Woonproject voor “vluchtelingen” na twee jaar afgelopen

screenshot_801

(Vertaling: E.J. Bron)

Te grote schade door vandalisme evenals hygiënische problemen

Een woonproject voor “vluchtelingen” in Ingolstadt is afgelopen. Na twee jaar worden de contracten niet meer verlengd. De schade door vandalisme evenals hygiënische problemen zorgden voor het mislukken, was van de kant van de stedelijke woningstichting GWG te horen.

Die Freie Welt

De Algemene Woningstichting Ingolstadt GmbH (GWG) had zich een prestigeproject op haar vaandel geschreven. Twee jaar geleden bouwde men vanuit het niets (onder gebruikmaking van ettelijke staatssubsidies uit de geldbuidel van de belastingbetaler) in de Gustav-Adolf-Straße in het zuidwesten van Ingolstadt zes splinternieuwe woonhuizen met in totaal 72 kamers (foto). Echter niet om de woningnood in de stad tegen te gaan of eventueel daklozen een korte tijd in onder te brengen. Nee, deze huizen waren alleen maar bedoeld voor de onderbrenging van “vluchtelingen”. De dames en heren van de woningstichting stelden hun project stralend aan het publiek en de media voor en lieten zich dienovereenkomstig bejubelen.

Maar twee jaar later is de feeststemming definitief voorbij en nu is er alleen nog maar één groot katten-gejammer te horen. Want de nieuwe huurders, waar men o zo hevig naar verlangde, bleken alles anders te zijn dan geciviliseerd. Het woonproject, moesten de dames en heren van de GWG nu tandenknarsend toegeven, is compleet mislukt. De binnenkort aflopende huurcontracten worden niet verlengd, de “vluchtelingen” moeten eruit. Daar zijn veel redenen voor.

Er waren ontelbare klachten van buurtbewoners over lawaaioverlast door de bewoners van de huizen, berichten over problemen bij het opruimen van afval en andere problemen van hygiënische aard, vooral wat betreft de sanitaire voorzieningen. Bovendien ontstond er grote schade door vandalisme in de woonhuizen, o.a. in de keukens.

Afgelopen zomer werd er een ronde-tafel bijeengeroepen om maatregelen te nemen die de situatie in de huizen zou moeten verbeteren. Alle ondernomen stappen hadden echter geen effect, zodat de GWG zich nu genoodzaakt zag deze stap te zetten. Als de huizen leeg zijn, wil de woningstichting de huizen en woningen compleet saneren (vermoedelijk weer met heel veel subsidie uit de geldbuidel van de belastingbetaler) om ze daarna opnieuw te verhuren – opnieuw aan “vluchtelingen”. Dat staat in ieder geval in het bericht van de “Donaukurier”.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Duitsland, establishment, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Woonproject voor “vluchtelingen” na twee jaar afgelopen

 1. Tineke zegt:

  Opnieuw aan vluchtelingen!
  Je gelooft het niet he…………?

  Geliked door 2 people

 2. Thomasson zegt:

  Men probeert zo veel gunsten te doen aan mensen die het gewoon niet verdienen. De vluchtelingen zijn niet geciviliseerd omdat ze gewoon beesten zijn. Velen van hen hebben nog nooit als mensen geleefd. Het project van Ingolstadt lijkt een beetje op een project om leuke apartementen te bouwen met inbouw keuken, bad en sauna voor de apen van Artis.

  Geliked door 4 people

 3. Yvonne zegt:

  Dweilen met de kraan open,eerst de huizen laten verslonzen, erna opknappen en opnieuw verhuren aan vluchtelingen ? Hebben ze bij die verhuurder zaagsel in hun hoofd
  Ze krijgen zeker weer een zak met geld om er vluchtelingen in te zetten en over 2 jaar weer vol verbazing dat de woningen weer zijn uitgewoond

  Geliked door 2 people

  • Thomasson zegt:

   @Yvonne. ZIJ KRIJGEN EEN ZAK MET GELD. Dus dat kan ze helemaal niet interesseren wat met de huizen gebeurt. Het zal ze een zorg zijn dat veel van hun eigen mensen geen enkele kans maken op een fatsoenlijk huis. Dat het hele systeem verrot en bedorven is, weet iedereen. Maar hoe kan dat nou dat mensen niet opkomen voor hen rechten?. Dat ze zo lang een bende van rovers laat met hen belastinggeld te knikkeren, zonder in opstand te komen.

