Hoogleraar TU Eindhoven: ‘Nu van het gas af leidt alleen tot meer CO2-uitstoot’

screenshot_768

(Door: Hanneke van de Nieuwenhof)

EINDHOVEN – Als we nu stoppen met aardgas, wordt de CO2-uitstoot alleen maar hoger, zegt TU/e-hoogleraar David Smeulders. Over een eenvoudig rekensommetje dat de regering vergat te maken.

Onbegrip en miscalculatie. Het zijn woorden die regelmatig vallen in een gesprek met David Smeulders over de haast waarmee de overheid de huishoudens van het gas af wil hebben en de schijnargumenten die daarvoor worden gebruikt. De TU/e-hoogleraar Werktuigbouwkunde voorziet een ‘tweede Betuwelijn’.

Lees verder>>>
(h/t A.D. van V.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, klimaat, Krankzinnigheid, Milieu. Bookmark de permalink .

27 reacties op Hoogleraar TU Eindhoven: ‘Nu van het gas af leidt alleen tot meer CO2-uitstoot’

 1. Ruud zegt:

  Laten we van al die stekeblinde onnozele klimaat-profeten per persoon eisen of ze zich financieel aansprakelijk willen stellen voor het geval hun voorspellingen op niets uitlopen en grote groepen van de bevolking daardoor onnodige financiële schade lijden. Een openbaar lijstje is gauw gemaakt.

  Liked by 1 persoon

 2. Elisah zegt:

  Wat een gênante vertoning toch weer, wat een infantiele onkunde, ik krijg bijna last van plaatsvervangende schaamte.

  Liked by 1 persoon

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Over een eenvoudig rekensommetje dat de regering vergat te maken.

  Het ligt meer voor de hand dat de regering dat rekensommetje pertinent niet wil maken dan dat ze het vergeten zijn.
  In de tegenwoordige politiek draait alles op Milieu want daar kun je de mensen het meest zand in de ogen strooien, want wie wil nou geen schoon milieu.
  Alleen dat die hele milieushit tegenwoordig alleen om geld gaat word nergens besproken.
  Ook word nergens besproken dat er voorlopig nog voldoende gas is.
  Daar staat tegenover dat wegens de hetze tegen Rusland je nou niet bepaald voor de dag kunt komen dat je contracten gaat sluiten met de Russen.
  Een ding is in ieder geval wel heel duidelijk dat mocht het zijn we binnen enkele jaren een strenge winter krijgen we massaal in de kou zullen zitten.
  Daarbij komt dat we volgens Den Haag allemaal een elektrische auto moeten gaan rijden terwijl al lang bekend is dat het elektriciteitsnet dit helemaal niet aan kan.
  Daarom is het ook duidelijk dat het alleen maar gaat om de mensen nog meer geld uit de zakken te kloppen dan nu het geval is zonder ook maar een seconde aan de gevolgen te denken.
  Nu andere partijen nogal hard op de Haagse deur staan te kloppen om hun opwachting te maken en de ouwe partijen waarschijnlijk zoveel zetels gaan verliezen dat ze wel in zee moeten met de populisten is het makkelijkste om de problemen voor zich uit te schuiven en een nieuwe coalitie met de ellende op te zadelen zodat in een later stadium mooi weer gespeeld gaat worden met de blunders die de hedendaagse politiek bewust gemaakt heeft.
  Klinkt misschien wat ver gezocht maar er zijn in het verleden al voorbeelden te over aangeleverd.

  Liked by 2 people

 4. delamontagne zegt:

  …………….Hij, Ir/Prof. D.Smeulders, verbaast zich over het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing in de hele energiediscussie………
  * *
  EN DIE ANDERE DESKUNDIGEN DAN ?
  Hoorde ik niet die “deskundige” van de groenen, Klaver, antwoorden op de vraag, waar moet al die electriciteit dan vandaan komen ? ?
  “Daar heb je toch gewoon een stopcontact voor !”……
  Dat was in een van die z.g.n. discussie-programs op TV.

