TOP 2000, het Salvini-moment (satire)

Screenshot_643

(Door: “Weethetwel”)

Eén keer per jaar draaien ze bij de Nederlandse Propaganda Omroep (NPO 2) de muziek die de luisteraars willen. Volgens een soort raadgevend referendum wordt een lijst samengesteld van wat zij de beste 2000 muziekstukken aller tijden vinden. Die worden dan gedraaid tussen kerst en oud en nieuw. De resultaten zijn verbluffend: de aantallen luisteraars verdubbelen, de reclameblokken kunnen niet genoeg aangesleept worden en dat alles speelt zich af in een ad hoc Hilversum´s Bruin Café, waar een wachttijd van 8 uur en langer geldt om er binnen te komen.

Vijf dagen lang doen de platendraaiers wat het volk wil en het succes is oorverdovend. Vijf dagen lang worden ze op handen gedragen en heeft half Nederland op hun zender afgestemd. In het bruin café zingen de talrijke bezoekers uit volle borst de liederen mee.

Het lijkt een beetje op het succes van de Italiaanse politicus Salvini, die nu al meer dan een half jaar doet wat de kiezers willen en wiens succes en populariteit waanzinnig toegenomen zijn. Maar helaas, er is één groot verschil. In Hilversum zijn het maar vijf dagen. Want als verlengstuk van de politieke elite roept na de five days of fame de  propagandaplicht van iedere dag hen tot de orde. Nu komen er weer 360 dagen om precies niét te doen wat het volk wil. Het is weer tijd om de boodschap uit te dragen die uit de subsidiekraan stroomt.

Op nieuwjaarsdag stond de zender nog aan. Tussen onherkenbare remmiedemmiemuziek was er ook nog nieuws te beluisteren. “Dag luisteraars, welkom in 2019. Er gaan veel dingen veranderen. De netto-inkomens gaan flink stijgen door lagere belastingen, de kinderbijslag gaat flink omhoog, de oudertoeslag stijgt flink. O ja, eten wordt een klein beetje duurder en de kapper ook een klein beetje” .

Klap, de zender staat weer 360 dagen uit.

De volgende uitzending is waarschijnlijk vanaf het dek van de Titanic. Luid zingend samen met de politieke slippendragers ten onder.

Door:

“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Satire. Bookmark de permalink .

10 reacties op TOP 2000, het Salvini-moment (satire)

 1. Republikein zegt:

  Niet goed snikkel.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Rapper Feis is dood, verslikte zich in oliebol.

  Geliked door 1 persoon

 3. leefbarbaar zegt:

  Radio 1 was trots vanmorgen te starten met de verkiezingscampagne van de PvdA. Eén of andere kwekmuts van de PvdA mocht haar doorgesnoven riedels afratelen. Zij gaat het verschil maken in de eerste kamer. En geen woord natuurlijk over haar voorgangers, Barth en Postema, die het veld moesten ruimen wegens graaien en knoeien.
  Het kabinet Wilders I (of Agema I) doet er goed aan de geldkraan van de NPO dicht te draaien. En goede muziek draai ik vanaf een CD-tje, bespaart me een hoop reclame en ‘vrolijke’ kletspraatjes.

  Geliked door 2 people

  • Klaas zegt:

   Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Wat Ik altijd zo frappant vind aan die Timmermans, dat die klootzak het er altijd over moet hebben dat zonder Europa geen vrede is.
   Maar Ik kan me nog al te goed herinneren dat de klootzak naar Kiev ging om de zaak daar te laten escaleren.
   Nou dat Is hem goed gelukt want door zijn tussenkomst gaf de gek de bevolking van Oekraine de valse hoop dat het daar wel goed zou komen.
   Het is daar in zoverre goed gekomen dat ze daar nu met een regering zitten die rechtstreeks bestaat uit de maffia.
   en de gek blijft maar lullen over geen vrede zonder Europa.
   Daarbij moeten we ook kijken naar Frankrijk.
   Ook daar staat de vrede op springen met een Macron die ook zo geil is van Europa aan het roer, waaruit blijkt dat dat hele zooitje in Brussel totaal van het padje is.

   Like

 4. Peter zegt:

  Sea-Watch ziet situatie op vluchtelingenschip nijpend worden.
  Ach, u raadt al wat er weer gaat gebeuren !!!!

  Like

 5. Erik zegt:

  Ik begrijp het Salvini moment dat je bedoeld, goed verwoord ook over de EUSSR.
  Ik kijk en luister al jaren niet meer, heb dus ook niks gemist.
  Mijn top 2000 luister ik het hele jaar op het net en kijken, verwonderen, lezen doe ik onder anderen hier bij De Bron.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s