Beweging van Sarah Wagenknecht noemt het kind bij de naam: “ZDF en ARD zijn regeringsomroepen”

screenshot_797

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse linkse “Opstaan”-beweging van Sarah Wagenknecht (Die Linke!, foto boven) heeft via Twitter kritiek op de publiekrechtelijke zenders ARD en ZDF geuit.

ongecensureerd.at

In de Tweet schudt een met “ARD” en “ZDF” beschreven man een andere man uit, bij wie geldbiljetten uit de zak vallen (illustratie beneden). Daarbij wordt voorgerekend dat de ARD-voorzitter, die zelf over een zeer riant salaris beschikt, hogere omroepbijdragen eist, en wel ook van diegenen die moeten leven van minder dan € 1500,- in de maand. “Opstaan” daarover: “Omroepbijdrage verhogen? Beter idee: inkomen van de televisie-intendanten verlagen!” Ze vraagt met welk recht een ARD-intendant meer dan een regeringscheffin verdient. De vraag is terecht, temeer omdat de ARD niet zorgt voor winst, maar leeft van belastinggeld.

screenshot_798

Want dat de publiekrechtelijke omroepen in hun berichtgeving uitgesproken eenzijdig, namelijk gehoorzaam aan de regering, zijn, daarmee krijgt ook de “Opstaan”-beweging te maken. Sinds ze zich politiek incorrect tegen de voortdurende immigratie keert, berichten de ARD en het ZDF niet meer neutraal over haar. Daarom eisen Wagenknecht en Co. “Burgermedia in plaats van regeringsomroepen”.

Op 15 februari wordt over deze aangelegenheid het proces tegen de betaling van de omroepbijdrage (GEZ) in Berlijn voortgezet.

Geen inhoudelijke discussie

Zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is in de mainstream wordt er door hen ook bij de beweging van Wagenknecht niet over de inhoud gesproken als het niet past in de agenda van de machtigen. Zo bekritiseert de linkse parlementariër Niema Movassat dat de Tweet “Kritiek op AfD-niveau” zou zijn en dat alleen nog maar het begrip “oude partijen” zou ontbreken.

Bron:
www.unzensuriert.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Linkse media, mainstream-media, publieke omroep. Bookmark de permalink .

9 reacties op Beweging van Sarah Wagenknecht noemt het kind bij de naam: “ZDF en ARD zijn regeringsomroepen”

 1. droevige mof zegt:

  Wat Thilo Saarazin is voor de SPD, dat is Sarah Wagenknecht voor de Linkspartei. Beide hebben zeer verstandige ideeën. Helaas hebben deze ideeën een thuishaven: de AfD. En dat is de manier om in Duitsland een discussie zonder argumenten te beëindige
  Ik hoop dat Sarah Wagenknecht in de Linkspartei blijft. Ze kan ons geen grotere plezier bewijzen.
  De Berlijnse Tagesspiegel laat ons zien wat er gebeurt als je in de gevaarlijke nabijheid van de AfD komt. Een artikel dat professioneel zo slecht is dat het onbedoeld goed is.
  https://www.tagesspiegel.de/politik/wieder-aerger-in-der-linken-wagenknechts-sammlungsbewegung-poltert-gegen-regierungsrundfunk/23835026.htmlj

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Er zijn meerdere pogingen geweest Sarah Wagenknecht uit de partij “Die Linke” (fusie SED en KPD) te gooien. Die Linke is op afstand de rijkste politieke partij van Duitsland omdat ze na de wende en na de fusie geen afstand heeft hoeven doen van de miljarden die in bezit waren van de SED de leidende politieke kracht in de voormalige DDR. Sarah Wagenknecht eruit knikkeren tot nu niet gelukt. Iedereen die zich tegen de gevestigde orde uitspreekt moet spitsroeden lopen. Maakt niet uit van welk politiek nest je bent. Het kartel zal je breken.

  https://www.nrc.nl/nieuws/1990/11/03/vermogen-ex-sed-ruim-200-mld-mark-6945901-a1225396

  Like

 3. Eric zegt:

  Het zou mooi zijn moest, naar Italiaans model, de AfD samen met die Linke een anti-migratieregering kunnen vormen. Maar dat zit er niet in, want daarvoor zijn Die Linke te onverdraagzaam en dogmatisch. Zo’n Wagenknecht is een eenzame zwaluw die de lente niet maakt.

