Gele hesjes organiseren bankrun in Frankrijk

screenshot_813

De Gele Hesjes beweging doet de oproep tot een Bankrun in Frankrijk. Op zaterdag 12 januari worden de aanhangers van de Gele Hesjes gevraagd hun geld van de bank te halen. De Gele Hesjes uiten al weken hun onvrede over de huidige politieke en economische ontwikkelingen en zetten nu een nieuwe stap om hun doel te bereiken.

Na de rellen een bankrun in Frankrijk?

De gele hesjes willen vooral dat Macron opstapt. Ze voelen zich slachtoffer van de maatregelen dit in het land zijn genomen. Ze voelen zich de uitgeknepen middenklasse. Begin december 2018 vonden de grootste rellen in 50 jaar tijd plaats in Frankrijk en Parijs. De ‘Gilets Jaunes’ beweging wordt gesteund door zo’n 70% van de Franse bevolking. Nu de rellen enigszins tot stilstand zijn gekomen, willen ze het nu over een andere boeg gooien. Ze komen in financiële opstand, een bankrun in Frankrijk plannen. Een gecoördineerde run op banken kan natuurlijk een hele economie en zelfs een heel land platleggen.

Lees verder>>>
(h/t “droevige mof”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Frankrijk, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

38 reacties op Gele hesjes organiseren bankrun in Frankrijk

 1. ruud beijer zegt:

  Hadden wij nederlanders maar iets meer Frans bloed gehad. Nu zijn de meeste Nederlanders wegkijkers en huichelaars in Nederland.

  Geliked door 6 people

  • Gelet op de dit jaar komende financiële crisis lijkt het mij een goed idee om het spaargeld van de bank te halen voordat het, net zoals in griekenland, door de staat geconfisqueerd wordt.. Wettelijk is dat ook in nederland mogelijk. Dat is al bij wet geregeld en daartoe hoeft alleen de president van de nederlandse bank opdracht te geven, zonder ruggespraak met wie dan ook. De enige die de directeur van de nl.bank bevelen kan geven is de directeur van de euroipese centrale bank, nu nog Dragi.

   Geliked door 1 persoon

   • QENQ6 zegt:

    Is al gebeurd door Dijsselbloem. Hij pakte de aandelen van SNS gewoon even voor
    0.00 euro. Schande. Volkomen illegaal.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   De enige meest praktische oplossing om de staat binnen ’n maand tot stilstand te brengen is massaal geen belasting meer betalen.
   Daarvoor hoef je óók je stoel niet uit.
   Is trouwens het enige en allerbeste middel om al dat smerig regeringstuig inclusief al die ambtenaren-lakeien direct en vol in hun kruis te pakken!
   Politie en leger worden dan ook niet meer betaald.
   Wat willen we meer…?

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Bedrijven geen BTW meer heffen.
    Schitterende maatregel.
    Rutte komt geheid dezelfde week nog huilend op de TV smeken om aub te betalen….

    Geen gewelden toch totale chaos!

    Like

   • Nemesis zegt:

    Wel even makkelijker gezegd dan gedaan. de belastingen toch al door de firma of je pensioenfonds al afgetrokken voor de staat der NL, bij heel veel mensen is dat gewoon zo, ook bij mij en mijn man. Als je zelfstandige bent, gaat dat wel.
    Maar als je een tip hebt hoe we de werkgevers en pensioenfondsen daar toe kunnen brengen de belastingen niet alvast af te trekken hoor ik die graag, voor het geval dat.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Gewoon bezwaar aantekenen tegen belastinginhouding bij het bedrijf waar je werkt of pensioenfonds dat je pensioen uitbetaald.

    Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Goed idee! Hoop dat ze het uitvoeren, dat zal dat Macron geval goed lastig zitten.

  Geliked door 2 people

 3. Peter zegt:

  De paniek zal groot zijn als ze erachter komen dat om half tien in de ochtend het geld opperdepop is ,dan zijn de rapen echt gaar .

  Geliked door 1 persoon

 4. Henk.V zegt:

  Nu Macron een beroep heeft gedaan op de bijstand van Eurogendfor zal de vijandigheid jegens zijn persoon en wijze van regeren mogelijk zeer sterk worden. Macron zal oogsten wat hij gezaaid heeft.

  Geliked door 5 people

  • Nemesis zegt:

   Met Eurogendfor erbij gaan er veel doden vallen, zo hebben ze voor jaren al de Griekse opstanden klein gekregen en die waren echt heel heftig. Eurogendfor was er toen nog niet zo lang en zo groot, maar wel dodelijk.

