Oud-minister Opstelten en oud-OM-baas Bolhaar getuigen in Wilders-proces

screenshot_823

Pechtold niet vervolgd om hatelijke uitspraken over Russen, Wilders-proces gaat wel door

Het gerechtshof in Den Haag heeft donderdag bepaald dat oud-minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten en voormalig OM-topman Herman Bolhaar als getuige worden gehoord in het ‘minder Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders. Wilders had daarom verzocht, om te kunnen onderzoeken of de politiek zich heeft bemoeid met de beslissing hem te vervolgen.

Post online

Wilders had het hof ook gevraagd op voorhand de stekker uit het proces te trekken, omdat hij door de politieke inmenging geen eerlijk proces krijgt. Die wens heeft het hof niet gehonoreerd. Het hof vindt dat de stellingen van Wilders nader onderzocht moeten worden.

Naast Opstelten en Bolhaar zal ook een aantal ambtenaren als getuige worden gehoord. Dat zal niet op de openbare zitting gebeuren, maar door de onderzoeksrechter van het hof, de raadsheer-commissaris.

Ook zal de officier van justitie worden gehoord die heeft besloten oud-D66-leider Alexander Pechtold niet te vervolgen. Volgens Wilders heeft het OM blijk gegeven van willekeur, door hem wel en Pechtold niet aan te klagen. Pechtold heeft omstreden uitspraken gedaan over Russen.

Wilders deed zijn uitspraken over ‘minder Marokkanen’ in 2014. De rechtbank veroordeelde de politicus in 2016 voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, maar hij kreeg geen straf opgelegd. Zowel Wilders als het OM tekende hoger beroep aan tegen het vonnis.

Het hof begint aan de inhoudelijke behandeling van de zaak op 25 juni.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, Geert Wilders, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marokkanen, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Oud-minister Opstelten en oud-OM-baas Bolhaar getuigen in Wilders-proces

 1. BertG. zegt:

  Dan mogen ze het wel verlengen met een aantal dagen.
  UHHHH,…….. uh…….uh……….uh, uh ,uh…………
  Het staat mij niet zo goed meer voor ogen uh…..uh…uh uh ……..
  Ik herinner het mij toch geheel anders uhhhhhh……..uh.. uh….
  Ik herken mij mijzelf niet zo goed in deze geschetste situatie zo als uw beweerd.
  Uh…….uh………uh………

  Geliked door 8 people

  • RottenPikwick! zegt:

   Wat een Giller die vm. MINISTER Opstelten! Schoolvoorbeeld van wat hier in de regering zit! Afval, uit het bedrijfsleven, de uni’s etc. Bruno Bruins gisteren nog gezien bij Jinek. Ook zo’n pleefiguur van de VVD, net als Opstelten. Geen wonder dat het zo’n ZOOI is in dit ooit zo stabiel en tevreden landje!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Opstelten.
    Nòg levend voorbeeld van zwaar doorgeslagen vriendjespolitiek!
    Die had toch zwaar Alzheimer…..
    Zogenaamd natuurlijk.
    Vandaar dattie er uit ging.
    Die weet natuurlijk helemaal niks meer.

    Like

 2. delamontagne zegt:

  In Frankrijk was er gisteren, woensdag, het process tegen de rapper Conrad die opriep om de blanken op-te-hangen en hun kinderen te vermoorden.
  De Fransman “Leon”( een soort Franse “boze oude man” zoals op deze site de echte, schreef hierover:
  (Wat de boete betreft kreeg hij gelijk.
  5000 Euros boete, dat was alles…………
  ******

  Vandaag is het proces van Nick Conrad, vals zanger maar ook een stuk smerig afval.
  In een “clip”riep hij op alle blanken op=te=hangen en hun kinderen te vermoorden………….
  Het is interessant om te zien hoe onze “Rode”-Rechters dit in hun requisitoir zullen verwerken aangezien ze bang zijn voor dit soort uitschot.
  In mijn opinie wordt dat dan een boet van enkele 1000n Euros en voorwaardelijk.
  Maar als ik zeg:”hang al die zwarten op”, gooien ze me in een donker hol voor ’n jaar of 5 en kom er nooit meer uit want ik zal worden vermoord door één van die negers die onze gevangenissen overbevolken.

