Oud & Nieuw: Macron kondigde meer “hervormingen” aan. Parijs leek op een vesting

Screenshot_640

(Door: Gert Meyer-Schulze – Vertaling: E.J. Bron)

Het te boven komen van de kloven is de nieuwe leuze van het establishment: na Angela Merkel (CDU), Robert Habeck (Groenen) appelleert Mutti´s lieveling, de Franse president Macron, in zijn Nieuwjaarstoespraak eveneens aan de verbondenheid van alle Fransen – en kondigt tegelijkertijd de voortzetting van zijn neoliberale “hervormingen” aan…

CompactOnline

Nee, de “gele hesjes” zouden de Oud & Nieuw festiviteiten in Parijs niet moeten ruïneren. Men zorgde er vooral voor dat de grote lichtshow op de Champs-Élysées niet werd verstoord door de aangekondigde demonstratie. Dus zorgde men, aldus de prefect Michel Depuech, in de hele omgeving voor circa 18.000 politieagenten, militairen en mensen van burgerbescherming. Per slot van rekening waren er volgens informatie van minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner 300.000 mensen (waaronder veel toeristen) naar het centrum van Parijs gekomen. Hun feeststemming zou uiteindelijk niet bedorven worden.

Bij zoveel afweermaatregelen waren er volgens “Le Figaro” maar ongeveer 200 “gele hesjes” in de feestvierende mensenmenigte te ontdekken. Desondanks zou de politie een groep uiteengedreven en daarbij traangas ingezet hebben. Ook in Bordeaux werden ongeveer 200 “gele hesjes” door politieagenten met waterkanonnen uit de metrostations verdreven. Als je alle steden in Frankrijk bij elkaar neemt, dan waren er gisternacht meerdere duizenden “gele hesjes” actief.

Bij zoveel martiale bescherming kon de Franse president Macron in zijn Nieuwjaarstoespraak ook de voortzetting van zijn neoliberale “hervormings”koers aankondigen. Net zoals Merkel en Habeck appelleerde hij aan de maatschappelijke verbondenheid: er zou een herbezinning “op de samenhang en inspanningen van ieder individu” nodig zijn. Bovendien: “We kunnen het beter doen en we moeten het beter doen”.

Ofwel: vergeet de klassenstrijd, de strijd om jullie inkomen, accepteer mijn neoliberale hervormingspolitiek en laten we gezamenlijk werken aan jullie verarming. Want dat Macron de “hervormings”koers niet wil opgeven, daar laat hij geen twijfel over bestaan: “In de afgelopen jaren hebben we de realiteit gewoon geïgnoreerd”, vindt Macron. “We kunnen niet minder werken en meer verdienen, belastingen verlagen en de uitgaven verhogen, niets aan onze gewoonten veranderen en tegelijkertijd een schonere lucht inademen.”

“Realiteit” betekent natuurlijk: de globalisering zonder alternatief. De “gele hesjes” hebben voor Macron dezelfde betekenis als de “duistere Duitsers” voor Merkel & Co. De president verklaarde: de woede van de “gele hesjes” zou bewijzen dat “we er niet in berust hebben”. Hij veroordeelde de onlusten bij de demonstraties. Bovendien beweerden enkele van de activisten dat zij voor het volk zouden spreken. Terwijl ze slechts “de spreekbuis van een van haat vervulde menigte” zouden zijn. Ook dat klinkt naar Merkel. Helaas spreekt de statistiek de Franse president tegen. Want volgens het “Journal du Dimanche” is nog maar 24% van de Fransen het eens met zijn politiek. Een heel klein “wij”.

Daarna laat Macron de paniek pas echter goed de vrije loop: “De internationale orde, die in 1945 werd opgebouwd, wordt door nieuwe machten betwijfeld en door enkele van onze bondgenoten met voeten getreden. Overal in Europa worden extreme partijen sterker, terwijl de interventies van buitenlandse staten en ondernemingen toenemen. De grote migratie verontrust ons en wordt door demagogen geïnstrumentaliseerd, terwijl we nu nieuwe antwoorden op dit fenomeen nodig hebben, dat niet zo snel zal eindigen.” Zo plaatst de volksvijand Macron zichzelf in het licht als beschermer van Europa.