   Like

 5. Zeer goede actie, als duizenden hun geld eraf halen breekt er paniek uit in de financiële wereld van Frankrijk en gaat het land misschien echt plat. Dat ze naast de gele hesjes nog meer aanhangers krijgen om Macron er onder te krijgen. De macht van het geld is een van de pijlers van de maffia elite.

  Geliked door 2 people

 6. Harry zegt:

  Slimme actie van de gele hesjes !
  Dit getuigt wél van visie .
  Hopelijk hebben ze nog veel meer kaarten in hun mouw .
  Één ding moet je die Fransen nageven , hun vernuft is nog niet geheel verloren gegaan .

  Geliked door 6 people

  • Henk ten Emmeloordighe zegt:

   Weet niet van de franse wetgeving maar in de Augiastal waarin ikzelf verblijf (NL), is het oproepen tot een bankrun strafbaar? Volgens mij mag je hier geeneens zeggen dat mijn hoofdverblijf eens flink uitgemest dient te worden want dat zou als opruiing opgevat kunnen worden. Dit terwijl de Jihadisten met hulp van overheidsinstanties zich rustig voor kunnen bereiden op het carnaval met nep-bomgordels en kalashnikovs. Ok, dat was nep, maar hoeveel jihadi’s zijn er al door onze “eigen” veiligheidsdiensten bewapend???

   Geliked door 1 persoon

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Waar Macron nog meer bang van zal zijn lijkt me is dat als dit echt gaat gebeuren hij de bankdirecteuren over de vloer krijgt.
  Dat zijn nou net diegenen waar zijn sterkste financiele kracht zit.

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Even nog wat toevoegen.
   Dit nieuws gaat Frankrijk door en veel mensen die niet aan de protesten meedoen zullen ook naar de banken gaan om hun tegoeden op te nemen, omdat ze bang zijn voor een crach.
   Dit gaat eruit zien als een lawine die alles meesleept.
   Macron gaat grote problemen krijgen met zijn finaciers let op mijn woorden.

   Geliked door 1 persoon

 8. fransdewit zegt:

  Een hele slimme zet, dat zouden ze hier in Nederland ook moeten gaan doen

  Like

 9. bokito zegt:

  wat daar kan ,dat kan hier dus ook

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Kijk maar naar DSB. Dirk Scheringa is door toedoen van een crimineel, Pieter Lakeman, die opriep tot een bankrun, ten val gebracht. Inderdaad, wat daar kan, kan hier ook. Lakeman heeft het bewezen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Inderdaad meneer Köhler Pieter Lakeman was/is een crimineel en we weten inmiddels wel een beetje wat het gekost heeft dat hij de DSB deed omvallen, het ging net als een rijtje dominostenen, als er eentje valt…

    Geliked door 1 persoon

   • QENQ6 zegt:

    Wat dacht u van Wellink (DNB) en Bos (Min. van Financien)? Die hebben ook een handje geholpen om DSB te liquideren.

    Geliked door 1 persoon

 10. Eric zegt:

  Nadien een andere actie: massaal weigeren belastingen te betalen. Wat gaat Macron dan doen? Zijn enkele belastingsinspecteurs op het volk afsturen? Hahaha, die zullen rap met pek en veren ingesmeerd weer op hun kantoor (of op de wc-pot) zitten. Met stijgende bewondering volg ik de acties van de Gele Hesjes. Wou dat ik erbij kon zijn.

  Geliked door 3 people

 11. Steven zegt:

  Dit is ook één van de redenen waarom men van het contant geld af wil…
  Het proces om daadwerkelijk contant geld te doen laten verdwijnen zal denk ik met deze actie alleen maar versnellen.

  ALS CAST IS AFGESCHAFT;
  gele hesje aan en vervelend doen?..oké jongen..druk op de knop en je kan niks meer betalen. Met cash gaat dat niet, en daarom willen ze er ook vanaf!…MACHT!!