  De clip “PLB”, Pendez les Blancs, begint ermee dat de rapper Nick Conrad nonchalant een sigaret opsteekt terwijl hij naar een blanke man kijkt die aan een koord bungelt.
  De clip werd op You-Tube verspreid op 17 Sept 2018, maar werd enkele dagen later ervan verwijderd.

  https://tvs24.ru/reseaulibre/cc-content/uploads/h264/faCTOah06QoA09sm2Ocj.mp4?_=1

  Geliked door 3 people

  • Rene zegt:

   Zit voor Wilders niks anders op dan doorgaan bij europese hof bij veroordeling.
   Immers het doel is hem politiek uit te schakelen want bij veroordeling verliest ie zijn V.O.G en dat word lastig.
   Zijn wel goede invallers/opvolgers mvr Fleur Agema bijvoorbeeld of Martin Bosma.
   En wat gebeurt er als ie zijn parlementaire bescherming verliest ook zijn persoonlijke bescherming?
   Is gewoon een ziek&vies spelletje die politiek zo zie je niet alleen (gele hesjes ) volk word genaait en bedonderd door dat zooitje en niet alleen op het binnenhof.
   Terwijl Wilders zo beperkt is in zijn bewegingsvrijheid snoert men hem zijn terechte kritiek niet, van het nadeel keert ie vaak in immers naar zijn voordeel.
   Die hele coup van de verkiezingsuitslag om te kotsen ze regeren/bevelen ons nu met 1zetel verschil!!
   Kan niet wachten tot aanstaande verkiezingen/lente dit moet het jaar worden dat men zal herinneren als de afrekening.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   En wie gaat die boetes betalen…?

   Like

 3. Peter zegt:

  Ik ben niet rouwig om het feit dat oud-minister Opstelten en oud-OM-baas Bolhaar moeten getuigen in Wilders-proces.
  De WAARHEID moet boven tafel komen !

  Geliked door 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  Stel je voor als hij zou gezegd hebben ….minder minder ..Islamieten dan was het kot te klein….belediging van een andere cultuur en godsdienst ! en voor Nederlanders zijn er strenge rechters

  Like

 5. ruud 2 zegt:

  Hoop dat ze zich verpraten en per ongeluk de waarheid eens zeiden.
  Kan Geert niet zeggen dat de VVD een criminele bende is aan de hand van de vele veroordelingen? Een motorclub is er niets bij.

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Bij de motorclubs zijn ze niet zo achterbaks en crimineel als in de politiek en bij de autoriteiten die uit die politiek voortkomen. Neem pechtold, zo maar als voorbeeld, 1 van de velen.

   Like

 6. Steven zegt:

  Ze zijn alleen bezig te proberen Wilders van het toneel te laten verdwijnen…want hij krijgt tevéél stemmen!
  Normaal zouden ze hier geen tonnen geld aan uitgeven om een paar jaar te procederen voor een ‘minder..minder..minder’ uitspraak.
  Een gewone burger zou in zo’n geval waarschijnlijk een boete hebben gehad om hem een lesje te leren omdat hij minder van een bepaalde bevolkingsgroep wenst.
  En de getuigen die ze iedere keer laten verschijnen zijn ook allemaal ENGERDS van de LINKSE kliek..dus die willen wel van alles zeggen om Wilders pootje te haken..
  Het is gewoon willekeur om iemand een HAK te zetten. Want zoals vele malen geschreven wordt er géén enkele LINKSE aangepakt voor uitspraken omtrent allochtonen en zo ook uitspraken over de zogenaamde ‘populisten’, want dan schijn je gewoon op te mogen roepen dat deze mensen dood gemaakt moeten worden.
  Het is een totaal debiele samenleving geworden.
  LINKS weet dat ze terrein aan het verliezen zijn, dus probeert men van alles voor elkaar te krijgen om mensen voor het minste geringste qua uitspraken voor het gerecht te krijgen.
  Zelfs een moord plegen (Fortuyn) en in Duitsland een AFD-er die bijna was doodgeschopt vindt men héél gewoon, en er wordt absoluut niet tegen opgetreden.
  Links kan alles doen om weerstand proberen te stoppen, en de rechterkant wordt voor het minste geringste door oom agent opgehaald en bij de rechtbank afgeleverd!
  Mag hopen dat de weerstand straks zo groot wordt dan er geen linkse meer aan de macht is. TERING VOLK!!

