Afvalbelasting fors omhoog

screenshot_822

WOERDEN – Huurders en huiseigenaren zijn dit jaar fors meer kwijt aan lokale belastingen. Vooral het bedrag voor de afvalstoffenheffing gaat hard omhoog, meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Dat komt door een maatregel van de rijksoverheid, meldde de Vereniging Eigen Huis vorig jaar al aan De Financiële Telegraaf. De tarieven die het Rijk aan gemeenten rekent voor afval zijn meer dan verdubbeld, en dat rekenen gemeenten (deels) door aan hun inwoners.

De Telegraaf

De Groninger onderzoekers keken naar 37 grote gemeenten, samen goed voor 40% van de Nederlandse bevolking. Gemiddeld zijn de huurders onder hen dit jaar 18 euro meer kwijt aan gemeentebelasting. Huiseigenaren zien hun lokale lasten met 29 euro stijgen. Zonder de stijging van de landelijke afvalstoffenbelasting zou de stijging beperkt zijn tot 7,50 euro voor huurders, en 17 euro voor huiseigenaren.

In Amsterdam krijgen woningbezitters de grootste stijging voor hun kiezen: daar liggen de lasten gemiddeld 66 euro hoger, ook vanwege de snel stijgende woningwaarde in de hoofdstad. In Nijmegen zijn huizenbezitters juist 16 euro goedkoper uit dan in 2018.

Nijmegen is in absolute zin ook de goedkoopste gemeente voor huurders: 40 euro aan woonlasten. In Haarlem zijn huurders dit jaar 59 euro meer kwijt dan een jaar geleden, en daarmee is die gemeente de snelste stijger bij die groep.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Thoth”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Afvalbelasting fors omhoog

 1. leefbarbaar zegt:

  De zoveelste leugen van Rutte. Niemand gaat er op vooruit. Alleen de echt rijken uit de top 500 en de allochtonen, die nimmer hoeven te werken om rond te komen.

  Geliked door 7 people

  • BigLJohn zegt:

   leefbarbaar; Rutte is gelijk aan een auto die alleen maar 3 versnellingen achteruit heeft, en geen versnellingen vooruit. Kabinet Rutte in zijn 1, Rutte 2, en Rutte 3 achteruit. Naarmate de tijd verstreek reden en rijden we steeds harder achteruit. Het is niet te hopen dat die rare Rutte auto nog eens 6 versnellingen in zijn achteruit gaat krijgen, de toestand in Nederland is nu al om te huilen….

   Like

  • Yvonne zegt:

   Onleefbarbaar, expres on ervoor gezet omdat het onleefbaar wordt moet je verdorrie de boodschappen zien schandalig de verhoging, maakt de Gooise kouwe kakkers geen flikker uit ja makkelijk als je vette bankrekening hebt
   Melk was een tijd 0,49 cent nu € 0,81
   Wat mij ergert dat wij steeds meer moeten betalen nu weer afvalbelasting ja wij moeten toch zorgen dat personen die hier komen en nog geen dag gewerkt hebben hun uitkering elke maand krijgen
   Ik heb 2 banen gehad op kantoor en in de horeca 7 dagen per week
   Wel lachen ik werkte bij het Rotterdams Havenbedrijf komt de directeur Willem Scholten helaas inmiddels overleden in de broodjeszaak waar ik werkte
   Ik zei zo goed verdien ik dat ik zelfs ook weekenden werk, maar ja dat was het verleden en we leven nu in het heden maar zoals het nu gaat begin ik behoorlijk van te balen

   Geliked door 1 persoon

 2. Lis zegt:

  In de gemeente waar ik woon, zijn ze jaren geleden begonnen met omgekeerd afval inzamelen. Dus overal kun je afval wegbrengen en betaal je extra veel voor het beetje restafval. Het resultaat is een grote puinhoop waar B&W voor wegkijken, ook als lokale partijen hen erop aanspreken. Inzamelpunten voor plastic, papier en glas zijn meestal te vol, waardoor de rommel ernaast wordt gezet. Ouderen en mensen die slecht ter been zijn, moeten hun zak van 30 liter zelf wegbrengen, want zorgcontainers worden om één of andere reden niet geleverd. Burgers worden aangesproken op het feit dat ze huisafval op straat in afvalbakken deponeren. Dat zijn dan hufters, volgens de wethouder, terwijl de kosten om het weg te brengen steeds hoger worden. Het is een grote schande hoe er vanuit de (r)overheid, of dit nu landelijk of plaatselijk is, mee wordt omgegaan.

  Geliked door 5 people

  • D.G.M.Holland zegt:

   Ik krijg ruzie en raak helemaal in de war van dat afval scheiden…
   Pas nog woorden met mijn vrouw. Ze wilde een asbak met peukjes bij het rest-afval gooien en ik zei, dat ze eerst alles moest scheiden, vloei bij papier en tabak bij groen.
   Ze zei: “Ik wil best scheiden hoor, Waar moet ik tekenen ?”
   Die wethouder zal mijn vrouw ook wel een hufter vinden, denk ik.

   Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Ik kijk nergens meer van op met die Rutte.
  Van alles wat deze man durft te beweren is het tegenoverstelde waar.

  Geen cent meer naar Griekenland, wel dus.
  € 1000,00 voor alle werkenden, niet dus.
  Hypotheekrente-aftrek onaangetast laten, niet dus.
  In 2019 gaat u er netto op vooruit, niet dus.
  Afschaffing dividendbelasting goed voor werkgelegenheid, niet dus.
  Beweren dat er niet meer EU komt, wel dus.
  Geen transferunie, wel dus.
  Geen EU-leger, wel dus.
  Enz.
  Enz.
  Enz.

  Geliked door 4 people

 4. peter zegt:

  Alle afval keurig scheiden en dan alles gezamenlijk in de verbrandingsoven .

  Geliked door 3 people

 5. koosv8 zegt:

  IEDEREEN die ook maar een heel klein momentje nadenkt, weet toch dat met het aftellen tijdens de jaarwisseling, u en ik gewoon weer gepakt worden, want alles en alles is allang al doorgepraat door de zg.Heren.
  En deze PARTIJEN zijn daar allemaal in meegegaan, VVD, D66, CDA, EN CU. Dat noemt men dan een regeer akkoord. Het is niets anders dan een dichtgetimmerde constructie, waar altijd een meerderheid voor is, dus de 2e kamer is sowieso buitenspel gezet, en dat noemt men doodleuk DEMOCRATIE.
  SNAPT U NU EINDELIJK WAAROM GEERT WILDERS TOENTERTIJD UIT HET OVERLEG STAPTE……… NIET OMDAT HIJ GEEN VERANTWOORDELIJKHEID WILDE NEMEN, MAAR OM DAT HET VOOR HET NEDERLANDSE VOLK HELEMAAL DE VERKEERDE KANT OPGING, EN GELIJK HAD EN HEEFT DE PVV NOG STEEDS: DE OUDEREN, DE ZIEKTEKOSTEN, DE VLUCHTELINGEN, DE ISLAMISERING, DE AOW. STEM PVV

  Geliked door 8 people

  • Tineke zegt:

   En zo is dat heer koosv8;
   En nog roept het gros dat het een lafaard is omdat ie is weggelopen.
   Dat is gebeurd omdat Maxim Verhage niet leverde wat hem beloofd was,terwijl ie wel moest gedogen om Nederland financieel naar de afgrond te helpen,en daar paste hij voor.

   Zelfde dat hij uit de VVD zou zijn gezet.
   Hij was tegen dat Erdogan bij de EU kwam.
   Hij mocht in de VVD blijven,als hij dat niet naar buiten zou uitdragen.
   Ook daar paste hij voor.
   Zo zie je hoe verrot die VVD is.

   Ik heb Rutte letterlijk in een debat horen zeggen,dat Erdogan in de EU komt duurt nog jaren,dan zijn wij hier allang weg!
   Lust je nog peultjes………??

   De stoom komt alweer uit mijn oren!!

   Geliked door 1 persoon

  • Qvic zegt:

   Het was niet de PVV die uit het gedoog kabinet Rutte I stapte, maar het CDA. Want de achterban van het CDA konden het niet verkroppen om samen te werken met de PVV.
   Maxien van Hagen (de toenmalige CDA fractie voorzitter) had toen al verschrikkelijk veel moeite mee, omdat hij met Geert Wilders moest samenwerken en daardoor impopulaire besluiten moest doorvoeren, waar de achterban van het CDA woest over waren. Dat waren de werkelijke redenen en niet zo als er naderhand over gesproken werd. Omdat enkel de PVV gedoogde en niet zelf in het kabinet zat, Kon de PVV het kabinet niet laten vallen. Maar kreeg door de rest van de politieke partijen wel de schuld ervan. Om zo schijnheilig het hun eigen falen in andermans schoenen te kunnen schuiven. Zoals die trut van Halsema zei, dat de PVV geen verantwoording wil nemen. Dit was een steek onder de gordel van het liegende groen links. Door het toedoen van deze zelfde partij (groen links) werd de BTW verhoogd met 11% (van 19% naar 21%) en Het Nederlandse Leger naar Afghanistan gestuurd. Dus met extra belastingen voor de burgers noemen de linkse en liberalen verantwoording nemen? Ik noem het volksverlakkerij.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Tineke en Qvic, Helemaal mee eens.
    ZEER waarschijnlijk zal Turkije idd. toch niet bij de EU komen, maar meer door hun eigen gedrag dan dooe de EU.