  Like

 4. Jan zegt:

  Niema Movassat is ook van Die Linke en kan dus niet verdragen dat Wagenknecht een andere mening hebben. Hij werd al een keer eerder vals toen kritiek op de islam geuit werd, dat noemde hij racisme
  Die Chefredakteure von “Bild” und “Bild am Sonntag” reagieren auf den Kommentar ihres Autors Nicolaus Fest, der den Islam als Integrationshindernis bezeichnet hatte. Zuvor hatten Politiker eine Entschuldigung gefordert. […] Niema Movassat, Abgeordneter der Linken, zeigte sich ebenfalls empört und warf der “Bild”-Zeitung vor, durch den Kommentar Rassismus zu schüren.
  ….
  https://movassat.de/anti-islam-kommentar-der-bild-am-sonntag

  Zie ook:
  Redacteur van “Bild” noemt islam “integratiehindernis”
  https://ejbron.wordpress.com/2014/07/28/redacteur-van-bild-noemt-islam-integratiehindernis/

  Hoe de hersenen van Movassat werken:

  Movassat zegt dat hij opkomt voor Joden maar intussen voert hij wel een hetze tegen Joden in Israël want die dienen uitgeroeid te worden al zegt hij het niet in deze bewoordingen.
  Movassat bij een demo:

  Ansonsten ist da nur noch ein Antrag der Antikapitalistischen Linken – in diesem Zusammenschuss ist der äußere linke Parteiflügel organisiert –, dem sich auch die Bundestagsabgeordneten Ulla Jelpke und Niema Movassat, mehrere Mitglieder des Landesvorstands und die Jugendorganisation der Partei in Nordrhein-Westfalen angeschlossen haben. „Die Linke fordert ein Ende der Besatzung in Palästina und der Gaza-Blockade“

  Hij kan gewoon niet slapen vanwege die Joodse staat:
  Der (Israël) lässt die nordrhein-westfälischen Linkslinken nicht ruhig schlafen, denn: Zehn Jahre „Verhängung der israelischen Totalblockade über Gaza“! 50 Jahre „israelische Besatzung“, „fortschreitende Kolonisierung“ und „Siedlungsbau“! 70 Jahre UN-Teilungsplan inklusive „Nakba“! 100 Jahre Balfour-Deklaration, in der „die damalige Kolonialmacht Großbritannien einseitig die Schaffung einer jüdischen Heimstätte zusagte“!


  https://www.mena-watch.com/mena-analysen-beitraege/linkspartei-in-nrw-eine-hochburg-des-hasses-auf-israel/

  Antisemitische Demonstration entzweit die Linke
  Es sind beklemmende sechs Minuten auf dem Video. Gezeigt wird eine Demonstration in Essen, bei der Palästina-Flaggen geschwenkt werden und „Kindermörder Israel“ gerufen wird. Dann sieht man eine aufgehetzte Meute unter „Allah Akbar“(Gott ist groß)-Rufen durch die Fußgängerzone laufen. „Da ist eine jüdische Demonstration“, sagt einer in die Kamera. „Es ist nicht gut, wenn so etwas passiert. Aber die Juden haben uns beleidigt.“ Später sieht man die Demonstranten Steine und Flaschen gegen eine kleine Ansammlung von Menschen schmeißen. Dazu wird „Adolf Hitler“ skandiert und der Nazi-Gruß gezeigt.

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article130496827/Antisemitische-Demonstration-entzweit-die-Linke.html

  Aanwezig hierbij was Niema Movassat
  De hypocriet

  Like

 5. Pietersen zegt:

  Ach gut, mevrouw Wagenknecht krijgt te weinig podium op de stasi-omroep voor haar groene plannetjes. Jaloers sekreet.

