DE TOREN VAN BABEL…


Scheveningen (2018).

De Toren van Babel is een mythe uit Genesis 11: 1-9.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op DE TOREN VAN BABEL…

 1. Ruud zegt:

  Een symbolische verwijzing naar de brandstapel waarop het gezag van de overheid zijn einde vindt en de daarmee zich uitbreidende wetteloosheid waar de gewone burger zoals gewoonlijk weer de dupe van wordt. Een ontwikkeling overigens die zijn voedingsbodem vindt in de machteloosheid van een overheid die voor het overgrote deel bestaat uit bange onbekwame doch hoogbetaalde en veelal politiek geruggensteunde baantjesjagers zonder enige vorm van de zo noodzakelijke kwaliteiten.Decadentie ten top!

  Geliked door 2 people

 2. Tineke zegt:

  Dat moloch in Brussel is ook geïnspireerd op de toren van Babel!
  En niet zonder reden.

  Geliked door 4 people

 3. Jan zegt:

  De Toren van Brussel

  Geliked door 3 people

 4. koosv8 zegt:

  En instorten doen al deze torens, ook die in Brussel. En met hen al die lui die er zo mee begaan zijn, en dat zijn er veel. Ik zelf ben een groot voorstander van de dienstplicht, maar alleen voor NIET MOSLIMS. Dat zal wel weer niet mogen, net als AMERIKA, de mensen die het willen moeten een wapen kunnen kopen om eigen huis en haard te kunnen verdedigen.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Bij de toren van Babel greep God in door iedereen een andere taal te laten spreken. De samenwerking en de bouw liepen volledig spaak, en van de toten van Babel kwam nooit meer iets terecht. Laten we nu maar hopen dat er in de E.U. ook steeds meer landen een andere taal gaan spreken. Naast Italie, Engeland, Polen en Hongarije nog wat landen erbij. De huidige toren van Babel in Brussel zal dan ook geen bestaansrecht meer hebben !

  Like

  • Bob Koster zegt:

   De toren van Babel was een gigantisch project dat net als bij de pyramidebouw talloze gastarbeiders aan trok. Bij de pyramides ging het om stenen stapelen, maar bij Babel ging het om een gedurfde zelfdragende constructie, uniek voor die tijd. Mis- communicatie tussen al die verschillende primitieve volkeren was de oorzaak van het mislukken van dit project.
   Miscommununicatie was ook de oorzaak van een mislukte Marslanding: Engelse maten werden aangezien voor decimale maten en andersom.
   Het Babel-syndroom speelde ook bij de Airbus 370. Omdat de tientallen computers, gebouwd door veschillende bedrijven, niet met elkaar konden communiseren liep het project meer dan een jaar vertraging op.

   Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Oud & Nieuw is na de oorlog vrij snel veranderd van volksfeest in een vrijgevochten bende waar vandalen het voor het zeggen hadden.
  En let wel; dit begon lang voordat er een allochtoon te zien was, met name Den Haag spande jaar in jaar uit voor het dieptepunt.
  Opgegroeid in het Laakkwartier herinner ik mij nog maar al te goed dat rond 1956 op de hoek van de Gouverneurlaan en de Oudemanstraat (Lorenzplein) een tram door een menigte op zijn kant werd gegooid.
  Het jaar erop stonden meerdere pelotons van de politie (ME had je toen nog niet) inclusief Jeeps en bereden politie op het Lorenzplein om elk opstootje direct de kop in te drukken.
  Enfin ik kan nog vele anekdotes daarover vertellen die ik zelf heb meegemaakt.
  Punt is echter dat met het toenemen van de welstand mensen ook steeds verder gaan met vuurwerk. De laatste jaren zijn de ergste varianten daarvan (terecht) verboden ware het niet dat men het via internet in het buitenland koopt.
  Conclusie; het is niet langer te bestempelen als een volksfeest en het is de hoogste tijd dat men met harde hand gaat ingrijpen tenzij we er genoegen mee nemen dat er jaarlijks voor vele miljoenen schade is.

  Geliked door 1 persoon

 7. QENQ6 zegt:

  De nieuwe toren van babel is de multi-culti euro knuffel paradijselijke vredestoren waarin alles en iedereen van houdt en een fantastische toelage krijgt van de overheid, waarin geen harde arbeid meer zal zijn. Die toren is onderuit aan het gaan.

  (Naar analogie van de opmerkingen van Prof. Smalhout: euro-multi-culti-knuffel paradijs).

  Like

 8. Wolf zegt:

  De Toren van Babel [uit het O.T.] is geen mythe maar WAAR gebeurd.

  Like

 9. BertG. zegt:

  De Haagse burgemeester Paulien Krikke zit zelf in het bestuur van de organisatie die het onafhankelijke onderzoek naar de uit de hand gelopen vreugdevuren in Scheveningen moet onderzoeken. Dat blijkt uit informatie op de website van Veiligheidsregio Haaglanden.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2988328/krikke-zit-in-bestuur-ifv

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s