Jean-Claude “Druncker” blijft nog steeds ijverig gebruikmaken van de privéjet op kosten van de belastingbetaler

Screenshot_642

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

“Ischiaspatiënt” Jean-Claude Juncker heeft voor bijna de helft van al zijn vluchten het afgelopen jaar de comfortabele privéjet gebruikt – wat de Europese belastingbetaler honderdduizenden euro´s gekost heeft.

journalistenwatch

Eigenlijk zijn vluchten met de privéjet volgens de EU-regels alleen maar toegestaan wanneer er geen goedkopere lijnvluchten ter beschikking staan. “Nou en, wat kan mij de regels schelen”, schijnt het motto van de voorzitter van de Europese Commissie te zijn, die als butler Freddy Frinton uit de Oud & Nieuw klassieker “Dinner for One” over het Europese toneel strompelt.

Voor 21 van zijn 43 officiële reizen tussen januari en november van het zojuist afgelopen jaar charterde Jean-Claude de privéjet om van A naar B te komen, wordt nu door “MailOnline” onthult.

Alleen al een nachtvlucht naar Tunesië, waar de 64-jarige in oktober met Tunesische officials verschillende projecten tussen het Noord-Afrikaanse land en de EU besprak, zou ongeveer € 36.500,- gekost hebben. Het exacte bedrag wilde de Europese Commissie niet bekendmaken, ze bevestigde echter dat Juncker met een uit 13 personen bestaande delegatie was gevlogen en dat de vliegkosten gemiddeld € 2.600,- per persoon bedragen zouden hebben.

Bovendien zou strompel-Juncker, die na een salarisverhoging bijna € 400.000,- per jaar “verdient”, hotelkosten van ongeveer € 470,- evenals een daggeld van ongeveer € 50,- hebben ontvangen.

De kosten voor een korte trip naar Helsinki in november, waar hij door een delegatie van 11 personen begeleid werd naar een conferentie en met andere politici aan een diner deelnam, bedroegen bijna € 26.000,- Wat daar precies duizenden euro´s gekost heeft, wil de Europese Commissie niet zeggen, maar ze gaf reiskosten van ongeveer een bedrag van € 2000,- per persoon toe.

De duurste “Druncker”-reis was een eendaags bezoek aan Madrid voor een voordracht en een ontmoeting met de Spaanse koning Felipe VI. Hier bedroeg de rekening voor de belastingbetaler meer dan € 7.450,- – exclusief de kosten van de privéjet.

En zo gaat het vrolijk verder: vier overnachtingen in de westelijke Balkan kosten gewoon € 7.050,- per persoon. Alleen al zesmaal was de huidige voorzitter van de Europese Commissie in het naburige Duitsland voor “evenementen”, “voordrachten” en zakenlunches” met boezemvriendin Angela. Een dure grap voor de onder de last van heffingen zuchtende normale Europeaan.

Al in augustus 2017 baarde veelvlieger Juncker opzien. Destijds charterde hij voor een twee uur durende informele ontmoeting met de Italiaanse minister-president Matteo Renzi een privéjet en vloog van Brussel naar Rome. Kosten – maar € 25.000,-

De Britten komen zulke nieuwsberichten over de verspilling door de EU op de laatste meters naar de Brexit, die zij, als het aan Juncker & Co. ligt, meer dan € 40 miljard “scheidingsboete” moet kosten, goed uit.

Dit zou er opnieuw een voorbeeld van zijn dat de EU Britse en Europese belastinggelden zou verspillen, stelde de afgevaardigde van de Conservatieven David Campbell Bannerman, die het gedrag van de voorzitter van de Europese Commissie een “raadsel” noemde en een onderzoek van de kant van de EU eist, vast.

Juncker zelf had in zijn jaarlijkse toespraak over de stand van de EU verleden jaar weer eens dringend gewaarschuwd voor de klimaatverandering. De Europeanen zouden toekomstige generaties een schone planeet willen nalaten, zei Jean-Claude in 2018 hoogdravend. Volgens informatie van predikers van de klimaatverandering zouden vooral de uitstoot van het luchtverkeer de aarde opwarmen.

Op vragen van de “Daily Mail” zei men gisteren in Brussel dat de Europese Commissie “een van de meest transparante besturen ter wereld” zou zijn. Delegaties, die uit meerdere personen bestaan, zouden de privéjets gebruiken om de kosten per persoon te verminderen.

