Immigrant naar stad, Nederlander naar voorstad

Screenshot_645

Meer buitenlanders dan Nederlanders naar hoofdstad

DEN HAAG – De grote steden zijn in 2018 groter geworden. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben meer inwoners gekregen. Dat komt vooral door immigratie vanuit het buitenland. Tegelijk vertrokken veel inwoners van de drie steden naar de voorsteden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft Amsterdam er netto bijna 10.000 inwoners bij gekregen. Rotterdam groeide met 5570 mensen en Den Haag met 6252 mensen.

De Telegraaf

Amsterdam verwelkomde 36.000 inwoners vanuit het buitenland, terwijl 21.000 Amsterdammers naar het buitenland emigreerden. Daar staat tegenover dat bijna 43.000 Amsterdammers de stad verruilden voor een andere Nederlandse gemeente, terwijl er vanuit de rest van Nederland maar 32.000 mensen naar Amsterdam verhuisden.

Ook Rotterdam en Den Haag groeiden door immigratie en geboorte en verloren inwoners door verhuizingen, aldus het CBS.

Utrecht is een uitzondering. Het is de enige grote stad die weinig buitenlanders trekt. Bovendien verhuizen er meer mensen vanuit andere Nederlandse plaatsen naar Utrecht dan er vertrekken uit de Domstad.

Randstad en Brabant

Door de verhuizing groeiden ook gemeenten als Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Diemen, Ouder-Amstel, Vianen en Rijswijk. Al bij al groeide de bevolking vooral in de Randstad en Noord-Brabant. Almere groeide ook sterk. Steenbergen (Noord-Brabant) en Westerwolde (Groningen) kregen er ook veel inwoners bij, maar daar kwam dat door de komst van een asielzoekerscentrum.

In 74 gemeenten daalde het aantal inwoners. Die liggen in krimpregio’s als Groningen, Friesland en Limburg en in de Achterhoek, Zeeland en de Kop van Noord-Holland. Dat komt door vergrijzing daar: er wonen veel ouderen en er worden weinig baby’s geboren.

De Bevolkingsteller van het CBS schat dat Nederland bijna 17,3 miljoen inwoners telt. Dat is ongeveer 100.000 meer dan aan het begin van 2018.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Thoth”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Weg met ons!", asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, Nederland, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

38 reacties op Immigrant naar stad, Nederlander naar voorstad

 1. ruud beijer zegt:

  Ach nog 25 jaar dan zijn we ons land kwijt. Bedankt Nederlanders.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ruud, weet je hoe dat komt?
   Omdat de mensen maar niet willen stemmen of samenwerken met het FvD.
   En jij heb ze nog wel zo goed gewaarschuwd, dat we het anders niet gaan redden.
   Maar even luisteren naar ome Ruud, vergeet het maar.
   Dus eigenlijk moet je schrijven, bedank stugge en stijve PVV stemmers die het verdomme om naar mij te luisteren.

   Geliked door 2 people

   • ruud beijer zegt:

    Nee hoor dat vind ik niet.

    Like

   • AEZ zegt:

    BertG…neem grootse verkiezings-FRAUDE toch eens in gedachten. De stemmen worden heus niet geteld, zoals zou moeten. De politieke kaarten zijn al lang-geleden geschud, volgens de regie van de NWO gekken, de Bilderberg dwazen behoren eveneens tot deze club.

    Geliked door 1 persoon

  • Marc zegt:

   Dat zijn we nu al.

   Geliked door 2 people

 2. ruud beijer zegt:

  Het is allang kwart over twaalf. Wij Nederlanders raken alles kwijt .Alle politieke partijen behalve PVV en het Fvd vinden de islam en de E.U en de asielparasieten belangrijker als de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Voor hen is geen toekomst meer. Zij zullen MOETEN knielen en buigen voor allah. Dit doet het volk zijn kinderen aan. Dus ook mijn kinderen. Stemt u niet op de PVV of het FvD dan wens ik u het allerslechtste toe.

  Geliked door 3 people

 3. Thoth zegt:

  (..)De Bevolkingsteller van het CBS schat dat Nederland bijna 17,3 miljoen inwoners telt. Dat is ongeveer 100.000 meer dan aan het begin van 2018.

