Hamas wil Abbas graag kwijt

screenshot_794

(Vertaling: E.J. Bron)

Salah al-Bardawil, een lid van het “politbureau” van Hamas en woordvoerder voor de organisatie, beschuldigde de chef van de Palestijnen Mahmoud Abbas (foto) ervan de confrontatie met de “bezetting” in de interne Palestijnse arena te brengen.

Israel Heute

In een interview met de tv-zender van Hamas, “Al-Aqsa TV”, reageerde Bardawil op berichten, volgens welke Hamas de jaarlijkse viering van de 54e verjaardag van de “gewapende strijd” van Fatah verboden zou hebben.

Hij verklaarde dat Hamas zich niet zou hebben uitgesproken tegen de viering van de jaarlijkse ceremonie, maar dat men geprobeerd zou hebben de vervalsing van de geschiedenis door Abbas en hoge vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit te verhinderen.

Volgens Bardawil zouden de “ongepaste” uitspraken (om de mannen van Hamas “spionnen” te noemen) van Abbas bewijzen dat hij er niet geschikt voor is om het “Palestijnse volk” te leiden. Hij riep de Palestijnse organisaties ertoe op om hun erkenning van Abbas in diens huidige staat opnieuw te onderzoeken.

“Ons Palestijnse volk heeft een betere leiding nodig”, zei hij. “Abbas (Abu Mazen) is niet in staat om het Palestijnse volk te leiden. Er zou geprobeerd moeten worden hem af te zetten.”

Bardawil viel Abbas ook aan, omdat die gisteren opdracht had gegeven om de Palestijnse Autoriteit van de grensovergang Rafah terug te trekken. Het zou zijn doel zijn om de grensovergang met Egypte te sluiten en de benarde toestand in de Gazastrook te vergroten.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Fatah, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, islam-nazisme, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, provoceren, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hamas wil Abbas graag kwijt

 1. Peter zegt:

  Bommetje ?

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Is dat die kwibus met zijn eigen vliegtuig dat door de EU is betaald?

  Like

 3. Goed idee, Abbas kwijt. Daarna gevolgd door alle palestijnen of lieden die onder valse zich palestijn voordoen. Niet goedschiks, dan kwaadschiks. Israël kan het, dat is zeker.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s