Giuliani zegt dat Assange niet vervolgd zou moeten worden

Screenshot_667

(Door: Joe Lauria – Vertaling: E.J. Bron)

Rudy Giuliani, een advocaat van president Donald Trump, zei maandag dat de uitgever van WikiLeaks, Julian Assange (foto), “niets verkeerds” gedaan zou hebben en niet in de gevangenis zou mogen komen wegens de verbreiding van gestolen informatie, wat immers ook bij de grote media het geval zou zijn.

Contra magazine

“Laten we de Pentagon-papers nemen”, zei Giuliani tegen Fox News. “De Pentagon-papers waren gestolen eigendom, nietwaar? Ze verschenen in de New York Times en de Washington Post. Niemand van de New York Times en de Washington Post kwam daarom in de gevangenis.”

Giuliani zei dat er “onthullingen tijdens de regering-Bush “waren, bijvoorbeeld Abu Ghraib. “Dat is allemaal gestolen eigendom, dat van de regering werd gestolen, het is tegen de wet. Maar als het terechtkomt bij een media-instelling, dan mogen ze het publiceren om de mensen te informeren”, zei Giuliani. “Zo moet je Assange ook zien”, zei hij. “Hij was een type dat communiceerde.”

Giuliani zei: “Veel dingen die Assange communiceert, bevallen ons misschien niet, maar hij was een media-instelling. Hij heeft deze informatie uitgegeven”, zei hij. “Iedere krant en iedere zender heeft haar opgepakt en gepubliceerd.”

De Amerikaanse regering heeft toegegeven dat ze Assange vanwege de publicatie van geheime stukken heeft aangeklaagd, maar ze vecht voor de rechtbank om de details van de aanklacht geheim te houden. Als advocaat en adviseur van Trump zou Giuliani invloed op de denkwijze van de president en van het ministerie van Justitie met betrekking tot Assange kunnen hebben.

Giuliani zei ook dat er geen sprake was van een coördinatie tussen de Trump-campagne en WikiLeaks. “Ik was in de laatste vier maanden van de campagne elke dag samen met Donald Trump”, zei hij. “Hij was net zo verbaasd als ik over de onthullingen van WikiLeaks. Vaak verbaasd in de omvang van ´Oh mijn god, hebben ze dat werkelijk gezegd?´ We hebben ons afgevraagd of het waar is. Zij (de Clinton-campagne) hebben het nooit ontkend.”

Giuliani: “Wat Hillary werkelijk te grazen heeft genomen, is niet zozeer dat het onthuld werd, maar dat het klopte. Ze hadden inderdaad zulke slechte mensen en zij heeft de debatten inderdaad bedrogen. Ze heeft inderdaad van Donna Brazile de vragen van tevoren gekregen. Ze heeft Bernie Sanders inderdaad volledig verneukt.”

“Alles was waar”, gaat hij verder. “Zoals de Pentagon-papers gezorgd hebben voor een andere kijk op Vietnam, heeft het ook een ander licht geworpen op Hillary Clinton.”

Giuliani zei: “Het was niet juist om te hacken. Mensen die dat gedaan hebben, zouden naar de gevangenis moeten, maar de pers of de persoon die het verbreid heeft om te informeren, heeft niets verkeerds gedaan.”

Assange bevindt zich al zes jaar in de ambassade van Ecuador in Londen, uit angst dat de Britse autoriteiten hem arresteren en aan de VS uitleveren wanneer hij het gebouw van de ambassade verlaat.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Joe Lauria

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Giuliani zegt dat Assange niet vervolgd zou moeten worden

 1. BertG. zegt:

  Ik had ergens een keer gelezen dat ie weg moest uit die ambassade en inmiddels al ergens anders zat, Rusland of zo.
  (even zoeken of ik het bericht nog ergens kan vinden)

  Like

 2. rony stokart zegt:

  Giuliani is niet zomaar “een advokaat van Trump”, maar een vorige zeer suksesvolle burgemeester van New York.

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s