    Geliked door 1 persoon

 6. J.C. zegt:

  Geliked door 1 persoon

 7. Wim Vreeswijk zegt:

  Vroeger werd het afval nog huis aan huis opgehaald. Nu kun je als minder valide hoogbejaarde zelf gaan slepen met een afvalzak op zoek naar een ondergrondse container die hopelijk nog niet vol is. Zodra dit wel het geval is kun je als mindervalide hoogbejaarde weer terug strompelen met je afvalzak. Wat een armoede zeg. En als ‘dank’ ook nog een tariefsverhoging slikken…..?

  Geliked door 1 persoon

 8. Wim Vreeswijk zegt:

  Het wordt tijd dat er wat meer gele hesjes zich gaan mobiliseren in Nederland, want dit schiet allemaal niet op.

  Geliked door 1 persoon

 9. Republikein zegt:

  Dit is toch geen nieuws, gebeurt elk jaar, of heeft iemand weleens een verlaging gehad.
  Daarom stijgt de economie naar grote hoogte, tot de hemel.

  Geliked door 2 people

 10. N.E. Derlander zegt:

  En ook de vrijstelling “eigen woningforfait” (Wet Hillen) wordt met 3,333% ingeperkt. Ofwel van iedere € 1.000 vrijstelling wordt nu € 34,– afgepakt (moet je gaan betalen).

  Hoe zat het ook alweer met de gunstige koopkrachtplaatjes: iedereen gaat er op vooruit?

  Geliked door 1 persoon

 11. kampersrene zegt:

  Uiteraard….het zal de laatste belastingverhoging niet zijn De getaande broeders die ze Fluchtelingen noemen mogen niets te kort komen….huisvesting….leefloon …gratis dit en dat…dat kost enorm veel geld…..maar het zijn en blijven “goudklompjes”

  Geliked door 1 persoon

 12. Thoth zegt:

  Natuurlijk, nadat ze de burgers eerst ‘blij’ gemaakt met een minuscuul bedrag met de inkomstenbelasting, tssss.. graaien ze het nu tweemaal zoveel weer weg met de ‘milieu’ heffingen. Eerst met energie die wordt opgehoogd met 30 t/m 300 Euro per/MAAND, nu is er de ‘afvalstoffen’ heffing aan de beurt.

  Sinds dit nep-kabinet aan de macht is hebben ze de belasting verhoogd (denk nu b.v. BTW-heffing en de komende heffingen) van 48,3% in 2001 tot 57,5%. (2012)

  https://images.dkcdn.nl/image/legacy/images/fotos/belastingperland.png?mark=%2Fimage%2Fwatermark%2FDasKapital-watermark-def.png&markalign=top%2Cright&markpad=12&markscale=10&w=593&s=9b05afe2c179d694f116973976ba6ab5

  https://www.daskapital.nl/4117811/koopkracht_weer_afgenomen/

  Like

 13. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Mark Rutte had toch een koopkrachtverbetering aangekondigd. Maar ik ga er nu al op achteruit.
  – Water is duurder geworden.
  – Energie is duurder gewworden
  – BTW is verhoogd
  – Gemeentelijke belastingen gaan omhoog
  – Zorgpremie is verhoogd
  – Appie en c.s. hebben wat boodschappen duurder gemaakt
  – God mag weten, wat er nog meer duurder wordt
  Hoogste tijd voor Mark de leugenaar om op te pleuren !!!

  Like

 14. Steven zegt:

  Mag hopen dat mensen het straks zo ZAT zijn dat ze uit kwaadheid hun vuilniszakken gewoon ergens de bosjes in gooien of ergens op straat.

  Like

  • Steven zegt:

   Natuurlijk wel zorgen dat je naam niet ergens in zo’n zak terecht komt…weggegooide post bijvoorbeeld…..LOL

   Like

   • Qvic zegt:

    Wat veel mensen niet weten is dat alles wat jij op gemeente grond achter laat het eigendom wordt van de gemeente. Stel je wilt van je oude onverkoopbare auto af, dan behoef je enkel de nummerplaten eraf te halen en al jou bezittingen die kunnen linken aan jou persoon eruit halen en dan is de auto, als deze op gemeente grond staat in eens van de gemeente en niet meer van jou. Zo kun je ook van je vuilnis afkomen.