  Geliked door 2 people

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Reageerders alhier lijken in juichstemming te komen van dit bericht, ik sluit me daar niet bij aan, dit scenario is een zeer griezelig vervolg van de acties waarvan niemand de uitkomst zal durven voorspellen.
  Frankrijk staat er financieel om te beginnen al niet zo florissant voor, het land heeft grote betalingstekorten, veel groter dan volgens de EU is toegestaan.
  Grote delen van de industrie staan alleen nog overeind omdat de overheid ze overeind houd.
  Citroën, Peugeot, Renault zijn feitelijk Staatsbedrijven en zouden zonder staatsbemoeienis al jaren geleden failliet zijn gegaan.
  Nee ik ben zeker geen econoom, verre van dat zelfs maar ik weet er wel zoveel van dat men zich met deze stap op zeer glad ijs begeeft.
  Als Frankrijk financieel omvalt dan is er écht een probleem, wie zou ze moeten/kunnen helpen te overleven ? Duitsland ? Het is maar de zeer vraag of die dat zouden kunnen los van of ze dat willen.
  De EU als geheel ? De Oost-Europese landen zijn daar zelf niet sterk genoeg voor, Italië zit zelf al diep in de problemen, blijven over Nederland, België, Duitsland.
  Dit gaat om bedragen waarbij de omvallende banken een peulenschil zijn en we weten wat dat al voor een crisis veroorzaakte.
  Nee ik denk niet dat we te vroeg moeten juichen. Het zou ons nog weleens op kunnen breken.

  Geliked door 4 people

  • Oeps zegt:

   @ Tijl Uylenspiegel (9 januari 2019 om 23:54)

   Dames en Heren.

   De Franse economie is het probleem niet. Het economisch argument is slechts een drogreden. Het gaat om politiek en niet om economie. Een run op de banken is een uitstekend wapen om Macron te tackelen. En zodra Macron opgerot is, kunnen de Fransen het geld toch weer terug storten op de bank. De gele hesjes kunnen de revolutie alleen maar winnen, als ze in staat zij het hele land plat te gooien. Of zoals de Fransen plegen te zeggen: “je krijgt geen omelet zonder eieren te breken”.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Heer Uylenspiegel.
   U waarschuwt voor gevolgen die bitter noodzakelijk zijn om van Frankrijk weer ’n democratie te kunnen maken.
   Dit geldt ook voor Nederland en Duitsland etc.
   Ik begrijp niet helemaal wat u als alternatief wilt.
   Zo blijven doorgaan dan maar.
   Braaf blijven stemmen…!?
   En daarna weer opnieuw als galeislaven te worden misbruikt, terwijl Europa langzaam sterft?
   Geen burgerlijke ongehoorzaamheid dus.
   Liever ’n burgeroorlog?
   Uw waarschuwingen passen bij een tijd die al decennia geleden achter ons ligt….

   Met alle respect.

   Geliked door 1 persoon

 13. Bram zegt:

  Dit doet mij wel aan DSB bank denken 2009

  Geliked door 2 people

 14. leefbarbaar zegt:

  Het geld regeert, dus goed om het geld zelf aan te pakken.
  Intussen zijn er beelden te zien op het internet hoe Franse oproerpolitie / ME met z’n allen een winkel plunderen. Niet uit hebzucht natuurlijk, maar om de schuld in de schoenen van de Gele Hesjes te kunnen schuiven. Dit soort smeerlapperij kun je niet hard genoeg straffen.

  Geliked door 2 people

 15. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Dat is een hartstikke goed idee van de Fransen, om een run op de banken te organiseren.
  Maar daar moeten ze niet mee wachten tot aanstaande zaterdag. Daar moeten ze vandaag al mee beginnen. Zaterdag zijn alle geldautomaten leeg en alle banken gesloten. Daar zorgt Macron wel voor. Hij weet nu immers al, dat er een bankrun op komst is. Bij een bankrun slaat het hele monetaire systeem op tilt. En dan valt de euroconomie stil.

  Het zou overigens ook bij ons geen gek idee zijn, om wat geld van de bank te halen. Tenminste, als je nog wat op de bank hebt. Eer je het beseft, treft ook Rutte of de EU maatregelen, om een run op de bank onmogelijk te maken. Wat niet op de bank staat, kan niet geconfisqueerd worden. En eventuele rente stelt momenteel toch niets voor. Wat contant geld in een oude sok, kon wel eens heel erg handig zijn. Maar wel op een veilig plaats opbergen hoor !!!

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Weet je wat ook geen gek idee is?Dat je je huis niet afbetaald zoals de regering banken en vereniging Eigen huis dat van jou wil. Zodra je huis vrij is van hypotheek ga je je blauw betalen aan allerlei heffingen. Niet doen dus maar schulden houden. Vereniging eigen huis heb ik opgezegd. Die heulen mee met de banken en de milieumaffia waardoor wij steeds meer moeten betalen voor onze energie.

   Geliked door 1 persoon

  • QENQ6 zegt:

   Ze kunnen de banken om staatsredenen dicht gooien.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s