Kinderombudsvrouw wil ISIS-kinderen van levensgevaarlijke Jihadisten ophalen

screenshot_793

Dezelfde Kinderombudsvrouw die zwarte Piet ‘in strijd met kinderrechten’ vond

Nederlandse kinderen die vastzitten in kampen in Syrië moeten daaruit worden gehaald en het kabinet moet zorgen voor hun emotionele en fysieke veiligheid en hun recht op ontwikkeling. Kinderombudsman Margrite Kalverboer roept verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus opnieuw op zich daartoe tot het uiterste in te spannen.

Post online

Kalverboer doet deze oproep in reactie op een veiligheidsanalyse met betrekking tot uitreizigers en hun minderjarige kinderen in kampen in Syrië, die het kabinet in december aan de Tweede Kamer aanbood. Het kabinet zet nu niet actief in op het terughalen van uitreizigers en hun minderjarige kinderen, maar op het voorkomen van uitreizen naar het strijdgebied. “Degenen die toch zijn afgereisd naar ISIS-gebied hebben willens en wetens de keuze gemaakt om zich aan te sluiten bij een terroristische groepering”, schrijft Grapperhaus in december aan de Tweede Kamer.

Kalverboer schrijft in een brief aan de minister: “De jonge kinderen in de kampen in Syrië zijn door de keuzes van hun ouders ernstig in hun ontwikkeling bedreigd en kunnen door hun ouders onvoldoende beschermd worden. Daarom verzoek ik u opnieuw om deze kinderen te beschermen.” Ze wijst erop dat dit nodig is, zeker nu de winter is ingevallen en de situatie in Syrië verslechtert.

Het kabinet voert als reden om de kinderen niet op te halen onder meer de veiligheidssituatie in de regio op en het ontbreken van diplomatieke betrekkingen. Kalverboer wijst erop dat bijvoorbeeld in België een rechter onlangs de regering maande kinderen terug te halen.

Na het uit elkaar vallen van het kalifaat zijn veel vrouwen van IS-strijders, veelal met hun kinderen, naar Koerdische kampen in Noord-Syrië gevlucht. Daar zitten ze vast in gevangenkampen, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. In de opvangkampen verblijven zo’n 145 kinderen met een Nederlandse link.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

46 reacties op Kinderombudsvrouw wil ISIS-kinderen van levensgevaarlijke Jihadisten ophalen

 1. t.troubadour zegt:

  Hoe zot kan je zijn.Levensgevaarlijk en wederom ten koste van de belastingbetaler.Opzouten muts

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Levensgevaarlijk dat ‘mens’.

   Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Weet je wat pas echt levensgevaarlijk zal zijn en dan zeker voor die geschifte Margrite Kalverboer? Stel dat ze al die ISIS-kinderen in haar eigen huis opneemt en ze verwacht dat die dolgedraaide spruiten allemaal opeens lief en aardig gemaakt kunnen worden door hen te gaan oververwennen! En als dat gebeurd en het uit de hand loopt dan moet dat mens ook later niet gaan zitten kankeren dat het zo NIET was bedoeld! Dat tuig beloont al veel te lang goed met kwaad!

   Like

 2. t.troubadour zegt:

  Breng ze maar naar Gaza,zijn ze volkomen op hun plaats tussen die terroristen

  Geliked door 2 people

 3. Flo zegt:

  Lekker laten zitten daar,ze hebben er zelf voor gekozen ,cultuur mogen ze behouden ,we hebben hier genoeg van die lui , er zijn er heel veel op school gegaan ,maar als je naar de misdaadcijfers kijkt ,steken ze er met kop en schouders boven uit .

  Geliked door 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Niks halen, niks Nederlandse kinderen, ouders hebben er zelf voor gekozen en de kinderen horen bij hun ouders, worden “opgevoed” door die ouders zoals ze zelf zijn. Nederland zit niet te wachten op de verjongde uitgave van een stelletje moordenaars.