    Like

 15. BertG. zegt:

  Hoe hoger ze deze kosten maken, des te meer mensen zullen hun afval in de sloten/ natuur dumpen. Als een vorm van wraak, woede.
  Ik denk niet dat mensen een probleem er mee hebben om hun afval keurig aan te bieden, maar je moet ze niet uitknijpen en gek maken.
  Het moet wel redelijk blijven wat gemeentes willen.
  Mensen hebben geen behoefte aan een dag besteding om er van af te komen.
  Zo onderhand heeft iedereen ze eigen vuil verwerking bedrijfje voor de deur staan w.b. de hoeveelheid verschillende kliko’s.
  Ik geloof dat er bij sommige wel 4 verschillende kleuren aan kliko’s staan, die allemaal op een ander moment bij de weg gezet moeten worden.
  Dat is toch niet meer bij te houden voor een normaal mens wat waar allemaal wel of niet in mag, en wanneer je het op tijd bij de weg zet.
  En o wee wanneer je je een keer vergist, dan heb je meteen een BOA voor de deur staan met een flinke boete.

  Like

  • Steven zegt:

   En het meeste van die 4 bakken beland alsnog in de verbrandingsoven…
   Ik scheidt helemaal NIKS..ik flikker net als vroeger gewoon alles in de vuilnisbak…ze kunnen van mij lekker de tering krijgen met al hun regeltjes en kostenverhogingen!!

   Geliked door 1 persoon

 16. RottenPikwick! zegt:

  Al die vluchtelingen die in opleiding, stage etc. zitten, moeten wél betaalt worden; huur, zorgtoeslag, fokpremie, inburgeringskosten, reiskosten, kledingkosten, zakgeld, telefoonkosten etc etc. Jáááá… Voor niets gaat de zon op, ook niet in Nederland! Smoor ‘d er maar in!

  Geliked door 1 persoon

 17. ruud beijer zegt:

  Straks rekenen we af met de huichelaars en wegkijkers in de regering. Stem 20 maart op de PVV of het FvD. Belangrijk om de eerste kamer in te nemen door senatoren van de PVV of het FvD. Dan houden we de huichelaars uit de 2e kamer tegen. 20 maart stemmen hoor!!

  Like

  • Steven zegt:

   Mag hopen dat het uitkomt.. maar reken je niet rijk.
   Het zijn allemaal gluiperds eersteklas..en in frauderen zijn ze meester.
   Alleen als jij fraudeert dan hangen ze ja aan de hoogste boom.
   Nederlanders zijn achterbaks klotenvolk….

   Like

 18. J. Vulkanoloog zegt:

  Nadat de socialistische gemeente Groningen (in feite een soort zelfstandige feministische volkrepubliek, net zoals dat vervloekte A’dam) het nodig vond mij een aanmaning te sturen en gelijk 6 euro extra in rekening te brengen (zonder herinnering, want zij staan natuurlijk boven bedrijven…), heb ik besloten om compleet te stoppen met het scheiden van afval. Geen glas meer opsparen, geen oud-papier meer opsparen, wat een ruimte!! Alles gaat ongezien dezelfde bak in. Mochten die vuillakken straks toch nog in het hoofd krijgen om het nog duurdere (voor de burgers dan) diftar (afval per kilo) in te gaan voeren, ga ik gewoon afval dumpen. Ze zoeken het maar uit, en de rest van de ‘medeburgers’ ook. Mensen, laten we dit land maximaal vervuilen zodat het hier een grote drekbende wordt. Precies zoals het Midden-Oosten, precies zoals de smerige socialisten het willen. Gewoon ’s avonds je legen flessen en potten op straat gooien (wel ervoor zorgen natuurlijk dat je er zelf niet overheen fietst bijvoorbeeld). En zorg er ook voor dat je post(adres) er niet tussen zit, want die smeerlappen weten JOU dan ineens heel makkelijk te vinden. Ik heb er zin in, wie doet mee?? #naardehelmetditland #wegmetsocialistenlandnederland

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Ik heb een houtkachel waar ik alleen maar hout in stook. Zodra ik daar belasting voor moet betalen gooi ik alles wat brand in mijn kachel. Plastic afval hoef ik Dan niet meer te scheiden want dan gaat alles in de hens.Doodvallen met al die klimaatgekken. Stem op de PVV en alle subsidies voor al die luchtfietserij wordt opgeheven.

   Like

 19. Joannes den Hollander zegt:

  Afvalstoffenheffing en het milieu worden tot in extremo door de strot van de burgers geperst. Naast veel sluikafval zie ik vaak mensen in het park die zakjes met huisvuil in de prullenbakken komen deponeren. Met als gevolg dat ze altijd vol zijn. Vervolgens komen de volgende mensen en deponeren hun rotzooi gewoon naast de prullenbakken.
  Sinds vorige winter merk ik ook een enorme toename van kachels. Met name als het donker is wordt door velen alles opgestookt wat maar enigszins brand. Je ruikt het op straat, verbrand leer en rubber, geverfd hout etcetera.

  Like

 20. zijlstra zegt:

  Ik erger me aan Albert Heyn. Ze naaien de boel met 3% BTW-verhoging.
  Voorbeeld: sesamcrackers was 71 cent plus 3% = 74 cent, nieuwe prijs 79 cent enz. enz.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s