Nieuw anti-EU verbond? Italiaanse minister Salvini brengt bezoek aan Poolse conservatieve leider Jarosław Kaczyński

screenshot_785

(Door: Laura Cat – Vertaling: E.J. Bron)

Een nieuw anti-EU verbond is in de maak. Tijdens een ontmoeting in Warschau op 9 januari zullen de vicepremier van Italië, Matteo Salvini, en de partijchef van de grootste Poolse politieke partij PiS, Jarosław Kaczyński, met elkaar praten over “speciale betrekkingen”, die een grote kracht in de aanstaande Europese verkiezingen zouden kunnen zijn.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Jacek Czaputowicz, zei zaterdag in een interview met de radiozender RMF:

“Het is een ontmoeting op het hoogste niveau. Als partijvoorzitter Kaczyński een andere politicus ontmoet, dan is dat een teken van een bepaalde speciale relatie, en zo behandelen we dit ook.” Hij voegde er aan toe: “We moeten het hebben over zaken die gerelateerd zijn aan het Europees Parlement”.

Het blijft onduidelijk wat de ontmoeting zal opleveren, maar wel dat Salvini en Kaczyński “ideeën zullen uitwisselen … over hoe de Europese Unie zou moeten functioneren”.

“De boodschap van de ontmoeting op woensdag is: de Poolse regering wijzigt haar standpunt richting de anti-Europa fractie”, zei Slawomir Nitras, parlementariër van de partij Burgerplatform.

“Zij [de regering] is niet alleen sceptisch [over de EU], ze sluit zich aan bij krachten die erover nadenken hoe de Europese Unie te ontmantelen”, voegde hij er aan toe.

Kazimierz Marcinkiewicz, voormalig Pools minister-president die de PiS verliet, zegt: “Als hij [Salvini] de PiS ervan kan overtuigen mee te doen, dan wordt dit een van de grootste groepen in het volgende Europees Parlement.”

Salvini heeft al gepraat met Franse en Nederlandse rechtse partijen, het “Rassemblement National” en de PVV, en hen er van overtuigd deel te nemen.

Wanneer de PiS en de Oostenrijkse FPÖ ook meedoen, zou dit 140 Europarlementariërs betekenen, wat van haar de op twee na grootste fractie in het Europees Parlement zou maken.

Er wordt gespeculeerd dat Salvini zou kunnen oproepen tot vervroegde verkiezingen in Italië om zo minister-president te worden. Zijn partij LEGA is gigantisch gestegen in de opiniepeilingen. Dit, samen met de PiS, als die volgend jaar de verkiezingen in Polen wint, wat verwacht wordt, zou betekenen dat de nieuwe groep twee leiders zou hebben van twee van de grootste 6 EU-landen.

Bron:
https://voiceofeurope.com
Door: Laura Cat

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Brussel, EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, FPÖ, Frankrijk, Italië, LEGA, Nationalisme, Nederland, Oostenrijk, Patriottisme, Polen, PVV, Rassemblement National. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nieuw anti-EU verbond? Italiaanse minister Salvini brengt bezoek aan Poolse conservatieve leider Jarosław Kaczyński

 1. Johan van Vught zegt:

  Zou het echt kunnen, de EU ontmantelen? Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.
  Het is de ultieme droom van iedere vaderlandslievende medeburger. Weg met de slavernij van Brussel. En een goede samenwerking met andere landen zonder dronken en graaiende Brusselse dictatortjes.

  Geliked door 5 people

 2. Jan zegt:

  Salvini en Luigi Di Maio laten Macron vallen als een baksteen

  ….
  “Yellow vests, do not weaken!” Deputy Prime Minister Luigi Di Maio, who heads the anti-establishment Five Star Movement (M5S), wrote on his party’s blog.

  He denounced the French government for protecting the elite and the privileged, saying “a new Europe is being born. Of the ‘yellow vests’, of movements, of direct democracy” ahead of European parliamentary elections in May.