“De Europese Commissie beschikt over regels, die garanderen dat wij ons werk – inclusief reizen- zo goedkoop mogelijk uitvoeren. Hoe we de EU-begroting uitgeven, wordt jaarlijks door het democratisch gekozen Europees Parlement gecontroleerd”, beweerde een EU-woordvoerder.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Jean-Claude “Druncker” blijft nog steeds ijverig gebruikmaken van de privéjet op kosten van de belastingbetaler

 1. RottenPikwick! zegt:

  Wat een DUIVELSE dievenbende daar in Brussel! We wisten het al, maar je kookt keer op keer van woede als je er weer mee geconfronteerd wordt! De spaarzame burger wordt uitgeknepen om de EU-DEBIELEN een aangenaam leventje te bezorgen. Tuurlijk komt dit niet in een “nette” krant, dan grijpt ’t Vaasje wel even in. In de onderwereld was zo’n crimineel als Drunckert al lang omgelegd!

  Geliked door 3 people

  • Thomasson zegt:

   @RottenPikwick. Jij schrijft: De spaarzame burger wordt uitgeknepen om de EU-DEBIELEN een aangenaam leventje te bezorgen. Nee! NIet de geldvampieren van de EU zijn debielen: WIJ ZIJN DE DEBIELEN die dat allemaal mogelijk maken. Wij gaan volgend jaar zo veel meer betalen juist om deze debielen te onderhouden. Stelletje parasieten die het al voor elkaar hebben gekregen ons te knechten. Als wij er niet snel een einde aan zouden maken, verliezen wij niet enkel ons geld, maar velen van ons, misschien, ook ons recht op leven.

   Like

   • Francois zegt:

    Helemaal juist, het volk laat zich toch maar lekker knechten en bestelen door die DEBIELEN . Vraag ik mij ook af wie is hier nu de grootste DEBIEL. Of is het een vorm van volks masochisme ?

    Like

   • brampater zegt:

    Hoe zou je dat willen bewerkstelligen Thomasson, dat wij er snel een einde aan moeten maken?

    Like

 2. Harry zegt:

  Denk dat er niet aan een privéjet te ontkomen valt .
  Gewone luchtvaartmaatschappijen nemen immers geen dronken passagiers mee !

  Geliked door 4 people

  • RottenPikwick! zegt:

   Geweldig, Vette Like!!

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Harry 1 januari 2019 om 20:37

   Gewone luchtvaartmaatschappijen nemen immers geen dronken passagiers mee

   Met gepaste kleding moet dat toch gewoon kunnen?

   Geliked door 2 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Harry

   Hahaha! +++

   Like

  • delamontagne zegt:

   En dronken zeelui dan ?

   Like

   • Harry zegt:

    Ach Delamontagne , zeelui zijn eigenlijk nooit echt vervelend , toch ?
    Ik vond mensen aan boord over het algemeen een stuk socialer dan die aan de wal , zonder klef te worden .
    Maar misschien ben ik bevooroordeeld ?

    Ik herinner me dat we er in Thailand eens een stuk of vier achter hebben moeten laten , die écht niet mee mochten !
    Die moesten vijf dagen later terug fladderen .
    Toen ze dat verteld werd , ging er een gejuich op !
    Ik dronk toen geen alcohol , maar ik was eigenlijk stiknijdig dat ik wél naar huis moest !
    Prachtig land !!!
    En zo .

    Geliked door 1 persoon

 3. Republikein zegt:

  Slager keurt zijn eigen vlees, onderknuppel.

  Geliked door 2 people

 4. koosv8 zegt:

  Schiet hem maar uit de lucht, er is vast wel zo’n raketje te koop in Brussel die bruisende stad, vroeger tenminste.

  Geliked door 1 persoon

 5. Yvonne zegt:

  Zij eten hun buik lekker vol en onze boodschappen worden steeds duurder, alles om de gewone man/vrouw het leven zuur te maken en deze inhaal vliegt voor absurde bedragen waar een ander een paar jaar moet leven de halve wereld over

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Bij zo’n vlucht in een klein vliegtuigje, moet je toch al gauw denken aan 10.000 – 15.000 euro per uur.
   Dus met een paar dagen vliegen, hebben we het al over een bedrag waar iemand ze hele leven van zou kunnen leven.

   Geliked door 2 people

 6. delamontagne zegt:

  Als ik de algemene opinie goed begrijp moet zo’n omhoog-gekl…vallen persoon tussen het gewone Völk meevliegen…………….

  Like

 7. Peter zegt:

  Ik word misselijk van deze Juncker.
  Een ongekozen flikflooiende dronkenman die de lakens uitdeelt.
  Opzouten is de eerste gedachte die bij mij opkomt.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Hela ….ik maak ook gebruik van mijn privejet…maar ik betaal dat zelf !

