Viktor Orbán: Europese verkiezingen zijn de strijd van de politieke krachten om het toekomstige Europa

Screenshot_657.png

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) heeft de tekens van de tijd herkend. In de in mei plaatsvindende Europese verkiezingen gaat het volgens hem om niet minder dan de machtsstrijd tussen de vertegenwoordigers van het christelijke Europa en de migratieondersteuners. Daarbij ziet hij Hongarije aan de kant van de winnaars.

journalistenwatch

De Hongaarse minister-president Viktor Mihaly Orban verklaarde volgens RT in een kerstinterview, dat gisteren in het dagblad “Magyar Idok” werd gepubliceerd, dat zijn land in de 20e eeuw bij de verliezers behoord zou hebben, maar dat hij vastberaden zou zijn om dat deze eeuw te veranderen en van Hongarije een winnaar te maken.

Orbán was met het oog op zijn beide vorige regeerperiodes hoopvol gestemd: “Er zullen in 2019 verkiezingen plaatsvinden, maar we kijken naar het jaar 2030. Dankzij acht jaar van gezamenlijke inspanningen staan we aan het begin van een nieuw tijdperk, en ik ben er van overtuigd dat we niet alleen een opwaartse trend zijn ingeslagen, maar ook ons doel zullen bereiken”, aldus de Hongaarse minister-president.

Over de door de oppositie georganiseerde demonstraties stelde hij vast dat protesten bij het dagelijks leven in een democratie zouden horen en dat er ook op kerstavond strijd gevoerd zou kunnen worden, dat zou echter niet gelden voor geweld, verwoesting en vandalisme.

De grote West-Europese landen zouden met de ontwikkeling van een gemengde beschaving “experimenteren” en “ze denken dat het christelijke Europa in een christelijk-islamitisch Europa veranderd zou moeten worden.” In Midden-Europa zou men echter besloten hebben om niet deel te nemen aan dit experiment, omdat dit extreem hoge risico´s met zich mee zou brengen.

“Wij willen niet dat onze landen bewoond worden door een gemengde bevolking, en daarom beschermen we onze grenzen en wijzen we de migratie af. Iedereen kan zien dat de mensen in het Westen onze beslissing niet respecteren… Ze gebruiken de Hongaarse oppositie als instrument”, aldus Orbán volgens RT-Deutschland.

George Soros en zijn netwerken zouden het niet tolereren dat de landen van Midden-Europa niet willen meedoen aan het door hen gewilde grote experiment van de maatschappelijke transformatie.

Daarom zouden de komende Europese verkiezingen een mijlpaal in de machtsstrijd worden tussen de politieke krachten die het christelijke Europa beschermen en de krachten die de migratie ondersteunen. Er zal een historische situatie ontstaan, waarin Hongarije niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het christelijke Europa strijdt.

Behalve de immigratie uit de islamitische samenlevingen in de hele wereld, die extreme risico´s in het samenleven zouden inhouden, is voor de Hongaarse minister-president en verklaard Soros-tegenstander de demografische ontwikkeling van zijn land een ander belangrijk thema.

De Hongaarse regering zou alle inspanningen ondernemen om de gezinnen te steunen, want “wij denken dat gezinnen de sleutel tot de voortzetting van de Hongaarse geschiedenis en van de toekomst van de natie bevatten”, verklaarde Orbán en volgt daarmee dezelfde politiek als zijn Italiaanse collega Matteo Salvini, die eveneens tot doel heeft dat Italiaanse ouders meer kinderen krijgen.

Op dit moment zorgt de aanstaande verhuizing van de minister-president van zijn ambtsruimtes in het parlementsgebouw naar de burcht van Buda voor ophef onder zijn critici. Orbán had het voormalige Karmelietenklooster in de historische burcht-wijk hoog boven Boedapest voor ongeveer € 65 miljoen laten verbouwen.

De burcht met haar vele paleisgebouwen was de residentie van de Hongaarse koningen van de middeleeuwen tot aan de verovering van Hongarije door de Turken in 1541. “De burcht van Buda wordt het symbool van overbodige staats-protserigheid”, beet de socialistische afgevaardigde Ildiko Bango-Borbely in oktober in het parlement.