  Geliked door 3 people

 5. De IS moet volledig worden uitgeroeid, daar horen de IS.vrouwen en kinderen ook bij. Mevrouw Kalverboer, stop met uw humane/christelijke gelul, want IS.kinderen zijn adderengebroed die het leven niet verdienen en niet waard zijn. U doet al genoeg schade met uw pro.IS.mening. Van mij mag Assad alle IS.strijders inclusief hun familie (en daar horen kinderen ook bij) uitroeien. Ik heb u niet gehoord toen de regering F16s stuurde om IS te bombarderen. Was ook heel erg voor de IS.kindertjes. Maar kennelijk nog niet genoeg gebombardeerd want er zijn jammer genoeg nog overlevenden.

  Geliked door 3 people

 6. Thoth zegt:

  Kinderombudsvrouw wil de kalifaatskinderen ophalen. Der nederlandse overheid moet meer indruk maken dan van hun ouders. Daarna, een levenslange revalidatie… Dat mens is werkelijk gestoord. Gutmenschen zijn’t en verdorven. De jonge koters zijn besmet door de islam, jihad en zijn een martelaar. Dat valt niet af te leren.

  en

  Geliked door 2 people

 7. Peter zegt:

  Oplossing is simpel !
  Toon de kinderen een foto van de ombudsman en ze willen zeker niet terug naar Nederland !

  Geliked door 2 people

 8. ruud beijer zegt:

  Wachten dan gaan ze vanzelf dood. Einde probleem.

  Like

 9. Peter zegt:

  Nu even serieus !
  Aan verschillende partijen het volgende gemaild:
  Waarde Kamerleden,
  Wie is in godsnaam dit mens en wat is haar gezag ?
  De politiek bepaalt.
  Punt uit !

  Geliked door 1 persoon

 10. Henk.V zegt:

  Het is heel opvallend dat je, wanneer je een vrouwennaam tegenkomt die eindigt op te of the, je er bijna steevast van mag uitgaan die de persoon in kwestie uit een (groen) links nest komt. Ook deze dame heeft een linkse achtergrond, wat zal betekenen dat het gevoel een allesbepalendee rol gaat spelen in de interpretatie van een situatie.
  Hier is weer sprake een geval met een hoge zieligheidsgraad, waarbij het wenselijk is dat wij een zakdoek bij de hand hebben, want hier zien wij buitengewoon KINDERLEED dat ABSOLUUT moet worden VERHOLPEN..
  De moslims die naar het Midden-Oosten reisden om betrokken te raken bij Isis operaties wisten wat die operaties inhielden en hoeveel extreem geweld daarbij meedogenloos zou worden toegepast,. Zij raakten bij hun volle bewustzijn betrokken bij buitengewoon zware oorlogsmisdaden. In die oorlogssituatie werden er kinderen verwekt.
  Voor het vrijwillig verwekken van kinderen zijn de ouders gewoonlijk zelf verantwoordelijk. Hier was geen sprake van misbruik waarbij vrouwen worden opgezadeld met kinderen waarom zij niet hebben gevraagd.
  De kinderen van oorlogsmisdadigers krijgen niet alleen impressies te zien van gruwelijke wreedheden, maar, krachtens de aard van de Isis beweging werden zij er letterlijk voor getraind! Zo moeten jongen kinderen, onder toejuichingen van de jihadistische omstanders, mensen het hoofd afsnijden.
  Het is niet aan de Nederlandse staat om de misvormingen die er in het gevoelsleven en in de gedachten van jonge kinderen zijn bewerkstelligd te gaan corrigeren. Ik stel voor dat de naïeve vrouwspersoon Margrite persoonlijk naar Syrië afreist en daar ter plekke gaat knutselen aan de geestesgesteldheid van de aanstormende psychopaatjes..
  Ik wens u een goede reis ,mevrouw, en veel succes met uw goede werk.Dat u daar maar steeds met uw hoofd erbij (en erop) mag werken.

  Geliked door 4 people

 11. Peter Selie zegt:

  Wordt het langzamerhand niet eens tijd dat we die socialistische hobbyclubs de nekt omdraaien. Linkse alleen maar goed doen uit andermans portemonnaie.