   Geliked door 2 people

 4. Tistochwat zegt:

  Daar gaat het geld waarvoor je hard hebt moeten werken en onder dwang hebt moeten afstaan aan de belastingdienst.
  En dat allemaal om een meute mohammedaanse wilden te gerieven!

  Ik ben nog steeds witheet:

  Geliked door 2 people

 5. Pietersen zegt:

  Alles war Scheisse en toen hebben ze het maar aan de muren afgeveegd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Thom zegt:

  Ze hebben in ieder geval een vak geleerd namelijk bouwvakken. Ze hebben iets gepresteerd wat de meesten van ons niet voor elkaar krijgen. Ze hebben hun woning veranderd in één groot schijthuis. Doe dat maar eens na.

  Geliked door 1 persoon

 7. Cathja zegt:

  Stronteigenwijs…., zo kun je het personeel van die woningstichting het beste omschrijven. Als je zóveel geld van de belastingbetaler in een totaal mislukt project gestopt hebt, dan ben je toch dommer dan een ezel als je daar na renovatie van de woningen opnieuw asielzoekers huisvest?
  Sommigen leren het nooit, maar het kan ook een vorm van onverschilligheid zijn. Geld speelt waarschijnlijk geen rol, want daar is de belastingbetaler voor.
  Ze gaan opnieuw van start….met nieuwe asielzoekers….om over twee jaar exact dezelfde treurige balans op te maken als de huidige.

  Hoe STOM kun je zijn?

  Geliked door 1 persoon

 8. Kees zegt:

  Ieder mens die een klein beetje nadenkt had dit verwacht. Maar ja, moslim-“vluchtelingen” moeten alles krijgen wat de politiek denkt dat ze nodig hebben. En vervolgens vinden de hulpverleners het heel vreemd dat deze “vluchtelingen” zich zo gedragen.
  Dat dit soort projecten miljoenen kost, interesseert niemand iets. De burger betaalt wel. De burger is toch gek.

  Geliked door 2 people

 9. Henk zegt:

  als wij een huurhuis met schade achterlaten moet je tot de laatste cent de schade betalen, dit tuig komt overal weg mee, dat is pas discrimminatie !

  Geliked door 3 people

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ja wat verwachten we nou, ze zijn nog met een handje kralen en een spiegeltje uit de boom gelokt, dan kun je ze wel ineens een huis met een badkamer en een wc geven maar dan zul je ze toch ook moeten vertellen hoe ze dat moeten gebruiken.
  Zo zit je met je familie in een plaggenhut met een dak van palmbladeren rond een kampvuurtje in het midden van je ‘onderkomen’ zo zit je ineens in een appartement met alles erop en eraan.
  Zo ging het ook met de ontwikkelingshulp, je graaft een waterput en voordat je goed en wel weg bent maken ze er een schijthuis van.
  Het trieste is dat al deze experimenten worden uitgevoerd door mensen die beter zouden moeten weten en met geld van de brave belasting betalende burger.

  Geliked door 3 people

 11. kampersrene zegt:

  Dat vluchtelingencomplex is gesloten ….maar waar zijn die arme fluchtelingen nu ondergebracht …meegegeven met de ophaaldienst als grof vuil….of opgenomen in groen linkse gezinnen

  Geliked door 1 persoon

 12. BertG. zegt:

  Ik heb zo iets al een aantal keer gezien in mijn straat wanneer ze een stelletje wilden onderbrengen in de kleinere starters woningen.
  Tot de laatste tegel die er te vinden is breken ze het complete huis af.
  En ook telkens weer opnieuw wilden onderbrengen, die vervolgens weer precies hetzelfde doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Thom zegt:

   Ik ben lang geleden ooit in een huurhuis met open keuken gaan wonen waar een Turk in gewoond had. Hij had zo’n houten stellage boven de WC-pot gebouwd waarop je kon hurken. Hij had een houten wand tussen keuken en woonkamer gebouwd. In het huis en vooral die wand zaten duizenden kakkerlakken, omdat de verwarming altijd hoog gestaan had, omdat het vochtig was en nooit werd schoongemaakt.

