Commentaar Hamed Abdel-Samad

screenshot_837

(Vertaling: E.J. Bron)

Stel je eens voor dat een politicus van de Groenen door rechts-radicalen bruut zou zijn aangevallen en verwond. Iedereen op Facebook zou dan zijn solidariteit tonen en de aanval tot gevaar voor de democratie verklaren. Stel je eens voor hoe de media daarop gereageerd zouden hebben. Als de aangevallene echter een AfD-politicus is, dan blijven de verontwaardiging en de solidariteit binnen de perken.

Velen voelen daarbij zelfs stiekem leedvermaak. Veel democraten vinden het niet gepast om solidariteit met iemand te tonen met wie ze het politiek niet eens zijn. Maar juist als democraat moet men iedere vorm van geweld als middel van de politiek afkeuren en veroordelen, want geweld is geweld, om het even uit welke hoek dit ook komt, en om het even tegen wie het is gericht. Want er bestaat geen goed en geen slecht geweld. En diegenen, die nu een AfD´er aanvallen, zouden morgen alle anderen aanvallen die het niet met hen eens is, want alle radicalen willen alleen maar de eigen stem horen!

Ik sta voor een open en faire discussiecultuur. Wie een politicus niet goed vindt, kan met hem politiek discussiëren of hem niet herkiezen. Wie geweld aanvaardt, relativeert, duldt of erover zwijgt, heeft zichzelf als democraat gediskwalificeerd!

Bron:
www.facebook.com
Door: Hamed Abdel-Samad

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, gezond realisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

3 reacties op Commentaar Hamed Abdel-Samad

 1. Thom zegt:

  Het was een gerichte aanslag op de AFD in Bremen. Zie onderstaand filmpje op VerenofLood

  http://verenoflood.nu/brekend-nos-voor-schut-bremen-was-gerichte-aanslag/

  Kijk bij 0.30 dus na 30 seconden. daar zie je daty een kerel gericht met een baksteen of iets dergelijks in zijn hand op het voorhoofd slaat

  Like

 2. Ruud zegt:

  Let maar op, het wordt nog veel erger als links verder in de verdrukking raakt. Zeer zwaar straffen zal de enige oplossing blijken te zijn.

  Like

 3. Jan zegt:

  De aanval
  [video src="https://dlc2.t-online.de/s/2019/01/11/s20190111_7323041.mp4" /]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s