Familie van Arabische Likoed-kandidate keert zich van haar af

screenshot_832

(Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer een familielid voor een zetel in het parlement kandideert, zou je verwachten dat de familie trots is en haar ondersteuning toont. Maar in het geval van Dima Taya (foto), een islamitische Arabische uit de Arabisch-Israëlische stad Qalansawe, is exact het tegenovergestelde gebeurd.

Israel Heute

Slechts enkele dagen nadat de 25-jarige Dima Taya verklaarde om bij de verkiezingen naar een plek op de lijst van de partij Likoed te kandideren, publiceerde haar familie een door vele familieleden ondertekende brief, waarin ze verklaart dat ze zich van haar afkeert en geen contact meer met haar zou opnemen.

In de brief staat: “Wij, de familie Taya uit Qalansawe, verkondigen het volk dat we ons van de woorden van Zidan Taya (opm.: haar volledige familienaam) distantiëren. Wij veroordelen haar uitspraken in de media en wijzen ze af. Alles wat zij gezegd heeft, weerspiegelt alleen maar haar mening en niet de onze. We benadrukken dat we geen contact met haar opnemen en haar niet zullen ondersteunen, totdat zij haar uitspraken en meningen terugneemt en terugkeert naar haar religie en haar volk, waartoe ze behoort.”

Zoals de nieuwssite “Ynet” bericht, zei een familielid dat iedereen heel teleurgesteld in haar zou zijn. “Dat toont alleen maar haar zwakte. Zo zal ze nooit vooruitkomen in de Arabische samenleving en schaadt ze alleen zichzelf”, zei hij verder. Men zou Likoed en haar voorzitter kennen, in wiens ambtsperiode 15 huizen in Qalansawe vernietigd zouden zijn. Dina zou daar niets over gezegd hebben, zei hij.

Op de dag van de aankondiging dat zij zich kandidaat stelt voor een plaats op de lijst van Likoed was Dima Taya in veel Israëlische tv-studio´s te gast. In een interview met de zender “Keshet 12” vertelde ze dat ze al zes jaar lid van Likoed zou zijn. Ze zou er trots op zijn om als eerste moslima te kandideren voor een plek op de Likoed-lijst. Op de vraag wat ze zou vinden van de omstreden zogenaamde natiestaat-wet, antwoordde ze dat de wet geen van de in Israël levende minderheden zou discrimineren. Alle burgers van de staat zouden dezelfde rechten hebben. De wet zou niemand kwetsen.

Dima Taya woont tegenwoordig in Kfar Manda, een stad 16 kilometer ten noordwesten van Nazareth. Ze werd al bekend door een video, waarin ze zich tijdens een gesprek met een Arabische journalist inzette voor Israël. Ze is veel van plan. Mocht ze in de Knesset (Israëlisch parlement) gekozen worden, dan wil ze zich heel graag blijven inzetten voor het aanzien van Israël en invloed uitoefenen op de Arabische samenleving. “Als islamitische vrouw kan ik de Arabische samenleving voor diegenen behoeden die de staat Israël onrecht aandoen”, zei ze. Ook wil ze graag tegen de BDS-beweging blijven vechten.

Hoe zal haar familie reageren wanneer zij daadwerkelijk een reële plek op de lijst van Likoed zou krijgen en na de verkiezingen als afgevaardigde in de Knesset zou zitten?

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

4 reacties op Familie van Arabische Likoed-kandidate keert zich van haar af

 1. guusvelraeds zegt:

  Het is maar helemaal de vraag of deze uitstoting uit de familie geheel zelfstandig uit het hart van de familie komt. De dwang en sociale controle is islamitische samenlevingen is moordend. Ook moet je de invloed van terreur bewegingen als Hamas en de Palestijnse Autoriteit of aftakkingen hiervan niet uitvlakken. Het afstand nemen van hun dochter kan zelfbehoud zijn en tot stand gekomen zijn op aansturing van Arabische anti Israël groepen. Dit is een voorbeeld stellen aan alle andere Arabische jongens en meisjes die ook neigen de kant van Israël te kiezen en hun zo op voorhand te ontmoedigen. Mensen als Dima Taya zijn uitzonderlijk moedige mensen die een heel sterk karakter hebben om ondanks de grote sociale druk (niet zelden dodelijk) toch een keuze te maken die afwijkt van dat wat haar hele leven werd geïndoctrinerd.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ guusvelraeds (10 januari 2019 om 21:02)

   Dames en Heren.

   Bij moslims spreekt niet het hart, maar de trouw aan de islam en de daaraan verbonden eer van de familie oftewel de dynastieke eer.

   Like

 2. Klaas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s