Door de rentree van de Islam in Europa is het antisemitisme helemaal terug

 

(Door: “Balkanske priče”)

De politieke Islam is een verzameling opvattingen en ideologieën, die de gedachte gemeen hebben, dat het geloof een inspiratiebron dient te zijn voor het politiek handelen. Het scala van opvattingen loopt zeer uiteen, van een gematigde politiek gericht op sociale gerechtigheid tot de fundamentalistische visie dat de staat een islamitische staat behoort te zijn. Hamas is van dit laatste de extreme vorm, vooral vanwege het gebruik van terreur om zo’n staat te bereiken….’Jihad is verordend voor u, gelovigen, al heb je er een hekel aan’ -Koran-2:216…

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, Europa, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

32 reacties op Door de rentree van de Islam in Europa is het antisemitisme helemaal terug

 1. Steven zegt:

  Heeft Rutte III de ‘ongelovige belasting’ met steun van de SP, PVDA, Groen Links en het CDA al uitgevonden en op de agenda gezet?
  Want daar valt GROF geld mee te verdienen…

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hoezeer ik me ook kan vinden in het artikel, er zit een addertje onder het gras.
  Niet alleen door moslims neemt het antisemitisme toe, ook onder op het oog ‘gewone’ Nederlanders neemt het kennelijk hand over hand toe en als u mij niet gelooft; kijk eens rond op Fenixx en verbaas u met mij.
  Ik heb enkele jaren deel uitgemaakt van de redactie, heb er zo’n 500 artikelen geschreven en heb hen verlaten juist vanwege het plots opstekende antisemitisme.
  Na mijn vertrek ging het crescendo en heb ik nog een tijd geprobeerd de idioterie te weerleggen in reacties hetgeen me niet in dank werd afgenomen en ertoe leidde dat ik een ban kreeg.
  Ik bevond mij in goed gezelschap want werden er in de tijd dat ik er nog deel van uitmaakte slechts sporadisch bannen uitgedeeld, de laatste tijd krijgt de een na de ander er een.
  Er zijn een aantal nieuwe reageerders die soms zelfs nog een stapje verder gaan dan de auteurs al doen, hoeveel daarvan sokpoppen zijn valt niet na te gaan maar ik heb wel zo’n idee.
  Conclusie; antisemitisme is terug van weggeweest.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   In het verleden ( en nu ook soms ) kijk ik weleens op die Site omdat er hier reageerders soms links naar toe verwijzen.
   Verder eigenlijk alleen hier en dan meestal een aantal Franse Sites, ik woon nu eenmaal in Fr en wil weten hoe die Fransen er over denken.
   Maar, ik weet niet hoelang geleden, enkele mnden terug, kreeg ik toch een vreemd gevoel bij meer dan één van hun artikelen
   En het leek allengs erger te worden, anti Israel, anti-semitistisch…..
   Ik kreeg er een vreemde smaak bij.
   Wie zit daar dan achter dat soort artikelen ?/
   Zou ik graag willen weten.

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik had er bijna een ban gekregen vanwege mijn opmerkingen over de kerk en het geloof.
   Ik heb de eer maar aan mezelf gehouden.

   Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Vrijheid van meningsuiting bestaat daar allang niet meer.
   1 iets te kritische opmerking, en je hebt daar een ban te pakken.

   Geliked door 1 persoon

  • @The Balkans Chronicles
   Ik haat geen Joden, en ik heb nooit gezegd dat ik Joden haat of heb me ooit hatelijk over Joden uitgelaten. U verwijst naar mijn commentaar, maar daar noch in welke uiting van me is haat tegen Joden terug te vinden. U kunt niet onderbouwen wat u zegt. U had het dan ook beter niet kunnen zeggen.

   Het is dan ook onduidelijk waar u uw mening op baseert. Graag geef ik u een toelichting over dit commentaar waar u naar verwijst. De vork zit naar mijn idee anders in de steel dan u meent. Ik breng een andere nuancering aan. In de uitwisseling van reacties met Awi Cohen bij dit commentaar heb ik een en ander al toegelicht.