Het jaar 2019 moet het zegejaar van de “gele hesjes” worden. Hun eisen naar sociale rechtvaardigheid en directe democratie naar Zwitsers voorbeeld zorgt voor paniek bij de globalisten.

Bron:
www.compact-online.de
Door: Gert Meyer-Schulze

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Frankrijk, Globalisering, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Oud & Nieuw: Macron kondigde meer “hervormingen” aan. Parijs leek op een vesting

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Niet opgeven, gewoon doorgaan met de “gele hesjes beweging”. De volkswoede en de bestorming van de Bastille, zal macron onder de guillotine brengen en in duitsland merkel aan de galg. Wat er met rutte gebeurt weet ik nog niet maar hij zou bij allebei passen.

  Geliked door 4 people

 2. Steven zegt:

  Mag hopen dat er dan volgende maand een paar honderdduizend gele hesjes rondlopen.
  Ga er maar vanuit dat dit straks overal uit de hand gaat lopen…

  Geliked door 3 people

  • ruud beijer zegt:

   Behalve in Nederland. Hier huichelen de Nederlanders mee met de islam en de asielparasieten. Ook de regering vinden zij geweldig. Gelukkig komt maart. Bijltjesdag voor de wegkijkers en de islamlovers. Stem op de PVV of het FvD.

   Like

   • Steven zegt:

    Laat die FvD maar weg…Die stemmen net als de gevestigde orde en willen alleen maar stemmen weghalen van de PVV omdat die niet mag groeien!

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Beste Steven van alle partijen lijkt het FvD nog het meest op de PVV. Daarom moeten we samenwerken. Of heb jij liever de SP?z

    Like

   • Steven zegt:

    Dan moet je maar eens naar het stemgedrag kijken van de FvD…en dan lijkt het ineens niet meer op de PVV maar op de rest van het zooitje.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Dan heb jij het verkiezingsprogramma van het FvD nooit gelezen. De FvD is in veel gevallen pvvlight. Alleen door samenwerken veroveren wij ons land terug.

    Like

 3. droevige mof zegt:

  Er was gisteravond de hel los in Parijs. De Nederlandse en Duitse MSM zwijgen als het graaf. De British Daily Mail rapporteert uitgebreid.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6537891/French-police-fire-tear-gas-yellow-vest-demonstrators-Paris-demonstrations-continue.html

  Geliked door 4 people

 4. Johan van Vught zegt:

  Motiveer in ieder geval zoveel mogelijk mensen om in maart en in mei naar de stembus te gaan en politiek incorrect te stemmen!!

  Geliked door 3 people

 5. Peter zegt:

  Rutte doet oproep om hulpverleners werk te kunnen laten doen ??
  Rutte en Grapperhaus waarschuwen relschoppers rond jaarwisseling???
  RESULTAAT :
  Geweld tegen politie verdubbeld !!
  Waar blijft een krachtdadige optreden van onze premier ????
  Slap gelul over een vaasje zet geen zoden aan de dijk.
  Waarde lezers van dit blog. Denk na aan wie u uw stem gaat geven dit jaar……..
  Bij de VVD moet je niet wezen.

  Geliked door 2 people

  • RottenPikwick! zegt:

   Haha… 8 van de 10 mensen op straat in R’dam, A’dam, Utrecht, Den Haag etc etc. kent die Lullo’s niet. Laat staan dat ze hun bevelen opvolgen! Hahahah.. Laughing meself pissing, hoe kan iemand zichzelf zo voor Piet Snot zetten!

   Geliked door 1 persoon

 6. Erik zegt:

  Mis, geen kandidaat, vergeet het.
  Micron will disappear.
  Who will take over?

  Geliked door 1 persoon

 7. QENQ6 zegt:

  Wat dacht je van Brussel?