“Het was altijd al het doel dat de voor een democratie onhoudbare situatie beëindigd wordt, dat (…) de regeringsmacht niet ruimtelijk gescheiden is van de wetgevende macht”, verklaarde daarentegen de minister van Staat Gergely Gulyas volgens “web.de” maandag op de tv-zender ATV.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Demografie, EU-critici, Eurofielen, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Linkse Kerk, Midden-Europa, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

8 reacties op Viktor Orbán: Europese verkiezingen zijn de strijd van de politieke krachten om het toekomstige Europa

 1. delamontagne zegt:

  Europa is in de eerste twee dagen van 2019 weer 401 volwassen toekomstige Europeanen rijker geworden………….
  Of ze bepaalde beroepskwaliteiten hadden en/of hoogopgeleid waren en zo zouden kunnen bijdragen aan een rijkere Europe toekomst, kon ik uit artikel niet opmaken.

  De Spaanse kustwacht heeft de balans opgemaakt over de eerste 2 dagen van 2019 over het aantal geredden op zee.
  Een woordvoerder van de Spaanse reddingsdienst op zee verklaarde aan AFP dat er dinsdag 111 mensen uit de Straat van Gibraltar werden gered en op woensdag op de zee rond het eiland Älboran”nog eens 290 .
  Ze zijn momenteel op zoek naar een ander bootje met………. gelukzoekers !, dat in nood verkeert.

  https://m.20min.ch/ro/news/monde/story/325-migrants-secourus-depuis-le-1er-janvier-19558540

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het zijn niets meer dan apen.
   Geen IQ, geen kennis van wat dan ook , geen enkele ontwikkeling, leven volgens de meet primitieve kenmerken van het menselijk gedrag.
   Tel uit je winst.
   Elke aap die er bij ons binnenkomt is goed voor ca 250.000 Euro aan kosten per jaar, waartegenover nul, zero, niets, helemaal niks aan inkomsten staat.

   Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ik denk dat hij (zo mogelijk) voor meer dan 100% gelijk heeft, alleen ik deel zijn optimisme niet, de Europese trein dendert voort en sleurt alles dat op haar weg komt onverbiddelijk en nietsontziend mee op haar tocht.
  Europese regeringen inclusief de Nederlandse zijn vergiftigd met het ‘nieuwe’ Links en de weinige regeringsleden die niet zijn vergiftigd worden door het ambtenarenapparaat aan alle kanten tegengewerkt en vertraagd.
  Het socialisme was ooit een arbeidersbeweging en op het moment dat het ze uitkomt doen ze het nog voorkomen alsof dat nog zo is.
  Niets is minder waar, kijk naar de kopstukken van onze Linkse partijen.
  Het zijn bijna stuk voor stuk academici geboren in een ver bovenmodaal gezin.
  Bouwvakkers, metselaars, stratenmakers ze kennen ze alleen van horen zeggen.
  Ze hebben er niks mee.
  Kijk naar een Kok, een Rosenmöller, een Pechtold, een Halsema. Denkt u écht dat die ooit een dag in hun leven écht gewerkt hebben ? Laat me niet lachen ! Vergadertijgers zijn het, ze zijn in staat de blaren aan je hoofd te lullen maar werken ? Dacht het niet.
  Inderdaad, Kok kwam voort uit de FNV, maar kijk eens waar hij eindigde ? Juist ! Bij het grote geld!
  Principes zijn er om verkwanseld te worden, ze vegen er hun gore reedt mee af.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Maar ….. hij staat niet alleen :
  Orbán (Hongarije) Salvini (Italië) Zeman (Tsjechië) Kurtz (Oostenrijk) Lepen (Frankrijk) Dewinter (België) Wilders (Nederland) Szydlo (Polen) en anderen.
  Dus niet wanhopen maar aktie tegen Soros, Juncker, Timmermans cs.

  Like

 4. Thoth zegt:

  Netanyahu ontmoet Orban en bedankt’ m voor z’n support aan de internationale forums.

  Like

 5. Jan zegt:

  Linkse naïvist tegen Hongaarse realist

  Orban: immigratie zal Europa splijten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s