  Kijk eens aan, 100.000 meer in 2018. Dat betekent ook dat van de gasten ook ong. 100.000 in de bijstand belandt, want de taal leren, nou nee…. En, de Nederlandse belastingbetaler betaald het. Want ‘elite’-politici van de gevestigde partijen die 140000 Euro verdienen, stelt het geen reet voor. Zij verdienen genoeg….

  .

  Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   Wie zich nog de SF film “Blade Runner” van begin jaren ’80 kan herinneren, zou direct een correlatie kunnen vinden met de statistieken van CBS voor 2018. In de film verhuisde de welgestelde bevolking naar planeet Mars en de schorriemorrie bleef op Aarde. Grote steden net als Los Angeles, San Francisco werden een soort urbane jungle. Dit is eigenlijk wat er nu – ook in Nederland – gebeurt. Het wordt voor fatsoenlijke mensen steeds moeilijker om in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag te wonen, zonder groot gevaar voor eigen leven. Denk maar aan de regen van kogels die de Moccro Maffia sproeit door haar analfabete jochies die men misbruikt voor liquidatieklusjes. De dagelijkse brute aanvallen op burgers op straat, de no-go zones zoals Bos en Lommer, De Schilderswijk of Kanaaleilanden in Utrecht. Het is aan te nemen dat de nieuwkomers in Amsterdam zijn een handjevol expates, naast gigantische zunami van nieuwe criminelen, pedofielen, terroristen en zo maar parasieten uit Moslimlanden en Afrika.

   Geliked door 2 people

 4. Bert van Beers zegt:

  Denk gaat nog eend heel groot worden in de grote steden van de Randstad.

  Like

 5. Henk zegt:

  klopt wat er staat, wij verhuren woningen in de voorsteden, mensen uit den haag vluchtten gewoon weg uit den haag omdat ze als oud vuil aan worden bekeken door de moslims omdat ze niet van hun geloof zijn

  Geliked door 2 people

 6. Juanito zegt:

  Nog een paar jaar de huidige alternatiefloze en tot niets leidende politiek uit Den Haag, Brussel en Berlijn (met ‘dank’ aan de slapende kiezers) en de volgende stap is dat burgers de voorsteden gaan verruilen voor de vrije buitenlanden. De achterblijvers alle geluk en sterkte toewensend.

  Geliked door 2 people

 7. Steven zegt:

  En zo vluchten de autochtonen de hoofdsteden uit en verwelkomen deze malloten de nieuwe buitenlander. 21.000 Amsterdammers vertrokken uit Nederland, maar daar kreeg de stad van de coeltoer weer 36.000 uitkeringstrekkers voor terug.
  De OZB zal hierdoor eerdaags wel weer FLINK gaan stijgen.

  Nog een paar jaar dan krijgen we hier dezelfde taferelen als in Syrië en het Midden Oosten!

  Geliked door 2 people

  • Thomasson zegt:

   @Steven. Daar kan je vast op rekenen. Wij zouden hier binnen paar jaar dezelfde taferelen als in het Midden Oosten.
   Hier is een leuk verhaal over de H. Maria die graag een bezoek bracht aan Nederland: Op een dag zat in een bus, ergens in Friesland, een vrouw die beweerde dat mensen hadden de H. Maria in Oud Bildtdijk (noord West Friesland) zien lopen . Ja! Dat was op het stuk tussen de weilanden in. Gelooft u dat? Vroeg de vrouw naast mij lachend . Ja! Zeker! Antwoordde ik direct. Ieder woord!. Hoezo? Mijn antwoord was als volg. Als H. Maria wil ergens in alle rust wandelen, dan kiest ze voor een plek zoals Oud Bildtdijk of ergens onderweg naar Hallum. Daar kan ze in alle rust wandelen en van de natuur genieten. Ze hoeft vooral niet bang te zijn!. In de omgeving wonen fatsoenlijke mensen. Stelt u voor dat H. Maria zou niet op de dijk bij de weilanden wandelen, maar in Kanaaleilanden van Utrecht? De gasten zouden haar direct aanvallen omdat ze blank is, ze zouden haar beroven en misschien ook molesteren. Zij is volgens deze lui een kech (rapper Boef) en de Nederlandse vrouwen zijn volgens deze mensen allemaal hoeren met een bepaald ziektebeeld. .

