Duitsland: Stroom- en gasprijzen stijgen tot 20%!

Screenshot_650

In 2019 stijgen de prijzen voor stroom & gas! Mislukte energietransitie kost de verbruikers tot € 520 miljard!

(Door: Dr. Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

Herinnert u het zich nog? Ooit was het Jürgen Trittin van Bündnis 90/Die Grünen die de zin “Het is gewoon zo dat de winning van hernieuwbare energieën een gemiddelde huishouding slechts ongeveer € 1,- in de maand kost – net zoveel als een bolletje ijs” heel vanzelfsprekend over de lippen kwam. Nu is ook de laatste consument volkomen gedesillusioneerd. De energietransitie is al lang uitgegroeid tot een fiasco, waarvan weliswaar enkele weinigen profiteren, maar de burger al lang kaal plukt als grootste herverdelingsprogramma aller tijden.

Dit jaar driegen bij enkele energieleveranciers prijsstijgingen voor stroom en gas van tot 20%. De energietransitie hakt erin met hogere netwerkkosten en andere heffingen. Op kolen gestookte energiecentrales worden uit de markt gedrongen, wat het aanbod vermindert. Offshore windkracht wordt nog steeds zwaar gesubsidieerd. Ook wat betreft olie is de kans groot dat de consument weldra dieper in de buidel moet tasten – de OPEC-landen zullen in 2019 minder delven. Dat alles drijft de prijs op.

De energietransitie is al lang uitgegroeid tot een plan-economisch herverdelingssysteem, dat bij een lagere verzorgingszekerheid gigantische kosten veroorzaakt. Sinds 2016 is de belasting door heffingen, servicekosten en belastingen voor alle stroomklanten met 110% gestegen. Het aandeel van de heffingen door de staat aan de stroomprijs voor huishoudelijke klanten bedraagt zodoende inmiddels 54,2%. Tot het jaar 2025 moeten naar schatting ongeveer € 520 miljard opgehoest worden. Voor een gezin van vier personen betekent dat meer dan € 25.000,- – dat zijn heel wat bolletjes ijs. Daarom moet het groene experiment gestopt worden. Het is al lang niet meer op te brengen en staat wereldwijd model voor een unieke mislukking.

www.welt.de

www.welt.de

https://de.wikiquote.org

Bron:
www.facebook.com
Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, Duitsland, gezond realisme, Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Milieu, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Duitsland: Stroom- en gasprijzen stijgen tot 20%!

 1. Harry zegt:

  Het past allemaal precies in het plaatje van de jihad , de vijand financieel uitmergelen .
  Dat is wat er gaande is , expres of niet expres !
  Straks heeft de overheid ook geen geld meer voor kogels .
  En dan ?

  Bingo voor de geitenbrigade !
  Hoe stom kun je wezen ?

  Geliked door 2 people

 2. Cathja zegt:

  Dr. Alice Weidel zegt het op de juiste manier. De energietransitie is (straks) niet meer op te brengen en wordt een gigantische mislukking! Degene die hiervan de dupe zullen worden zijn eerst en vooral de consumenten, dus de burgers, die geen kant meer op kunnen en maar dienen te dokken.
  Verschrikkelijk! Wat is er in ‘de mensen’ gevaren, die deze walgelijke plannen hebben uitgebroed?
  Is onderhand álles geoorloofd om de mens kapot te maken?

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Verschrikkelijk! Wat is er in ‘de mensen’ gevaren, die deze walgelijke plannen hebben uitgebroed?

   In hun die het hebben uitgebroed is niks gevaren dan alleen winstbejag. Direct in geld en anders in politiek gewin of zelfs beide.

   De hele energie transitie is gebaseerd op propaganda jaar in jaar uit al 25 jaar.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Cathja 2 januari 2019 om 11:47

   Is onderhand álles geoorloofd om de mens kapot te maken?

