Wanneer de “gele hesjes” van zichzelf een partij maken: Ingrijpende verandering van Frans partijenlandschap

screenshot_759

(Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk verandert het partijenlandschap blijkbaar net zo als het politieke landschap. De beslissende factor zou daarbij de “gele hesjes”-beweging kunnen worden – mochten die zichzelf, waarop menig waarnemer speculeert, daadwerkelijk in een nieuwe politie partij veranderen.

Duits - Zuerst

Met het oog op de Europese verkiezingen 2019 voorspellen opiniepeilers op dit moment 24% voor Marine Le Pen met haar partij “Rassemblement National” (voorheen Front National) – dat zou de 1e plaats betekenen. De links-liberale krachten rondom president Macron zouden dalen naar 18%, verschillende linksbuiten partijen zouden samen 15% van de stemmen halen. De Groenen zouden op 8% kunnen rekenen. De burgerlijke Republikeinen zouden met 11% genoegen moeten nemen, de Socialistische Partij zou minder dan 5% halen.

Mochten de “gele hesjes” nog op tijd beslissen om een partij te worden, dan zou het beeld er heel anders uit kunnen zien: een “gele hesjes”-partij wordt op dit moment op 12% geschat, de partij van Marine Le Pen zou dalen naar 14% en Macron´s beweging zou met 21% aan de leiding gaan.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

23 reacties op Wanneer de “gele hesjes” van zichzelf een partij maken: Ingrijpende verandering van Frans partijenlandschap

 1. Wim Vreeswijk zegt:

  Ze kunnen beter op Marine Le Pen stemmen. Scheelt een hoop werk en organisatie.

  Geliked door 6 people

 2. De gele hesjespartij zal door links in frankrijk, met alle middelen worden bestreden en net zo als in nederland de PVV, buitenspel worden gezet, om eigen macht te behouden. Dat dit ten koste gaat van de franse burger interesseert de gevestigde orde geen moer. Leve de gewapende revolutie dus. Er komt altijd iets beters uit dan wat het nu is.

  Geliked door 4 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Helaas, ik vrees dat het tegenovergestelde gaat gebeuren, zo’n partij wordt gekaapt door Links, kijk maar hoe ze dat in Nederland al hebben gedaan, er kwam een soort van verklaring van “de gele hesjes” wie dat dan ook mogen zijn en het leek verdomme het partijprogramma van de SP wel !
   Alsof er een nieuwe uitgave van “De Waarheid” voor je neus lag.
   De CPN all over again.

   Geliked door 1 persoon

 3. RottenPikwick! zegt:

  La Douce France! Hoe een geweldige cultuur om zeep geholpen wordt!! Sauvegardez!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Sobieski zegt:

  Hoe kan Macron 3% stijgen van 18 naar 21, als de Gele Hesjes een partij vormen?
  Dat dit ten koste zal gaan van de Rassemblee National van Marine Le Pen is duidelijk.
  Reden te meer vor de Gele Hesjes om zich beter bij Le Pen aan te sluiten.

  Geliked door 2 people

 5. paulzwueste zegt:

  Wat moeten we met een Gele Hesjes-partij…?
  Denk even na.
  Alwéér ’n politieke partij er bij…?
  De Gele Hesjes moeten Macron vernietigen.
  Daarna kan er via democratische verkiezingen orde op zaken worden gesteld.
  Gebeurd dat niet… dan komt het volk weer op de barricaden.
  Zo moet het gaan, maar niet via alwéér ’n nieuwe politieke partij die toch weer compromissen zou moeten sluiten met andere partijen.

  Geliked door 3 people

 6. koosv8 zegt:

  Dat zeteltje pik zou totaal geen zoden aan de dijk zetten, het is beter om le pen te steunen die hebben burgemeesters en allerlei structuren waar het j “Rassemblement national”in vertegenwoordigt en gevestigd aanwezig is. De gene die nu roepen dat ze voor zichzelf moeten beginnen die kan men niet vertrouwen. Dat is tactiek, LE PEN gehalveerd en de rest versnippert verdeel en heers……..En weer trappen ze er in, een volk krijgt wat ze verdienen, jammer dat zo weinigen het WILLEN ZIEN!!!!!