   Geliked door 1 persoon

  • mahoog zegt:

   Zeg Bert…..had jij ze niet wat cultuur bij kunnen brengen,als blanke voorman?

   Like

   • BertG. zegt:

    Zie er dan eerst maar achter te komen welke tolk je moet meenemen.
    Dat kan inmiddels werkelijk elke denkbare taal zijn ergens uit Afrika wat ze spreken.
    Ik heb ze zelfs al onderling in een soort van klik-klak taal gehoord op straat.

    Ze krijgen zo’n woninkje met 1 of 2 man, en binnen een week zijn er nog 8-10 andere in getrokken.
    In huisjes waar je met ze 2en al gek zou worden, zo klein als die huisjes zijn.

    Geliked door 1 persoon

 13. Peter zegt:

  De lui die dit organiseren voor de gemaakte kosten laten opdraaien,dan is het snel gedaan met deze onzin .

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ja en dat betalen ze dan weer met geld dat ze gekregen hadden, daar slapen ze geen minuut minder door want als ze tekort komen vult men het weer aan. Vestzak broekzak.

   Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:


  Der Arbeitersamariterbund (ASB) hat bereits vor einiger Zeit auf auf ebay-Kleinanzeigen zwei Reinigungsstellen „für unsere Gemeinschaftsunterkunft für Flüchtlinge in Berlin-Zehlendorf“ ausgeschrieben, „eine ab sofort, eine weitere Reinigungskraft (m/w) ab dem 01.08.2017.“

  http://www.pi-news.net/2017/08/fluechtlinge-benoetigen-asb-reinigungsdienst/

  Zie ook:
  Asielzoekers Alkmaar woedend over nieuw schoonmaakbeleid toiletten: ’Ga andermans shit niet opruimen’
  ….
  De bewoners zijn boos. „De leiding wil dat we op onze knieën de toiletruimten gaan boenen”, briest de Palestijnse Ahmad. „En dan worden we ook nog gedwongen te betalen voor een sleutel.”

  Dat hij het geld later terugkrijgt, boeit hem niet. „Het gaat om het principe. Ze zeggen dat ik moet relaxen. Maar hoe kan ik relaxen als ik niet eens kan schijten zonder een sleutel?”
  ’Zelfs de gevangenissen in Syrië zijn beter’

  Ook andere bewoners zijn het met Ahmed eens. „Ik ben in shock”, bromt Abu Barak uit Syrië. „Is dit Nederland?” Een ander vult aan: „Zelfs de gevangenissen in Syrië zijn beter!” om die opmerking wordt gelachen, maar niet heel lang.
  ….
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1931100/asielzoekers-alkmaar-woedend-over-nieuw-schoonmaakbeleid-toiletten-ga-andermans-shit-niet-opruimen?utm_source=google&utm_medium=organic

  Geliked door 1 persoon

 15. Dit verhaal heeft men waarschijnlijk nooit eerder gehoord: in 1971 vermoordden moslims 2,4 miljoen hindoes en verkrachtten meer dan 200.000 Hindoeïstische vrouwen

  Zal het islamitische geweld tegen het Indiase volk, en de besmetting van barbaarse islamitische idealen die in hun cultuur vermengd, ooit eindigen? De Israëliërs en hindoes zijn de grootste slachtoffers van perpeturele islamitische invasies en geweld dat meer dan 1000 jaar duurt. Muhammad Ali Jinna, een lid van het Indian National Congress en later van de All-India Muslim League (een Khilafat-beweging die ook het conflict in Palestina ontkiemde), eiste een tweevoudige partitie en creëerde de Lahore Resolution, die de afzonderlijke creatie van Pakistan uit India.

