Aan premier Rutte

Screenshot_665

(Door: Jan Dijkgraaf)

Meneer Rutte,

Toen ik in 1962 geboren werd, had Nederland 11,7 miljoen inwoners. Toen mijn jongste zoon dertig jaar later geboren werd, hadden we 15,1 miljoen inwoners. Er zijn tussen zijn geboorte en mijn geboorte 3,4 miljoen inwoners bijgekomen, gemiddeld (om precies te zijn) 113.667 per jaar. Inmiddels zitten we op 17,2 miljoen inwoners. Tussen de geboorte van mijn jongste zoon in 1992 en nu zijn er 2,1 miljoen inwoners bijgekomen, gemiddeld 83.307 per jaar.

Conclusie: de gemiddelde groei per jaar was de afgelopen 26 jaar een stuk lager dan de 30 jaar daarvoor.

De laatste drie jaar zit de bevolkingsgroei opeens weer boven de 100.000 per jaar. De verklaring daarvoor is simpel: immigranten. Het migratiesaldo is – niet toevallig sinds de ‘vluchtelingencrisis’ van 2015 – spectaculair aan het stijgen.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Elite, establishment, Eurabië, Europa, gezond realisme, Globalisering, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, New World Order, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, Rutte, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

39 reacties op Aan premier Rutte

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. Bert zegt:

  Zonder migranten zou Nederland nu 13 of 14 miljoen inwoners tellen. De bevolking zou elk jaar met een 10 tot 20 000 personen dalen. Dat is slecht voor de omzet van supermarkten, autodealers, makelaars, aannemers die huizen verbouwen en moderniseren. Dalende WOZ. Snelwegen die nooit meer uitgebouwd hoeven te worden. De constructiesector kan zich beperken tot onderhoud, nieuwbouw is nog maar sporadisch nodig.
  Dat is slecht voor de inkomsten van zakenleven en overheid. Dus verzonnen ze dat migranten ‘een verrijking’ zijn. Ja voor henzelf, niet voor de gewone burger.

  Geliked door 3 people

 3. Republikein zegt:

  Prijzengeld is gestegen, zeespiegel ook maar niet met het percentage dat ongerustheid veroorzaakt, dat doet wel de kansspelbelasting, doet ie het of doet ie het niet, die 1000 euro alsnog uitkeren, want beloven en niet doen is een mens zonder fatsoen, niet dan, ja toch?
  Koop u geen nieuwe auto, koop een nieuw hart en hoofd, laat je ombouwen sociopaat.

  Like

 4. Frerik zegt:

  Ik weet geen cijfers maar er zullen ook veel mensen zijn vertrokken die de buien hier zagen hangen en wel het vermogen en de knowhow hadden om dit soort zinkende schip te verlaten . Als je dat er afrekent is de toeloop van de nieuwe engineers en gereformeerden veel groter.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Alles is weer naar boven afgrond met de verhoging van de BTW van 6 naar 9% in de supermarkt.
  Let er maar op.
  Het is niet veel, maar het scheelt toch flink als ze dat met alles doen.
  Dus zit er weer extra winst in voor de supermarkt, zo uitgekookt zijn ze wel weer.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @BertG.

   Zou de Jumbo het lef gehad hebben om nu opnieuw een prijsverhoging door te voeren?
   Een week of twee, drie geleden kwam deze supermarkt in het nieuws omdat ze meer dan 5000 artikelen in prijs hadden verhoogd.
   Ik kom nooit bij Jumbo, al is er wel eentje in onze stad, dus ik kan het zelf niet controleren. Maar twee maal de prijzen verhogen, terwijl er al zoveel commotie is over deze BTW-verhoging, is gewoon a-sociaal.

   Geliked door 3 people

   • bigljohn zegt:

    Cathja; Er is iets onwerkelijks aan de hand met Jumbo. Terwijl Albert Heijn er meer dan 100 jaar over gedaan heeft om zijn keten op te bouwen, deed Jumbo dat in slechts 10 jaar tijd. En als je de berichten volgt zie je dat Jumbo zijn eigen suf koopt. De ene na de andere overname en nu weer expansie in Belgie. Ze knijpen hun personeel af en houden er Maffia methoden op na. Als dat zo door gaat slokken ze Albert Heijn, Coop e.d. ook nog eens op. Het lijkt er wel op dat de familie van Eerd moeiteloos met vele, vele miljarden kan smijten als of het peanuts betrof.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Dat hadden ze al in december gedaan, duidenden goedere met een noodgang omhoog geprijsd en nu kam er die 3 extra procenten er boven op.

    Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  Het eerste Fransmannetje van het jaar 2019 werd om 7 h11 Dinsdag 1 Januari geboren te St Nazaire, Bretagne, France.

  Zijn ouders, Ali Mohamed Abdishakur en Amal, oorspronkelijk uit Somalië, hebben het jongetje de naam Adam genoemd.
  Het is hun 5e kind en de moeder is “al” 24 jaar oud.
  Dus wie weet volgen er nog meer Mohammadjes en Rachidjes…………
  Ouest-France

  Like

  • RottenPikwick! zegt:

   Zal u maar niet feliciteren met deze aanwinst. Die kerels willen gewoon nöken en laten het er gewoon op aan komen. Krijgen immers nog geld toe ook! De ondergang van La Douce France en W-Eu ten voeten uit! Gelukkig zijn wij al op leeftijd en hoeven hier geen decennia meer tegenaan te kijken! Viva Brigitte Bardot!!

   Geliked door 4 people

  • Cathja zegt:

   Wordt het niet eens tijd voor een enkele reis naar Somalië?
   Als de moeder pas 24 jaar is, dan zullen de Fransen anders in de komende jaren vast en zeker voor nog veel meer broertjes en zusjes moeten gaan betalen.

   Geliked door 2 people

  • Steven zegt:

   Moet je kijken als straks het geld op is en er geen kinderbijslag, hoersoepsiedie en uitkeringen meer worden verstrekt…dan loopt ineens héél Europa leeg en krijgen we een omgekeerde tsunami aan mensen richting Afrika!
   Maar we moeten niet NEGATIEF zijn…die Ali zal vast wel een verschrikkelijke goeie baan hebben in Frankrijk dat hij al 5 kinderen heeft en dat allemaal kan betalen. Deze broedkip is nog maar 24, dus er zullen vast nog wel een kind of 7 uitrollen op termijn.
   Maarrr..wel een verassing hoor dat het eerst geboren kind in Frankrijk uit allochtonie komt….het had net zo goed een blanke kunnen zijn… UGHH

   Geliked door 3 people

  • Johan zegt:

   Merde, mon dieu ! Dit meen je toch niet ?
   Zijn er nog echte Fransen over, die kinderen krijgen ?

   Like

  • Tistochwat zegt:

   delamontagne 3 januari 2019 om 12:53

   Alweer een mohammedaan erbij!
   En ma zit met haar kopvod in een ziekenhuisbed; lekker fris!

   Zien jullie nou wel dat een negertje direct na zijn geboorte al duidelijk een gezond bruin kleurtje heeft? Er was hier ooit iemand die beweerde dat een negerbaby blank is bij de geboorte, net als een baby van ‘boze witte’ mensen.

   Wat zijn wij bleekscheten dan toch lelijk, hè, met al die sproeten en moedervlekken.
   Daar heeft een neger met zijn mooie, sterke, dikke huid geen last van.
   Kijk maar eens naar de gezond glimmende huid van glunderende pa op de foto.

   Like

  • Yvonne zegt:

   Zij de lusten lekker elke avond fucky doen en de autochtoon betaald voor hun wippie dus wij de lasten,5 kinderen niet normaal

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Yvonne 3 januari 2019 om 22:52

    5 kinderen niet normaal

    En ze maken er nog veel meer, hoor.
    Wat geeft het? WIJ betalen wel!

    Like

   • Tineke zegt:

    Toen de eerste was geboren,kon je nummer twee al horen!

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Kun je het tekort aan nicotine een beetje volhouden Tineke?

    Webmaster

    Like

   • Tineke zegt:

    Heer Bronwebmaster.
    Ik heb het nog volgehouden tot nu toe,
    Maar ik zeg u eerlijk………
    Er is haast geen doorkomen aan.
    Ik ging vaak s nacht mijn bed uit voor een peuk,kan niet meer
    Als ik s morgens wakker word is het eerste wat ik denk,er was iets,o.ja ik rook niet meer.
    Mijn zoon deed mee,maar die heeft de pijp al aan Maarten gegeven.
    En de junk in mij is recalcitrant vandaag……
    Ik vind er gewoon niets meer aan……..kan er niks aan doen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Tineke 4 januari 2019 om 18:46

    Beter korter leven met een peuk dan lang leven zonder, terwijl je niet zonder kan.
    En als je dan tóch doodgaat aan roken, zou het mooi zijn als dat gewoon opeens tijdens je slaap gebeurt en dat je geen hart- of herseninfarct of kanker krijgt…
    …met alle daarbij behorende ellende. 😦

    Like

   • Tineke zegt:

    Tja,Tis…………t is toch wat?

