Hetze tegen de AfD werpt vruchten af!

screenshot_693

Aanslag op AfD-kantoor in Döbeln: de hetze tegen de AfD werpt vruchten af!

(Door: Dr. Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

Er ligt kalk op de vloer, ramen en deuren zijn zwaar beschadigd – er heeft een nieuwe, laffe aanval op de democratie plaatsgevonden. Onbekenden brachten een explosief tot ontploffing voor het AfD-kantoor in Döbeln in Sachsen. Daarbij werd niet alleen het gebouw zwaar beschadigd, maar ook het huis ernaast en enkele geparkeerde auto´s.

Hoe vaak de haat tegen politiek andersdenkenden in de afgelopen jaren heeft toegeslagen – je kunt het aantal keren niet meer tellen. Midden december nog werd het burgerbureau van de AfD in Borna aangevallen, in september een AfD-kantoor in Chemnitz.

Hier gaat het niet alleen om aanzienlijke immateriële schade, maar om hetgeen zulke aanvallen teweegbrengt. Iedere aanval op de AfD is ook een aanval op de democratie, veroorzaakt door permanente hetze en het in diskrediet brengen door media en politici van de oude partijen. Het beste voorbeeld hiervoor is Cem Özdemir (Groenen), die voor zijn haat-tirades in de Bondsdag werd onderscheiden met de “toespraak van het jaar”.

Ik ben diep geschokt over deze schaamteloze, laffe daad. Gelukkig raakte er niemand gewond.

https://ejbron.wordpress.com

Bron:
www.facebook.com
Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Hetze tegen de AfD werpt vruchten af!

 1. Henk.V zegt:

  Dit gedrag geeft aan dat Duitsland op weg is naar een nazi mentaliteit: alleen EEN opvatting is toegestaan… Dit begint op de jaren dertig van de vorige eeuw te lijken.

  Geliked door 3 people

 2. Alphons Mantel zegt:

  bij gebrek aan rationele argumenten kiezen sommigen voor geweld

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  Bij ons in de wijken blazen de kinderen bushokjes, brievenbussen, vuilnisbakken en voordeuren van trapportalen op met zelf geknutselde pijpbommen, dikke nitraatbommen met ductape gebonden met lawinepijlen, al dan niet met een flesje wasbenzine erbij, en wat al dan niet meer voor vuurwerk, maar om dat nu te bestempelen als terreuraanslagen met een politiek motief, ….ik zal het ze eens vragen….

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Gebrek aan woorden…?
  Maar geen gebrek aan effectiviteit!

  Zodus.
  Ik stel voor dat wij hetzelfde doen onder het motto: “ Geen woorden maar daden!”

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Geweld en onrust trappen staat links op het lijf geschreven !!

  Like

 6. Sjaak uit Dordt zegt:

  Palmen groeien tegen de verdrukking in.

  Like

 7. Harrie Vaes zegt:

  De tijd van oog om oog tand om tand is aangebroken. Het toekeren van de andere wang heeft niet gewerkt.

  Like

 8. koosv8 zegt:

  Dat er maar één mening deugt is hier toch ook gaande. Of het nu over KLIMAAT gaat, ISLAM of vluchtelingen, uw mening deugt niet als deze kritisch is, en dan heb ik het nog niet eens over de media, met de NOS voorop. Dat laatste kunnen we beter omdraaien, SON,,STAATS OMROEP NEDERLAND,,

  Like

 9. Cefas zegt:

  Of linkse fascisten (antifa) of rechtse fascisten (moslims)

  Like

 10. kampersrene zegt:

  Het doet mij denken ….en er is een vergelijk…wordt Wilders niet vervolgd om -Minder-Minder -Minder….dat heet ook democratie en vrijheid van meningsuiting maar als het niet in de smaak valt van de “elite” krijg je last….ik begin te begrijpen waarom Rutte soms uitbundig lacht

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Lees trouwens hier maar eens hoe links daar in Duitsland nog steeds probeert om de AfD schuldgevoelens, antisemitisme en moslimhaat aan te praten:

  AfD-leden mogen gratis Schindler’s list bekijken: trieste poging Duitse bioscoop om AfD in verkeerd daglicht te zetten

  Met een morele verhevenheid waar je u tegen zegt, bood een (linkse) Duitse bioscoop AfD-leden aan om, op Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust (27 januari), gratis (?) de film Schindler’s List te komen bekijken. Dat meldt thans De Telegraaf.

  De reden hiervoor is, zo zegt de bioscoopeigenaar, dat ‘veel leden van AfD de gruwelen van de Holocaust trivialiseren’. Nu valt daar voor sommige kopstukken van de AfD wel wat voor te zeggen, maar meneer (had hij trouwens niet beter talloze moslims, linkse politici en aanverwant uitschot hierna kunnen laten kijken?) scheert hiermee heel die partij over één kam. Weet je wie dat trouwens óók deed?!

  Je hebt nu eenmaal te maken met beeldvorming en met zo’n stunt (wat is het toch makkelijk om het kwaad in een ander te zien maar het kwaad in jezelf? Ho maar!) gaat het al snel niet meer om ‘het bijbrengen van de ernst van de Holocaust’ maar om de vergelijking van AfD met de nazi’s. De theatereigenaar paste zijn voorstel in ieder geval aan zodat nu iedereen de film (ik wil hem nog niet eens voor niets zien daar ik al genoeg oorlogsdocumentaties heb bekeken om zo te leren dat vrijwel alle strijdende partijen in WO II schuldig waren aan oorlogsmisdaden en de Holocaust!) gratis mag komen bekijken.

  Da’s dan wel weer coulant, maar berust wel op een zeer trieste poging om een politieke partij in een hoek te willen drukken, waardoor hem (hebben ze daar ook soms nog het lef om de wrede oorlogsmisdaden van Hitler en Staan in Rusland uit te beelden?) dat nog letterlijk duur komt te staan ook!

  De film is, ondanks de vele prijzen, niet geheel zonder controverse, maar blijft desondanks een bijzonder krachtige boodschap met zich meedragen die helaas niet door iedereen goed wordt begrepen. Bioscoopketen Vue vertoont de film op 27 januari in Nederland.

  Like

 12. Jan zegt:

  “Ik heb niets tegen buitenlanders, maar als zij AfD kiezen, dan het land uit

  vanaf minuut 1
  Bastaarden? Achterkleinkind van opa Adolf slecht te verstaan, maar dat was hij zelf ook vaak als hij schuimbekkend een toespraak hield.

  Lees de commentaren op youtube

  Like

 13. Jan zegt:

  Er zijn toch normale bisschoppen in Germanistan, anderen dan verrader Bedford-Strohm

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s