Spanje: Benedictijnen willen opgraving van de stoffelijke resten van Franco verhinderen

screenshot_711

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Zoals katholieke persagentschappen onder verwijzing naar de Spaanse krant “El Pais” berichten, verzetten de monniken van het Benedictijnenklooster die het graf en de gedenkplaats van de Spaanse heerser Francisco Franco (1892-1975) verzorgen, zich tegen de pogingen van de socialisten om diens stoffelijke resten over te brengen naar een eenvoudiger plaats.

philosophia perennis

Met de opgraving moet het karakter van de basiliek als pelgrimsoord voor de aanhangers van de Spaanse heerser, die zichzelf als strenge katholiek beschouwde, beëindigd worden.

Santiago Cantera is niet alleen prior  van zijn Benedictijnenklooster, maar ook verantwoordelijk voor het beheer van de Francistische gedenkplaats “Valle de los Caídos”. De socialistische regering heeft zich al meerdere keren bij hem gemeld om toegang te verkrijgen tot het graf van de nog steeds door veel Spanjaarden zeer vereerde dictator. Met het doel om diens stoffelijke resten op te graven en deze op een “eenvoudiger”, vermoedelijk voor het publiek ontoegankelijke, plek opnieuw te begraven.

Maar de hoge geestelijke Cantera bleef tot nu toe hard: hij zou de regering de toegang met alle hem ter beschikking staande middelen weigeren.

Verzet in de Spaanse bevolking

De “Katholische Nachrichten Agentur” schreef: “In het ´Dal van de gevallenen´ in de Sierra de Guadarrama bevindt zich de architectonisch indrukwekkende basiliek met het graf van Franco. De socialistische regering in Madrid zet zich al maandenlang – tegen de wil van de familieleden – voor een verplaatsing van de ´Caudillo´ in.

Als het aan de socialisten ligt, moeten zijn stoffelijke resten worden overgebracht naar een eenvoudiger plaats. Dit plan wordt echter bemoeilijkt door talrijke juridische belemmeringen. Bovendien is er sprake van aanzienlijk verzet in de Spaanse bevolking.”

De familie Franco verzet zich tegen de plannen van de Spaanse regering

De discussies rondom de socialistische schending van de gedenkplaats hebben geleid tot een extreme toename van de bezoekersaantallen. Ook de familie van Franco verzet zich fel tegen de plannen van de socialisten, die zichzelf bij de bevolking al impopulair gemaakt hebben door hun catastrofale vluchtelingenpolitiek.

 

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, demoniseren, katholieke kerk, Links fascisme, Socialisten, Spanje. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s