    Geliked door 1 persoon

 7. Marc zegt:

  Beste Jan,

  Dank voor je inzet, maar doordat je de cesuur op een wel heel persoonlijk jaartal plaatst (1992, de geboorte van jouw zoon), komt er wel een scheef beeld naar voren. Alsof alleen de laatste jaren de bevolking door hoofdzakelijk immigratie tot stand is gekomen. Even een flashback.

  In de jaren 1960 kwam de anticonceptie tot stand. Met name de pil leidde tot een ware seksuele revolutie, maar per saldo zou die met ingang van 1970 leiden tot een afname van het aantal geboorten. Waar een willekeurig gezin eerder vier tot zes kinderen kon omvatten, werd het ideaal in de jaren 1970 gemiddeld drie kinderen per paar. Onder invloed van het doemdenken in de jaren 1970 (Rapport van de Club van Rome: de wereld vergaat als we niet heel snel het aantal geboorten doen dalen), werd met ingang van de jaren 1980 het ideaal een gemiddeld kindertal van twee per echtpaar. Sinds de jaren 1980, onder invloed van het oprukkende alleenstaande ouderschap, werden 1 kind per gezin, en zelfs nul kinderen, als nastrevenswaardig bevonden (denk bijvoorbeeld aan, wat je verder ook van haar gezwets mag vinden, aan die arme meid Tinkebell, die zichzelf heeft laten steriliseren (en dus nooit kinderen zal krijgen) omdat ze vond dat de wereld overvol is)

  In Nederland, en de rest van het Westen, heerste in die tijd dus een algemene consensus dat wij als bevolking de verantwoordelijkheid voor de wereld als geheel moesten redden, door vrijwillig het kindertal te verlagen. Het financiële overschot dat hierdoor (en door de massale toetreding van vrouwen tot de arbeidsmarkt) ontstond werd een decennium later door de speculerende elite geïnd door de prijzen van woningen op de huizenmarkt te vervijfvoudigen, hierin gesteund door asociale regeringen als die van CDA-VVD in associatie met de corrupte PvdA (Schuivende Panelen, 1987, o.l.v.. Wöltgens en Kok).

  In de jaren 1970/80 heerste dus algemeen het gevoel dat de bevolking moest afnemen. Nederland was overvol (wat in de jaren 1950 ook al zo was) en het ideale aantal inwoners zou rond de 10 miljoen moeten komen te liggen. Als we het huidig inwonertal omslaan naar autochtoon – allochtoon, dan zie je dat momenteel het aantal autochtone Nederlanders inderdaad rond de 10 miljoen ligt.

  Echter ….

  Diezelfde jaren waren de jaren van twee andere mega-fenomenen:

  Het eerste is die van de verwerking van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Die begon rond 1965. Beelden van bergen lijken in Auschwitz vlogen over beeldschermen van tv-toestellen die heel het land zich net had aangeschaft. Weliswaar viel het woord ‘jood’ (niet zozeer die van Pool of Rus!), maar het grote verzet (dat toen pas begon!) gold die lijkenberg als zodanig, niet de feitelijke slachtoffers.
  Men ging de geschiedenis behapbaar maken (reduceren), en kwam algemeen tot de conclusie dat nationalisme en racisme daarvan de oorzaak waren. Ik ga hier nu niet uitleggen waarom deze conclusies fout waren (dat heb ik eerder op deze site al eens uitgelegd).

