MENSELIJKE ONWETENDHEID…

screenshot_843

Brandstapel in de middeleeuwen.

(Door: “Driek”)

Noch wordt de hemelkoepel boven ons roerig polderland verduisterd door de zwarte rook van opgeworpen brandstapels. Nog vallen mensen met een andere geaardheid niet in handen der Inquisitie. Doch lijkt dien tijd niet veraf. Homoseksuele mensen zijn hun leven niet zeker. Ondanks dit dreigend onheil is de menselijke onwetendheid nog altijd zo overweldigend, dat de verlichte boodschappers nog altijd met gelach en minachting worden begroet. Een voorliefde voor duisternis en domheid is eigen aan vele Nederlanders.

Zij vertegenwoordigen de terugwerkende kracht welke in strijd is met de geestelijke drang tot verheffing uit de barbarij. Als men dien boodschappen volgt, dan blijkt dat zij steeds door de blinde onwetendheid der volksmassa worden gedwarsboomd. Steeds weer vinden zij een strijdbare massa van godsdienstige lieden tegenover zich die geloof hechten aan de appel van Eva. Telkens wanneer de mensheid zich tracht vrij te maken van religieuze dwang wordt zij belemmerd door weerbarstig vrome lieden die een ideaal van een god hebben gecreëerd en die desnoods onder brute dwang aanbeden moet worden.

screenshot_844

De scherpe doorn van Kees van der Staaij.

Geen felle lichtstraal werpt zich op dezen onnozele heil-verkondigers die met de Bijbel in de hand andersdenkenden hebben vervolgd, die brandstapels hebben opgericht en mensen meedogenloos hebben gemarteld. Ik verontschuldig mij tegenover den lezer voor de blinde woede die opwelt bij het schrijven dezer passage. Doch de oorzaak van mijn ziedende toorn is de barbaarse achterlijkheid van Kees van der Staaij, voorman van de SGP, die zijn handtekening heeft gezet onder een goor pamflet, waardoor anders geaarde burgers schaamteloos worden gediscrimineerd. Hoi Sylvana Simons. Hoi Anja Meulenbelt. Waar blijven jullie? Ik vind dat Kees met zijn achterlijk gedachtegoed thuishoort in de duistere middeleeuwen.

Ruim tachtig jaar geleden schreef het lijfblad van de SS dat homoseksuelen de vijanden zijn van de staat. “De meerderheid van deze creaturen ontbreekt het aan karakter en is ziek. Brengt men hen tot een systematische arbeidsprestatie, zondert men hen door strenge bewaking van normale mensen af, dan treedt met verbazingwekkende zekerheid de ommekeer in. De ´zieke´ wordt gezond”. Volgens de leer van het nationaalsocialisme zouden de homoseksuelen in concentratiekampen door arbeid tot gezonde Duitse mensen worden opgevoed. Bovendien kon men daar het kaf van het nog altijd bruikbare koren scheiden.

De leider der SS, Heinrich Himmler, stond sceptisch tegenover deze voorstellen. Hij had een praktischer maatregel in gedachte. Volgens hem was het beter de homoseksuelen met huid en haar uit te roeien. Hij prees de handelwijze van de oude Germanen, die de homoseksuelen gewoon het moeras in joegen. Dat was geen straf, maar het doen uitsterven van abnormale levens. Dat leven moest worden verwijderd zoals men brandnetels uit de grond trekt om ze op een hoop te gooien en te verbranden.

Welnu, lezer, misschien, heel misschien, worden die Gereformeerde Kerkgangers eens een keer wakker. Want Adam en Eva hebben nooit bestaan. Het is een mooi verhaal. Anders niks.

“Doch wie eens over de vlam heenliep blijve diens trawant.”

 Gerhart Hauptmann

screenshot_818

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(© 2019. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, homofobie, Hypocrisie, Religie. Bookmark de permalink .