  Deze verdeling van mensen creëerde een dominerend effect van andere spanningen en problemen die zich van Khalistan naar Bangladesh, naar Kashmir, naar Balochistan en naar aanhoudend terrorisme en spanning die zelfs nu nog bestaan, verspreiden. De Britten probeerden Muhammad Ali Jinna te ontmoedigen tegen de verdeling en waarschuwden er vaak voor, wat eindigde in rellen, massale uittocht, schermutselingen en sterfgevallen van miljoenen. Het artikel behandelt een onder belicht incident van moslimbloedingen van hindoes waar we nooit iets over horen. Het is jammer dat het artikel een veel voorkomende hindoe-antiwesterse denkwijze vormt en geen aandacht schenkt aan het simpele feit dat Groot-Brittannië India heeft gered van de islamitische heerschappij.

  India buigt zich vandaag naar Mekka, ware het niet dat de slimme heersers van Zuid-India een alliantie met Groot-Brittannië vormden voor exclusieve handelsovereenkomsten die zich ontwikkelden tot de Britse overheersing en de verdrijving van islamitische heerschappij en sharia.

  Interview door People of Shambhala.

  In de nasleep van hernieuwd geweld tegen Hindoes in Pakistan, en met meer dan 100 hindoefamilies die asiel in India zochten, sprak de directeur van de Canadese groep Hindu Advocacy met People of Shambhala. Banerjee vertelt over de achtergrond van het conflict en waarom Pakistan in 1947 werd opgericht. Waarom het Westen het hindoeïsme zou moeten omvatten, niet alleen om de ‘joods-christelijke’ traditie. En hij bespreekt ook de islam en geweld tegen hindoes en het westen, en hoe we onze waarden en vrijheden kunnen verdedigen.

  PoS: Op dit moment zoeken ongeveer 100 hindoefamilies asiel in India, uit Pakistan, en ze eisen discriminatie en geweld. Er waren vier artsen vermoord op de eerste dag van Eid, en, denk ik, een Sikh werd ook neergestoken. Kun je ons iets vertellen over die situatie?

  RB: Natuurlijk. De situatie is heel natuurlijk. De meeste mensen begrijpen niet wat Pakistan is. Pakistan is een land dat is gevormd voor de moslims. India is voor iedereen een multi-etnisch land. Dus Pakistan werd gevormd met het idee dat de enige mensen die in Pakistan zouden moeten leven, moslims zijn. Er is niets vreemds aan wat er tegenwoordig in Pakistan gebeurt. Het gebeurt al heel lang.

  Bij de onafhankelijkheid van Pakistaanse bevolking was ongeveer tien procent hindoe en Sikh. Nu is het minder dan één procent. Dus de vraag is waar ging die negen procent heen? Welnu, ze werden ofwel etnisch gereinigd, weggejaagd of in grote aantallen geslacht in de oorlog van 1971 tussen India en Pakistan. In Oost-Pakistan werden naar schatting 2,4 miljoen Hindoes in slechts één jaar afgeslacht en honderdduizenden Hindu-vrouwen werden verkracht.

  Er is niets verrassends aan omdat de islam werd geïntroduceerd in het Aziatische subcontinent met als doel de hindoes te bezetten en uit te roeien. Volgens de historicus William Durant, en andere historici, zijn naar schatting 80 miljoen Hindoes gedood, werden ze afgeslacht en duizenden en duizenden hindoetempels werden vernietigd, en er werden moskeeën bovenop gebouwd. De moslims van India hebben in de periode van hun 700 jaar [van bezetting] heel hard geprobeerd de hindoes uit te roeien. Maar er was weerstand van sommige van de hindoe-koninkrijken. Ze hadden nooit de volledige controle over India, zodat ze niet in staat waren om dat doel te bereiken. Maar dat is het eeuwige doel. Volgens de islam is het hindoeïsme de laagste vorm van leven op aarde. Omdat hindoes volgens hen polytheïstisch zijn, geloven ze in meerdere goden. Ze geloven dat we afgoden aanbidden en afgoderij is een zonde in de islam.