  Geliked door 1 persoon

 8. Sabeltant zegt:

  Ik hoop dat de Fransen ooit dit onderkruipsel van Europese Unie aan de hoogste boom hangen die ze in Parijs kunnen vinden.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   De Guillotine hebben de “Gele-Hesjes” alvast geïnstalleerd, ergens op een binnenplaats van een Prefecture…………..

   Geliked door 2 people

   • Steven zegt:

    Da’s mooi..kunnen we daar de hele boevenbende uit Brussel & Nederland naartoe brengen. Vergeet niet je camera mee te nemen, want historie moet je bewaren!

    Geliked door 2 people

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  In het ondermaanse is er niets nieuws onder de zon. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer. Het is telkens weer hetzelfde liedje; dictators, die doordrijven tot het uiterste en nog een beetje verder, maar afgaan als een gieter.

  Oedipus begaat momenteel dezelfde fout, als bijvoorbeeld Louis Capet (Louis XVI) in 1789, of de Roemeense dictator Ceausescu in 1989. En we weten allemaal, hoe het met hun is afgelopen.

  Macaron laat zo duidelijk merken, dat hij een regent is, die heerst vanuit zijn satanische obsessies en dat hij niet beschikt over de vermogens om zijn gezond verstand en zijn menselijke gevoelens en emoties te laten spreken.

  Geweld inzetten tegen de eigen bevolking, om de gevoelens en emoties, die bij het volk leven, te onderdrukken, is nog nooit een succesformule geweest. Uiteindelijk zal het gepeupel overwinnen.

  https://nos.nl/artikel/306003-vermoord-gevlucht-berecht-het-lot-van-een-dictator.html

  https://www.alletop10lijstjes.nl/top-10-meedogenloze-dictators/

  Like

 10. delamontagne zegt:

  De wensen van Macron [ voor ’t nieuwe jaar ! ]

  Ik denk dan aan de moeder van ’t één-ouder gezin.
  Weduwe, gescheiden !, die zo verre moet werken.

  …En die te laat thuis komt om mijn [nieuw-jaars] wensen te horen ….

  Geliked door 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het klinkt wellicht zo bij het begin van het nieuwe jaar niet erg optimistisch maar om de waarheid te zeggen; dat ben ik ook niet langer.
  Niet alleen Frankrijk, Nederland, Duitsland of één der overige landen van de EU hebben de strijd verloren, wereldwijd zijn we overgeleverd aan de multinationals die elke regering kunnen chanteren.
  “U komt niet tegemoet aan onze wensen, dat geeft niet, dan verplaatsen wij onze productie naar elders”.
  En de bobo’s doen het in hun broek, verplaatsing van fabrieken kost duizenden arbeidsplaatsen waarvan het leeuwendeel langdurige werkeloosheid en dus een uitkering wacht.
  Af en toe een plaagstootje door de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor op te schorten en Rutte buigt zich weer in de meest onmogelijke bochten om ze toch maar ten dienste te zijn.
  Regeringen hebben geen flikker te vertellen, het zijn de schaduwregeringen van de multinationals die de werkelijke zeggenschap hebben.
  En wij als bevolking helpen ze een handje, eerst gingen de kleine middenstanders naar de Filistijnen door de toename van de supermarkten en de weinigen die overbleven draaien we nu de nek om door massaal via internet te bestellen. Bol (.com) en Ali (Expres) lachen zich de krampen !

  Like

  • ruud beijer zegt:

   Eigen schuld hoor. Gewoon op de PVV of het FvD stemmen. Stemt u op de PVV en de PVV komt aan de macht dan gaan vele asielparasieten hun koffers pakken. Ook aan de islamisering komt een einde. De PVV wil een verbod op de islam. Maart afrekenen met de huichelaars en wegkijkers.

   Like

   • Marc zegt:

    Ik ben blij dat EJ telkens die moties van de Tweede Kamer ophangt. Zo is het voor mij duidelijk dat Baudet wel zeer goed kan praten, maar zijn handelen is precies het tegendeel daarvan. Dus voor mij alleen maar PVV!

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Beste mark het FvD is de enige partij die ons vaak steunt. Niet altijd maar vaak wel. Ik stem op de PVV. Het Fvd is een goede tweede keus.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s