  Deze algemene (en dus foute) conclusies werden gekoppeld aan het tweede fenomeen dat zich in die tijd voordeed, namelijk het begin van de massa-immigratie. Aanvankelijk begon dat toentertijd met zeer cultuurvreemde immigranten als Spanjaarden en Italianen. Plaats je even terug in die tijd: Italië en Spanje waren toen landen die bij wijze van spreken aan de andere kant van de wereld lagen. Vietnam is tegenwoordig eenvoudiger en goedkoper te bereiken dan Italië en Spanje in de jaren 1960.
  Maar met de komst van Marokkanen en Turken deed ook de andere huidskleur zich gelden. En hop … was de racistische theorie van Hitler feitelijk niet ook van toepassing op mensen met een andere huidskleur? Ja, theoretisch wel. Maar … de facto NIET. Want in heel die racistische politiek van Hitler en zijn vrienden speelde nu uitgerekend huidskleur GEEN ENKELE rol: dader en slachtoffer waren voor 99,9% blank! Er zijn zigeuners en Afrikanen vermoord, niet vanwege hun huidskleur, maar vanwege hun cultuurvreemdheid.
  Maar zo zette de toenmalige (jaren 1960/70/80) politiek-correcte elite dat niet weg: nee, racisme hield vanaf toen in het willen doden van mensen met een andere huidskleur. Dat deze opvatting absoluut niet strookte met de toen zeer recente geschiedenis van de Holocaust (toen ongeveer 25 tot 30 jaar terug) is iets wat algemeen gemist werd. Men wilde met terugwerkende kracht de schuld aan het doden van joden ongedaan maken door de samenleving ‘opnieuw’ met een ‘probleem’ op te zadelen. Dit keer zouden vreemdelingen niet in concentratiekampen verdwijnen, maar in de samenleving opgenomen worden. We zouden onze schuld ongedaan maken.

  Dat met deze hele politiek-maatschappelijke opvattingen (die dus historisch totaal onjuist zijn) ook nog eens voorbij gegaan werd aan de feitelijke slachtoffers (joden, Polen, Russen, enz), is iets waar niemand bij stilstond of wilde staan. Onze onschuld moest weer terug door vreemdelingen op te nemen, hoe meer hoe liever.

  Dus, Jan, je ziet in de periode 1965 – 1980 een culminatie en interactie tussen drie factoren:
  1. Daling van het kindertal bij autochtone Nederlanders oiv de Pil en een overdreven verantwoordelijkheid voor het welzijn van de wereld.
  2. Verwerking van de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog (Holocaust) die volkomen ten onrechte geprojecteerd werden op de samenleving van 1965 – 1980 (en later).
  3. Begin van de massa-immigratie (uit economische motieven / op verzoek van werkgevers !!!)

  En zo zijn we anno 2019 beland bij een bevolking waarvan meer dan 25% niet-autochtoon is. Tel daarbij op de scenario’s waarbij het kindertal bij autochtonen extreem lag blijft, en tel uit je verlies.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ruud zegt:

  Brieven aan die lulhannes lossen niets op……………………! In het stemhokje wordt de dienst uitgemaakt dus maak daar gebruik van en kies een van de twee oplossingsgerichte partijen en dat zijn niet de VVD, de PvdA, D66 of brrrrrrrrrrrr Groen Links. Tenminste als een leefbaar Nederland je lief is.

  Like

  • Tineke zegt:

   ”In het stemhokje wordt de dienst uitgemaakt”
   Echt overtuigd ben ik daar niet van Ruud.

   Like

   • Cathja zegt:

    @Tineke

    Van tevoren worden er orders ‘van hogerhand’ gegeven over wat de uitkomst van de verkiezingen MOET zijn. Ze noemen ons wel eens ‘stemvee’, maar zelfs dat zijn we niet eens. Het is één grote poppenkast, al die verkiezingen. De burger die goedgelovig is meent serieus dat hij nog verschil kan maken door zijn stem aan die of die te geven, maar er wordt op uitgebreide schaal gemanipuleerd met de stemmen, en daar zijn inmiddels meer dan voldoende bewijzen voor. De PVV behoort helaas nooit tot de gelukkigen, met een flinke zetelwinst….

    ‘Vreemd’…..toch?

    Geliked door 1 persoon

   • Tineke zegt:

    Inderdaad,Cathja,
    Ik weet nog de laatste keer.
    Ik dacht ik ga er goed voor zitten,tijdens de verkiezingsavond,
    Mark Rutte kwam de trap al af als winnaar,toen moesten de grote steden nog geteld worden.

    Er wordt inderdaad van hogerhand besloten wie het moet worden,is ook mijn mening.
    Maar dat zouden al die andere politieke kopstukken dan ook moeten weten.
    Waarom horen we die daar dan nooit over.
    Zoals altijd,

    Vragen……..vragen……….vragen……….

    Like

 9. Alphons Mantel zegt:

  maar er zijn hoge en jaarlijkse netto kosten verbonden aan de immigratie voor alle belastingbetalers , nog afgezien van ernstige milieuschade; sprak daar een minister over duurzaamheid?