  PoS: Een ding dat me opviel, is alleen de omvang van de aanvallen op hindoes, boeddhisten, yezidi’s, zoroasters, kalash. Toch horen we hier niets van. U noemde de oorlog van 71 met als gevolg 2,4 miljoen doden, 200.000 hindoegevrouwen verkracht, maar daar horen we niets van in het Westen.

  RB: Nee, dat doe je niet, want er is een systematische inspanning van moslims en petrodollars om het te verdoezelen. De reden dat je er niets van hoort, is omdat ze enorme moeite doen om het stil te houden.

  PoS: Eerlijk gezegd hebben sommige kranten uit het Midden-Oosten die waarschijnlijk voornamelijk betrekking hebben op moslims er een deel van behandeld, maar je lijkt het niet in het Westen te vinden, wat nog ongelooflijker is. Waarom denk je dat westerse journalisten zoiets niet willen bloot leggen? Het Westen portretteert zichzelf altijd als bezorgt over minderheden en de mensen die altijd opstaan ​​om genocide te stoppen, en die altijd campagne voeren tegen geweld tegen de minderheden. Maar niet heus.

  RB: Dit zal je een beetje beledigend over doen komen.

  PoS: Echt niet [lachen].

  RB: Waarschijnlijk [lachen]. Maar het komt omdat het Westen altijd hypocriet is geweest.

  PoS: Ja.

  RB: Als je naar Groot-Brittannië kijkt, bijvoorbeeld toen ze naar India gingen, stopten ze niet de genocide of bloedbaden, ze versnelden het proces. Ze steunden de moslims eigenlijk tegen de hindoes, hielpen hen bloedbaden te plegen. In termen van de vestiging van de staat Pakistan, als je het werk van mensen leest zoals William Dalrymple, een Britse historicus, wordt het heel duidelijk dat de Britten de oprichting van Pakistan hebben aangemoedigd om de [anti-koloniale] onafhankelijkheidsbeweging te verdelen. [* De theorieën van Dalrymple zijn onnauwkeurig en slechts theorieën. Groot-Brittannië ontmoedigde zich tegen de verdeling van India, maar de beslissing werd genomen door Hindoestaanse moslims, zelfs onder leiding van Muhammad Ali Jinna]

  PoS: Denk je dat er nog steeds een soort koloniaal residu in de atmosfeer hangt? Denk je dat er een soort betuttelende houding is in de media? Zien wij daarom geen wreedheden?

  Ik heb deze vraag eerder gehoord. Dat het een vorm van racisme is, dat ze moslims niet veroordelen voor hun mensenrechtenschendingen, is omdat ze niet -westers zijn en [daarom] van hen verwacht worden dat ze barbaars zijn. Daar is misschien wel wat van waar, maar tegenwoordig is het eerder een cultuur van angst. Ik bedoel, als je een cartoon van Mohammed publiceert, zelfs als je in het Westen bent, word je bedreigd en word je mogelijk gedood en heb krijg je rellen. Dus nu is het meer een cultuur van angst.

  PoS: In dat opzicht werd Subramanian Swamy, de Hindoe-professor aan Harvard, ontslagen omdat hij een artikel schreef over het uitroeien van islamitische terreur [in India]. Ik lees het. Ik vond het niet schokkend … ik veronderstel dat [op het meest controversiële punt] hij zegt dat niet-hindoes hun Hindoe-roots zouden moeten waarderen of zodat ze niet zouden mogen stemmen. Wat was je mening over zijn artikel en over zijn ontslag?