   In het commentaar verwijs ik naar de video ‘Hoe door de massa-immigratie in Europa het antisemitisme zijn rentree maakt’ van ‘Do re mi fa so la ti’. De claim van die video is dat door de massa-immigratie van moslims naar Europa het antisemitisme zijn rentree maakt. Ik ontken het antisemitisme van moslims niet en keur dat af. Een aanhanger van de islam of welke religie dan ook ben ik overigens niet, hoewel ik het grondrecht van de vrijheid van godsdienst erken. Ik ontken evenmin dat er op dit moment een opleving van het antisemitisme in Europa is.

   Ik leg alleen de hoofdoorzaak van de rentree van het antisemitisme in Europa niet bij de massa-immigratie, maar bij de normalisering van extreem-rechts.

   Reden daarvoor is naar mijn idee dat de radicale islam in Europa weliswaar kwantitatief is gegroeid, maar in de kern van het establishment van politiek en media weinig steun heeft verworven. Dat is anders bij de rechts-extremisten die in sommige landen in de mars door de instituties verder zijn gekomen dan de radicale islam. Zie Trump, zie Orban, zie Kaczyński en zie de marginale Jean-Marie Le Pen en Gerard Batten (UKIP). Die machtspositie maakt naar mijn idee het verschil voor die normalisering.

   Die rentree koppel ik dus niet aan de massa-immigratie van moslims, maar aan de opkomst van extreem-rechts in de VS dat door de opkomst van president Trump en (de inmiddels door Trump afgedankte) adviseur Steve Bannon (oud-hoofdredacteur Breitbart) aan populariteit en publiciteit heeft gewonnen. Miljardair Robert Mercer en diens dochter Rebekah steunden Bannon tot nu toe ruimhartig met financiële middelen en het vermoeden bestaat dat die steun gecontinueerd wordt in Bannons kruistocht met de opzet om radicaal-rechtse partijen in Europa met elkaar te verbinden. Ofwel, extreem-rechts in de VS, en in het kielzog daarvan in Europa, is met ruime geldelijke middelen opgestoomd naar de kern van de politiek.

   Die opkomst en de normalisering van extreem-rechts, witte nationalisten, neo-Nazi’s en Ku Klux Klan-leden kwam tot uitbarsting bij de mars in Charlottesville van augustus 2017 waarbij 1 dode viel en de vergoelijkende reactie erop van president Trump die dat rechts-extremisme niet ondubbelzinnig veroordeelde. Trump kreeg daarop veel kritiek.

   De rechts-extremisten schreeuwden leuzen als ‘Jews will not replace us’ en de nazi-leus ‘blood and soil’, droegen Swastika-vlaggen en waren klaarblijkelijk geobsedeerd door Joden. Een rechtse demonstrant verklaarde in de media: ‘This city is run by Jewish communists and criminal niggers’. De marcheerders droegen hemden die praatten over Adolf Hitler. Kortom, extreem-rechts heeft een sterke onderstroom van antisemitisme.

   Ik vraag me daarbij af hoe radicaal-rechtse Joden als Leon de Winter die onvoorwaardelijk president Trump steunen die tegengestelde geluiden met elkaar in harmonie kunnen brengen. Want hoe kan iemand van welke achtergrond dan ook die zich verzet tegen antisemitisme of racisme in algemene zin, het opnemen voor Trump die samenwerkt met rechts-extremisten en ze in de praktijk uit de wind houdt en niet ondubbelzinnig veroordeelt? Dat is uiteindelijk een vraag van moraliteit voor elk individu.

   Het zal duidelijk zijn dat ik geen politieke bondgenoot van Trump of extreem- of radicaal-rechts ben. Van extreem- of radicaal-links trouwens evenmin. Evenmin ben ik een aanhanger of goedprater van de radicale islam en tolereer de islam niet van harte, maar simpelweg omdat de vrijheid van godsdienst onder de rechtsstaat is gegarandeerd. Evenmin haat ik Joden of welke bevolkingsgroep dan ook.

   Ik probeer de wereld te verklaren aan de hand van de feiten en de wisselwerking daartussen. Een paradox als rechtse Joden die via een omweg het antisemitisme van David Duke of Richard Spencer steunen probeer ik te begrijpen. Of evangelische christenen die Trump steunen die alles doet dat tegenstrijdig is en dat haaks staat op de leer en het geloof van Jezus Christus.

