Duitse “Die Linke” bejubelt dictators

Screenshot_662

(Door: Xaver Philippe Schlesinger – Vertaling: E.J. Bron)

Er is tot nu toe niet één politiek systeem geweest zonder tragedie. Enkele politieke systemen  kunnen evenwel een bijzonder slecht resultaat laten zien. Het fascisme is bijvoorbeeld berucht om zijn doelgerichte vervolging van politieke oppositie en complete groepen mensen. Als een partij nu dus de oprichting van de NSDAP zou bejubelen, dan zou de verontwaardiging terecht heel groot zijn.

In de Sovjet-Unie en communistisch China werd het communisme het synoniem voor onteigeningen, deportaties en, in het geval van de Sovjet-Unie, bovendien voor het systeem van werkkampen in de goelag. Op 31 december 1918 werd de Communistische Partij van Duitsland (KPD) opgericht. De KPD werd opgericht met het duidelijke doel om een einde te maken aan de parlementaire democratie in Duitsland en een radendictatuur op te bouwen. Om dit te bereiken, ondernam ze op 5 januari 1919 een putsch-poging door het parlement te bezetten. Aan deze poging werd echter een einde gemaakt door soldaten van de regering.

Onder de leden van de KPD bevonden zich Walter Ulbricht, Erich Honecker en Erich Mielke. Ulbricht en Honecker waren later staatschef van de socialistische republiek die in het door de Sovjet-Unie bezette deel van Duitsland werd uitgeroepen. Mielke was leider van het beruchte ministerie voor Staatsveiligheid (Stasi). Alle drie werden gevreesd voor mens-verachtende handelingen.

Desondanks wil de partij “Die Linke” nu de oprichting van de KPD vieren. De partij organiseert daartoe op 7 januari 2019 een feestelijke plechtigheid in het huis van afgevaardigden in Berlijn. In de uitnodiging staat:

Aanleiding genoeg om op de historische plaats van oprichting terug te blikken op de tegenstrijdige en wisselende geschiedenis van deze partij en over conclusies voor linkse politiek van nu na te denken.

Er is geen sprake van het onheil en het leed dat de KPD en haar opvolgers aangericht hebben. In plaats van daar over te zwijgen, zou men echter aan de slachtoffers kunnen herinneren, maar niet vieren.

www.linksfraktion.berlin en https://taz.de

Bron:
https://einfache-standards.blogspot.com
Door: Xaver Philippe Schlesinger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Communisme, dictatuur, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duitse “Die Linke” bejubelt dictators

 1. Hovawart zegt:

  Het communisme is de natte droom van veel socialisten, de Linksche Looneys Brigade is een gehersenspoelde meute zonder ooit iets te hebben bijgedragen of de moeite genomen om zich aan te passen aan de maatschappij, enkel rotzooi trappen en afgeven op anderen…..studentikoze losers die hun leven en de toekomst geen richting kunnen geven, afbreken en schoppen naar anderen die dat wel doen……of het onbetaalbaar maken door luchtfietserij en klimaatwaanzin.
  Groen-Linksch voor een toekomst zonder perspectief, de kunst om op een plat vlak de illusie van diepte of inhoud te scheppen.( of enig gezond verstand)…..

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Godzijdank is dat gehate communisme al 30 jaar geleden ten onder gegaan in Europa en juist door alle ellende die thans de huidige linkse maffiose’s hier veroorzaken!

   Like

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Het is maar dat U het weet en een gewaarschuwd mens telt voor 2.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s