26 reacties op MENSELIJKE ONWETENDHEID…

 1. Zal niet lang duren dat dit vuurverschijnsel een dagelijks schouwspel kan worden binnen Europa

  Like

 2. duinsnip zegt:

  Dit stuk geeft nu precies aan waar het altijd weer fout gaat. Een mening hebben op basis van geloof wordt onmiddellijk met extremisme vereenzelvigd en dus is de reactie nog extremer. Fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 3. lilith zegt:

  Binnenkort gaan de heteroseksuelen op de brandstapels als we de lhbtixyz gemeenschap en hun trawanten bij de npo en rtl aan de slag zien met hun reclame voor het afwijkende. Leef je leven maar last ons met rust! In dut land kunnen jullie al minstens 40 – 50 jaar gewoon als homoseksuelen leven en werken.

  Like

  • Jan zegt:

   Pas maar op met die Mesopotamische naam, die betekend ‘demon’ en Lilith werd geassocieerd met ziekte, de nacht, het kwaad, het verleiden van mannen, en kindermoord; en met personen als ‘Driek’ en ‘vele Nederlanders’ die hun ‘mening’ baseren op wat een ander vindt en dus een ‘voorliefde voor duisternis en domheid’ hebben ipv een op feiten gebaseerde eigen mening, ben je je leven niet veilig.

   Like

 4. Ruud zegt:

  Als we alle ontspoorde religieuze mafketels hun gang laten gaan (zoals nu gebeurt) zal er dat inderdaad van gaan komen.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Slechts 5% der bevolking schijnt iets te hebben wat tegenwoordig met het halve alfabet aangeduid word; de overige 95% is gewoon hetero.
  Tja, als je anders bent dan 95% der bevolking lijkt me dat toch afwijkend van het gemiddelde.
  Een iets andere ontwikkeling der hersenen…
  Tegenwoordig schijn je als lid van dat halve alfabet een beter mens te moeten worden gevonden dan mensen zonder die afwijking.
  Ja, ik durf het een afwijking te noemen omdat dit soort lieden zich niet kunnen/willen voortplanten om zo de soort in stand te houden; iets wat noodzakelijk is om de soort (mens) voort te laten leven.
  Toch blijft het aantal mensen met deze afwijking op peil door de geboorte van nieuwe anders gegenderden; iets wat dus niet erfelijk is…
  Ach, die 5% anders gegenderden zijn mij best, doch probeer mij niet wijs te maken dat ze “beter” zijn dan de andere 95% der mensheid, zoals men het mij wil doen geloven.
  Nu maakt men weer een hoop drukte omdat wat christelijk gelovigen de anders gegenderden geweldloos wijzen op hun afwijking.
  Dat de islam daar veel bruter mee omgaat, anders gegenderden vermoordt, durven deze druktemakers niet te benoemen of veroordelen….

  Geliked door 2 people

  • Het is 1%, beste Hendrik, niet 5%, slechts 1%, maar ze, dwz. die homo activisten ofwel de relnichten van Pim Fortuin zaliger, willen zich met “lügenpresse” cijfers omhoog promoveren, ter versterking van het imago van hun afschuwelijke, degenererende homo parades !

   Like

 6. jowan zegt:

  Ik vraag me af of de schrijver het stuk zelf ook echt heeft gelezen. Als alleen iedereen die het stuk ook zelf gelezen hebben hun mening hadden gegeven hadden we gewoon een rustige week gehad.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb in mijn leven vrij veel homofielen tot mijn vrienden en kennissenkring mogen rekenen en heb daar nimmer enige problemen mee gehad.
  En toch…
  Het is helemaal nog niet zolang geleden dat homo’s in brede kring gediscrimineerd werden.
  Heb het al eerder verteld, ik ben van 1950 en zo rond mijn zestiende was ik veelvuldig in bioscopen te vinden. Zo kwam ik op zeker moment in de Kettingstraat bij (meen ik) Studio, een vrij kleine bioscoop vlakbij de Passage. (Den Haag)
  Na afloop wilde ik een biertje gaan drinken (ja wat dat betreft was ik er vroeg bij !), een eindje verderop zat een café genaamd de Psorr bar dus dat kwam goed uit.
  Direct bij binnenkomst merkte ik een eigenaardige sfeer, het deed een beetje denken aan die reclame; ‘alle blikken zijn gericht op Kwatta’, ik werd door iedereen heimelijk bekeken en pas na meerdere minuten leek het gewone leven weer zijn gang te gaan.
  Jaren later kwam ik er door een vriend achter dat dit een homobar was en dat men toentertijd zeer op de hoede was omdat er soms “stillen” langskwamen.
  Discriminatie ? Nou dit ging nog wel wat stappen verder, men keek wel uit om openlijk homo te zijn!
  Vandaag de dag lijkt dit een verhaal uit lang vervlogen tijden maar het was toch echt zo rond 1966.

  Geliked door 1 persoon

 8. kampersrene zegt:

  O Heer ….het is hier zo warm ….heb je geen ventilateurke

  Like

 9. fleckie zegt:

  MEN. mag zich ook best. wel eens informeren hoe of de BRAAF CHRISTELIJKE DOMINEES de INDIANEN in o.a. het. ANDES- gebergte …’bekeerden’ tot het Christendom, …….om van de veroveringsdrift van de ROOMS-KATHOLIEKEN , ten tijde van de conquistadores(SPANJAARDEN, ). MET. in hun ‘kielzog’ katholieke geestelijken!!!) maar te zwijgen!.

  Geliked door 1 persoon

 10. Japio zegt:

  Heeft u de “Nashville verklaring” gelezen Driek?

  Like

 11. Jan zegt:

  Uitglijder Driek? Als je Segers met Himmler vergelijkt en het christendom het het nationaal socialisme ben je erg van het pad af.

  Dat je niet door hebt wat de moraal van het verhaal over Adam en Eva (o.a. ieder is verantwoordelijk voor de keus die hijzelf maakt en kan zich niet achter iets of iemand verschuilen) is is je aan te rekenen.

  In je stuk heb je je bezondigd aan luiheid (Acedia/gemakzucht, luiheid), aan Superbia/IJdelheid (je komt ons wel even vertellen hoe wij Segers commentaar en de tekst hebben te interpreteren die je zelf niet hebt gelezen) en aan Ira/Woede, drie Hoofdzonden; en het heeft niets opgeleverd behalve de vaststelling dat hier bij Bron weer iemand de tekst niet heeft gelezen en net als een linksmens de kudde volgt (en dus door dezelfde derrie loopt)

  Wat je had moeten doen na alle commentaar geleverd op Numan was het in acht nemen Prudentia/Voorzichtigheid/Verstandigheid, Temperatia/Voorzichtigheid, Fortitudo/Moed (om een eigen mening te vormen), Fides/Geloof (in eigen kunnen, zelfstandig kunnen nadenken) en Caritas/Naastenliefde (die jij ontbeert want je kunt niet verdragen dat iemand een andere MENING heeft). De 5 laatste waren overigens Kardinale Deugden.

  Ik zou zeggen, bezint eer gij iets neerpent en beschouw jezelf aub niet als ‘boodschapper’ van het goede, van de juiste mening. Overigens, als de helft van de Nederlandse bevolking in niets gelooft (zie onderzoek) dan zal je beseffen dat je veel en lang moet haten, ook jouw ‘soortgenoten’.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   U bent zo royaal met Latynse uitdrukkingen, en met het denigreren van schrijver Driek? ( Denigrerend komt meestal vanuit de. CLERUS-hoek, die zich ver ( door hun studie, voor geestelijke, 6 tot 9 jaar) …’verheven voelen’ boven in HUN ogen de. ‘ongeletterde mens’.

