Explosieve groei van autobranden in 2018; met ruim 5500 toename van 27%

screenshot_710

In gaaf land Nederland, breekbaar als een vaasje, waar ‘de criminaliteit afneemt’ en ‘de cellen leegstaan’

In 2018 is het aantal autobranden in heel Nederland met meer dan een kwart toegenomen tot ruim 5500. In diverse plaatsen kan worden gesproken van een explosieve groei. De teller voor 2018 kwam uit op 5574 autobranden waarvoor via het landelijke P2000-netwerk een alarmering is verzonden, zo blijkt uit data van Alarmeringen.nl.

Post online

Het aantal autobranden ligt hiermee meer dan 27% hoger dan de 4524 meldingen die in 2017 werden verzonden. Branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zijn in deze dataset zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten.

In de provincie Utrecht was de stijging het grootst. Hier steeg het aantal autobranden met 50%  tot bijna 500. Die stijging verbleekt echter met de enorme relatieve stijging van het aantal autobranden in plaatsen als Sneek, Borne en Diepenveen. Deze plaatsen telden in 2018 respectievelijk 11, 10 en 9 autobranden, terwijl dat in de drie plaatsen in 2017 slechts 1 was.

De meeste autobranden werden geteld in de grote steden, waarbij Amsterdam met 299 aan kop gaat. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam (241), Den Haag (197), Utrecht (175) en Eindhoven (112).

Lees ook: dossier autobranden

Lees ook: In anderhalf jaar tijd ruim 8000 autobranden in Nederland – Utrecht: 60 procent brandstichting

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Elisah”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Immigratie, Islamisering, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Explosieve groei van autobranden in 2018; met ruim 5500 toename van 27%

 1. Alex Delarge zegt:

  20 jaar geleden werden wij hier in Hengelo al mee geconfronteerd.
  https://www.trouw.nl/home/hengelose-autopyromaan-bekent~afa72b72/

  Like

 2. Peter zegt:

  SCHEVENINGEN – Burgemeester Krikke van Den Haag heeft alle waarschuwingen rondom de vreugdevuren in Scheveningen in de wind geslagen. De brandweer heeft van begin af gezegd dat ’de gekozen opzet, uitvoering en inschatting van de risico’s’ onverantwoord was. Bij de bouw waren er direct strubbelingen tussen gemeente en politie.
  Inpakken en wegwezen !!

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Peter

   “Waarschuwingen rondom de vreugdevuren in Scheveningen in de wind geslagen.”

   Westenwind kracht 5 om precies te zijn.

   Like

   • Er was helemaal geen wind, beste Statler, ik woon dichtbij het strand. Het was nagenoeg windstil. De media verspreiden ook hier leugens om .:. Krikke burgemeester te ontzien. Echter, door het enorme vuur ontstond er een vuurzee, zoals bij de fosfor bombardementen op Hamburg en Dresden tijdens de oorlog WO II. De tornado slurven torenden omhoog en vlogen het dorp in. De hitte van de brandende houtstapel, moet over de 1000 graden geweest zijn ! Maar die .:. Krikke luisterde niet naar de waarschuwingen van de brandweer, die de verzenging door enorme hitte ontwikkeling in het hart van de brandende stapel hout, waarschijnlijk voorzien had.

    Geliked door 1 persoon

 3. Steven zegt:

  Zal vast wel weer een belastingtje voor verzonnen worden…

  Like

 4. Jade zegt:

  Benieuwd wanneer de MSM er eindelijk mee komt…
  Dit nieuws lees je “zogenaamd” alleen op “Nep-nieuws sites”.
  Het zal gvd je auto maar wezen…
  En nee, het zijn geen gefrustreerde vrijwillige
  brandweer-mannetjes dit keer, was het maar zo!
  Het is het kut-leger van Mo, dat al 1352
  jaar met ons in oorlog is…
  Hebt u hem trouwens gezien, m`n Robert Mitchum Video???
  Ik stuur hem binnenkort op naar Rutte…
  Rutte, de Flapdrol!

  Like

  • BertG. zegt:

   Je zal toch maar alleen WA verzekerd zijn omdat je net een oudere auto kan betalen.
   Dan heb je meteen niks meer, en ook geen geld om er weer 1 te kopen.

   Geliked door 2 people

   • Astrid zegt:

    @BertG. zegt:
    5 januari 2019 om 10:10
    ————-
    Ik heb tot nogtoe alleen WA-verzekeringen gehad. Ik heb nu een Toyota Yaris van negen jaar en in prima conditie, daarvoor had ik een klassieker: Volvo440, die te duur werd, qua verzekering, onderhoud en brandstofverbruik.
    Maar ik spaar daardoor ook geld uit, want bij averij [gelukkig nog geen ervaring mee] krijg je met een veel uitgebreider – en dus veel duurder – verzekeringscontract toch ook maar een deel van het totale schadebedrag uitgekeerd, athans dat is wat ik uit diverse bronnen vernomen heb.
    Het blijft natuurlijk klote als je je auto’tje zo uitgebrand aantreft en ook al weet welke, vooral zelf in dure audi’s en BMW’s rondscheurende, lieden hier voor verantwoordelijk zijn……

    Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Stel je voor….je hebt een autootje en je ziet dat getande broeders , of goudklompjes uw wagen in brand steken ….je word boos en je krijgt een brandstichtend goudklompje te pakken ….je geeft die het pak rammel van zijn leven….De politie komt tussenbeide en je wordt onder arrest geplaatst wegens…gebruik van geweld tegen een arme asielzoeker…minachting van een andere cultuur…en vooral “racisme” Uitspraak van een rechter uit een beschaafd land ….De getaande brandstichter krijgt een lange gevangenisstraf en wordt gerepatrieerd naar zijn thuisland….Uitspraak van een Euro-land….De eigenaar van de uitgebrande auto krijgt een celstraf een ernstige boete en dient al de onkosten te betalen van het goudklompje

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Jihad. Stukje haat naar kaaskoppen toe.
  Voorheen in Rotterdam deed de allochtoon auto’s krassen. Werd uit het nieuws gehouden, maar als je geen bidketting aan je spiegel had hangen kon je auto wel eens zwaar bekrast worden.
  Ze haten ons. En ze maken elkaar wijs dat iedereen hier een auto kan betalen en zij door ons worden buitengesloten van onze welvaart.
  Daarom ook; allochtonen met een strafblad het land uit en de politie eindelijk terug op de straat.