  RB: Het artikel was honderd procent correct. Hij zei niet – zoals werd beweerd – dat alle niet-hindoes gedwongen zouden moeten worden om zich te bekeren tot het hindoeïsme of iets dergelijks. Hij zei niet eens dat niet-hindoes onderdrukt of slecht behandeld moeten worden in India. Hij zei alleen dat ze respect voor het hindoeïsme moeten hebben en dat ze de juiste geschiedenis moeten erkennen, vooral de geschiedenis van de moslims in India. Er was niet zoiets als de islam in India vóór ongeveer 1000 jaar na Christus. Moslims zijn binnengevallen en met geweld hebben ze miljoenen hindoes tot de islam bekeerd. Dat is slechts een historisch feit. En dat zij dit historische feit zouden moeten erkennen.

  PoS: Waarom als het gaat om de islam gaat, houden we ons niet aan minderheden? We komen niet op voor vrouwenrechten? We komen niet op voor homorechten? Alle deze dingen waar we op een ander moment voor zouden moeten opkomen.

  RB: Het is een combinatie van verschillende dingen. Politieke correctheid is er deel van, maar het is niet de hele verklaring. Het is meer een simpele combinatie van angst en omkoping. In veel gevallen is het gewoon het geld en de invloeden die binnenstromen vanuit het Midden-Oosten en waarin wordt geëist dat er géén negatieve aspecten van de islam worden besproken. Het is de wortel en tak, waarbij de wortel het geld is, het geld dat de petrodollars doen stromen, en de tak [de angst ervoor] rellen en onthoofden over een cartoon, of een beetje aan de islam toegeven.
  PoS: In 2008 waren er de aanslagen in Mumbai. Een paar dingen daarover waren opvallend. Een ding was de manier waarop de westerse media het bedekt beschreef. Als mijn geheugen mij goed gezind is – en ik denk dat het dat wel zo is – werd geïmpliceerd dat de aanslagen in Mumbai in wezen tegen westerse doelen waren, zoals het Taj Mahal Hotel. Denk je dat ze westerse doelen nastreven of denk je dat er een andere stimulans was?

  RB: Nou, de meeste mensen die werden gedood waren hindoes. Dus, ik zou ze geen Westerse doelen noemen … opnieuw is het de stompzinnigheid van het Westen, het op deze manier te rapporteren… Het was niet noodzakelijk het geval dat zij [de terroristen] probeerden om zo veel mogelijk Blanke mensen, of Witte toeristen, te vermoorden. Ze wilden alleen de meest zichtbare of rijkste of de meest prominente doelen aanvallen. Dat zijn geen westerse doelen. Het enige doelwit dat ze erg uitsloofden om aan te vallen en geen verband hield met het hindoeïsme, was de synagoge, het joodse doelwit.

  PoS: U volgt waarschijnlijk wat er in Europa gebeurt, waar we veel oproepen voor de sharia horen. En sommige mensen proberen de liberale democratie te verdedigen, maar ze lijken niet altijd te weten wat ze verdedigen. Je gelooft dat hindoe-waarden en de waarden van liberale democratie en moderniteit hetzelfde zijn. Kun je me vertellen wat dat zou zijn?

  RB: De enige fout die westerlingen allemaal maken – inclusief conservatieven – is dat ze de westerse waarden en de waarden van de liberale democratie strikt definiëren als joods-christelijk. En ik denk niet dat dat het geval is. Ik vind dat hindoe-waarden daar ook in moeten worden opgenomen, want India is de grootste democratie ter wereld en het is 80 procent hindoe, dus hoe kan het gewoon joods-christelijk zijn? De meeste mensen zullen je vertellen dat het [democratie] afkomstig is van de Britten, wat onaangenaam beledigend en racistisch is. Ik zou denken dat je honderd jaar geleden de mensen van dat land de eer zou willen geven in plaats van een invasieve kracht.

  De waarden van de democratie zijn meer in overeenstemming met het hindoeïsme dan met vele, vele en vele andere geloofstradities, omdat als je naar het hindoeïsme kijkt, er een openheid is – het vermogen van mensen binnen het hindoeïsme om verschillende goden, meerdere goden te hebben en te aanbidden als zij dat willen … Het vermogen om deze vrijheid toe te staan, te aanbidden als iemand die tevreden is zonder geëxcommuniceerd te worden of een ketter te worden genoemd, dat is een van de factoren die het Hindoeïsme een meer democratische religie maakt dan vele anderen.

