Oostenrijkse minister van Defensie: Een EU-leger zal er met Oostenrijk niet komen

screenshot_729

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse regering wijst het door Brussel gewilde EU-leger af, is echter voorstander van een gezamenlijke veiligheids- en defensiepolitiek. Minister van Defensie Kunasek (FPÖ) verklaarde hierover nu: “We hebben ook een beetje de emancipatie van andere bondgenootschappen nodig. Wat we niet nodig hebben, is één groot leger, maar meer samenwerking.”

Duits - Zuerst

Europa zou een “veiligheids- en defensiepolitiek nodig hebben die die naam verdient. Dat is echter niet vergelijkbaar met een EU-leger”, aldus de minister in een interview met het Oostenrijkse persbureau APA. Een gezamenlijk leger zou “één commando, één uniform, één leiding betekenen. Dat zal niet lukken. Oostenrijk zal daar niet bij zijn”, zei Kunasek.

De minister motiveert het Oostenrijkse standpunt “enerzijds met de neutraliteit en anderzijds, omdat ik dat bij mijn EU-collega´s niet kan herkennen. We zeggen allemaal ja tegen goede, gezamenlijke structuren, gezamenlijke missies, gezamenlijke oefeningen, samenwerking en een gezamenlijke financiering van deze maatregelen door het fonds, maar nee tegen een EU-leger zoals de burger zich dat misschien voorstelt.”

Sowieso zou Europa al veel betere gezamenlijke structuren hebben dan vroeger. En het zou voor iedereen duidelijk zijn dat “wij de grote problemen alleen maar gezamenlijk kunnen oplossen.”

De door hem gewenste “emancipatie” van andere bondgenootschappen betekent niet het afstand nemen van de NAVO. “Veel EU-landen zijn NAVO-leden, het zou onlogisch zijn om een tweesporenbeleid op te bouwen. Ook in de toekomst zal er een sterke samenwerking met de NAVO bestaan. Maar als we onszelf serieus nemen, moeten we serieus en geëmancipeerd over een gezamenlijke verdediging nadenken”, vindt de minister.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europa, EUSSR, gezond realisme, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op Oostenrijkse minister van Defensie: Een EU-leger zal er met Oostenrijk niet komen

  1. guusvelraeds zegt:

    De verborgen agenda voor een Europees leger is om een instrument te scheppen dat ingezet kan worden zodra diverse Europese bevolkingen in opstand komen tegen het niet gekozen regime in Brussel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s