  Like

 9. BertG. zegt:

  bea, willem en max doen niet anders dan voor elke scheet die ze dwars zit, de hele wereld over te vliegen betaald door het volk, door middel van belasting.
  Alleen heet het dan algemeen belang.
  Welk belang wij daar nou met ze alle van bij hebben ontgaat mij alleen.

  En dan mag die juncker elk jaar thuis komen met ruim een half miljoen euro aan gestolen inkomsten.
  Wanneer amalia alleen maar 18 wordt sleept ze al 1.500.000 binnen voor het niks doen.
  Dus waar zitten nou de grootste uitvreters.
  Of eigenlijk, waar zitten ze niet.

  Geliked door 3 people

 10. j v/d valk zegt:

  Volgens informatie van predikers van de klimaatverandering zouden vooral de uitstoot van het luchtverkeer de aarde opwarmen ?

  *EI Bron, Heeft u meer info over welke Predikers dit zijn ? Volgens mij hebben die predikers namelijk helemaal gelijk, maar nergens wordt dat verteld…

  Bij de Weerberichten,let op die (stotterende) meteorologen ! Zij mogen die Roze Olifant in de lucht niet zien. (Erwin Kroll kom toch een keer uit de kast..)

  Explosie New York nog gezien ! Lucht zit prop vol met Reflecterende Stofdeeltjes….
  (Aan Asbest besmetting, kan men na 30 jaar sterven !)

  Wolken maken ! Spelen met wolken ! Wolken Witter maken en Fietsen in Zee gooien……
  Veel stofdeeltjes maken kleine regen druppeltjes…. Professor Herman Russchenberg.
  Klimaat en Geoengineering. (55.45min.YouTube)

  Like

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  Heer v/d Valk.
  Even wat cijfers. pdf.

  Klik om toegang te krijgen tot Uitstoot%20vliegverkeer.pdf

  Like

  • j v/d valk zegt:

   Henk der Niederlander, Ten eerste bedankt voor uw reactie.
   Maar wat wordt hier mee bedoelt, NOx.? Omdat het vliegverkeer op grote hoogte ook NOx uitstoot wat de samenstelling van troposfeer/stratosfeer beïnvloedt en ook nog condensation trails vormt wordt ook anderszins aan klimaatforcering bijgedragen.(Klinkt niet lekker na de zuren regen en het ozon gat ? )

   Volgens het programma, Wolken maken (Prof. Russchenberg) moet er steeds meer wolken gecreëerd worden, zelfs autonoom varende bootjes die de gehele dag wolken produceren. En er zijn nog gekkere plannen in de maak. (volg David Keith)

   Prof. dr. ir. Herman Russchenberg –- Hoofd van het Delft Climate Institute.

   Nog twee klimaat maniakken David Keith en Ken Caldeira.
   Professor David Keith, Geeft toe dat vele duizenden zullen Sterven aan het Solar Geoengineering Programme 2018 van Harvard. https://youtu.be/Rf4N3ylWZt8

   Bio brandstof produceert meer condens (? 3X meer ?) en dat komt het programma heel goed uit. Veel stof deeltjes maken kleine regendruppeltjes..

   En waarom moeten die bomen gekapt worden ? Omdat hun vaten verstopt zitten..

   Ik ben er 100% van overtuigt,en ik zie het overal aan, Wij worden besproeid…

   Like

 12. William zegt:

  Het hoort nou eenmaal bij zijn functie om verschillende plaatsen te bezoeken. Denk eens aan alle voordelen, vooruitgang en stabiliteit die de Eu ons de afgelopen jaren gebracht heeft.

  Deze man werkt hard om Europa te verbeteren. In verband met zijn drukke schema is het soms nou eenmaal niet mogelijk om een lijnvlucht te nemen.

  Like

  • j v/d valk zegt:

   William, Hallo, Maar heeft u niet door dat zij allemaal corrupt zijn ?
   Ik vond deze wel goed, kijk op vrijewereld zoeken Fagan.. Luister die 12/13 video’s en ik ben benieuwd wat u er van vindt. Kortom ! Die allochtoon hier op de troon heeft dit land ook maar in bruikleen, van de bankiers en wij zijn de slaven… Totdat het grote doel is bereikt, dan hebben zij niemand meer nodig… Zelfs geen geld… o het is zo handig zo’n geïmplanteerde micro chip…

   Like

 13. AEZ zegt:

  En de EU burgers betalen wel…Feitelijk GEDWONGEN. Weten nergens van, worden al decennia bewust van de domme gehouden…Totdat…eens de EU als ’n bom uit elkaar knalt. Bedrog kan NIET eeuwig voortduren!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s