  Like

 7. Al 2 decennia, zo niet langer, in Utrecht ( Hoograven, Kanaleneiland) gaande. Zodanig, dat de politie dat tuig al in de gaten hield. Bekenden dus bij de politie. Toen werd er een mobiel dependance van de politie richting kanaleneiland gereden, jeugdaanpak vanuit Amerika gefinancierd en ingezet voor de ‘ ontspoorde jongens’ , voetbalveldjes gecreeerd voor de ‘ verveelde groep jongeren’ en speciale teams met maatschappelijk werk, sociologen en weet ik al niet meer op die ‘ probleemwijken’ losgelaten, bouw en verbouwplannen in de gemeente besproken omde ‘ probleemwijken’ op te krikken etc etc etc………het mocht wat kosten,…………….resultaat 0,0, want het werkelijke probleem islam en drugs worden niet aangepakt maar ingepakt met een strikkie eromheen……………

  Geliked door 4 people

 8. koddebeier zegt:

  Vreemd he, met de groei van het aantal allochtone namen ook de autobranden toe.
  Zie ook: Duitsland, Frankrijk, Zweden. etc.

  Geliked door 1 persoon

 9. Pietersen zegt:

  Gek dat dit zo weinig aandacht heeft in de media. Stel je voor dat je moet gaan benoemen wie schuld heeft aan die autobranden. De politie hoor je ook niet, zal wel goed voor de economie zijn, dus alles bij elkaar…mondje toe.
  Nee, blijf maar gewoon geloven in het sprookje dat auto’s zelf ontbranden, blijf maar lekker dom.

  Wat zeker geen sprookje is, is dat islamitische jongeren door hun onderlinge band, in staat zijn een complete binnenstad van iedere grote stad in Nederland in de as te leggen voor dat de politie kan ingrijpen.
  Best wel een enge gedachte. Dus overheid : Houd de kaken maar stevig dicht, duik nog maar wat dieper in je eigen kontgat, misschien waait de dreiging van brandende Hollandse steden nog wel eens over.

  Like

 10. M. zegt:

  Brandstichting en gevaar is onbelangrijk voor onze media en overheid zolang het onze troep is wat de fik in gaat of ons leven is wat in gevaar gebracht word.
  Dit is al heel lang aan de gang met de autobranden maar het scheelt wie de brandstichtingen doet of men het erg vind of niet. En of het nieuws is of niet.
  Want de Nederlander zijn buurt mag best gevaar lopen met een slapende burgemeester en blinde toezichthouders want dan word het zeker afgeschaft die Nederlandse traditie die een doorn zijn in het oog van de collaborateurs.

  Like

 11. “Explosieve groei van autobranden in 2018; met ruim 5500 toename van 27%”.

  De politiek correcte Nederlandse overheid, het OM, verzekeringen, zorgstelsel en semi-overheidsinstellingen hebben zichzelf afgeschaft. In feite hebben deze instellingen gecapituleerd en werken zij samen met de bezettingsmacht om de schade enigszins te beperken.

  Iedereen met een gezond verstand ziet het, weet het, maar stemmen toch weer op de reguliere politiek die sinds 1848 onveranderd het Nederlandse volk in een ‘democratische’ nekklem houd. Zien de linkse deugmensen de parallellen niet met het vooroorlogse nazi-Duitsland, is hun instinct er uit gefokt door decennia lang indoctrinatie door de linkse kerk?

  Is hun intuïtie verdrongen door politici die een maakbare maatschappij voor ogen hebben, waar de leugen heerst en hun emotionele toestand 24 x 7 door de overheid en hun gekochte, collaborerende media constant oproepen tot samenwerking waar ze eigenlijk het gevoel niet hebben dat ze de verkeerde kant op worden getrokken.

  Tegenwoordig kan je eigenlijk niet meer met mensen praten over de maatschappij in zijn huidige vorm, alleen kunnen ze nog pissig worden dat het ‘leven’ met de dag duurder wordt. Voor zo’n 6 a 7 jaar terug wanneer men het Pan-Europa plan van Coudenhove-Kalergie besprak werd je gelijk aangezien als een aanhanger van complottheorieën, terwijl steeds meer alternatieve media aan het graven zijn waarom de aanstaande genocide van Europa in de nabije toekomst een feit zal zijn.

  De etnocide, het bewust vernietigen van een cultuur door elk spoortje van nationalisme, patriottisme kapot te maken door decennia lange cultureel marxistische praatjes van de goed bekeken actualiteitenprogramma’s, enfin de teerling is geworpen en de tijd zal het “ons” leren.

  Like

 12. Willem Sterk zegt:

  Volgend jaar gebeurt het weer en wat doen ze eraan, helemaal niks. Al die vernielingen kosten een vermogen. Zet een paar ”special forces ” in met nachtkijkers en knuppels op strategische plaatsen en ik ben ervan overtuigd dat er een stuk minder auto’s in de fik gaan. Kost ook een stuk minder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s