   Over de vraag of de rentree van het antisemitisme in Europa ongewenst is zijn we het denk ik eens. Dat antisemitisme is ongewenst en moet bestreden worden. Alleen over de vraag wat de precieze oorzaak is van die rentree zijn we het oneens. Ik leg die oorzaak bij de normalisering en vermaatschappelijking (mede in politiek en media) van extreem-rechts waardoor het bestaande antisemitisme van de radicale islam extra vleugels krijgt die het daarvoor niet had.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    U maakt denk ik een grote fout door het antisemitisme in andere werelddelen te vergelijken met de Europese en Nederlandse situatie. Het “extreem-rechts” zoals u het noemt leid slechts een marginaal bestaan. Daarbij zijn de oude termen Links en Rechts inmiddels wel toe aan een herijking.
    Zo wordt het nationaalsocialisme nog altijd weggezet als “rechts” terwijl het toch overduidelijk “links” was.
    Vakantie en vakantiegeld, kinderbijslag en nog wat socialistische ideeën zijn nota bene ingevoerd tijdens de Duitse bezetting.
    Het huidige antisemitisme in Nederland gaat door alle Linkse en Rechtse verbanden heen, vermeend nationalisme/patriottisme staat daar volledig los van.
    Iemand die de Nederlandse cultuur aan het hart gaat en de toestroom uit niet-westerse landen met lede ogen aanziet wordt nagenoeg automatisch ingedeeld bij ‘rechts’ terwijl dat als een tang op een varken slaat.

    Like

   • Joden hebben problemen/90%/ met moslims…en vanwege hen, verlaten ze Europa…en dat weet je heel goed…

    Like

   • Afgelopen maanden waarschuwden zo’n driehonderd bekende Fransen in een manifest tegen een nieuwe vorm van antisemitisme onder moslims, en met name het gevaar voor terroristische aanslagen op Joodse doelen in Frankrijk…In andere EU-landen is dezelfde situatie …

    Like

 3. AEZ zegt:

  Helaas is het antisemitisme nooit uitgeroeid geweest. Het is decennia enig zins onzichtbaar geweest, alhoewel de moderne Israel-HAAT is alweer decennia hyperactief. De vermomde vorm van het ouderwetse antisemitisme…Via de media-bedriegertjes;onder andere. De LINKSE mensen hebben veelal een haatgevoel naar het joodse-volk. “Bedwelmd door de kerkelijke en politieke leugens”. De kerken lopen niet zonder reden leeg, de politici verliezen eveneens meer en meer…De kranten missen ook niet zonder reden meer en meer trouwe klanten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jules Vismale zegt:

  Een kleine aanpassing aan deze titel: het antisemitisme heeft al meer dan honderden jaren lang voortgewoekerd in Europa en het was zelfs niet eens door de nazi’s en de islam uitgevonden maar door allerlei volkeren in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, lees de Bibel daar maar op na, die de Joden altijd al decennia’s lang als een bedreiging zagen of als een minderwaardig volk!

  Like

 5. Bob Koster zegt:

  Laatste nieuws. Italië en Malta weigeren de Seawatch, een schip vol zielige vluchtelingen. Ook Spanje hield deze keer de poot stijf. Ben benieuwd wat de smokkelmaffia nu weer verzint.

  Like

 6. Natuurlijk was er altijd antisemitisme,overaal,maar,het feit is dat Joden worden gedood door moslims hier in Europa, niet door christenen en verlaaten de Islamitische wijken,waar zijn de moslims…..En in deze video, de joodse rabbijn zei:” tien jaar geleden joodse scholen, synagogen en andere joodse instellingen worden niet permanent beveiligd en bewaakt”…Islam is problem en niet alleen voor Joden, maar ook voor iedereen …..

  Like

 7. Hovawart zegt:

  De Hollandse Hamas is binnen de politiek, met de vele advocaten van de duivel die de Palestijnse Kwestie een warm socialistisch hart toedragen, ruimschoots vertegenwoordigt, de geruite PLO-sjaaltjes hangen nog steeds aan de kapstok op de werkkamers van de regeringsleden …

  Geliked door 3 people

 8. Wim Vreeswijk zegt:

  Helemaal mee eens !