  Geliked door 2 people

 12. Elena zegt:

  Kinderen ophalen?.
  Tot en met welke leeftijd zijn het kinderen?
  Laat die stomme Kalverboer trut lekker zelf naar Syrié en Irak afreizen om “kinderen” op te halen !!!

  Like

 13. Peter Selie zegt:

  correctie
  Wordt het langzamerhand niet eens tijd dat we die socialistische hobbyclubs de nek omdraaien. Linkse kunnen alleen maar goed doen uit andermans portemonnaie. Ondertussen is ”ONS EUROPA” om zeep gebracht. Maar wat had je anders verwacht?

  Geliked door 1 persoon

  • QENQ6 zegt:

   Tuurlijk. Andermans geld komt natuurlijk van die gemene Shell, die tot duivel is verklaard door links. Shell verdient wel hun uitkering, maar dat even terzijde.

   Like

 14. RottenPikwick! zegt:

  Dit mens is actief in de islamisering en de import van nog meer bloeddorstige monsters in Nederland!

  Geliked door 3 people

 15. King Arthur zegt:

  Weer een ongeleid slinks projectiel dat opgesloten hoort te zitten. Zolang slinks al dit soort rollen vervult met leipe miepen blijft het vechten tegen de bierkaai.

  Geliked door 1 persoon

 16. Qvic zegt:

  Dat mens is achterlijk dom. Daar kunnen we dan ook niets anders dan oerdomme acties van verwachten. Ik begrijp niet dan zulke achterlijke mensen überhaupt zulke functies krijgen, waar zij niet de capaciteiten voor in huis hebben. Zij wil willens en wetens kinderen ontvoeren en naar Nederland brengen, omdat volgens haar die kinderen het elders slecht hebben. Hoe verzint zij deze klinkklare onzin. De moeders hebben in het verleden bewust gekozen om die kant op te gaan (al was het toen al tegen beter weten in) Dan moet je er niet meer mee bemoeien, als kinderombudsvrouw. Mensen die bewust emigreren, worden de kinderen die daar geboren worden toch ook niet terug gehaald, als 1 van de ouders komt te overlijden.

  Geliked door 1 persoon

 17. bigljohn zegt:

  Deze vrouw heeft een behoorlijke tik van de molen gekregen. Je gaat toch ook niet van een gevaarlijk slangennest de jongen meenemen en proberen die tam te maken ? Maar ja, zo gaat dat in Nederland. Nederland word geregeerd door een stelletje vol-idioten, c.q. geweten-lozen, die zich laten adviseren door figuren zoals deze vrouw. Een lekker landje waarin wij leven. Demonstraties en verkiezingen hebben ook al geen effect meer, daar zorgen de VVD en links wel voor. In dit vreselijke land zijn nog maar twee soorten mensen in tel die elkaars vriend zijn; linksen en islamieten !

  Geliked door 2 people

 18. QENQ6 zegt:

  P.S. Liesbeth Zegveld daagt de Staat vanwege bombardementen Irak. Het lijkt allemaal op zelfmoord. Zie: Elsevier Weekblad.

  Like

 19. Pietersen zegt:

  Mevrouw GroenLinks Kalverboer heeft zich niet te bemoeien met kinderen in kampen ergens in Syrië. Het is nog maar de vraag of dit Nederlandse kindjes zijn aangezien hun islamitische ouders Nederland hebben verlaten en zich met het Kalifaat verbonden hebben verklaard.
  Daarmee hebben zij Nederland afgezworen en dat geldt ook voor hun kinderen.
  Veel van die kindjes zijn in het Kalifaat geboren en/of verwekt.
  Ze zouden leven onder ‘erbarmelijke omstandigheden’, ja het zal geen hotel zijn, maar er leven duizenden mensen en kinderen daar in erbarmelijke omstandigheden.
  Toch zal de term wel zwaar aangedikt zijn om de Nederlandse politiek te chanteren, feit is dat men daar in leven blijft dus zo slecht kan het niet zijn.

