Duitsland: Hetze tegen rechts gaat over in grof geweld

afd

(Door: Wolter Berends)

“Hier klinken de klaroenstoten voor een burgeroorlog”

Een bomaanslag op een AfD-kantoor in Döbeln en het door drie gemaskerde mannen bijna doodslaan van een AfD-Bondsdaglid in Bremen, onderstrepen dat de sfeer in Duitsland in verkiezingsjaar 2019 steeds grimmiger wordt

De bomaanslag op het AfD-kantoor in Döbeln (in de deelstaat Saksen) en de aanval op de Bremer AfD-leider en Bondsdaglid Frank Magnitz waren denkbaar slechts de eerste dieptepunten in een ongeziene ontsporing van de Duitse politiek. Het geweld komt niet uit de lucht vallen. Linkse en extreemlinkse actoren hebben hiervoor het klimaat geschapen en in sommige gevallen openlijk opgeroepen tot fysiek geweld.

SPD en Antifa

Wat opvalt is dat de scheidslijn tussen links en extreemlinks niet slechts heimelijk vervaagt, maar ook openlijk doorbroken wordt. Al in september sprak Angela Marquardt, medewerker in het kantoor van SPD-leider Andrea Nahles en directeur van de SPD-denktank, zich ervoor uit dat de SPD in de ‘strijd tegen rechts’ ook met Antifa en ‘Anti-Duitsen’ zou moeten samenwerken. In het artikel in partijkrant Vorwärts distantieerde Marquardt zich weliswaar van geweld. Hoe het voormalige PDS-Bondsdaglid, dat in 2008 naar de SPD overging, Antifa en geweld überhaupt van elkaar wil scheiden bleef echter onduidelijk.

Lees verder>>>
(h/t Wim van Schaik)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, Groenen, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Duitsland: Hetze tegen rechts gaat over in grof geweld

 1. Ruud zegt:

  Links en extreem links liggen benauwend dicht tegen elkaar aan. Zo is het al heel lang.(Duyvendak)

  Like

 2. Bezorgde burger zegt:

  Wat me opvalt is dat links geweld altijd stiekem gaat, met een grote gemaskerde groep tegen 1 persoon. Liefst oud of van het zwakke geslacht.
  Ik zou er zelf wel graag eens een paar van die gemaskerde nietsnutten tegen het lijf lopen. Hopen dat de politie in Dld of NL dan net zo traag reageert als op ander geweld.

  Like

 3. Henk der Niederlander zegt:

  Het is een teken aan de wand dat dit nu gebeurd.
  De linksen zijn doodsbang voor de AFD. want die zien de bui ook hangen.
  Daar komt bij dat ook links weet dat mocht de AFD de grootste wordt er de nodige onderzoeken gestard gaan worden naar zaken als corruptie.
  En dat wil niemand in Duitsland die enigszins bij links of midden betrokken is.
  Dus wat blijft over voor dat tuig, intimidatie want ook antifa en andere linkse clubs zien hun inkomen in gevaar komen en laten zich dus met liefde en plezier voor het karretje spannen.

  Like

 4. Elisah zegt:

  Open brief aan de Duitse jeugd,

  Like

 5. BertG. zegt:

  De Duitse politie heeft de bewakingsbeelden van de aanslag op AfD-politicus Frank Magnitz online gezet.

  https://tpo.nl/2019/01/11/video-bewakingsbeelden-van-aanslag-op-afd-politicus-frank-magnitz/

  Like

 6. Jan zegt:

  AfD’er André Poggenburg stapt op en richt direct nieuwe partij. Veroordeeld wegens gebruik van het woord „Volksgemeinschaft“, met als gevolg twee jaar op non actief en daarom vertrok.

  Poggenburg verlässt AfD und gründet neue Partei AdP
  Auch andere Kandidaturen können den Wahlerfolg der AfD bei den Landtagswahlen im Osten gefährden.

  Am Ende ging es sehr schnell: Nur wenige Tage nach dem vorläufigen Beschluss des AfD-Bundesvorstandes, André Poggenburg wegen der Verwendung des Begriffs „Volksgemeinschaft“ in einer Silvesterbotschaft zwei Jahre lang für alle Parteiämter zu sperren, hat der Magdeburger Landtagsabgeordnete reagiert. Gestern trat er aus der AfD aus, heute früh konnte man schon in den etablierten Medien den Namen seiner neuen Partei lesen: AdP steht für Aufbruch deutscher Patrioten, hat die blaue Kornblume als Parteisymbol, und das Kürzel trägt den Zusatz „Mitteldeutschland“. Das Signal ist klar: Der Westen interessiert nicht mehr.
  ….
  https://www.compact-online.de/poggenburg-verlaesst-afd-und-gruendet-neue-partei-adp/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s