   Geliked door 2 people

 8. Elisah zegt:

  Tsja, ze weet niet wat voor een associaties men met een bepaalde “relige” heeft…?
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/01/pvv-hatende-cabaretier-soundos-el-ahmadi-vraagt-limburgers-of-ze-racisten-zijn-ik-associeer-limburg-met-wilders/

  PVV-hatende cabaretier Soundos El Ahmadi vraagt Limburgers of ze racisten zijn: ‘Ik associeer Limburg met Wilders!’

  De Marokkaans-Nederlandse cabaretier Soundos El Ahmadi – die landelijk bekend werd na haar deelname aan Expeditie Robinson – blijkt weinig op te hebben met de man die ooit riep dat hij “minder, minder, minder Marokkanen” wilde in dit land. Ze vindt hem een racist, en heeft lange tijd zelfs alle Limburgers voor racisten aangezien. Ook premier Rutte is een “enge man”.

  Like

 9. Bert zegt:

  Dit artikel geeft aan waarom de regering de migrantenstroom toestaat en aanmoedigt: de migranten vestigen zich vooral in wat voorheen volksbuurten werd genoemd en de autochtonen trekken weg. Omdat dezen wegtrekken naar omliggende gemeenten zijn daar nieuwe bouwprojecten nodig. En ook weer nieuwe wegen, nieuwe sportaccomodaties, enz enz.
  Migratie is datgene wat de constructiesector aan het werk houdt. En vergeet ook niet elk jaar minstens 50.000 klanten erbij voor de supermarkt, voor de autodealer, voor de telefoonwinkel, enz enz.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Bert. En wie gaat dat allemaal betalen? Zoete lieve Gerretje? De nieuwe aanwinst gaat niet werken. Zij zouden hooguit geld verdienen met roofovervallen en drugs. Maar ja! Dat vinden de grote heren niet erg …ARBEID ADELT.

   Geliked door 1 persoon

 10. Henk der Niederlánder zegt:

  En niet te vergeten dat de binnensteden dus meer en meer moslimeclaves worden waar de Nederlander dus niet meer welkom is.
  Zowat elke grote stad krijgt dan zijn eigen Molenbeek.
  De Islamisering komt dus goed op stoom.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Als het goed gaat word ik in september voor de 1e keer, het is nog pril en misschien gaat het mis, duimen maar.
  Dat kind is welkom maar heb al lange tijd over de toekomst van ons nageslacht.
  De nieuwkomers zijn niet door ons uitgenodigd en moeten naar eigen land.
  Mijn geslacht telt eeuwen van bestaan.
  De bedisselaars hebben een paal en touw nodig, de bureaucraten hangen we apart.
  Ik wil mijn land terug.

  Geliked door 1 persoon

 12. Republikein zegt:

  Oeps, opa vergeten, kutfoon.

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Helaas te laat. Veel te laat
   Jouw kinderen en de mijne hebben geen toekomst meer in Nederland. De islam neemt dankzij de vele huichelaars en wegkijkers in Nederland de boel over. Opnieuw zeg ik tegen degene die niet op de PVV of het FvD stemmen dat u in elkaar mag donderen in het nieuwe jaar.

   Geliked door 2 people

 13. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Wilders heeft nooit geroepen dat hij ‘minder, minder, minder Marokkanen wilde’.
  Hij heeft slechts een vraag gesteld.

  Geliked door 1 persoon

 14. Sabeltant zegt:

  Het gaat goed in de stad van die marxistische trut met die aardappel in de keel.
  9 schietpartijen met oud en nieuw.
  Geen wonder dat de blanken (want dat zijn het) uit de stad trekken.

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   De blanke bevolking heeft op dat wijf gestemd. Hopelijk gaat het nog veel slechter in Amsterdam de stad van de islam en de asielparasieten.