  Last but not least : Mevrouw Kalverboer moet begrijpen dat deze kinderen al zo lang in die kampen zitten, dat zij volledig geïslamiseerd zijn en Arabisch geworden. Passen dus totaal niet meer in Nederland, dus laat ze lekker daar anders krijgen zij er juist een nieuw trauma erbij.

  Geliked door 2 people

 20. F1802 zegt:

  Hé Kalverbroer, doe eens ff normaal en zorg eerst eens voor onze eigen kinderen, domme troela. Hoe komt zo’n dom mens aan haar titel ombudsvrouw eigenlijk? Door wie wordt zo iemand daar neergezet. Diegene zouden ze samen met haar moeten opsluiten en verbannen naar een of ander islamitisch apenland. Kunnen ze zich helemaal uitleven!

  Geliked door 3 people

  • ruud beijer zegt:

   Als u 20 maart op de PVV stemt dan komt er geen enkel terroristenkind naar Nederland. Bovendien worden alle islamitische instellingen gesloten. 20 maart kunt u het verschil maken door op de PVV of het FvD te stemmen.

   Geliked door 1 persoon

 21. koddebeier zegt:

  Wat een hersenloze muts !

  Geliked door 3 people

 22. Wachteres zegt:

  `Wat mij bij de (s)linksen opvalt is dat zij altijd medelijden hebben met de verkeerde groep.

  Moslims en hun kinderen zijn per definitie ‘zielug’.

  als er een christen bedreigd wordt dan geven ze niet thuis. Nu weer is er een vrouw, ik meende uit Saoedie-Arabië, die zegt niets meer met de islam te maken te willen hebben.

  Ze moet smeken of ze a.u.b in Canada opgenomen kans worden.

  Ook de paus had geen boodschap aan een rooms-katholieke vrouw die in Pakistan vervolgd werd.

  De IS-kinderen komen natuurlijk niet zonder hun ouders terug. Over de gevolgen van hun binnenhalen – de vele autochtone slachtoffers van dit IS-schuim – nu en in de toekomst -zul je links niet horen.

  Hoe verknipt kan een mens in zijn denken worden.

  Geliked door 5 people

 23. koddebeier zegt:

  Wederom blijkt dat links een hersenafwijking is !

  Geliked door 2 people

 24. Jean zegt:

  Bestaat die linkse rotzooi voor 100% uit lafaards en verraders van onze westerse beschaving?

  Geliked door 1 persoon

 25. guusvelraeds zegt:

  Daar zitten ze vast in gevangenkampen, vaak onder erbarmelijke omstandigheden.

  Prima, houden zo.

  Kinderen waren al verloren vanaf het begin. Je kunt het islam tuig van ouders wel uit de ouderlijke macht zetten maar dan krijg je weer ander gezeik. Het zal niet stoppen.

  Daar laten in hun kalifaat. Beste voor iedereen.

  Like

 26. Tineke zegt:

  Stom wijf. sluit je aan bij ”wij gaan ze halen” en laat ons verder met rust.

  Geliked door 2 people

 27. Thomasson zegt:

  Het ziet er naar uit dat mevrouw Kalverboer niet concentreert zich op haar taak: het beschermen van NEDERLANDSE KINDEREN. Het is te krankzinnig voor woorden dat deze vrouw eist van minister Grapperhaus het kroost van ISIS naar Nederland te brengen; dat zonder acht te nemen op het gevaar dat deze terreurgedrochten met zich mee brengen? Binnen 10-15 jaar zouden de zielige ISIS kinderen dodelijke aanslagen plegen op Nederlandse bodem. Vraagt deze vrouw zich af, hoeveel kinderen zouden omkomen in deze terreuraanslagen? De jonge kinderen in de kampen in Syrië worden belemmerd in hun ontwikkeling en ze kunnen door hun ouders niet voldoende worden beschermd? Wie beschermt de Nederlandse kinderen tegen de foute keuzes van kinderombudsvrouw Kalverboer?.
  Zij noemt ze NEDERLANDSE KINDEREN, maar zijn ze dat ook? In de meeste gevallen zijn ze dat niet. Ze zijn Marokkaanse of Turkse kinderen. Waarom gaan ze niet naar het land waar ze staatsburgers zijn? Nl. Marokko of Turkije? Als een van hun ouders is Nederlander (meestal hun moeder) hebben ze ook een vader. In de Islam zijn kinderen eigendom van hen vader. Dus waarom zouden ze niet naar de familie van hun vader in een van de moslimlanden gaan? Margite Kalverboer begrijpt kennelijk niet dat kinderen van boven de 4 jaar oud zijn al zwaar gehersenspoeld in de salafistische leer. Zij zijn al op hele jonge leeftijd Natural Born Killers.