   Like

 12. Bert zegt:

  De schrijver van dit stuk heeft duidelijk de Nashville verklaring niet gelezen, maar reageert op basis van geschiedenis van rond 1600. Het enige dat achterloopt is zijn eigen kennis van geschiedenis.

  Like

 13. Ricky zegt:

  Doorgaans vind ik de stukken van Driek vermakelijk en opbouwend, maar met de suggestie dat de opstellers cq ondersteuners van de Nashville verklaring gelijkgeschakeld kunnen worden met de rk fanatici en geweldenaars van de middeleeuwse (vooral ketter)verbrandingen slaat hij de plank volledig mis. Volkomen onterecht en onnodig bij deze geweldloze christenen. Lees de verklaring nog eens goed door, Driek en misschien moet je beginnen met het naschrift. Fijne dag!

  Like

 14. bertG. zegt:

  Nou moet Driek er ook al aan geloven omdat hij niet zo reageert zo als die god klantjes hier graag zouden willen zien van Driek.
  Het wordt hier met de dag erger met al die godsdienstwaanzinnige.

  Fijn hé Bert, zo een site vol met geloof gestoorden.
  Ze gaan net zolang door tot dat ze gelijk krijgen en gewonnen hebben.
  En dan zou ik moeten geloven dat jij niks met een geloof zou hebben?
  Als dat zo zou zijn had je ze er allang afgetrapt, dit pikt geen enkele beheerder zoveel onrust veroorzaakt door 1 ploeg mensen die telkens weer opnieuw beginnen.
  En dat al jaren en jaren lang, enkel om de sfeer te verpesten en om gelijk te krijgen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Je denkt maar wat je wilt. Ik begin het betweterige toontje van je zo langzamerhand af en toe verdomd irritant te vinden overigens. En dat heeft NIETS met wel of niet geloven te maken. En ik denk dat ik niet de enige ben!

   Webmaster

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik zal mij niet meer geïrriteerd over de site uithalen of over jou reacties ergens op.
    En verder heb ik alleen met jou te maken wat betreft opmerkingen hierover.

    Er zijn overigens zoveel mensen hier die ik verdomd irritant vind.
    Dat zo iets geheel wederzijds zal zijn, verbaasd mij dan weer niet.
    Misschien wel daarom mijn betweterige opmerkingen gericht aan die adressen.

    Like

  • Joshua zegt:

   Bert G. Jij bent degene die de sfeer hier verpest door de jaren na jaren van het geven van hatelijke opmerkingen en op de man spelen, door mensen openlijk de grond in te boren, als de opmerking de tyfus met je bedachte godje!
   Nou Bert bedankt voor de vileine opmerkingen!!

   Like

 15. E.J. Bron zegt:

  Reactie namens “Driek”:

  Uit de reacties op mijn artikel blijkt dat men niet de achterliggende gedachte begrijpt. Dat ik Kees van der Staaij met Himmler vergelijk en meer opmerking die nergens op slaan. Ik ben voorstander van vrijheid van meningsuiting. Kees van der Staaij kiest openlijk voor discriminatie van anders geaarde mensen. En neen, ik ben geen homo, doch ik ben voorstander van vrijheid van godsdienst en vrijheid van levenswijze. Doch met die oprukkende islam lijkt het alsof het Nederlandse volk met blindheid geslagen is. Onze Joodse burgers worden openlijk bedreigd. Het begint met van der Kees van der Staaij, we hebben nu al openlijk bidden op de Dam in Amsterdam, het gaat steeds verder en verder, maar die Nederlanders zien het niet, komen met domme commentaren. Trouwens het ontbreekt vele lezers aan Bijbelkennis. Ik word er moedeloos van. Wat een domheid.