  Matteo Salvini, his counterpart from the far-right, the anti-immigrant League, also backed the “yellow vest” protesters.

  https://news.yahoo.com/italy-populist-leaders-back-france-yellow-vest-protests-153355650.html?guccounter=1

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  “Zij [de regering] is niet alleen sceptisch [over de EU], ze sluit zich aan bij krachten die erover nadenken hoe de Europese Unie te ontmantelen”, voegde hij er aan toe.

  Ontmantelen EU.

  Zal het echt gaan gebeuren?

  Kan niet wachten tot het een feit is. Wat zijn we bedonderd.

  Ontmantelen EU.
  Stoppen Islamisering.
  Stoppen met de klimaat en CO2 waan.

  Geliked door 4 people

 4. Gerrit zegt:

  Doet AFD ook mee trouwens? Dan worden ze zeker groot😊

  Geliked door 1 persoon

 5. Bezorgde burger zegt:

  Nou genoeg reden om PVV te stemmen lijkt me!

  Geliked door 3 people

 6. Williaan zegt:

  De EU ontmantelen lijkt me geen goed idee, drastisch aanpakken, de daar genomen krankzinnige wetten enz veranderen, ende enorme verspillingen aanpakken. Maar dan moeten de huidige idioten daar wel vervangen worden.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Williaan.
   Die Brusselse toren van Babel moet totaal ontmanteld worden.
   Je kunt niet datgene wat jij opnoemt realiseren en tegelijkertijd de huidige structuur in stand houden.

   Geliked door 1 persoon

 7. Liwadder zegt:

  De EU (lees Alcoholistenclub) is een dictatoriale Clan gezien de ‘houding’ t.o.v. Groot Brittannië. Nog even 40 miljard Euro vragen voor het verlaten van de Alcoholistenclub. Blijkbaar hebben de dictators nog meer geld nodig. En dat terwijl er al bakken vol met geld naar toegaat van alle EU landen. Maar ze hebben blijkbaar niet genoeg, ze willen alsmaar meer hebben. De vorderingen gaan traag en moeizaam. De drempel wordt heel hoog gelegd om de EU te verlaten. Ik hoor Kok nog zeggen in de EU heb je de vrijheid, ga je uit de EU dan ben je je vrijheid kwijt. Wat een gelul, het is precies andersom. De identiteit en soevereiniteit wordt ingeleverd en ze bemoeien zich met van alles, ook over interne politieke kwesties en dat terwijl de EU er alleen voor de handel is. Maar dat is door de jaren allemaal veranderd in negatief opzicht. en kan mij 100% voorstellen dat Groot Brittannië uit de EU wil. Om zelf weer zeggenschap te krijgen over bijvoorbeeld migratie. De vraag is komt die ‘deal’ of komt die er niet, wordt het een harde Brexit, of komt er toch nog een referendum om de Brexit terug te draaien. Eurofielen denken dat het laatste DE!!! oplossing is, maar dat is een illusie, gezien de sfeer in het lagerhuis. Zoveel (terechte) haat is er tegen de EU en het zaait nog meer verdeeldheid in het land dan het nu al is. En wat May al terecht zei dan verlies je je geloofwaardigheid. Wat heeft een eventuele harde Brexit voor gevolgen?? niet alleen voor Groot Brittannië maar ook voor de EU. Zij lopen 40 miljard Euro mis, waarschijnlijk gaan Timmermans en Juncker bij de overige 27 EU landen langs om per land een kleine 1,5 miljard te potten om op die manier die 40 miljard Euro binnen te harken. Nou Nederland betaald wel de regering is immers een stel makke schapen met weinig tot geen ruggengraat op 2 na overigens.Maar landen als Italië, Polen, Hongarije, Bulgarije, Oostenrijk en Tsjechië en noem maar op zijn landen die niet veel van de EU moet hebben en zullen waarschijnlijk de middelvinger opsteken naar Juncker en Timmermans. Het is goed mogelijk dat het niet kunnen incasseren van 40 miljard Euro de fatale kogel kan zijn voor het voortbestaan van de Brusselse poppenkast.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s