  Geliked door 4 people

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Van notoire leugenaars zoals Opstelten en Bolhaar kan je weinig eerlijke antwoorden verwachten. Justitie zal wel van tevoren het hele getuigentoneelstuk regisseren.

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Het is een illusie om te denken dat die ‘heren’ onder ede de waarheid zullen spreken !!

  Geliked door 2 people

 9. ruud beijer zegt:

  Na 20 maart gaan we het de huichelaars en wegkijkers in de regering heel moeilijk maken. 20 maart stemmen voor de PVV of het FvD. Hoe meer senatoren in de 1ste kamer hoe beter om de regering tegen te werken.

  Geliked door 1 persoon

 10. freda110 zegt:

  Naast Opstelten en Bolhaar zal ook een aantal ambtenaren als getuige worden gehoord. Dat zal niet op de openbare zitting gebeuren, maar door de onderzoeksrechter van het hof, de raadsheer-commissaris
  Tuurlijk, je gaat niet in het openbaar je o, zo foute vriendjes verhoren maar doet dat zoals alles in de politiek in besloten kring zodat er vooral geen negatieve dingen over deze bijzonder integere mensen naar buiten kunnen komen.
  Het Hof heeft het verzoek van Wilders afgewezen en is dus min of meer van mening dat hij ergens schuldig aan is.
  Wat mij betreft kunnen het het dure onderzoek van de raadsheer-commissaris wel achterwege laten want de uitkomst staat bij voorbaat al vast want ons kent ons en ze laten elkaar niet vallen. Zoals al vaker op Geen Stijl zijn er altijd wel ergens mannetjes in een lange regenjas die een keer met de waarheid op de proppen komen, maar daar heeft Geert Wilders dan weinig meer aan.
  Gezien de gang van zaken in de Nederlandse rechtspraak zie ik het somber in.

  Geliked door 1 persoon

 11. Williaan zegt:

  Van alle franje ontdaan blijft er een ordinair politiek proces over, niets meer en niets minder.
  Figuren als Opstelten, Bolhaar en trawanten zagen een mogelijkheid hem op deze verachtelijke wijze beentje te lichten. Ben benieuwd of de rechters hier in trappen.

  Like

  • Tineke zegt:

   Herman Bolhaar was destijds baas van het OM en tijdens het eerste wildersproces voorzitter van een marokkaanse club.
   Het lijkt mij dan ook,dat er van vooringenomenheid sprake is.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    De uitspraak van het proces staat vast.
    Wilders zal geen straf opgelegd krijgen.
    Doelstelling van het hele circus is om hem zo veel mogelijk te proberen duidelijk te maken dat zij de baas zijn.
    Wilders straffen zou te veel onrust in de samenleving veroorzaken.

    Geliked door 1 persoon

 12. Williaan zegt:

  “Volgens justitie slaat Wilders de plank mis. Het OM gaf eerder al aan dat het zelfstandig heeft beslist. Wel is Opstelten in een ambtsbericht op de hoogte gebracht van de beslissing, omdat het om een gevoelige zaak ging. Die worden standaard aan de minister gemeld. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft de Tweede Kamer eind vorig jaar ook al geschreven dat het OM „op basis van eigen afwegingen” tot vervolging van Wilders is overgegaan”. (Telegraaf 10-1-19)
  Als dat zo is, dan is het OM het grootste gevaar voor de echte Nederlandse samenleving!
  Maar de kans is zeer groot dat de echte waarheid, als gewoonlijk, verhuld wordt.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Bromsnor ook verhoren, via een medium.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s