  Webmaster E.J. Bron

  Geliked door 3 people

 16. Jan zegt:

  De christelijke ethiek is wel de maizena van de maatschappij, het cement en als men dat niet beseft en deze overal tussenuit peutert stort het bouwwerk uiteindelijk in. Het gros van de Nederlanders hebben geen greintje cultuurbesef, weten niet hoe de maatschappij is ontstaan en menen tegen alles en iedereen te moeten aantrappen die fundamentele kritiek levert.
  Driek had niet als Numan tekeer moeten gaan maar moeten aantonen wat niet deugt, nu roept hij slechts dat Segers vreselijk is. Ik mis het waarom.

  Like

 17. Tistochwat zegt:

  Iedereen moet kunnen leven (en sterven) zoals hij/zij dat zélf wil.
  Uiteraard binnen gemaakte afspraken; men gaat niet elkaars koppen afhakken of andermans huis in de fik steken, om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

  Tegen homo’s heb ik geen bezwaar, maar ik heb moeite met die provocerende ‘gay pride’ en andere opzichtige smeerlapperij, zoals twee kerels die op straat aan elkaars kruis staan te friemelen (hoef ik trouwens ook niet te zien bij hetero’s).
  Ik had in twee verschillende woonplaatsen een homostel als buren en ik heb nooit last van die mensen gehad. Eén van hen heeft vele jaren geleden zelfs letterlijk het leven van mijn eerste man gered.

  Tegen christenen heb ik ook geen enkel bezwaar, vooropgesteld dat het geen ‘refo’s’ zijn, die anderen de maat nemen, zelf de hele week de beest uithangen (behalve misschien op zondag) en die de echte vijand (de islam) niet zien. Daar zijn ze te stom voor; ze zijn te druk met het regelen van een plaatsje in de hemel. Daar willen ze allemaal heel graag heen, maar het liefst zo laat mogelijk.

  Ik heb de schurft aan hypocriete ‘christenen’ die, als het poen oplevert, ook in zee gaan met ‘allah’. Als voorbeeld noem ik de schaamteloos rijke ‘oranjes’.
  En als een ‘christen’ mijn brandende woede wil opwekken, moet hij mensen die niet meer willen leven omdat ze dat gewoon niet meer kúnnen, het recht op euthanasie ontnemen.

  Lees je mee, Van der Staay?!
  In mijn ogen ben je alleen al in dat opzicht een irritante vrome kloot. Jouw club hoort niet in een regering thuis.
  Niet JIJ dient te bepalen of mensen die er een eind aan willen maken, tegen ‘jouw God’ zondigen. De enige die daar wat over te zeggen heeft, is ‘jouw God’ zelf.

  Als men hier de huichelaars onder de ‘christenen’ bekritiseert, is dat volkomen terecht, maar ik vind dat we de christenen die hun leven zo eerlijk mogelijk proberen te leiden en die inzien in welke penibele situatie we verkeren, in hun waarde moeten laten.
  Ik wou dat ik het gevoel had dat bij mijn Bijbelkennis hoort. Echte christenen zijn gelukkig omdat ze de vaste hoop hebben dat er betere tijden zullen aanbreken.
  Ik wou dat ik zo veel hoop had. Hoop doet leven, zeggen ze.

  Geliked door 1 persoon

 18. Hovawart zegt:

  Lezen is een vaardigheid, goed lezen is een geschoolde vaardigheid, begrijpend lezen is een kunst, en ‘tussen de regels door kunnen lezen’ is een gave die niet voor iedereen en zeker voor steeds minder mensen blijkt te zijn weggelegd….Lezen geeft geen wijsheid waar er geen wijsheid was, maar waar er wijsheid is, wordt deze door het lezen groter.
  De meesten die tegenwoordig hun berichtjes op hun IPhones als lezen beschouwen en wiens leven is als een open faceboek…..zijn meestal als een boek dat je absoluut niet wil lezen.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Hovawart.
   Er zijn drie soorten lezers.
   De eerste, die zonder te oordelen geniet; een derde die zonder genieten oordeelt; en een middelste die genietend oordeelt en oordelend geniet.
   Deze schept eigenlijk het kunstwerk opnieuw.

   Goethe.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s