  Liked by 1 persoon

  • King Arthur zegt:

   VMBO “deskundige” Klaver, ons nationale “rekenworder” whahahahahahaha. Wat een onnozele groene khmer leipo. Maar NL moet kapot natuurlijk en zij de communistische “baas” met veel pedo activiteiten, hoort namelijk bij groen blijkbaar!!

   Liked by 1 persoon

 5. Steven zegt:

  Dat maakt ze allemaal niet meer uit… dat “van het gas af” is het nieuwe verdienmodel geworden om u geld uit de zak te kloppen. Straks de verplichte isolatie voor oude huizen, auto’s van voor 2010 allemaal weg en de benzine scooters moeten ook vervangen worden.
  En zo gaat Nederland verder met het VERPLICHT stellen van alles om uw geld in rook op te zien gaan en netjes af te leveren bij de belastingdienst!

  Liked by 2 people

 6. M. zegt:

  Ze ‘vergeten’ wel meer berekeningen als die het leeg plukken van de bevolking in de weg staan.
  Met de klimaatleugen kunnen ze de halve wereld een auto op stroom opdringen wat helemaal niet goed voor het milieu is maar daar hoor je de milieu fanaten niet over.
  Want het gaat helemaal niet over het milieu maar over het plukken van de burgers.
  De idioterie van links terugdringen is pas goed voor het milieu en voor het klimaat in de samenleving.

  Liked by 2 people

 7. koddebeier zegt:

  Er wordt door de regenten alleen geluisterd naar de milieu idioten !

  Like

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Politici denken overal verstand van te hebben en dat ze ons alles ongevraagd door de strot kunnen en mogen duwen. Feit is, dat ze te vaak uit hun nek kletsen en niet weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Het is daarom heel goed, dat echte wetenschappers, als David Smeulders, aan de bel trekken en aangeven, waar de schoen wringt.

  Heel Nederland in een handomdraai van het aardgas afhalen wordt dus een ramp. Het is dus technisch niet haalbaar. Het is dus ook onbetaalbaar. De neveneffecten zijn dus desastreus en contraproductief. Vermeende problemen worden dus niet opgelost. Integendeel, het creëert dus alleen maar meer problemen. En dat is wel het laatste , waar we behoefte aan hebben. het dient dus onze belangen niet. Er wordt dus meer kapot gemaakt, dan ons lief is. Er wordt dus weer eens een grote puinhoop gecreëerd. Het is nu dus overduidelijk, dat door de politiek weer eens niet aan onze behoeften tegemoet wordt gekomen, maar dat dus andere belangen worden nagestreefd. En dat is dus foute boel !!! Foei, foei, foei !!!

  Zo maar iets initiëren, zonder te weten, waar je mee bezig bent, is nooit een goede zaak. Rutte,die alleen maar een klein beetje geschiedenis gestudeerd heeft, meent telkens zonder kennis van zaken, ons van alles door de strot te kunnen en mogen duwen. Met list, leugens, bedrog en schaterlachen los je geen problemen op. Integendeel, je creëert er alleen maar meer problemen mee. Het wordt hoog tijd, dat Rutte oppleurt. Hij is gevaarlijk aan het spelen met het tere vaasje van ONS NEDERLAND. Voor hij het beseft, valt het tere vaasje uit zijn handen en is het kapot. En dan zegt Rutte: “sorry, foutje, bedankt”. En wij zitten vervolgens met de ellende.

  De millieu- en natuurbewegingen streven allerlei leuke idealen na. Die onderbouwen ze met eigen, zogenaamde wetenschappelijke onderzoeken. Hun onderzoeken zijn echter zwaar gekleurd. De resultaten van hun onderzoeken worden afgestemd op hun doelstellingen en idealen. Het is als een slager, die zijn eigen vlees keurt. De meeste van deze quasi onderzoeken dekken de lading niet eens en hebben niets met echte wetenschap van doen. De mening en medewerking van echte wetenschappers wordt zelden of nooit gevraagd. Foei, foei, foei !!!

