximaal mach 5.

  Misschien is het woordje ‘atmosfeer’ in het artikel verkeerd gebruikt -of vertaalt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Johan de derde zegt:

  Dhr Poetin is zeer slim en intelligent een ware leider voor zijn volk, helaas hebben wij rutte jetten klaver buma mannen zonder ballen en leiderschap en “vrouwen” daar zal ik mijn mond maar over houden.
  Hij laat zich niet verleiden door die mannelijke en vrouwelijke hoeren in Brussel, die denken met een eu leger de Russen buiten de deuren te houden. Maar zij zijn wel de oorzaak van de chaos in Europa en de doden, de verkrachtte en aangerande mensen zo is ook de extreme neo linkse fascist verantwoordelijk de media de bnners.
  De vraag is kan de fatsoendelijk mens nog in een toekomstige Eu leven, of komt er een onderwerping aan de islam zoals in de 8e eeuw na christus waardoor grote delen van europa werd bezet. Waaruit miljoenen doden uit voort zal komen.

  Geliked door 3 people

 6. Elena zegt:

  Mooi toch?
  Zullen die EU imbecielen die een Europees leger wilden om het tegen Rusland en China op te nemen met hun smerige hoogmoedswaanzin op hun neus neus kijken.
  LOL !

  Geliked door 6 people

 7. boorzalf zegt:

  Ach,de EU teert nog op de V1. en V2.

  Geliked door 3 people

 8. Republikein zegt:

  Wat heb je er aan, koude oorlog, heet in de mond.
  Komen er marsmannetjes?
  Niets gaat sneller dan een gedachte, be ware, kunstmatige intelligentie.

  Geliked door 1 persoon

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Toen Gorbatsjov zo’n kleine 20 jaar geleden de koude oorlog beëindigde, werd de Berlijnse muur en het ijzeren gordijn gesloopt. De rede had gewonnen. Het werd vrede. De NATO-toepen die in Duitsland waren gelegerd mochten naar huis.

  De oude Oostbloklanden werden heimelijk stuk voor stuk bij de NATO ingelijfd. En inmiddels heeft de NATO weer troepen samengetrokken, om ons te beschermen tegen de Russen. Ze staan aan de Russische grens, zo’n 800 km verder naar het oosten dan voorheen. Daar staan nu meer troepen, dan destijds aan het ijzeren gordijn. Dat moet Rusland ervan weerhouden, om hier zaken te komen doen (aardgas leveren of zoiets).

  Heel vreemd, dat Poetin jarenlang niet heeft gereageerd op die nieuwe dreiging van de NATO. Nu weten we waarom. Hij heeft een wapen ontwikkeld, waarmee hij zijn atoombommen ongezien en bij verrassing in de hele wereld kan afleveren. Tja, het kost even tijd, om zo’n systeem te ontwikkelen. Of hij het wapen ook echt gaat gebruiken, is maar de vraag. Hij heeft nu in ieder geval wel een goede onderhandelingspositie, om de bobo’s in het Pentagon en het moeras tot de orde te roepen.

  Tja, Poetin is een Russische beer, die niet met zich laat spelen en zich ook niet uit zijn hol laat lokken. Hij is een grote strateeg, die het politieke en militaire schaakspel beheerst, als geen ander. Met dit nieuwe wapen laat hij zekerlijk niet het achterste van zijn tong zien. Ik verwacht, dat hij nog wel het een en ander achter de hand heeft.

  Misschien tijd voor de NATO, om wat te dimmen ???

  We weten nu in ieder geval zeker, dat, mocht iemand menen op de rode knop te moeten drukken, al onze problemen in één keer zijn opgelost. Dan is de wereld verwoest. Dan is er alleen nog slechts radioactieve straling en is het leven onmogelijk. Dan is er dus geen toekomst meer. En degenen, die een veilig heenkomen meenden te hebben in een bunker, zullen ervaren, dat ze daarin zitten opgesloten en nooit meer buiten kunnen komen. En de voorraden, die daar hebben aangelegd, zullen echt niet lang genoeg reiken.

  Geliked door 2 people

 10. Duchesne zegt:

  Verhelderend. Nou weet ik wat ik heb gezien, eergisteren twee zwarte driehoeken die in een flits voorbij waren, op naar schatting 30/50 meter hoogte, volgens alnderen zal ik ze zien vliegen….Als kind heb ik in England ooit een kruisraket vlak over het huis zien gaan, die kwam van Mildenhall hoorde ik later, dat was snel maar stil, dit was razendsnel en ook nul geluid…

  Ze zijn er dus, de Russen, oppermachtig, muisstil en nu snap ik de paniek van de NATO….hier kunnen ze de eerste 10 jaar niks tegen.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Duchesne (2 januari 2019 om 08:53)

   Dames en Heren.

   De vliegende driehoeken, die Duchesne onlangs heeft waargenomen is een bekend fenomeen bij UFO-logen. Ze worden regelmatig waargenomen. Ik heb ze zelf ook eens gezien (Zie mijn onderstaande melding). Degenen die deze UFO’s hebben waargenomen, worden er vaak voor uitgemaakt, dat ze ze hebben zien vliegen. Maar ze weten zelf maar al te goed wat ze hebben gezien.