  Wanneer mensen zeggen dat het Westen het resultaat is van een joods-christelijke beschaving is, het is ook een combinatie van Socrates, Aristoteles en anderen, en ze leefden in de prechristelijke tijden, en ze waren ook niet Joods. Ze maakten deel uit van een geloof dat enigszins leek op het hindoeïsme, in de zin dat het meerdere goden had. Ik denk dat het aan de ene kant moeilijk is omdat het [de conceptie van de democratie en het Westen] meer inclusief moet zijn; het kan niet zomaar joods-christelijk zijn. Je moet ook enkele van die andere tradities omarmen. Aan de andere kant, laten we niet zeggen dat de islam er ook maar iets mee te maken had; [omdat] nee omdat het niet zo was.

  PoS: Zijn er historische banden tussen de oude Grieken en het hindoeïsme?

  RB: Ik ben geen historicus, dus ik ben niet honderd procent zeker, maar sommige van de woorden en namen … Sanskriet is de oorspronkelijke Indo-Europese taal … dus er zijn enkele overeenkomsten tussen het oude Grieks en het Sanskriet.

  PoS: Ja, dat komt van Indo-Europees. Proto-Indo-Europees is de wortel van vele Europese talen en ook Indiaas. En sommige van de oude Grieken werden ook beïnvloed door het boeddhisme, dus er moeten enkele verbanden zijn [met het hindoeïsme].

  RB: Ja, ja, ik begrijp het wel. Er moeten dus enkele koppelingen zijn.

  PoS: Dat zou best interessant zijn [om te onderzoeken]. Een beetje op die opmerking terug te komen, vandaag hebben we veel christelijke groepen die interreligieuze dialoog met de islam omhelzen, en ze hebben imams op het toneel staan, en het is allemaal erg liefdevol. Toch reageren ze hysterisch op New Age spiritualiteit – wat een zeer pacifistische vorm van spiritualiteit is – maar ze zijn daar buitengewoon hysterisch over en denken dat het allemaal Satanisch is. Het valt me ​​op, of je het nu leuk vindt of niet, New Ageism is een groot deel van de westerse cultuur en is dat al een tijdje. Ze zijn er duidelijk bang voor en denken dat het de beschaving zal vernietigen. Maar ik weet niet of je dit weet, maar het hindoe-nationalisme en het boeddhistisch nationalisme [en antikolonialisme] werden gedeeltelijk nieuw leven ingeblazen – of werden aangemoedigd om nieuw leven ingeblazen te worden – door een paar westerse proto-New Age-mensen van de Theosophical Society. (3)

  RB: Ja, ik heb daarover gehoord … de Theosophical Society in Calcutta.

  PoS: Gerelateerd aan dat, denk je dat we allianties zouden moeten vormen tussen hindoes en mensen die yoga beoefenen, en spirituele mensen, en dan christenen en joden en zoroasters?

  RB: Ja, ik denk dat het hindoeïsme en het boeddhisme en het zoroastrianisme beter bij de westerse democratie en het liberalisme passen dan de islam. Ik denk dat misschien waarom sommige christenen verwantschap voelen met de islam is dat – bijvoorbeeld, met de inquisitie – het christendom zich meer als de islam heeft gedragen dan de vreedzame, tolerante, hindoes en de boeddhisten … [* dit is een gebrek aan historische nauwkeurigheid. De christelijke geschiedenis is gevuld met strijd tegen islamitische invasies en barbaarsheid]. Ik denk dat je een combinatie van tolerantie en kracht nodig hebt. Je moet de onverdraagzame niet verdragen.

  Bron:
  http://www.hardcoreusanews.com/2018/02/01/the-story-you-havent-heard-in-1971-muslims-murdered-2-4-million-hindus-and-raped-over-200000-hindu-women/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s