   Like

 15. Joannes den Hollander zegt:

  Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Zo ook met gebundelde deconcentraties ongewensten. Als de pleuris uitbreekt pakt dat heel goed uit als er vanuit de lucht precisiebombardementen uitgevoerd gaan worden. In zeer korte tijd ruimt het enorm op.

  Like

 16. BigLJohn zegt:

  Joannes den Hollander; Als de pleuris uitbreekt pakt dat heel goed uit als er vanuit de lucht precisiebombardementen uitgevoerd gaan worden…En wie gaat die bombardementen dan uitvoeren ? Ik geloof eerder dat ze ons dan gaan opruimen. De islam duldt geen andersdenkenden in zijn omgeving.

  Geliked door 1 persoon

 17. Johan zegt:

  Het is toch van de gekke, dat Nederland ieder jaar groeit met 100.000 ´migranten´.
  Flikker die lui nou eens het land uit. Het zijn profiteurs, waar niemand iets aan heeft.

  Vandaag staan er weer twee spraakmakende artikelen in het AD :
  In het ene wordt gepleit, om koopwoningen en huurwoningen maar met meerdere gezinnen te gaan bewonen. Dit om de prangende ´woningnood´ te lenigen.
  Stop nou eerst eens met het binnenlaten van honderdduizend migranten per jaar. Moet je eens zien, hoeveel koopwongingen en huurwoningen dat oplevert !
  Lees hier het artikel van de ´woningexpert´ :
  https://www.ad.nl/economie/laat-meer-mensen-in-een-huur-of-koophuis-wonen~abd87cd5/
  Overigens is dit helemaal geen oplossing. Het is alleen maar symptoombestrijding. De echte oorzaken worden totaal niet aangepakt.

  Het tweede artikel klaagt erover, dat het in het luchtruim een janboel gaat worden met al die groei van de luchtvaart. Nogmaals, flikker eerst die honderduizend ´migranten´ per jaar er eens uit,
  Als je dat Europees-wijd doet, dus in alle landen van Europa, dan wordt het misschien nog wat.
  Moet je eens zien, hoeveel dat scheelt in vliegbewegingen.
  Trouwens, de primaire oorzaak hier is de overbevolking. Afrika gaat tot 2050 verdubbelen. Als al dat volk deze kant op komt, is het over en uit. Dan hebben we hier de Afrikaanse jungle met bijbehorende chaos. Daar kun je niet tegenop bouwen met vliegvelden en huizen en wegen en noem maar op
  Lees hier het spraakmakende tweede artikel, dat klaagt over groei in de luchtvaart :
  https://www.ad.nl/binnenland/janboel-dreigt-in-vol-europees-luchtruim~a4ffe079/

  Dit was alleen nog maar de kranten-oogst van één dag en slechts één krant.

  Het mag duidelijk zijn, dat de ongeremde bevolkingsgroei hoofdoorzaak nummer 1 is van alle huidige problemen.
  Doe daar dan ook wat aan. Draai eerst de kraan dicht en ga vervolgens dweilen !
  Wanneer gaan onze stomme politici dat nou eens inzien ?

  Geliked door 2 people

 18. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ach dit speelt al vele vele jaren het enige verschil is dat men het nu eindelijk toegeeft.
  Het was al zo toen Zoetermeer uit grond gestampt werd, waar denkt u anders dat die oorspronkelijke Schilderswijkers naartoe waren gegaan, die trokken massaal naar de Bijlmermeer-achtige flatgebouwen. Met name naar de wijken Meerzicht en Palenstein.
  Pas later werden de wat duurdere wijken gebouwd.
  Soortgelijke ervaringen zullen Amsterdammers hebben met Almere.

  Like

 19. Thoth zegt:

  Elk jaar komen zo’n 200.000 ‘vluchtelingen’ c.q. woestijnbezoekers bij, die de door islam, hoofddoeken, etc., ons wat diversiteit gaat leren.

  Like

 20. Thoth zegt:

  Geliked door 1 persoon

 21. De omvolking ligt op schema. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is de autochtone Nederlander al een minderheid geworden. Zie recente CBS-cijfers d.d. 13 november 2018.
  https://pbs.twimg.com/media/Dv9-X34WwAEV0eS.jpg:large

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s