   Deze driehioeken zijn zeer beslist geen vliegtuigen geen helikopters en geen drones. De vliegbewegingen, die ze maken zijn ongelofelijk. Ze kunnen lange tijd stilhangen. Ze kunnen loodrecht omhoog en omlaag bewegen. Ze kunnen haakse bochten maken, zelfs op hoge snelheid. Ze kunnen in een fractie van een seconde een snelheid ontwikkelen van 0 naar ontiegelijk snel (vele malen G). Ze maken geen geluid. Ze zijn niet of nauwelijks op radar waar te nemen. Veelal, maar niet altijd, voeren ze een drietal lichten, in iedere hoek één en soms ook een licht in het midden. Ze worden vaak waargenomen in de buurt van elektriciteitscentrale evenals bij atoomcentrales. Er wordt vaak gesuggereerd, dat ze gebruik maken van zogenaamde antizwaartekrachttechnologie (wat dat ook moge zijn). Ze worden in de gehele wereld waargenomen.

   In de jaren 1989 -1991 werden er België heel veer waarnemingen over de driehoeken gedaan. Het werd en hele hype. De Belgische luchtmacht heeft de UFO-waarnemingen bevestigd en geprobeerd met F16 straaljagers deze UFO’s te volgen. Helaas gingen die straaljagers niet snel genoeg en/of kregen plotseling technische storingen (???). Een paar weken geleden werd er nog een tv-programma aan gewijd.

   UFO betekent Unidentified Flying Object (ongeïdentificeerd vliegend voortwerp). Over het algemeen wordt aangenomen, dat UFO’s buitenaards zijn. Maar er komen steeds meer aanwijzingen, dat de driehoeken geheime wapens van de Amerikanen zouden zijn. Daarbij wordt wel verondersteld, dat de Amerikanen gebruik maken van reverse engineering, namaken van buitenaardse technologie uit geconfisceerde en/of verongelukte buitenaardse UFO’s. De geheime militaire “Area 51” in New Mexico (USA) zou daarbij een belangrijke rol spelen. Daar zou in 1947 zou bij Roswell een vliegende schotel gecrashed zijn. Dat werd later officiëel afgedaan met het fabeltje van een weerballon. Er zijn ook berichten, dat er toen buitenaardse humanoïde wezentjes (de grijzen) al dan niet levend zijn buitgemaakt.

   Naast de driehoeken zijn er inmiddels vele verschillende vormen van UFO’s bekend. Denk maar aan de de klassiek vliegende schotel, de klokvorm (uit de tijd van NAZI Duitsland) (deze is onlangs teruggevonden op Antarctica), ronde metaalachtige bollen, de grote sigaarvorm, gigantische moederschepen en vreemde onbestendige vormen. Het afgelopen jaar zijn er diverse meldingen geweest van verkeersvliegtuigen, die op grote hoogte (10 km of meer) een aanvaring hebben gehad met een onbekend object en met grote schade zijn geland. Er duiken ook telkens weer verhalen op van mensen uit de gehele wereld, die beweren door buitenaardsen te zijn ontvoerd geweest.

   Voor alle duidelijkheid; er worden vrijwel dagelijks UFO’s waargenomen op aarde, op of rond de maan, op de planeet Mars en rondom de zon. Zelfs bij het internationale ruimtestation ISS verschijnen regelmatig UFO’s. Ook astronauten hebben op hun ruimtevluchten nogal eens UFO-waarnemingen gemeld. De meeste meldingen worden als een fabeltje afgedaan of onder de mat geveegd. Waarom instanties zo geheimzinnig doen over het fenomeen UFO is vooralsnog een groot vraagteken.

   Even googelen op UFO, buitenaards leven, vliegende schotels en dergelijke levert heel veel informatie op.

   Prof. dr. John E. Mack, verbonden aan Harvard University (USA), heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar contacten met en ontvoeringen door buitenaardsen. Hij heeft daarover diverse boeken geschreven. En in de hele wereld voordrachten gehouden. Midden 1990-er jaren was hij ook in Amsterdam. Ik heb die lezing toen bezocht. Hij is onder nogal verdachte omstandigheden in Londen “verongelukt” (2004).

   https://www.ufomeldpunt.nl/melding/5797-4-keer-3-lichten-stilhangend

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgische_ufogolf

   Like

 11. Duchesne zegt:

  p.s. ik heb even gerekend, maar geen enkel radar kan dat op die snelheid nog volgen, enkel met directe tracking vanuit de raket zelf weet je waar het is….

  Like

 12. Stef zegt:

  Nederland zegt pief paf poef !

  Like

 13. Bob Koster zegt:

  Het betreft hier geen raket maar een scramjet. Die hoeft geen vloeibare zuurstof mee te slepen zoals een raket, maar haalt het uit de atmosfeer. Bovendien kunnen koers en snelheid onderweg veranderd worden, wat bij een raket niet kan. Daarnaast beschikt Rusland over het oersterke en hitte bestendige titanium.
  De VS hebben geëxperimenteerd met een scramjet maar hebben er vanaf gezien omdat het vlammetje in de motor steeds uitgeblazen werd ( zoiets als een sigaret aansteken bij een orkaan)
  Dit verhaal bewijst maar weer eens dat Rusland superieur is in lucht- en ruimtevaart. NASA gebruikte immers niet voor niets Russische raketmotoren.

  Geliked door 1 persoon

 14. kfkygyqobh zegt:

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s