  Hoe lang blijft het klootjesvolk deze onzin nog accepteren ??? Waarom laat het klootjesvolk zich nog steeds met sprookjes in slaap sussen ??? Wanneer wordt het klootjesvolk eindelijk eens wakker ??? Opent het klootjesvolk de ogen pas, als het te laat is ???

  Liked by 1 persoon

 9. Elisah zegt:

  Dit doet me denken aan de staatspropaganda met Popeye, de spinazie en de verkeerde komma bij het onderzoek naar ijzergehalte….

  https://blog.conamore.com/column/de-echte-reden-waarom-popeye-spinazie-eet

  De echte reden waarom Popeye spinazie eet

  Wist je dat Popeye’s liefde voor blikspinazie bedacht is door de Amerikaanse overheid? Het is zelfs een van de meest succesvolle reclamecampagnes voor een groente ooit geweest.

  In de jaren 30 werd Amerika geplaagd door een economische recessie. Deze periode werd later ‘The Great Depression’ genoemd. Vlees was schaars en duur en daarom alleen weggelegd voor de beter bedeelden. Er moest een ijzerrijk alternatief komen met een lager prijskaartje.

  Wist je dat Popeye’s liefde voor blikspinazie bedacht is door de Amerikaanse overheid? Het is zelfs een van de meest succesvolle reclamecampagnes voor een groente ooit geweest.

  In de jaren 30 werd Amerika geplaagd door een economische recessie. Deze periode werd later ‘The Great Depression’ genoemd. Vlees was schaars en duur en daarom alleen weggelegd voor de beter bedeelden. Er moest een ijzerrijk alternatief komen met een lager prijskaartje.

  Like

 10. Jeanette K zegt:

  Het klimaat is niet maakbaar.!!!
  Dat heel Nederland zgn van het gas af moet heeft alles te maken met steeds herhaalde leugens en propaganda á la Joseph Goebbels. Die zei tussen 33-45: wenn du anfangst zu lügen, dann
  bleib dabei. Bron: zijn voormalige, in jan 2017 op 106-jarige leeftijd overleden secretaresse Brunhilde Pomsel, op de DVD Ein Deutsches Leben.
  https://www.dvhn.nl/groningen/Geoloog-De-gaskraan-dichtdraaien-is-niet-meer-de-oplossing-vrees-ik-22803689.html
  Als iedereen dus denkt dat de bevingen in Groningen ophouden als de gaswinning stopt,
  houdt alleen zichzelf voor de gek..!!!

  Liked by 1 persoon

 11. Bezorgde burger zegt:

  “Volgens Smeulders wordt de klimaatagenda gedomineerd door mensen die onvoldoende bekend zijn met de materie.”

  Goh: volgens mij bestaat vrijwel de hele politiek inmiddels uit figuren die zich alleen maar laten leiden door emoties en geen enkele kennis van zaken hebben.

  Waarom stelt niemand de vraag wat Groen Links, PvdA, SP en concorten met alle door hun geinitieerde extra belastingen op ‘vervuiling’ hebben gedaan?
  Deze accijnzen op brandstof en electriciteit etc. zouden vervuiling moeten tegengaan.
  De wegenbelasting en het vertragen van verkeer d.m.v. files, snelheidsbeperkingen en vertragende rode stoplichten zouden mensen uit de auto drijven en het geld zou groene alternatieven moeten bieden.

  De burger heeft al decennia flink betaald aan deze vergroenende maatregelen dus nu kunnen we ons toch wel eens een keer de vraag stellen wat er met dit kapitaal is gebeurd?
  Waarom betaald de overheid die door hun gewenste warmtepomper niet zelf?
  Met het geld wat ze tot nu toe hebben geincasseerd moet dit toch makkelijk kunnen?

  En waarom betaald de overheid niet mee aan innovaties?
  Met de miljarden die ze jaarlijks aan energieheffingen incasseren hebben ze meer te besteden als Volkswagen en Toyota samen. Waar is deze groene belasting gebleven en waarom is het nog niet gebruikt om te innoveren en in groene alternatieven te investeren?