   Ja!
   Er is niets menselijks meer aan het leven dat we ‘mogen’ leiden. We worden gedwongen om ons tegennatuurlijk te gedragen.

   Als je je probeert voor te stellen dat ‘allah’ = ‘satan’, dan lijken alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen.
   Aan alles wat ons wordt aangedaan, ook (en júíst) door ‘landgenoten’ zit een ‘demonisch’ luchtje. Ik kan geen andere verklaring bedenken.

   Ik vrees dat psalmen zingen in de kerk niets zal oplossen.
   Ik ken niet één dominee die in de islam het pure kwaad herkent.

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @Tistochwat

    Ik denk dat predikanten op hun hoede zijn met wat ze zeggen. Wat in moskeeën mag, mag niet in kerken! Denk daar goed aan. Moslims mogen alles uitkramen; predikanten moeten hun woorden afwegen.
    Denk aan die dominee in een Duitse gemeente, die aangeklaagd werd omdat hij had verkondigd (in zijn eigen gemeente) dat de islam de antichrist was, en dus gevaarlijk voor het christendom.
    Ik geloof niet dat deze man uiteindelijk is veroordeeld, maar hij heeft zich wel moeten verantwoorden voor wat hij heeft gezegd, en hij kreeg een waarschuwing.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Cathja 2 januari 2019 om 16:59

    predikanten moeten hun woorden afwegen.

    Ik weet dat er gemeten wordt met twee maten, maar een christelijke predikant dient zijn God niet te verloochenen.

    Staat er niet ergens in de Bijbel dat Jezus zegt dat wie Hem niet wil kennen, Hij diegene straks ook niet wil kennen (of woorden van gelijke strekking)?

    die dominee in een Duitse gemeente, die aangeklaagd werd omdat hij had verkondigd (in zijn eigen gemeente) dat de islam de antichrist was, en dus gevaarlijk voor het christendom.

    Deze dominee is dan wél uit het goede hout gesneden.

    Like

 3. Hovawart zegt:

  Betalen doen slechts de weinigen die een salaris en inkomen vergaren, degenen die hun middelen ontvangen van instanties, hun onderhoud laten betalen door anderen, zadelen hun stijgende lasten ook op bij de lasten van de werkenden, deze verdubbeling word nog even buiten beschouwing gelaten om de stemming van het domme volk niet te beïnvloeden, het leven zal veranderen in een neerwaartse spiraal van armoede en conflicten.

  Geliked door 2 people

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. Steven zegt:

  Ik heb verhalen voorbij zien vliegen van mensen die 85 tot 110% per maand meer moesten betalen aan energiekosten.
  Die van mij is ook met 40% omhoog gegaan…
  En we gaan er allemaal op vooruit toch?
  Mijn toeslagen zijn per saldo precies hetzelfde, daar daar zit geen winst in…en het salaris zal denk ik ook wel niet meer dan een tientje omhoog gaan…
  Pinokkio kan ons weer flink uitlachen….maar dat wisten we eigenlijk allemaal al dat we voor de zoveelste keer belazerd zouden worden.

  Maarrrrr…het goede nieuws is dat het vast niet lang meer gaat duren voor de bevolking er genoeg van heeft. Want ga er maar vanuit dat hetzelfde trucje van het leeg trekken van de bevolking aan het eind van dit jaar nogmaals wordt gedaan!

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   Klopt, een collega van mij is het dubbele gaan betalen. En rutje maar roepen we gaan er op vooruit. 🤬🧟‍♂️

   Like

   • Steven zegt:

    Je krijgt het teveel betaalde dan ook wel weer terug…. maar dat we er per saldo op voorruit gaan is een regelrecht sprookje!

    Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Laat dit een voorbeeld zijn voor de politieke klimaat warhoofden in Nederland en de geïndoctrineerde meute die erachter aanloopt. Ik heb een voorstel. Laat alle hernieuwbare energie over aan de vrije markt. Geen subsidies meer voor windmolens, zonnepanelen en biomassaverbrandingen. Laat de markt zijn werk doen en in no time is de massa hysterie rondom klimaat verdwenen. Laat allen die investeren in “schone” energie zelf risico dragen voor de verliezen. Het zij juist de subsidies (altijd winst) en de dans om de belastingopbrengsten die een aanjagend effect hebben.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  Gezien de huidige klimaateisen en de benodigde afdracht is het economischer en realistischer om de voltallige Nederlandse bevolking in de wintermaanden te laten overwinteren in de zuidelijke lidstaten…….. Quelle Horreur, Mon Dieu!
  (geen gezeur meer over zomer/wintertijd).

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Als men naar de Hollandsche afdracht en naheffingen kijkt die er jaarlijks naar Brussel worden overgemaakt, kunnen van deze miljarden er miljoenen Nederlanders kosteloos overwinteren in het zonnige zuiden.……

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Een oudoom van mij verbleef op Gran Canaria en betaalde 2000 euro voor 4 maanden in de winter, dus 500 euro huur per maand. Dat klopt wel met een Engels programma van een paar jaar geleden die een half jaar of jaar daar wilden werken, en hetzelfde bedrag 500E aan huur betaalden. Het is daar goedkoper. Alleen het voedsel wel duurder vanwege dat het een eiland is. Spanje zal hetzelfde zijn.
   2000E x 4 mln personen (4 per gezin) = 8 miljard. Het kan dus.

   Like

 9. Willem Sterk zegt:

  Tip voor de geinteresseerde, kijk eens op you-tube naar de docu over de Duitse ziener Alois Irlmeier, die zag het een en ander al aankomen.

  Like

 10. Steven zegt:

  Misschien helpt het als half Nederland een maandje gaat staken… kijken of die Pinokkio het dan nog zo lachwekkend vindt…

  Like

 11. Alphons Mantel zegt:

  gas is de meest milieuvriendelijkste energiebron; dus het afschaffen daarvan is een dom idee

  Like

 12. andre zegt:

  dat is een best ijsje van 25000 bolletjes. En dan wil ik nog even refereren aan meneer Numan vanuit de kolen tijd. Wij zitten nog steeds in de kolentijd en nog een paar maanden terug reed ik door Tjechie waar tot mijn stomme verbazing een goederentrein voorbij kwam stomen en waarom niet als je zelf voldoende grondstoffen hebt. Polen zit ook helemaal vol met kolen en daar verwarmen ze dus op vaste brandstoffen. Mijn hoogbejaarde moeder heeft het over antrachiet. Dit waren mooie glimmende kooltjes maar wel duur…….toen der tijd………..Nu 1 zak van 20 kg ongeveer 35 cent per kg en laat nu ook de energetische waarde gelijk zijn aan 1m3 aardgas aan 1kg antrachiet. Een prima schone verbranding heeft antrachiet en hier is een goedegekeurde EU cv Ketel voor vaste brandstoffen.

  https://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/kotly-i-piece/kotly-c-o-weglowe/kociol-c-o-kwp-v-25-kw-elektromet,p429765,l1016.html

  iets van 2600 euro en antrachiet is de helft goedkoper dan het gas van Rutte.

  Like

 13. Qvic zegt:

  Dat hele klimaat hoax is bedoelt om al die kosten van de moslim immigranten te kunnen bekostigen door de autochtonen bevolking. Want al die moslims behoeven geen energie kosten te betalen. Zij krijgen dat gratis van de overheid, want zij hebben de indicatie “zielig” en wij autochtonen hebben die indicatie helaas niet..

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Heb je daar artikelen van? Ik vroeg mij ook altijd af, hoe die mensen hun energierekening kunnen betalen van hun uitkering. In artikelen zeggen ze dat ze de kachel op 27 graden zetten, dan voelen ze zich alsof ze thuis zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s