  Geliked door 1 persoon

 9. M. zegt:

  De rentree die geheel gefinancierd wordt en bij de wet beschermd is.

  Like

 10. Pingback: Hoofdoorzaak van rentree Europees antisemitisme is normalisering van extreem-rechts dat de radicale islam extra vleugels geeft | George Knight

 11. @Tijl Uylenspiegel; 3 januari 2019 om 13:28
  U hebt gelijk dat het antisemitisme per land of continent anders is en andere kenmerken vertoont. Daarom moeten we oppassen met vergelijkingen. Die kunnen niet 1:1 zinvol gemaakt worden.

  Hetzelfde geldt voor het rechts-extremisme dat in West-Europa anders is dan in Oost-Europa, en in de VS weer anders dan in het Verenigd Koninkrijk of Zweden. Ook daarom moeten we oppassen voor generalisaties.

  Inderdaad bestaat er ook antisemitisme bij extreem-links. Ik verwees in de reacties bij mijn blog naar Jeremy Corbyn en René Danen, over wie Carel Brendel zinnige onthullingen heeft gedaan. Maar extreem-links heeft nu eenmaal de tijdsgeest tegen en minder in de melk te brokkelen dan extreem-rechts dat veel meer middelen en media-exposure heeft.

  Maar er is de globalisering inclusief de wereld van het internet met de sociale media die op zichzelf een continent vormt, zoals wel wordt gezegd. Dat trekt de wereld naar elkaar toe. U of ik kunnen reageren op Amerikaanse blogsites of twitteraccounts. Wie Nederlandse sociale media volgt ziet de verwijzingen naar Amerikaanse voorbeelden die nu eenmaal als voorbeeld voor ons cultureel leidend zijn. Ook mentaal spiegelen Nederlandse bloggers en twitteraars zich aan die Amerikaanse voorbeelden. Mede vanwege het feit dat ze soms geen andere vreemde taal dan het Engels machtig zijn.

  Veel wat in de Nederlandse sociale media van extreem-rechtse of radicaal-rechtse signatuur verschijnt is een reflectie op die Amerikaanse voorbeelden. Nederlandse nieuwsblogs als DDS zijn overduidelijk gebaseerd op het Amerikaanse Breitbart. Nederlandse opiniemakers als Leon de Winter of Weird Duk verdedigen Trump en zijn gedachtengoed en maken dat bereikbaar en hanteerbaar voor een rechtse achterban.

  Daarom vind ik het toch gerechtvaardigd om een vergelijking te maken tussen Amerikaanse en Nederlandse (sociale) media. Het rechtsextremisme in de VS en West-Europese landen zijn communicerende vaten.

  Ik praatte in mijn commentaar waarop ik hier kritiek kreeg de massa-immigratie vanuit moslimlanden naar Europa niet goed. Dat was niet het onderwerp. Dat was wel de vraag hoe de rentree van het antisemitisme in Europa nou precies zo’n opgang kon maken. Ondanks het virulente antisemitisme onder moslims dat ik hartgrondig afkeur kan men naar mijn idee goed beredeneren dat de hoofdoorzaak van die rentree de opkomst en normalisering van extreem-rechts is. Dat leidt geen marginaal bestaan, maar is in vele westerse landen opgerukt naar het centrum van de macht.

  Geliked door 1 persoon

  • George Knight:Feit is dat de Joden Europa verlaten vanwege de moslims! De groei van het antisemitisme hangt samen met de opkomst van de ISLAM. Mensen die dat verband ontkennen, zijn minstens erg naïef…Al jaren in heel Europa, synagogen,joodse scholen en andere joodse instellingen moeten tegenwoordig zwaarbeveiligd worden en dat is niet omdat de bruinhemden weer door de straten marcheren.Een studie van de Universiteit van Bielefeld laat zien dat maar liefst 81 procent van de slachtoffers van antisemitisch geweld zegt dat de dader vermoedelijk een moslimachtergrond heeft.En afgelopen maanden waarschuwden zo’n driehonderd bekende Fransen in een manifest tegen een nieuwe vorm van antisemitisme onder moslims, en met name het gevaar voor terroristische aanslagen op Joodse doelen in Frankrijk.Sinds 2006 zijn er in Frankrijk elf Joden vermoord door moslims.In Toulouse en Brussel zijn joden doodgeschoten, gewoon omdat het joden waren.Emigratie van joden uit Frankrijk naar Israel en andere veiliger geachte landen, is al jaren aan de gang/uit wijken waar veel moslims wonen!/……