  En waarom stelt de gemiddelde Nederlandse burger deze vragen niet en komen ze niet tot inzicht dat er nog maar 1 of 2 partijen zijn die nog met beide benen op de grond staan?

  Liked by 1 persoon

 12. Peter zegt:

  Dat rekenen van Groen links kennen we nu wel .die kijken niet op 100 miljard .

  Liked by 1 persoon

 13. Peter zegt:

  OM onderzoekt mogelijke strafbaarheid van Nashville-verklaring ???
  Waarom geen onderzoek naar de koran ??

  Liked by 1 persoon

 14. Mary zegt:

  Ze weten heel goed waar ze het over hebben, het gaat dan ook helemaal niet om het milieu/klimaatverandering……….maar wel goed dat deze hoogleraar en anderen die heel goed op de hoogte zijn van de onzin het het “domme volk” ook duidelijk maken.

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Het is alleen jammer dat ik me enorm blijf ergeren aan het woord CO2-uitstoot. 👿

  Liked by 2 people

 16. Jan zegt:

  Het wordt wereldwijd steeds warmer:

  Door de enorme sneeuwval is een deel van het Duitse Beieren uitgeroepen tot rampgebied. Wegen zijn afgesloten en het is te gevaarlijk om nog naar school te gaan. In Oostenrijk is een heel skigebied ontruimd vanwege de sneeuw.

  In het skigebied van de Hochkar moet iedereen vanwege lawinegevaar vertrekken. Er is daar in het afgelopen weekend zeker twee meter sneeuw gevallen. Doordat wegen onbegaanbaar zijn geworden kan de burgemeester de medische zorg in het gebied niet meer garanderen.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4542636/deel-duitsland-rampgebied-skigebied-oostenrijk-ontruimd

  Liked by 2 people

 17. Republikein zegt:

  Maandenlang hebben zowel de regering Merkel als de Groenen de zogenaamd milieuvriendelijke elektrische auto’s krachtig gepromoot. Een auto met hybride aandrijving bevat een accu met ongeveer 1,7 kilogram lithium. De batterij van een snelle e-auto bevat al maar liefst 22 kilogram lithium. De bevolking wordt herhaaldelijk gesuggereerd dat elektrische auto’s een schoon alternatief zijn voor de verbrandingsmotor voor het milieu. Waar het lithium vandaan komt en onder welke omstandigheden het wordt gewonnen, wordt echter vaak verborgen gehouden door zowel de overheid als de technische fabrikanten.

  Wit goud wekt “goudkoorts” op

  Lithium zit niet alleen in elektrische autobatterijen, maar ook in oplaadbare batterijen en batterijen voor mobiele telefoons en laptops. De vraag naar de grondstof heeft bijna geleid tot een stormloop in de mijnbouw, waardoor de grondstof de naam “wit goud” heeft gekregen. Het hoogplateau, dat de Zuid-Amerikaanse landen Chili, Argentinië en Bolivia met elkaar verbindt, is de thuisbasis van ongeveer 85 % van de lithiumafzettingen in de wereld. Ze zijn gemakkelijk te bereiken in zoutmeren onder open lucht. De afzettingen bevinden zich echter in een van de droogste gebieden ter wereld. De winning van de grondstof heeft dramatische gevolgen voor de omgeving. Want om lithium te produceren zijn grote hoeveelheden water nodig.

  Het grondwater in de zoutmeren wordt in andere kunstmatige bassins gepompt. Verdere verdampingsstappen concentreren het lithium in de tanks op een zodanige wijze dat het kan worden afgeschuimd en verder verwerkt. Door het grondwater te pompen en te verdampen, daalt het grondwaterpeil ter plaatse dramatisch, wat leidt tot ernstige watervoorzieningsproblemen en de vernietiging van ecosystemen.

  https://volksbetrugpunktnet.wordpress.com/2019/01/07/das-dunkle-geheimnis-der-elektro-autos/

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s