  Like

 6. Jan zegt:

  Beweging van Sarah Wagenknecht noemt het kind bij de naam: “ZDF en ARD zijn regeringsomroepen”

  Klopt, iedereen die niet tikt zoals links is een nazi:
  ZDF-Reporterin Nicole Diekmann als Taktgeberin für Straßenterror

  ……
  http://www.pi-news.net/2019/01/zdf-reporterin-nicole-diekmann-als-taktgeberin-fuer-strassenterror/

  Like

 7. Dag X: Duitslands extreem-rechtse commando’s zouden naar verluidt samenspannen om toppolitici te vermoorden als het order ‘valt’

  Door Michaela Rehle

  Een extreemrechts ondergronds netwerk bestaande uit leden van de Duitse elite-commando-eenheid en militaire veteranen die van plan waren om toppolitici te vermoorden na de ineenstorting van de orde in het land, beweert een sensationeel bericht in de media.
  De Duitse politie heeft naar verluidt een clandestien extreem-rechts netwerk aan het licht gebracht dat naar verluidt “concrete plannen” had voor wat zij “dag X” noemden – het moment waarop de burgerlijke orde van Duitsland zou instorten, berichtte het tijdschrift Focus. Het aangrijpende plan was om ‘ongewenste’ politieke figuren naar een afgelegen plek te brengen en ze massaal te vermoorden.

  De namen van mensen op de “hitlijst” van de groep moeten nog worden vastgesteld, maar men denkt dat Dietmar Bartsch, hoofd van de parlementaire fractie van de linkse partij, een van degenen was die eruit gehaald moest worden.

  Het uiterst rechtse ondergrondse netwerk zou leden van de KSK, de speciale eenheden eenheid van het Duitse leger, samen met veteranen uit de militaire en rechtshandhaving omvatten. Door zich grondig voor te bereiden op ‘Dag X’, hadden ze al geheime wapens en munitiedepots en brandstofdepots gecreëerd.

  Het infiltreren van de geheime groep zou onmogelijk zijn geweest zonder een van zijn leiders die toevallig “de enige betrouwbare bron van informatie” was voor MAD, de Duitse militaire inlichtingendienst, volgens Focus.

  Ironisch genoeg deed een hoge officier binnen dezelfde dienst zijn uiterste best om het onderzoek te belemmeren. Een 42-jarige luitenant-kolonel van de militaire inlichtingendienst, wiens naam onbekend blijft, werd beschuldigd van het lekken van gevoelige informatie over de structuur naar enkele contacten binnen het Duitse leger, waarbij hij hen vooraf waarschuwde over politieonderzoeken.

  Naarmate de structuur groter werd, stuitten onderzoekers ook op een losse associatie van mensen die in Duitsland bekend staan ​​als survivalisten.

  Meestal ontslagen als complottheoretici die zich voorbereiden op allerlei apocalyptische crises, hebben veel survival groepen banden met extreem rechtse extremisten en de zogenaamde ‘Reichsburgers’ – nationalisten die het moderne, democratische Duitsland niet erkennen en het herstellen van het oude Duitse Rijk.

  Een andere KSK-officier geïdentificeerd als Andre S. werd genoemd als een beheerder van een aantal online survival groepen, die werden frequent bezocht door sommige leden van Duitse neonazistische facties. De man ontkende dat hij een neonazi was en MAD concludeerde uiteindelijk dat hij geen extremist was, meldt Die Welt.

  Duitse functionarissen zijn opvallend mondjesmaat op de hoogte gehouden over alles wat verband houdt met de informatie over het vermeende geheime netwerk. Het leger weigerde commentaar te geven op mogelijke banden tussen KSK-officieren en controversiële survival groepen.

  Duitsland heeft al geruime tijd te maken met een aantal zenuwslopende ontwikkelingen binnen zowel zijn strijdkrachten als de samenleving. Vorig jaar bevond de Bundeswehr zich in het vizier toen talloze Wehrmacht-memorabilia en nazi-tijdperk artefacten binnen verschillende kazernes werden ontdekt.

  Deze omvatten posters die Nazi-soldaten verheerlijken, evenals onderscheidende Duitse stalen helmen en replica’s van de standaard uitgifte wapens van de Wehrmacht. Na die ongemakkelijke openbaring beloofde minister van Defensie Ursula von der Leyen om de legers van het leger te controleren “van rekruten tot generaals, van instructeurs tot minister”.

  Ondertussen zijn extremisten binnen het leger verre van de enige bron van zorg voor Berlijn. In een januari-rapport van het Focus Magazine werd gesuggereerd dat het aantal extreem-rechtse ‘Reichsburgers’ opliep tot bijna 16.000 leden en blijkbaar begonnen ze zich voor te bereiden op hun eigen ‘Dag X’ door een gewapende vleugel te creëren.

  bron:
  https://www.rt.com/news/443662-german-army-secret-extermist-network/

  Like

 8. M. zegt:

  From JFK to 911 Everything Is A Rich Man’s Trick

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s