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @ George Knight u weet uw mening goed over het voetlicht te brengen alleen u ziet velen aan als extreem-rechts en daar verschillen wij.
   Volgens mij is extreem-rechts slechts een marginale beweging in Nederland terwijl het antisemitisme behoorlijk veel breder leeft.
   Maar goed, in mijn ogen zijn Trump, Wierd Duk of Leon de Winter liberalen of conservatief en komen ze niet eens in de buurt van extreem-rechts.

   Like

 12. E.J.b:YouTube heeft mijn videoclip opnieuw geblokkeerd…reden:In response to user reports, we have disabled some features, such as comments, sharing, and suggested videos, because this video contains content that may be inappropriate or offensive to some audiences…….Dus,wij mogen niet zeggen dat:Door de rentree van de Islam in Europa is het antisemitisme helemaal terug….

  Like

 13. Jan zegt:

  Mengele in Amerika, arts vergiftigde joodse patiënten

  Ohio Muslim Doctor Lara Kollab: “I’ll Purposely Give Jews The Wrong Meds”


  ….
  https://thewashingtonstandard.com/ohio-muslim-doctor-lara-kollab-ill-purposely-give-jews-the-wrong-meds/?fbclid=IwAR3TtVzMm89fpwTDGFxBmZHASrLZrRtpH97EDlcKKYMAoC_f8Wmx08MbP1o

  Like

 14. @The Balkans Chronicles; 3 januari 2019 om 23:32
  Ik weerspreek niet wat u naar voren brengt over de rol van de islam en het antisemitisme in Europa. Ik leg alleen de hoofdoorzaak voor de rentree ervan (grotere verspreiding én normalisering) bij de opkomst van radicaal- en extreem-rechts in de VS én in Europa. Dat zie ik als een tamelijk recent feit dat de rentree van het antisemitisme op een hoger peil brengt. Die wisselwerking is naar mijn idee het verschil, waarbij de haat vanaf de basis minder noemenswaardig is gewijzigd, dan de rentree.

  Ik zie een getrapte werking waarbij de islam als het ware de haat vanuit de basis (met als opstap de situatie in het Midden-Oosten) blijvend voedt en radicaal- en extreem-rechtse media, activisten en politici in de VS en Europa dit antisemitisme dat ze overigens ook zelf in zich dragen normaliteit, legitimiteit en verspreiding bieden.

  Like

 15. @Tijl Uylenspiegel; 4 januari 2019 om 01:03
  U maakt in mijn ogen zinvolle opmerkingen. U hebt gelijk dat we op moeten passen met het gebruik van de term ‘extreem-rechts’. Niet iedereen rechts van gematigd rechts (zeg: VVD) is extreem. Die term roept veel misverstand op en wordt niet in alle landen identiek gebruikt. Dat geldt trouwens voor meer van dit soort termen. Die vaagheid dient het debat niet.

  Ik reserveer de term extreem-rechts voor individuen met twee eigenschappen: het verwerpen en anders inrichten van de staat en het verwerpen van de democratie; het gebruik van geweld om dat te realiseren. Een recente ontwikkeling is dat dit minder dan voorheen via groepen wordt verkondigd, maar vaker individueel door de opkomst van de sociale media.

  Ik gebruik ook de term ‘radicaal-rechts’ voor die individuen die de democratie wel accepteren en binnen de regels van de democratie willen opereren. Maar wat ze op hun beurt weer onderscheidt van gematigd rechts (VVD, CDA) is dat sommige van hun ideeën in strijd met de grondrechten zijn, zoals de positie van minderheden of de claim om namens het volk te spreken en anderen het recht tot spreken te ontnemen.