  Geliked door 1 persoon

 28. Johan zegt:

  Die ombudsdoos moet per ommegaande gedumpt worden in de dorre woestijn in Syrië. Ver weg van Nederland in haar bejubelde kalifaat. Dan hebben wij hier tenminste geen last meer van zulke grenzeloze stupiditeit.

  Geliked door 2 people

 29. Elisah zegt:

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171203_03221173

  “Gehersenspoelde kinderen die terugkeren uit ISIS-gebied zijn erg gevaarlijk”

  De strijders van terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) zijn op heel wat plaatsen in het Midden-Oosten verjaagd, maar dat levert nieuw gevaar op in Europa. Dat zegt Hans-Georg Massen, de chef van de Duitse inlichtingendienst, die waarschuwt voor gehersenspoelde kinderen die terugkomen naar Duitsland en erg gevaarlijk zijn.

  Die vrouwen zijn ook een gevaar, zo zei eerder ook al de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD. Vorige maand waarschuwde die voor terugkerende jihadistische vrouwen. Die zouden volgens de AIVD bereid zijn om ook buiten ISIS-gebied aanslagen te plegen.

  Geliked door 1 persoon

 30. Elisah zegt:

  https://www.express.co.uk/news/world/825304/ISIS-Islamic-State-daesh-ISIL-propaganda-child-soldier-Mosul-Iraq

  Desperate ISIS jihadis release vile clip of child soldiers beheading prisoners
  VILE ISIS jihadis have released a twisted propaganda video which shows children beheading prisoners and calling for lone wolf attacks in the West

  The grotesque terror tyrant’s propaganda video includes speeches from child soldiers, with one claiming the “horrors” carried out by ISIS in the West are “a small portion of the long bill” awaiting those who look to crush their vile regime.

  Like

 31. Republikein zegt:

  Haal maar binnen, we zijn nog lang niet vol, jaren geleden was hier al sprake van, en deskundigen
  gingen dat simpel oplossen door in de hoogte te bouwen.
  Dat schijnt nu een trend te gaan worden, de gemeenten spelen een wedstrijd wie de hoogste woontoren binnen de bebouwde kom realiseert, woningnood opgelost.
  Er wordt trouwens al jaren niet meer gebouwd voor Nederlanders, ooit een hoog item op de agenda van diverse kabinetten na WOII, we moeten plaats maken voor nieuwe medelanders.
  Je ziet het niet maar het bestaat wel, sick building syndrome, in gewone taal= klap van de mallemolen.

  Geliked door 2 people

 32. ruud beijer zegt:

  Na 20 maart gaan we eens kijken wie we allemaal gaan ontslaan. Ook gaan we kijken hoeveel we er kunnen uitzetten. Helpt u mee de asielparasieten uit te zetten. Helpt u mee om een einde aan de islam in Nederland te maken?20 Maart PVV of het FvD.

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Helaas hebben de huichelaars en wegkijkers in Nederland weer pro islam en pro asielparasieten gestemd. Hopelijk wordt uw toekomst vernield en dat van uw kinderen.

   Like

 33. Jan zegt:

  Als je onkruid wilt uitroeien moet je bij de wortel beginnen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s