  Like

 10. Johan zegt:

  Je kunt er wel Hitler, de pil en de holocaust bij halen, maar dat zijn allemaal historische en sociologische ´verklaringen´ achteraf voor iets, wat eigenlijk een natuurlijk fenomeen is : ´migratie´. Er zijn trouwens nog meerdere verklaringen te noemen.
  Wat te denken van de blinde, linkse zieligheids-industrie : ´Alle arme Afrikaantjes moeten geholpen worden en het liefste door ze allemaal naar Nederland te halen´. Denk maar aan de onlangs opgerichte actiegroep ´We gaan ze halen´. Nou, dat kan dus helemaal niet. Toch neemt het aantal migranten jaar na jaar toe.
  Een andere grote fout is dat men denkt dat het uitheemse volk zich wel even aanpast aan onze westerse cultuur. Geef ze een woning, een uitkering en tienduizend euro voor de inrichting samen met een inburgerings-cursus en de nieuwe ´Nederlander´ is gefabriceerd. Denkt men.
  Stemvee, klapvee. Niets is minder waar.
  Die verklaringen zijn wat ze zijn : Ze proberen migratie te ´verklaren´. Als we bijvoorbeeld geen schuldgevoel zouden hebben, dan zou er ook geen migratie zijn. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

  In de tijd van de Romeinen had je bijvoorbeeld de Vandalen en andere uitheemse stammen, die West-Europa binnenvielen. Daaruit blijkt dat migratie van alle tijden is. De mens gaat op zoek naar iets beters voor zichzelf en onderneemt een tocht naar het onbekende. Daarbij neemt hij zekere risico´s voor lief. Zoals nu bijvoorbeeld die negers, die onderweg in de middellandse zee af en toe verdrinken. Dat risico nemen ze zelf en dat is volledig hun eigen verantwoordelijkheid. Niemand heeft ze gevraagd om in die gammele bootjes te stappen, dat wilden ze zelf.
  Waar het echter op aan komt, is of het ontvangende volk bereid is, zijn eigen identiteit staande te houden en zichzelf te verdedigen tegen het binnendringende gajes of niet. Anderen noemen dit binnendringende volk ´hoogopgeleiden´, tandartsen of zelfs kernfysici. Maar het blijft gajes.
  Men kan het over zich heen laten komen of men kan proberen om het tegen te gaan. Dat is het huidige dilemma voor West-Europa. Er gebeurt gewoon niks om die binnendringers te stoppen. Nou, dan herhaalt de geschiedenis zich. Dan gaan we hetzelfde krijgen als indertijd op het einde van de Romeinse overheersing : tientallen, zelfs honderden jaren wanorde en wetteloosheid, waarna alles uiteindelijk weer naar een normale rechtsorde evolueert.
  We staan nu trouwens aan het begin van enorme volksverhuizingen, zoals nog nooit eerder in de geschiedenis vertoond. Onvoorstelbaar grote hordes vanuit Afrika staan te trappelen in de startblokken en er komen er daar ieder jaar miljoenen bij, die ook allemaal naar West-Europa willen komen.
  Dus de wetteloosheid van de duistere middeleeuwen staat weer op het programma.
  Tenzij ….

  Like

 11. Yvonne zegt:

  Heer Rutte hierbij mijn dank voor de btw verhoging ,ons blijven uitpersen straks is boodschappen doen een luxe Jan Hendrik van Amerongen maakt het geen zak uit zo n type met rode broek dus
  Melk en eieren duurder enz zijn de eerste levens behoefte, de btw verhoging schijnt miljarden te kosten dus wat is het voordeel hiervan voor de Haagse rakkers?
  Dus Jan met de Pet moet nog goedkopere producten kopen, wordt ziek door ongezond voedsel, moet dokter en/of ziekenhuis en ja hoor de premies voor zorg moeten dan weer hoger ,hebben ze goed over nagedacht hoor
  Ook al die miljoenen schade met oud en nieuw wat is daar nou zo leuk aan, en ja hoor daar zullen de verzekeraars gretig op inhaken door de premies ook te verhogen

  Like

 12. Bert zegt:

  Het Romeinse Rijk telde 50 tot 60 miljoen inwoners en kon dus enorme reserves aanspreken. De Visigoten telden hooguit 500.000 mensen, maar waarvan een relatief groot deel weerbaar, want overwegend jonge mannen die gewend waren aan jacht en buitenleven, terwijl de Romeinen hoofdzakelijk bestonden uit boeren en stadsmensen. De Visigoten wonnen. De andere invallende barbaren, zoals Franken en Vandalen, waren getalsmatig nog veel kleiner, 100 tot 200.000 en toch wonnen ze het meestal van de Romeinen. Ziet iemand een overeenkomst met de huidige tijd?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s