  Concreet betekent dat, dat iemand als Steve Bannon, Constant Kusters (NVU) of Erkenbrand kunnen betiteld worden als extreem-rechts en president Donald Trump, Geert Wilders (PVV) of Thierry Baudet (FvD) als radicaal-rechts. Voor wat het waard is. De categorieën zijn niet exclusief, er is overlap en contact tussen. Zoals Kusters en Erkenbrand die lijntjes naar FvD hebben uitgegooid. Of Trump die sinds januari 2017 steeds meer de democratische instituties negeert en de grondwet van zijn land aan zijn laars lapt en langzaam opschuift in de richting van extreem-rechts gedachtegoed.

  Ik zie het gedachtegoed van Leon de Winter niet als extreem-rechts, maar als radicaal-rechts. Maar dat wil niet zeggen dat hij als bemiddelaar van het gedachtegoed van Trump en Bannon geen extreem-rechtse ideeën bereikbaar maakt voor een rechtse achterban die daarin kan shoppen in de supermarkt vol ideeën van winkelbeheerder De Winter.

  Wierd Duk is een geval apart die nog meer dan De Winter bewust die rol van uitdrager van extreem-rechtse ideeën speelt door verwijzingen ernaar op sociale media, terwijl hij tegelijk het beeld probeert in stand te houden van de fatsoenlijke observator en beroepsjournalist die er afstand van houdt. Zo’n hybride opstelling roept de vraag op hoe iemand als Duk gekwalificeerd moet worden. Aan de hand van zijn functie als professionele of activistische bemiddelaar?

  Dat extreem-rechts in Nederland niet veel voorstelt is juist. Met de kanttekening dat er geen dominante groepen zijn, maar wel talloze individuen die dit gedachtegoed onderschrijven. De AIVD signaleerde in het rapport ‘Rechts-extremisme’ in Nederland van oktober 2018 wel dat extreem-rechts een lichte opleving doormaakt. Dat rapport zegt ook dat het activisme van extreem-rechts in Nederland andere accenten is gaan leggen. Het is in grote lijnen gewijzigd van neonazistisch, fascistisch en antisemitisch gedachtegoed, naar met name het anti-islam gedachtegoed.
  https://www.aivd.nl/documenten/publicaties/2018/10/02/rechts-extremisme-in-nederland-een-fenomeen-in-beweging

  Dat lijkt in strijd met mijn standpunt dat de normalisering van ‘extreem-rechts’ via een omweg het antisemitisme van moslims een rentree biedt. Maar dat is het om twee redenen niet. Men moet beseffen dat het om het totale gedachtegoed van extreem-rechts gaat waar het antisemitisme latent aanwezig is. De normalisering van extreem- of radicaal-rechts in media en politiek en de rentree van islamitisch antisemitisme lopen niet via dezelfde mal en volgens hetzelfde pad. Indirect verzwakt de normalisering van extreem- en radicaal rechts normen en verdedigingsmechanismen van de samenleving als geheel. Dat geeft de rentree van het islamitische antisemitisme vleugels die het daarvoor niet had.

  Geliked door 1 persoon

 16. George Knight :ik weet dat overal was altijd antisemitisme en dat het nooit gestopt was.Na Tweede Wereldoorlog in Europa ,hadden we alleen incidenten,bijna geen moorden…..Maar,met de komst van miljoenen moslims/islam/ is de situatie drastisch veranderd!Joden werden gedood en achtervolgd door heel Europa.Synagogen, scholen en Joodse instellingen moeten zwaarbeveiligd worden.Joden verlaten Europa massaal, net als in de Tweede Wereldoorlog.De oorzaak is zoals we zien de ISLAM en niemand anders!…En zeggen dat nog iemand schuldig is voor deze daden is onzin…De Islam is wat hij is: een totalitaire veroveringsideologie, die met geen enkele andere cultuur vreedzaam kan samenleven.De joden weten dat, wij niet….

  Like

 17. Youtube is niet tevreden met deze videoclip,met de waarheid en ik kreeg deze boodschap van Youtube:>>Bepaalde functies zijn uitgeschakeld voor deze video.Naar aanleiding van gebruikersrapporten hebben we sommige functies uitgeschakeld, zoals reacties, delen en aanbevolen video’s. Deze video bevat namelijk content die ongepast of aanstootgevend kan zijn voor sommige doelgroepen<<…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s