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Ik snap het. Het bericht komt uit Duitsland, men wil blijkbaar niet dat lePen aan de macht komt en probeert tweedracht te zaaien, met objectief nieuws heeft dit niets te maken. Ik zou niet weten wat voor club Zuerst.de is, anders dan een een soort Merkeltool.

  Like

 8. Eric zegt:

  De Gele Hesjes die zich inschrijven in het democratisch proces, dat is zoals een man die zijn wapens inlevert en zo zijn familie aan de willekeur van loslopende gangsters uitlevert. Waar politieke partijen gestart worden zijn er arrivisten, opportunisten en zakkenvullers, niets anders. Geert Wilders weet waarom hij geen ledenpartij wil: je trekt er allerlei soorten vunzigaards door aan die slechts op het eigenbelang uit zijn. Politiek is een vieze zaak. Daarom kunnen de Gele Hesjes beter blijven betogen, ieder weekend opnieuw, en de machthebbers het vuur aan de schenen leggen. Macron, Rutte, Merkel en de anderen zouden niet liever hebben dan dat er partijwoordvoerders opstaan, die kunnen ze nadien gelijk kaltstellen, en dan is het gedaan met de revolutie. Nee, Gele Hesjes, blijf jullie woede getrouw, niet toegeven, protesteren en aanklagen, totdat de machtigen niet anders meer kunnen dan hun biezen te pakken. De Landen van Europa moeten weer aan hun oorspronkelijke bevolkingen toekomen !

  Geliked door 2 people

 9. leefbarbaar zegt:

  Dat wordt niks, ben ik bang.
  De Gele Hesje als een partij zal meteen overlopen worden door de Pechtolds van deze wereld. Zakkenvullers en plucheklevers, die politieke ervaring hebben en heel goed naar de burger gaan luisteren enz. enz. Leefbaar Rotterdam werd ook in 1 termijn een partij van stilzitters en meelopers, want die vergoeding wilde niemand missen en meneer Fortuyn was toch dood, dus niks doen was het beste. Behalve voor Rotterdam. En waar is de deuk in het pakje boter van het Forum voor de Democratie?
  Beter om Micron voor het blok te zetten en keihard te eisen, dat hij de grenzen sluit en werkende mensen behoorlijk betaalt. En vooral de volgende keer le Pen te stemmen.
  Beter afdwingen wat je wilt, dan volksvertegenwoordigers voor je laten werken. Want dat werkt niet meer.

  Geliked door 2 people

 10. BertG. zegt:

  Ruud zou zeggen dat het juist een goed idee is, en dat we dan moeten samenwerken.

  Like

 11. Jan zegt:

  Nazi-Duitsland herleeft, Nederland

  Nederlandse Gestapo arresteert vrouw met kinderwagen omdat zij gele vest draagt

  video/1

  Like

  • Patrik zegt:

   Wat een onzin ik heb ook een gele hesje en die smeris durf wel tegen een vrouw hè alleen om zo’n domme id kaart tonen of zit er iets ander achter ik heb nooit geen id kaart bij mij we zijn toch in een vrij land ag nee niet veilig genoeg zij die zwarte troep die hoeven echt niet zo’n ding op zak te hebben kun je wel zie waar voor ze kiezen hier in die ramp Nederland de smeris zijn niet eens voor ons wat een gekken die smeris

   Like

 12. Bert zegt:

  Waarom zou je een nieuwe partij gaan oprichten als je al Marine Le Pen hebt en je nu al weet dat de aanhang van de Gele Hesjes voornamelijk ten koste gaat van Marine? Opportunisme misschien?

  Like

 13. Voor links hoeven we niet bang te zijn, die zijn ver uitgescheten. Die zijn uitgekotst door het volk. Ze hebben te veel kapot gemaakt en verraden. Ik geloof niet dat arm of rijk nog op zo,n rotzooi stemt. We gaan winnen met het populsme ,en schakelen alle verraders uit.

  Like

 14. Elisah zegt:

  Slachtoffers

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s